Kesinlikle katılıyorum...
Demek ki bu şekilde düşünen tek ben değilmişim...
12/24 çalışırken daha az yoruluyordum. Çakma 12 36 sisteminde sürekli 12 12 durumu var.
Şöyle ki şu olayı sakin kafayla düşünen herkes anlayıp hak verecektir diye düşünüyorum;
10 güne bir size Haber geldiğini ve 12 12 ye döndüğünüzü düşünün. 5 günlük 12 12 harbinden çıktıktan sonra ertesi gün tam bir istirahat yapmadan geceye geliyorsunuz. Sadece 3 gece 36 yaptıktan sonra son gece yine 24 yapıp 5 günlük 12 12 mesaisine başlıyorsunuz...
Sadece 3 gün görülen 36 saatlik istirahat için çok fazla yoruyor sistem...
Kesinlikle katılıyorum...
Demek ki bu şekilde düşünen tek ben değilmişim...
12/24 çalışırken daha az yoruluyordum. Çakma 12 36 sisteminde sürekli 12 12 durumu var.
Şöyle ki şu olayı sakin kafayla düşünen herkes anlayıp hak verecektir diye düşünüyorum;
10 güne bir size Haber geldiğini ve 12 12 ye döndüğünüzü düşünün. 5 günlük 12 12 harbinden çıktıktan sonra ertesi gün tam bir istirahat yapmadan geceye geliyorsunuz. Sadece 3 gece 36 yaptıktan sonra son gece yine 24 yapıp 5 günlük 12 12 mesaisine başlıyorsunuz...
Sadece 3 gün görülen 36 saatlik istirahat için çok fazla yoruyor sistem...
PianistVladislav , 2 ay önce
Kader Allah'tan gelene denir kulun iki dudağı arasındaki keyfi uygulamalara değil değerli meslektaşım... insanca çalışmak, insancıl şartlarda çalışmak istıyoruz hepimiz... Aldığımız maaş az ya da çok o çok önemli değil de bu kadar personel sayısı fazlayken neden hala 30-40 yıl öncesinin çalışma sisteminde diretiyorlar ben bunu anlamıyorum... Kaldı ki 12/24 çakma 36 denen rezalet sistemden çok Aman çok daha iyiydi, en azından beden ve zihin yorulmuyordu... 5 gün 12/12 ve bürolar gibi çıkış 17.00 de değil... Evi en yakın olan 20 dakikada, en uzak olan 2 saatte evine varıp 21.00 gibi yemeğini yiyip yatağa girip sabah tekrar işe geliyor... Bu sistem en ağır iş kollarından birisi olan madenciler de bile yok maalesef... Ama bize reva görülen bu... Söylenecek çok şey var ama susmak hayırlısı deyip ailemizi yok sayıp sosyal bir hayatımız olmadan emekliyi bekleyecez başka çare yok... O da emekliyi görebilirsek...