Editörler : ayşegül bgm
24 Eylül 2023 11:21

Acilde çalışan tıbbi sekreter resüsistasyon odasına girebilir mi.

Arkadaşlar ben acilde tıbbi sekreterim. Doktorun yanında olduğum için hastalar ile ilgili çoğu şeye tanık oluyorum. Bazen resüsistasyona hasta geldiği zaman doktor gidiyor malum hastadan istenilen kan ve tahlilleri almak için oraya girme yetkimiz var mı? İnternetten baktım pek bir şey bulamadım bilgisi olan yazabilir mi?

fatodemiş
Memur
24 Eylül 2023 11:50

Sen görevini yanlış anlamışsın kardeş. Doktorun emir eri/kahyası değilsin. Yok istersen evine temizliğe de git. Sadece bilgisayar başında hastaya yapılan işlemleri,istekleri gireceksin taburculuk, yatış işlemini yapacaksın. Doktorun peşinde dolanmayacaksın
24 Eylül 2023 15:40

sadece bilgisayar başısın.Yani o an doktor kan tahlili istediyse hemşireye söyler.Kan alınır.Ne istediyse hemşireye söyler.Sende istersin.Sonrasında o kan laboratuvara götürülür.Her resüsiteye giren hasta için odaya girecekseniz oradaki masaya kim bakacak?

mehmetzaza
Aday Memur
25 Eylül 2023 19:55

yani sormak istediğim normalde yetkim var mı yok mu resüsistasyon odasına girmeye resmi olarak

Nagihan yılmaz, 2 ay önce
sadece bilgisayar başısın.Yani o an doktor kan tahlili istediyse hemşireye söyler.Kan alınır.Ne istediyse hemşireye söyler.Sende istersin.Sonrasında o kan laboratuvara götürülür.Her resüsiteye giren hasta için odaya girecekseniz oradaki masaya kim bakacak?

mehmetzaza
Aday Memur
25 Eylül 2023 20:02

onu biliyorum ben kimsenin emir eri değilim kimsenin peşinden de dolandığımız yok sadece soru sordum cevabını merak ettiğim için sordum. Sadece bazen girme gerekliliği doğarsa girme yetkim var mı yok mu mesala tahlil için ne istenecek hangi kanlar alınacak o senada bazen bir saniye bile önemli özellikle kan gazı. Bazı hemşireler girme yetkiniz var diyor bazıları yok diyor merak ettiğim için soruyorum

fatodemiş, 2 ay önce
Sen görevini yanlış anlamışsın kardeş. Doktorun emir eri/kahyası değilsin. Yok istersen evine temizliğe de git. Sadece bilgisayar başında hastaya yapılan işlemleri,istekleri gireceksin taburculuk, yatış işlemini yapacaksın. Doktorun peşinde dolanmayacaksın
25 Eylül 2023 23:18

sen niye girmekte ısrar ediyorsun.O an bişey alındıysa hemşire,personel ile gönderir.Zaten o an doktor tek başına da değil.
mehmetzaza, 2 ay önce

yani sormak istediğim normalde yetkim var mı yok mu resüsistasyon odasına girmeye resmi olarak

cetek
Şef
26 Eylül 2023 09:07

Girebilirsiniz sıkıntı olmaz.

mehmetzaza, 2 ay önce

26 Eylül 2023 17:14

girmesi gereksiz.Sağlıkta yetkin harici işleri yaparsan üstüne kalır.Girerse ne olacağını söyleyeyim.Doktor her müdahale de yanında ister.
cetek, 2 ay önce

Girebilirsiniz sıkıntı olmaz.

cetek
Şef
26 Eylül 2023 20:10

Girebilip giremeyeceğini sormuş, girebilir. Gerisini kendisi düşünsün, sizin aklınıza ihyiyacı yok.

girmesi gereksiz.Sağlıkta yetkin harici işleri yaparsan üstüne kalır.Girerse ne olacağını söyleyeyim.Doktor her müdahale de yanında ister.

mehmetzaza
Aday Memur
29 Eylül 2023 20:07

cevapladığınız için hocam teşekkür ederim

sen niye girmekte ısrar ediyorsun.O an bişey alındıysa hemşire,personel ile gönderir.Zaten o an doktor tek başına da değil.

mehmetzaza
Aday Memur
29 Eylül 2023 20:14

hocam teşekkür ederim cevabınız için

cetek, 2 ay önce

Girebilip giremeyeceğini sormuş, girebilir. Gerisini kendisi düşünsün, sizin aklınıza ihyiyacı yok.

mehmetzaza
Aday Memur
29 Eylül 2023 20:16

hocam sana mesaj atamıyorum mesaj kapalı bana mesaj atar mısınız size olayı anlatayım

30 Eylül 2023 12:35

olay ne bilmiyorum ama bence bir daha girmeyin.Doktor yine isterse istem,kayıt vb. işleriniz varsa yapayım.Acil odasındaki müdahaleler beni ilgilendirmez diyin.Ads'de olanlar da büyük ihtimalle bu benim yetkim değil diyip kendini savunmadığı,yasal yollara başvurmadığı için o işleri yapıyor.Sizde aynısı olsun mu istiyorsunuz?Yetkilerinizde acil müdaheleye yardım geçmiyor.Hemşire mi tükenmişte sekretere kadar geliyorlar.
mehmetzaza, 2 ay önce

hocam sana mesaj atamıyorum mesaj kapalı bana mesaj atar mısınız size olayı anlatayım

kykdr
Aday Memur
30 Eylül 2023 14:55

sağlık camiası kadar üstüne vazife olmayan işlere karışan başka bir bakanlık yok

mehmetzaza
Aday Memur
01 Ekim 2023 18:14

teşekkürler hocam tamamdır girmemek uğraşmamak en iyisi ne kadar çok işe el atarsan o kadar o iş senin üstüne kalır çok haklısın

olay ne bilmiyorum ama bence bir daha girmeyin.Doktor yine isterse istem,kayıt vb. işleriniz varsa yapayım.Acil odasındaki müdahaleler beni ilgilendirmez diyin.Ads'de olanlar da büyük ihtimalle bu benim yetkim değil diyip kendini savunmadığı,yasal yollara başvurmadığı için o işleri yapıyor.Sizde aynısı olsun mu istiyorsunuz?Yetkilerinizde acil müdaheleye yardım geçmiyor.Hemşire mi tükenmişte sekretere kadar geliyorlar.

mehmetzaza
Aday Memur
01 Ekim 2023 18:15

Haklısın hocam en iyisi sadece işini yap geç ekstra olursa alışıyorlar sonra her iş üstüne kalır bu sefer o işi senin olarak görüyorlar.

kykdr, 2 ay önce
sağlık camiası kadar üstüne vazife olmayan işlere karışan başka bir bakanlık yok
01 Ekim 2023 19:58

işinizi küçümsediğimden değil.Cpr'lı müdaheleyi düşünün.O an doktor ilaç kararı veriyor,gereken ne ise yapılıyor.Doktor ilaç,sarf malzeme istese acil arabasını hemşire bilir.Sizin ilaç bilginiz yok demiyorum ama acil arabasını bilmeden ne yapacaksınız?Zaten hasta stabilleşmeden de kan vb. isteminde bulunmazlar.Öncelik hastayı stabil hale getirmek olur.Müdahele boyunca orada durup doktor bişey isteyecek diye mi bekleyeceksiniz.Doktor da istediği kadar söylensin,o an ona hemşire yardım eder.Sekreter değil.Siz kayıt,istem vb. varsa onun için oradasınız.Bütün gün peşinde gezmeyeceksiniz.
mehmetzaza, 2 ay önce

teşekkürler hocam tamamdır girmemek uğraşmamak en iyisi ne kadar çok işe el atarsan o kadar o iş senin üstüne kalır çok haklısın

mehmetzaza
Aday Memur
01 Ekim 2023 20:51

Hocam işimiz iyidir hiç kimsenin zaten haddi değil yaptığımız işi küçük görmek o ayrı konuda. hocam hasta kırmızıya gelirse ilk aldıkları kan gazı acilde kullanılan hemen hemen tüm ilaçları biliyorum kırmızı ilaçlar dahil çünkü ilaç düşümlerini de yaptığım için etken maddeler ve isimlerine hakimim de benim işim değil cpr falan zaten işimiz olmayan bir şeyle de uğraşmam sonra alışkanlık yapıyorlar .Tamamdır gidilmiyor çok sağol konu baya uzadı çünkü iyi akşamlar...

işinizi küçümsediğimden değil.Cpr'lı müdaheleyi düşünün.O an doktor ilaç kararı veriyor,gereken ne ise yapılıyor.Doktor ilaç,sarf malzeme istese acil arabasını hemşire bilir.Sizin ilaç bilginiz yok demiyorum ama acil arabasını bilmeden ne yapacaksınız?Zaten hasta stabilleşmeden de kan vb. isteminde bulunmazlar.Öncelik hastayı stabil hale getirmek olur.Müdahele boyunca orada durup doktor bişey isteyecek diye mi bekleyeceksiniz.Doktor da istediği kadar söylensin,o an ona hemşire yardım eder.Sekreter değil.Siz kayıt,istem vb. varsa onun için oradasınız.Bütün gün peşinde gezmeyeceksiniz.
Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi