Editörler : "eskiyara"Pangaea

zzahidem
Aday Memur
23 Eylül 2023 16:26

Bende eğitimciyim ve çok şükür ki neyin ne olduğunu idrak edecek yaştayım..

Iyi ki diyorum iyi ki sizin gibi bir eğitimciden ! Eğitim almak gibi bir durum söz konusu olmamış..

Rabbım sizin gibi yazılanı anlamaktan bihaber kişilerle yolumuzu kesistirmesin..

difficulties, 2 ay önce

Hadi oradan. İnsanlıkmış. O yaş grubuyla 30 yıla yakın zaman geçirdim. Gelip burada romantiklik peşinde koşmuyoruz. Aklı başında hiçbir öğretmen çocuğunu o yaşta okula gitsin diye zorlamıyor. İmkanı olan geciktirdikçe geciktiriyor. Bi siz akıllısınız. O yaş grubunda 6 aylık süre bile ne çok şey değiştirir. Kararı veren siz, uzmanı dinlemeyen siz kötü biziz.

Ayrıca çocuğa bişey diyen yok. Aileni seçemezsin sonuçta.

berlinn
Müsteşar Yardımcısı
23 Eylül 2023 16:52

Çocuk ağlıyorsa öğretmenin veliyi okula çağırmasında bir sıkıntı yok? Öğretmen diğer çocukları bırakıp bir çocukla özel ilgilenemez? Size tavsiyem çocuk alışamıyorsa ve yapamıyorsa bir sene bekletin zaten küçük. Hatta anasınıfına gönderin ki bir sonraki sene özgüvenli gelsin.

difficulties
Şube Müdürü
23 Eylül 2023 17:11

Çok eğitimci gördük. Başkasının çocuğuna gelince objektif olup kendi çocuğuna olmadık şeyler yapan. O yüzden sizin ne olduğunuzun zerre önemi yok. Kendi nöbet tutmayıp başka okuldaki çocuğu teneffüste düştü diye tüm okulu cimere şikayet eden, benim çocuğumu niye arka sırada oturtuyorsun diye çocuğun öğretmeni ile kavga eden, niye benim çocuğumun seviyesine uygun sorular çözmüyorsun diyen. bu sorunlu kişilerin mesleği önemli değil.

Sizi tanımayan biri özel bir bağ kurduğunuz çocuklarla ilgili yorum yapıyorsa olumsuz yorumları düşmanlık olarak almayın. çocuk 71 aylık. 1. sınıfa başlatmışsınız bende eğitimciyim diyorsun. pehhh.

Bu arada güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Her cuma bende dua ediyorum yolumuz kesişmesin diye.

zzahidem, 2 ay önce

Bende eğitimciyim ve çok şükür ki neyin ne olduğunu idrak edecek yaştayım..

Iyi ki diyorum iyi ki sizin gibi bir eğitimciden ! Eğitim almak gibi bir durum söz konusu olmamış..

Rabbım sizin gibi yazılanı anlamaktan bihaber kişilerle yolumuzu kesistirmesin..

Velocıraptor
Genel Müdür
23 Eylül 2023 17:20

katılıyorum. maalesef gündelik hayatta yer edinemeyip burada da sorun çıkarmayı görev edinen tipler.

ben başlıktaki problemi yaşayanlardanım. kaliteli bir sınıf öğretmeni ile birlikte çok güzel bir şekilde çözdük ve öğrencinin 1. sınıfa gitmesini durdurup 1 sene daha ana okulunu takip etmesini sağladık. zekası normaldi ama çocuk olgunlaşmamıştı ve oyundan başka hiç bir eğitsel çalışmaya katılamıyordu. aileyi davet edip durumu anlattık ikna ettik kimse ağlamadan, mesele büyümeden sorunu çözük. öğrenciye tebliğ ettiğimizde bile çok sevindi çünkü aklı ana sınıfındaydı. 1 sene arada sonra normal eğitime devam etti öğrencimiz.

organikbiri, 2 ay önce

Hocam burada yazanlara bakmayın siz, forumda doğru bilgiyi bulmak çok zor.

Yazanların çoğu sorunlu tipler. Doğruyu yanlış, yanlışı doğru gösterirler. Psikopat çoğu.

atahoca ve ogr1 in bu konud yazdıkları biraz kabul edilebilir şeyler.

Ama diğerleri öğretmenliği falan bırkın, insanlıktan nasibini almamış tipler. Her konuya damlayan 5-10 kişilik bir ekip var burada, sağa sola saldırıyorlar. Sokakta dolaşan serseriler gibi. Başka bir benzetme daha yapacaktım da neyse..

Hortumla dayak atılmasını önerecekler neredeyse, 71 aylık çoğuk için.

Hocamız diyor ki, ağlayan çocuk, diğer çocukların içinde videoya çekilerek ağlama eylemi nedeniyle rencide edilmiş. Daha başka neler oldu, detayları bilmiyoruz ama çocuğun duygusal olarak yıpratıldığı belli. Ama insnalıktan nasibini almamış kişiler, 71 aylık çocuğun duygularındaki rencide olmayı göremez tabi.

Bence 71 aylık çocuğun emanet edildiği sözde öğretmen de burada yazan tipler gibi sorunlu birisi ve asla çocuğu o öğretmene bırakmayın, daha çok travma yaşatır ve ömür boyu çocuk bunun etkisini çeker.

gatgad
Şef
23 Eylül 2023 19:04

Hocam çok güzel anlatmışsınız. Eskiden de fiziksel olarak gelişimi geri kalmadıktan da sonra 71, 70, 69 aylık herkes başlıyordu 1. sınıfa. Ki o zaman çoğumuz anaokuluna bile gitmeden direk başlıyorduk. Çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi üzerinden değerlendirme yapıp geç başlama önerisi veren öğretmenlerimi tenzih ederim ama daha çocuğu görmeden 72 nin 1 gün altında olanı göndermemelisiniz denmesini anlamıyorum. Başlıktaki durumla ilgili ise bence de öğretmenin çocuğa karşı tutumu ne olursa olsun yanlış olmuş. Ayrıca 72 ayını doldurup ağlayan hiçbir çocuk yok deseler bile inanmam. Çocuklar farklı farklı. Özel okul devlet okulu farketmiyor. Herkes çoğunlukla önce kendisini düşünüyor malesef. Sosyo-ekonomik farklılıklarımız tabi ki tartışılır ama dünyadaki ülkelerin büyük çoğunluğunda 6 yaş okula başlama yaşıdır. Sanırım bazıları bir dönem 60 aylık başlayanlarla karıştırıyor o yüzden bu kadar eleştiriyor. Ki bence de 60 ay hatasından dönülmesi iyi oldu.

b3rn4, 2 ay önce

Siz derken? Bilginiz yanlış. 88 doğumluyum. Bizim zamanımızda da 6 yaşını doldurduğun ya da dolduracağın yıl okula başlanırdı. 88 yılının ocak doğumlusun da aralık doğumlusun da aynı sınıftaydı.

7 yaş denirdi ama denilen 7 yaş 7 yaştan gün almayı ifade ediyordu.

88 doğumluyum 94 yılı eylülde 74 aylık başladım. 91 li kardeşim 97 de 99 lu kardeşim de 20004 te başladı.

SINIF54
Şef
24 Eylül 2023 08:57

Olmaz tabi öyle yapılmamalıydı. :(
zzahidem, 2 ay önce

Sizde kendinizce haklısınız tabi ama çocuğun ağlarken dibine kadar girip videosunun çekilmesi hassas bir yapıya sahip cocuk için onur kırıcı bir durum değil mi

SINIF54
Şef
24 Eylül 2023 09:05

Hocam 92 doğumluyum ve 7 yasını doldurunca okula yazdırılıyordu. Tek tük 6 yasında olanlar vardı onlara da erken okula baslamıs denilirdi. Ama sınıfta 1 kişi var ya da yoktu. Bu konuda eminim szin bilginiz yanlış
b3rn4, 2 ay önce

Siz derken? Bilginiz yanlış. 88 doğumluyum. Bizim zamanımızda da 6 yaşını doldurduğun ya da dolduracağın yıl okula başlanırdı. 88 yılının ocak doğumlusun da aralık doğumlusun da aynı sınıftaydı.

7 yaş denirdi ama denilen 7 yaş 7 yaştan gün almayı ifade ediyordu.

88 doğumluyum 94 yılı eylülde 74 aylık başladım. 91 li kardeşim 97 de 99 lu kardeşim de 20004 te başladı.

SINIF54
Şef
24 Eylül 2023 09:07

Kalem tutsa da sosyal beceriler açısından yetersiz kslıyor küçük yasta okula baslayan cocuk. Digerlerine göre arkadaslık kurarken pasif kalıyor cekingen oluyor. Hazırbulunusluk sadece kalem tutma ilr degerlendirilemez
atahoca, 2 ay önce

Toplumda bazı kişilere torpil yapılıp alındığı bazılarının alınmadığı düşüncesi var. Kas gelişimi (kalem tutma) vd. yollarla uygulamalı testler yapılıp karar verildiğini bilmiyorlar. Kafadan karar verildiği zannediliyor.

alparslan...
Müsteşar Yardımcısı
24 Eylül 2023 09:27

Her öğrenci, her olay kendi yapısı/ şartları içerisinde değerlendirilmeli. Buradan ne yazsak boş. Öğrenci anasınıfına gitti mi, orada durumu nasıldı, öğrenci bedensel gelişimi nasıl, bilişsel gelişim açısından durumu nedir vb. bir çok bilgi gerekir. Kendi adıma çocuklarımı mümkün oldukça geç okula başlattım. Sınıfın küçüğü değil büyüğü olmaları her zaman daha doğru geldi bana. Okula başlamadan da anasınıfı ve rehber öğretmen arkadaşlar ile konuşup değerlendirme yaptım. Aynı sınıfta kendisinden 12-13 ay büyük çocuklar olacak. Bu yaş grubu için önemli bir süre. Muhtemelen anlatıp rahatlamak, bir çözüm bulmak istiyorsunuz ancak bence yeri burası değil. Burada muhtemelen bolca tartışma yaşarsınız ki bu size daha fazla zarar verir.

difficulties
Şube Müdürü
24 Eylül 2023 11:13

bu işin kompetanı, eksperi, uzmanı, dehası, alimi sınıf öğretmenidir. rehberlikçi ne anlar, ana sınıfçı bile anlamaz. sınıf öğretmenini dinleyin.

BayrakHoca
Şef
24 Eylül 2023 12:00

Videoyu siz bir türlü inanmadığınız için size anlatmak için çekmiş belli ki. Ama ısrarla anlamıyorsunuz o çoook değerli çocuğunuzu 1 yıl daha ana sınıfına göndermeniz gerektiği gerçeğini kabullenmek zor tabi.

Sınıf öğretmenleri gerçekten çok yıpranıyor.

b3rn4
Müsteşar
24 Eylül 2023 12:11

Hocam 92 doğumlusunuz. İlkokula hangi yıl başladınız? Ben söyleyeyim 1998. 8.sınıftan 2006, liseden de 2010 yılında mezun oldunuz.

Yani okula 6 yaşınız doldurduğunuz-dolduracağınız yıl başladınız.

SINIF54, 2 ay önce
Hocam 92 doğumluyum ve 7 yasını doldurunca okula yazdırılıyordu. Tek tük 6 yasında olanlar vardı onlara da erken okula baslamıs denilirdi. Ama sınıfta 1 kişi var ya da yoktu. Bu konuda eminim szin bilginiz yanlış

atahoca
Genel Müdür
24 Eylül 2023 13:10

Daha önceki mesajımda ortaokulda (ilköğretim 6, 7, 8) çalıştığım yıllarda arkadaşların bazı testler olduğunu, kalem tutma (ks gelişimi) bunlardan biri olduğunu, ilkokul öğretmeni olmadığım için hepsini bilmediğimi yazmıştım. Alıntıladığınız mesajımda vd. yollar diyerek sadece metodun bu olmadığına işaret ettim. Vurguladığım şey öğretmenlerin kararlarının alelade biçimde alınmadığı ve pedagojik formasyonun gereği olarak bilimsel metotlara göre değerlendirme yaptıkları, fakat buna karşı direncin istenmeyen sonuçlara yol açtığıdır.

SINIF54, 2 ay önce
Kalem tutsa da sosyal beceriler açısından yetersiz kslıyor küçük yasta okula baslayan cocuk. Digerlerine göre arkadaslık kurarken pasif kalıyor cekingen oluyor. Hazırbulunusluk sadece kalem tutma ilr degerlendirilemez
24 Eylül 2023 13:12

Ben okul öncesi öğretmeniyim, velilerime de erteleme şansları varsa ertelemelerini tavsiye ederim her zaman. Ne kadar zeki algısı açık da olsa soyut düşünöe evresine gelindiğinde fark ortaya çıkıyor ilkokulda.

Çocuk adına üzüldüm. Sınıf öğretmeninin yaptığı doğru diyemem ama olayın nasıl gerçekleştiğini görmediğim için yanlış da diyemiyorum. Bir de 35-40 kişilik sınıflarda öğrermenlik yapmak da kolay değil.

Çocuk 1. sınıfa başlayacağı zaman en büyük hatayı çocuğu zihinsel becerisine göre değerlendirerek yapıyoruz. Halbuki öncelikli olarak sosyal-duygusal beceriler açısından değerlendirilmeli bence çocuklar.

skramz
Daire Başkanı
24 Eylül 2023 15:56

aynen 91 doğumluyum. okul açılacağı tarihte 7 yaşıma girmeme bir kaç ay kalmış olmasına rağmen çoğu okul kabul etmemişti.

SINIF54, 2 ay önce

umutXx
Daire Başkanı
24 Eylül 2023 16:02

o yaştaki bir çocuğun videoya alınıp veliye de fırça atılması hem mobing hem de suçtur, velinin o öğretmeni şikayet etmesi haktır. senin yaşlarındayken dayak atılırken bile öğretmenler hem sever hem döverdi, ama öğretmenlerin genelinde hassasiyet vardı. şimdi herkesin elinde telefon, küçük bir çocuğu aşağılamak eğitimci olmak değil, senin gibilerin öyle şarlatanlara öğretmen diye saygı göstermesi. yazık.

yarınlar-bizimdir123, 2 ay önce

Keşke şimdi öğrenci olsaydım. Kimse bu kadar bizi düşünmedi Ben 1. Sınıftakeyden tuvalet hortumuyla dayak yedim sırtım 2 gün acıdı.... vay be ne zalim günlerdi bir an anımsadım da .... sorunuza gelince bence kasti yapılan bir şey yok çocuk uyum sağlamakta zorlanıyor ve zorlandıkça böyle şeyler ortaya çıkıyor bu gibi çocuklar için ilk haftalar yardımcı olun ama sonra asla yanından durmayın okula bırakın ve çıkın gidin. 10 dakika sonra deli danalar gibi diğer çocuklarla hoplar zıplar

b3rn4
Müsteşar
24 Eylül 2023 16:08

91 yılı başları doğumluysanız ve 1996 yılında okula gitmek istediysen kabul edilmiyordu.

Siz 1997 yılının Eylül ayında okula başladınız değil mi?

skramz, 2 ay önce

aynen 91 doğumluyum. okul açılacağı tarihte 7 yaşıma girmeme bir kaç ay kalmış olmasına rağmen çoğu okul kabul etmemişti.

skramz
Daire Başkanı
24 Eylül 2023 19:25

91 sonu doğdum. 97 Eylül için almamışlardı. Uzakta bir okula yazıldım kabul ettiler bir süre sonra o tarafa taşındık.

b3rn4, 2 ay önce

91 yılı başları doğumluysanız ve 1996 yılında okula gitmek istediysen kabul edilmiyordu.

Siz 1997 yılının Eylül ayında okula başladınız değil mi?

Güneş.nil
Aday Memur
24 Eylül 2023 20:28

Öncelikle bir öğretmenin 72 değilde 71 aylık oldugu için minicik bir çocuğa mobing uygulayacağına pek ihtimal vermiyorum. Bu konuyu 9 aydır düşünüyorum bende. Çocuğu doğru değerlendirmek gerekiyor. Eğitimciyim benimde 72 aylık bi evladım var . Şimdi yazacaklarım tamamen benim çocuğumla ilgili . 71 aylık olsa hemen dilekçe ile bir sonraki seneye verecektim. 72 olunca rapor alıp almamayı aylarca düşündüm. Sosyal duyuşsal açıdan ve ince motor becerilerinin gelişmesi gerektiği aşikardı. Rehber öğretmen ve anasınıf öğretmeni decaynı görüşteydi. Benim gözlemimde aynı şekilde. Bu sene tekrar anasınıfına verdim.,ben 7.5 yaşında başladım. Benim gibi çocuklar inanın sonuçta küçüklere göre çok daha başarılıydık özellikle soyut kavramlarda. Motor becerilerinde olgunluk boyutunda. Çocuğu çok iyi değerlendirmek gerekiyor 71 aylık olup çok hazır bir öğrenci de olabilir 75 aylık olup hazır olmayan da olabilir.

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi