Editörler : Kubil ay
27 Eylül 2023 23:48

Tahliye Taahutnamesi
Sevgili Devrelerin abilerim Emlakçı kontrat yaparken kağıtların arasına bu Taahutnameyi de sıkıştırmış bende farketmeden imzaladım 2 yıldır kiracı olarak oturuyorum ev sahibim kirayı 8.000 TL den 20.000 TL yapmak istedi kabul etmeyince tahütnamede boş olan yerlere tarih atarak icraya vermiş.Taahutnamede yazan tarih de ben il dışındayım.Başina gelen yada bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.Şimdiden teşekkur ederim

koruma1903
Şef
28 Eylül 2023 00:13

Boş tarihi İmzaladıysan yapacak birşey yok şöyle birşey var ama kira kontratı ile tahliye taahhütü aynı tarih ise geçersizdir farklı tarh olmalı ona bir bak

SSelımm
Aday Memur
28 Eylül 2023 00:19

Kontrat tarihi 2021 temmuz Taahütname de boş olan yerlere 15 Haziran 2023 de imza attım gibi gostermis
koruma1903, 2 ay önce
Boş tarihi İmzaladıysan yapacak birşey yok şöyle birşey var ama kira kontratı ile tahliye taahhütü aynı tarih ise geçersizdir farklı tarh olmalı ona bir bak

koruma1903
Şef
28 Eylül 2023 04:26

Mahkemeye verirse kazanır ve avukat mahkeme masrafını da ödersin dostum.
SSelımm, 2 ay önce
Kontrat tarihi 2021 temmuz Taahütname de boş olan yerlere 15 Haziran 2023 de imza attım gibi gostermis

anadolum12
Memur
28 Eylül 2023 08:56

taahhutname evın ıcınde otururken ımzalarsan gecerlılıgını korur dava açarsan kazanmama şansın yok . ımzalamassam evı bana kıraya vermıyorlardı dersın olur bıter kıraya kesınlıkle %25 den fazla zam yapma cunku zaten memnun olmayacak barı senın cebınden fazla para çıkmasın

28 Eylül 2023 08:57

Öncelikle geçmiş olsun devrem. Tahliye taahütnamesini imzaladıysan çıkman gerekecek. Ama birde şöyle düşünelim mahkemeyi kaybettin ve mahkeme 1 sene sürdü zaten 1 sene sonra dosya masrafı maksimum 20 30 bin çıkacağı kanısındayım ve üstelik 8 binden kirada oturup her ay 12 bin fazla vermemiş olacaksın peki bu çözümmü sadece geçici bir çözüm. Tahliye taahütnamesini imzladğın için mecbur çıkacaksın otur ev sahibi ile konuş gerekirse orta yolu bulmaya çalışın ne bilim 8 da olmasın 20 de olmasın 13 14 e razı edersen yeni bir kira sözleşmesi yap birde tahliye taahütnamesini tekrardan getirirse imzalama. Git bir avukat yada emlakçı ile görüş ancak çıkmak zorundasın sadece orta yolu bul yada yukarıda bahsettiğim geçici çözümü araştır.. Hakkında hayırlısı olsun zor bir durum gerçekten aynısı başıma geldi kirada olduğum ev satılacaktı çocuk ta yeni doğmuştu ev sahibine kredi çıkmadı oturmaya devam ediyorum
SSelımm, 2 ay önce

85200258
Genel Müdür
28 Eylül 2023 09:17

tahliye taahhüdü imzaladıysan gecmis olsun. emlakçı imzalatmis nedir? Sen en fazla iki nüsha kira kontratı imzalarsin. Ev sahibiyle orta yolu bulmaya çalış

RÜZGAR_S78
Memur
28 Eylül 2023 09:29

İtiraz süresi geçmedi ise yani takip kesinleşmedi ise imzaya itiraz et. yani icraya git bu imza bana ait değil diye dilekçe ver. avukat ile devam etmeni tavsiye ederim. sonradan doldurabilir ve geçerli olur. yargıtay kararı var. imza benim değil dersen en az 2 sene uğraşır ev sahibin cikartamaz. 7 gün süre geçti ise evi boşaltmak zorundasin

Diegosan
Memur
28 Eylül 2023 11:53

O konuyu bir avukata sor, bildiğim kadarıyla noterde imzalanmayan tahliye taahhüdü geçerli sayılmıyor. Bu durumu bu işle ilgilenen birine sor kesinlikle.

Yasin kync
Aday Memur
28 Eylül 2023 12:00

Tahliye tahutnamesi ne 7 is gunu icinde itiraz edebilirsin eger edersen 2 sene sulh hukukda dava devam eder bu surecte icra durur 2. Husus evliysen eger o tahliye tahutnamesinde esinin imzasi lazim eger eyoksa zaten tahliye tahutnamesi gecersiz olur

SSelımm
Aday Memur
28 Eylül 2023 12:08

Aynen evliyim.Davayi kaybettim diyelim bana mahkeme masrafı tahminen ne çikar
Yasin kync, 2 ay önce
Tahliye tahutnamesi ne 7 is gunu icinde itiraz edebilirsin eger edersen 2 sene sulh hukukda dava devam eder bu surecte icra durur 2. Husus evliysen eger o tahliye tahutnamesinde esinin imzasi lazim eger eyoksa zaten tahliye tahutnamesi gecersiz olur

Yasin kync
Aday Memur
28 Eylül 2023 12:15

Seni cikartamaz cunku tahliye tahutnamesi gecersiz sen mahkeme ac evrakta sahtecilik adi altinda bunun icin bi kira avukatina git danis danisma ucreti almiyolar masrafi karsi.tarafa odetirsin ama kira avukatindan teferruatli bir bilgi al
SSelımm, 2 ay önce
Aynen evliyim.Davayi kaybettim diyelim bana mahkeme masrafı tahminen ne çikar

adalı-polis
Daire Başkanı
28 Eylül 2023 14:48

https://www.kapagan-kocabey.com/makaleler/280/bos-tahliye-taahhudunun-gecerliligi-hakkinda-karar-11-04-2022

Normalde tahaütname imzaladığın zaman o şahsın herşeyi ile yapacağını kanul ettiğin anlamına gelir. Lakin senin iddian imza tarihünde il dışında olman. Eğer il dışında olduğunu ve imza tarihinde hayatn olağan akışında imza yerinde olamayacağını kesün olarak ispat edebilirsen anca kazanırsın. Yoksa tarihin boş olması önemsiz

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi