Editörler : "eskiyara"Pangaea

atahoca
Genel Müdür
26 Eylül 2023 18:15

Türkçesi böyle güzel (klavye kullanımı kaynaklı ve düzeltme imkanı olmayan ufak tefek hatalar olur) bir öğrenciyi okullarda çok görmüyoruz. Bundan dolayı tebrik ederim.

Sınıf defterinde yazılmadıysanız e-okula girilse dahi itiraz edip (gerekirse dilekçe ile) düzeltme yapılır. Sınıf yoklamasını öğretmen, öğretmen yoksa nöbetçi öğretmen ya da idareciler alır.

Not: Öğrenci (ders başladıktan sonra ) öğretmenden birkaç saniye dahi geç gelse yok yazılması gerektiğini düşünüyorum.

silivripdr
Daire Başkanı
26 Eylül 2023 21:01

al işte iftiracısın ve çamur gibi yapışıyosun üstelik.

pdr mezunuysam sensin yavşak, başka branştan devşirmeysem benim yavşak kabul mü?

onur6319, 2 ay önce

Sümüklü don sana aittir :) sen kıydırık bölümlerden pdr ye geçen tayfadansın. Çocuğun yararını düşünmeyen bir psikolojik danışman asla olamaz. Sümüklü donunla istediğin yerde dolaşabilirsinz. :) Hakkari de olur İstanbulda. Sen bedelli parasıyla askerlik yaparken ben 12 ay hizmet verdim bu ülkeye, sümüklü donlu :)

onur6319
Yasaklı
26 Eylül 2023 21:02

Her ikisinde de sensin o kullandığın kelimedeki, kabul mü :)

silivripdr, 2 ay önce

al işte iftiracısın ve çamur gibi yapışıyosun üstelik.

pdr mezunuysam sensin yavşak, başka branştan devşirmeysem benim yavşak kabul mü?

omrtg
Aday Memur
27 Eylül 2023 07:27

falakaya da yatırsınlar mi ?
yakamoz0682, 2 ay önce

cimere şikayet et .adam olurlar bi nebze.

27 Eylül 2023 08:50

neden olmasın :)

omrtg, 2 ay önce
falakaya da yatırsınlar mi ?
27 Eylül 2023 09:02

Öğrenci hakkını aramasını bilmeli. Anlatılanlar gerçekse velisi okul idaresine dilekçe yazmalı.

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
27 Eylül 2023 12:42

öğretmenlere bak öğrencinin biri insanca bir soru soruyor sözde öğretmenler birbirine yavşak , köpek diye saydırıyor yarın çıkıp okulda çocuklara utanmadan insanlık, ahlak , edep nutukları atarlar
27 Eylül 2023 21:52

Öncelikle hakkını aradığın, bu konuda araştırma yaptığın için tebrik ederim.

Değil müdür yardımcısı, milli eğitim bakanı gelse seni yok yazamaz. Böyle bir yetkisi yok. Yoklama alma vr yok yazma yetkisi sadece ders öğretmenindedir.

Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 36ncı öaddenin 2nci fıkrasında,

"Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul/e-Mesem sistemine işlenir" deniyor. Yani yoklamayı ders öğretmeni alıp yoklama fişine yazacak, müdür yardımcısı da öğretmenin yazdığı fişi e okula geçirecek. Eğer bir tutarsızlık olursa yoklama fişi geçerlidir. Derse kaç dakika geç kalırsan yok yazışacağın konusu, sene başında öğretmenler kurulu tarafından karara bağlanır. Bu süreyi de sınıf rehber öğretmeniniz size açıklamak zorunda. Açıklamadıysa sorun.

Cimere şikayet edersen olayın üstü kapanır. Çünkü cimerdeki şikayetler silsile yolu ile okul müdürlüğüne kadar gelir, olmaz ama hadi oldu diyelim, en fazla ilçede muhakkik gönderirler ve olayı kapatırlar. Eğer şikayetçi olacaksan, velin valiliğe gidip dilekçe işe başvuru yapıp müfettiş istemeli.

hoca7979
Aday Memur
28 Eylül 2023 13:26

Troll başlık gelde hikayeye inan

silivripdr
Daire Başkanı
28 Eylül 2023 22:36

her iki şekildede öçsün kabul

onur6319, 2 ay önce

Her ikisinde de sensin o kullandığın kelimedeki, kabul mü :)

umutXx
Daire Başkanı
29 Eylül 2023 21:00

arkadaşlar olayın cimerlik bir durumu yoktur, çocuğu yanlış yönlendirmeyin, müdür yardımcısıysa öncelikle yok yazdığını teyit ettir, ısrarcıysa eğer ve yok yazıldığını gördüysen, elinde telefonun varsa hemen orada olduğunu hemen kameraya kaydetmeliydin, diğer alternatif ise o gün arkadaşlarının ve hocanın veya seni gören hocaların şahitliğinde o derse girdiğine ve geç kalmadığına dair imzalı bir dilekçe yaz, girdiğin dersin hocası seni yok yazamaz, yoklama defterini mümkünse kameraya al, o da mümkün değilse arkadaşlarını ve seni gören öğretmenleri şahit tuttur, daha sonra bu oluşturduğun tutanak veya dilekçeyle birlikte şikayetini de dilekçeye ekleyerek il/ilçe milli eğitim evrak kayıt bürosuna git ve dilekçeni evrak kayıta kaydettir, kaydettirirken muhakkakk numarasını al, bırak geri kalanıyla milli eğitim uğraşsın, eğer dilekçe 15-30 gün aralığında işleme alınmazsa, son çare olarak cimere yaz. oradan zaten gerekeni yaparlar. ama delilsiz ve belgesiz hiçbir şey yaptıramazsın.

atahoca
Genel Müdür
30 Eylül 2023 12:48

Müdür Yardımcısı e-okula zaten girmemiş. Girse de sınıf defteri yeterli. Müdür Yardımcısı da sehven der olur biter.

umutXx, 2 ay önce

arkadaşlar olayın cimerlik bir durumu yoktur, çocuğu yanlış yönlendirmeyin, müdür yardımcısıysa öncelikle yok yazdığını teyit ettir, ısrarcıysa eğer ve yok yazıldığını gördüysen, elinde telefonun varsa hemen orada olduğunu hemen kameraya kaydetmeliydin, diğer alternatif ise o gün arkadaşlarının ve hocanın veya seni gören hocaların şahitliğinde o derse girdiğine ve geç kalmadığına dair imzalı bir dilekçe yaz, girdiğin dersin hocası seni yok yazamaz, yoklama defterini mümkünse kameraya al, o da mümkün değilse arkadaşlarını ve seni gören öğretmenleri şahit tuttur, daha sonra bu oluşturduğun tutanak veya dilekçeyle birlikte şikayetini de dilekçeye ekleyerek il/ilçe milli eğitim evrak kayıt bürosuna git ve dilekçeni evrak kayıta kaydettir, kaydettirirken muhakkakk numarasını al, bırak geri kalanıyla milli eğitim uğraşsın, eğer dilekçe 15-30 gün aralığında işleme alınmazsa, son çare olarak cimere yaz. oradan zaten gerekeni yaparlar. ama delilsiz ve belgesiz hiçbir şey yaptıramazsın.

umutXx
Daire Başkanı
30 Eylül 2023 14:05

ha o zaman hocam korkulması gereken bir şey yok.

atahoca, 2 ay önce

Müdür Yardımcısı e-okula zaten girmemiş. Girse de sınıf defteri yeterli. Müdür Yardımcısı da sehven der olur biter.

Toplam 33 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi