Editörler : "eskiyara"Pangaea

235U
Genel Müdür
24 Eylül 2023 14:23

Bu davranışı yapan yada benzerlerini yapan müdür ve baş yrdcımız vardı

yaptığım şey yüzlerine bile bakmamak

iş mecburiyeti haricinde hiç konuşmamak

hiçbir sahte kurum kültürü yemek veya toplantısına katılmamak

ama hocam bunun iki bedeli var unutmayın

1- kimse ders nöbet görevlerine dksına uymasa da sen uymak zorunda kalırsın ve plan defter işleri eksiksiz olmalı

2- öğrenci ve veli ile asla karşı karşıya gelmeyin çünkü idare ilk fırsatta sizi şikayet ettirecektir.

bu ikisinin ağırlığından çekinenler zaten öüdür ve yardımcılarına ses çıkarmaz

kızmayın onlara

bu tercih meselesi

burda kızılacak biri varsa oda her şikayetten bir şekilde idareyi kurtaran, mobbinglerini sıradanlaştıran sistemi kuranlardır

sunny days, 2 ay önce

İstanbul'dan oldukça iyi bir Anadolu Lisesi'nden, iyi bir semtinden İzmir'e geldim.iş,işleyiş,normlar hersey çok farklı.sanki 657 istanbul'da uygulanıyormuş.kurum kültürü olan okullarda çalışınca bu tür kabadayı hareketlerde bulunan,kollarını aça aça okul bahcesinde yürüyen ,öğretmenleri dövecek gibi davranan müdür olan kişilere hiç denk gelmedim.İyi ki de denk gelmemişim. çalıştığım okulda maalesef arkadaşlar çok genç ve herşeye evet diyerek hiç seslerini çıkarmıyorlar. Böyle bir davranış kıdemli öğretmenlerin olduğu okullarda hiç denk gelmedim.çünkü öğretmen arkadaşlar izin vermez. 3. yolum var o da durumu Bakanlığa bildirmektir.henüz 2 haftada bu sorunlar yaşanıyorsa değil 3 yıl 1 yılın sonu bu okulda zor gelir görünüyor. haksız mıyım ? siz kendinize bu tür davranışlarda bulunan kişiye nasıl davranırsınız ?ne yaparsınız ?

sunny days
Kapalı
24 Eylül 2023 15:04

Ben ilk defa denk geldim. Gerçekten kendisine uzaylı gibi bakıyorum. Serseri davranışlarda bulunan , kabadayı kişiler okullarda barınmamalı.Okulda nöbet vs işler zaten zamanında yürüyor. Çünkü zaten eziyet var. Gönülden, görev bilinci ile değil bu dakik olma hali.

nöbet 30 dk önce başlıyor, vs... sabah ilk derse girmeden , sınıfı olan öğretmenlere bir evrakı unuttugu ıcın öğrt odasına girip bağıran bir müdür gördüm. benim içimden konuşmak gelmiyor zaten. ama herkes azar işitip bahçede müdürüm müdürüm günaydın diye yanına gidiyorlar. Okula il dışından gelen 3 öğretmeniz.3'ümüzde de böyle bir davranış yok. Ben zaten saygıya önem veririm kimse bana zorla günaydın kimseye dedirtemez. kendime olan saygımı kaybetmem.

yanına müd yardımcısını alıp makam odama geçtip deyip öğrt odasına çağırıyor. akıl alır bir şey değil. alt tarafı plan imzalanacak .

haklısınız konusmuyorum içimden gelmediği için o da. böyle de sürüp gidecek.saygı duymuyorum karşı tarafa çünkü ...

öğretmen arkadaşlar kabul ettiği için daha fazlası , daha fazlası ...ile hep karşılaşacaklardır.

okul müdürü bahçede neredeyse bana çarpacak şekilde yanımdan geçiyor. taciz gibi ...

nerede ,nasıl davranmasını, konuşmasını bilmeyen kişilerle çalışmak çok zor. ben açıkçası beni de anlamsız yere odasına cağırırsa bunu denemeye başlarsa yazılı olarak resmı yazı talep edeceğim.

Açıkçası izmir'e döndüğüm için ve daha 2 hafta da bunları gördüğüm için çok üzgünüm.benim için kötü bir dönem başladı.

235U, 2 ay önce

Bu davranışı yapan yada benzerlerini yapan müdür ve baş yrdcımız vardı

yaptığım şey yüzlerine bile bakmamak

iş mecburiyeti haricinde hiç konuşmamak

hiçbir sahte kurum kültürü yemek veya toplantısına katılmamak

ama hocam bunun iki bedeli var unutmayın

1- kimse ders nöbet görevlerine dksına uymasa da sen uymak zorunda kalırsın ve plan defter işleri eksiksiz olmalı

2- öğrenci ve veli ile asla karşı karşıya gelmeyin çünkü idare ilk fırsatta sizi şikayet ettirecektir.

bu ikisinin ağırlığından çekinenler zaten öüdür ve yardımcılarına ses çıkarmaz

kızmayın onlara

bu tercih meselesi

burda kızılacak biri varsa oda her şikayetten bir şekilde idareyi kurtaran, mobbinglerini sıradanlaştıran sistemi kuranlardır

24 Eylül 2023 22:02

Sınıf susana kadar ciddi bir şekilde bekle hocam ona alıştır

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi