Editörler : E.Kayı Han
27 Eylül 2023 11:52

Eş tayini
9 yıldır kadrolu zabıt katibi olarak görev yapıyorum eşim özel sektörde çalışıyor 7 senedir sigortası kesintisiz yatırılıyor eş tayini ile gidebilir miyim bu konuda yardımcı olabilir teşekkürler

umutsuzkatip
Şube Müdürü
27 Eylül 2023 14:17

Gidersiniz ben geldim eşimin 1.5 sene sigortası vardı.

realist066
Aday Memur
27 Eylül 2023 14:48

Ne kadar bi sürede cevap geldi acaba dilekçeden itibaren
umutsuzkatip, 2 ay önce

Gidersiniz ben geldim eşimin 1.5 sene sigortası vardı.

cevherdudayev1
Daire Başkanı
27 Eylül 2023 20:41

yarım yamalak cevap veriyosunuz mesela eşin bimde çalışıyor vermek zorunda değil veya bankada çalışıyor bunlardan bahsetmeden arkadaş ben gittim diyor öyle basitmi

realist066
Aday Memur
28 Eylül 2023 09:27

+
cevherdudayev1, 2 ay önce

yarım yamalak cevap veriyosunuz mesela eşin bimde çalışıyor vermek zorunda değil veya bankada çalışıyor bunlardan bahsetmeden arkadaş ben gittim diyor öyle basitmi

umutsuzkatip
Şube Müdürü
30 Eylül 2023 13:35

Haklısınız yarım yamalak soruya yarım yamalak cevap olmuş:) eşinizin çalıştığı kurumun başka ilde şubesi olması, zincir market-restoran olması, çoğaltılabilecek örneklerle bakanlıkta olumsuz intiba oluşturuyor. Kanunen beyefendinin bahsettiği yarım yamalaklığın bir önemi yok ama. Eşinizin son 2 senede 360 gün sigortası olması kanunen yeterli. Ancak bakanlık inisiyatifinde olduğunu düşünürsek ölümsüzlük yaşama ihtimaliniz var. Burdan bakarsanız ben size tam bir cevap verdim aslında. Peşine düşüp düşmemek size kalmış. Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Ilişkin Yönetmeliğin 30/6/2014 tarihinde değiştirilen ?Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği? başlıklı 14 üncü maddesinin d fikrasi diyor ki, "Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere," diyor.

cevherdudayev1, 2 ay önce

umutsuzkatip
Şube Müdürü
30 Eylül 2023 13:37

Bana gelecek olursak tayin talebinde bulunduğumda 3 senelik zabıt katibiydim. Eşimle 4 aydır evliydim. Eşimin 1.5 sene sosyal güvenlik primi ödenmişti. Kendisi inşaat mühendisiydi. Dilekceme 2 ay sonra gecici görevlendirme ile dönüş yapıldı. 6 ay gecici görevli çalıştım. Bu sürenin 4. ayında gecici görev süremin biteceğine binaen yeniden atama talebinde bulundum. Bu kez naklen atamam yapıldı.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
30 Eylül 2023 14:37

Naklen atandın bir de öyle mi ? İyi yaptın. Bu İstanbul, girişi olan ancak çıkış olmayan labirent gibi...

umutsuzkatip, 2 ay önce

Bana gelecek olursak tayin talebinde bulunduğumda 3 senelik zabıt katibiydim. Eşimle 4 aydır evliydim. Eşimin 1.5 sene sosyal güvenlik primi ödenmişti. Kendisi inşaat mühendisiydi. Dilekceme 2 ay sonra gecici görevlendirme ile dönüş yapıldı. 6 ay gecici görevli çalıştım. Bu sürenin 4. ayında gecici görev süremin biteceğine binaen yeniden atama talebinde bulundum. Bu kez naklen atamam yapıldı.

umutsuzkatip
Şube Müdürü
30 Eylül 2023 20:49

Sorma Çotanak Bey, bir sevda uğruna geldik ama kalemde bile buraya geldiği için kafayı yemiş insan muamelesi görüyoruz... :)

ÇOTANAK, 2 ay önce

Naklen atandın bir de öyle mi ? İyi yaptın. Bu İstanbul, girişi olan ancak çıkış olmayan labirent gibi...

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi