Editörler : "eskiyara"Pangaea

Karbonat-ER0L
Aday Memur
27 Eylül 2023 21:52

hocam kaymakam ilçe müdürü falan 180 iş gününün birinde 1 saat çağırır en fazla dersten. hiç de bişey olmaz. diğer 179 atom parçalıyorlar çünkü kaymakam engel olmuş :)) bir kere burada ders esnasında falan dememiş ayrıca öyle dahi olsa ilçe müdürü kaymakam çağırırsa ben ders işleyeceğim demez en önce sen tıpış tıpış gidersin. mevzuat oku diyorsun, sen okudun mu? temayül içtihat nedir bilir misin mesela? bence daha fazla yazıp ezdirme kendini bana.

umutXx, 2 ay önce

yazılı emir olmadan hiçbir amir sözlü olarak okul müdürü dahil olmak üzere ders esnasında veya okul müdürlüğünden toplantıya çağıramaz. bu konuda kanunlar kesindir, neyin kafasını yaşıyorsun bilmiyorum, aç yönetmelik ve mevzuatı oku. sözlü emir dediğin şeyler dahi resmiyet için geçerlidir. bir öğretmeni yazılı emir olmadan dersinden alıkoyamazsınız. bu suçtur. veya yıllık izin veya rapor almış bir memuru yazılı emir olmadan geri döndürmeniz de suçtur. olağanüstü hal vb. durumlar olmadığı müddetçe yok whatsapmış yok telegrammış, uygulamalardan mesaj göndermek resmiyet kazandırmaz, sözlü bir emir gibidir. eğer kişi resmi bir şekilde çalışıyorsa, onu işinden alıkoymak da suçtur, tören günleri haricinde toplantıya çağırsa bile daha sonra yazısını yazmak zorundadır. kaymakamın tören vb. gibi durumlarda toplantı yapması durumunda dahi yazı göndermesi gerekmektedir. kardeşim içişleri bakanlığına bağlı çalıştım, neyin kafasını yaşıyorsun bilmiyorum, asıl olması gereken prosödür budur.

difficulties
Şube Müdürü
27 Eylül 2023 22:12

Bendeki birikimin Zekatını versem ihya olursun.

Hadi şimdi işine bak. Vasat.

Karbonat-ER0L, 2 ay önce

senin gibi biriyle ne kültürü oluşturacak ki zaten

umutXx
Daire Başkanı
27 Eylül 2023 22:48

kardeş sanırım sen kaymakamlık toplantılarına hiç katılmamışsın, hangi tanışma töreni 1 saat sürmüş, en küçük ilçede bile en az 2 saatten aşağı değil, burada adam belki derste veya özel izin gününde, yine yazılı emir olmadan çağıramaz. 1 saatlik demişsin bir de güldürme beni, nerede görülmüş kaymakamın bir öğretmeni direk toplantıya çağırdığını. sözlü olması için ilçe milli eğitim müdürü olması gerekir, en üst silsileyi atlayıp öğretmene gel törene katıl mı diyecek? kardeşim git kaymakamlığa sor bakalım tanışma törenleri nasıl hazırlanır, toplantıya nasıl çağrılır, yazılı emir olmadığı müddetçe bir memur iş halindeyken direk kaymakam tarafından çağrılmaz, yazılı emir olmadığı için katılım sağlanmazsa da soruşturma yemez. soruşturma yese bile karşı tarafa dava açar, uyarı cezası aldığı için bu sefer uyarı cezasını kim yaptıysa ona ceza uygulanır. bilmiyorsan araştır güzel kardeşim. böyle cahilce kuru laf ebeliği yapıp da millete ayar vermenin bir anlamı yok.

Karbonat-ER0L, 2 ay önce

hocam kaymakam ilçe müdürü falan 180 iş gününün birinde 1 saat çağırır en fazla dersten. hiç de bişey olmaz. diğer 179 atom parçalıyorlar çünkü kaymakam engel olmuş :)) bir kere burada ders esnasında falan dememiş ayrıca öyle dahi olsa ilçe müdürü kaymakam çağırırsa ben ders işleyeceğim demez en önce sen tıpış tıpış gidersin. mevzuat oku diyorsun, sen okudun mu? temayül içtihat nedir bilir misin mesela? bence daha fazla yazıp ezdirme kendini bana.

gökbilge
Şef
27 Eylül 2023 23:00

Bir zamanlar Anadolunun bir ilçesinde ilçeye yeni atanan kaymakam adayı yaz ortasında bizi toplantıya çağırmıştı. Apar topar gittik. Herkes gelecek dendi. Meğer beyim kendine kız bakıyormuş. Tek tek hepimizle tokalaşti. Tabi sadece kadın öğretmenlerin elini sıkıcam diyemezdi. Sonra bir ana okulu ogretmeni ile evlendi. Şaka gibi ama böyle de bir olay yaşamışlığımız var. Burası Türkiye...

.

Kagiş
Müsteşar
27 Eylül 2023 23:04

Sözlü emir nedir yahuu!? Asker mi bu hemşehrim?)) Devletin dili yazıdır yazı!! Öğrenin bu işleri! Karşındaki adam apartman görevlisi değil, öğretmen efendii öğretmennn!! Evde hanımına "la" bile diyemeyenler iş hava atmaya gelince "Yok şöyle talimat verdim, yok böyle emir verdim!" deyip hava basmaya çalışıyor ya pess yani!))))

Karbonat-ER0L, 2 ay önce

yanılıyorsun. kaymakam veya ilçe mili eğitim müdür, müdürler toplantısında öğretmenler bu toplantıya katılacak dediğinde olay bitmiştir. okul müdürünün kadrosu ilçede değildir ama ilçe müdüründen veya kaymakamdan direk sözlü talimat alabilir.

Karbonat-ER0L
Aday Memur
28 Eylül 2023 00:08

onla evlilik rüyasına düşen bir sürü öğretmen olmuştur. sever bizim bayan öğretmenler makam mevki sahibi insanları

gökbilge, 2 ay önce

Bir zamanlar Anadolunun bir ilçesinde ilçeye yeni atanan kaymakam adayı yaz ortasında bizi toplantıya çağırmıştı. Apar topar gittik. Herkes gelecek dendi. Meğer beyim kendine kız bakıyormuş. Tek tek hepimizle tokalaşti. Tabi sadece kadın öğretmenlerin elini sıkıcam diyemezdi. Sonra bir ana okulu ogretmeni ile evlendi. Şaka gibi ama böyle de bir olay yaşamışlığımız var. Burası Türkiye...

.

Karbonat-ER0L
Aday Memur
28 Eylül 2023 00:10

1- olay soruşturma yemek yememek değil. dediğim gibi içtihat temayül protokol gibi kavramlar var. deletin yazısız kuralları, şifai talimatları da mevcuttu

2- sen ekmeğe agu guru derken biz kaymakamla ilçe başarısı artırma toplantısı yapıyorduk. kaymakamın tanışması okula gelip mesai saatinde ziyareti olur ya da toplu bir yerde mesai dışında olur. element uydurmayalım

umutXx, 2 ay önce

kardeş sanırım sen kaymakamlık toplantılarına hiç katılmamışsın, hangi tanışma töreni 1 saat sürmüş, en küçük ilçede bile en az 2 saatten aşağı değil, burada adam belki derste veya özel izin gününde, yine yazılı emir olmadan çağıramaz. 1 saatlik demişsin bir de güldürme beni, nerede görülmüş kaymakamın bir öğretmeni direk toplantıya çağırdığını. sözlü olması için ilçe milli eğitim müdürü olması gerekir, en üst silsileyi atlayıp öğretmene gel törene katıl mı diyecek? kardeşim git kaymakamlığa sor bakalım tanışma törenleri nasıl hazırlanır, toplantıya nasıl çağrılır, yazılı emir olmadığı müddetçe bir memur iş halindeyken direk kaymakam tarafından çağrılmaz, yazılı emir olmadığı için katılım sağlanmazsa da soruşturma yemez. soruşturma yese bile karşı tarafa dava açar, uyarı cezası aldığı için bu sefer uyarı cezasını kim yaptıysa ona ceza uygulanır. bilmiyorsan araştır güzel kardeşim. böyle cahilce kuru laf ebeliği yapıp da millete ayar vermenin bir anlamı yok.

umutXx
Daire Başkanı
28 Eylül 2023 09:55

başlığı açan arkadaş sorun olur mu, soruşturma vs. açılır mı diye soru sormuş, olay hala o değil deyip lafı geveleyip duruyorsun, kardeşim öncelikle konuya hakim değilsin, düzgün oku, toplantıya çağrılıyor, kaymakam okul ziyaretine gitmiyor, öğretmen tanışması adı altında öğretmeni toplantıya çağırıyor, bunun için yazının olması şart. senin dediğini de üst yorumda bahsetmişim, sözlü emir altında ilçe milli eğitim müdürüne ithafen diyebilir ve onunla okulları gezebilir, ilçe milli eğitim müdürüde okul müdürlerini kaymakam geliyor diye sözlü olarak uyarabilir, bu ayrı bir mevzudur. adamın bahsettiği apayrı bir mevzu. senin dediğin tanışma törenleri kaymakamın gezmesi veya alt birim amirlerini makamında ağırlamak olur, okulları gezmek ise apayrı bir mevzu olur. önce konuyu iyi kavra, yorum yapma kabiliyetin olsun.

Karbonat-ER0L, 2 ay önce

1- olay soruşturma yemek yememek değil. dediğim gibi içtihat temayül protokol gibi kavramlar var. deletin yazısız kuralları, şifai talimatları da mevcuttu

2- sen ekmeğe agu guru derken biz kaymakamla ilçe başarısı artırma toplantısı yapıyorduk. kaymakamın tanışması okula gelip mesai saatinde ziyareti olur ya da toplu bir yerde mesai dışında olur. element uydurmayalım

hsnsylk
Genel Müdür
28 Eylül 2023 12:25

gençken öğretmenler günü katılım zorunludur diyorlardı gidiyorduk,6-7 senedir gitmiyorum, gitmek de zorunda değilim, bir daha da gitmem, bazı şeyleri yapmasanız da sorun yok, gitmek zorunda değilisiniz, resmi evrak var imza atmışsanız gidebilirsiniz ki o bile zorunlu değil. kaymakam çok istiyorsa okula gelksin.

hoca7979
Aday Memur
28 Eylül 2023 13:11

Böyle bir duruma bizde şahit olduk sizinki yine evlenmek içinmiş masum geldi bana:)
gökbilge, 2 ay önce

.

todoshi.kuluku.8590
Aday Memur
29 Eylül 2023 01:26

Rapor aldım ve toplantıya gitmedim, müdür yard haber verdım

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi