Editörler : **sude**
29 Eylül 2023 11:12

Belediyeye memur olarak atanırsak puanımız yanar mı ?

Herhangi bi lisans programı memur ilanıyla eğer memur olarak atanırsak puanımız yanıyor mu ??? Sözleşmeli atamalar ve merkezi atamalara başvuru yapabiliyor muyuz aynı puanla ?

nemura12
Aday Memur
29 Eylül 2023 11:44

yanar

olsaolurmu
Kapalı
29 Eylül 2023 13:08

Merkezi atama ile atanbilirsin

mimarbuse
Şef
29 Eylül 2023 13:38

yanmıyor diye biliyorum ben

nemura12, 2 ay önce
yanar

slm08
Daire Başkanı
29 Eylül 2023 15:38

yanmaz belediyeler merkezi atama değil merkezi atama olmayan hiçbir alımda yanmaz

yvzalp
Aday Memur
30 Eylül 2023 00:21

sözleşmeliye başvuramazsın diye biliyorum ama emin değilim çok karışık bu işler

Kpssfinali
Şef
30 Eylül 2023 02:44

Kimsede doğru cevap vermemiş. Kadrolu atamadın belediyelerinki merkezide puanını kullanabilirsin ama merkezide 657 tabi kurumlara yerleşemessin çünkü usulune uygun istifa etsen bile 6 ay yasağı var ama merkezilerde kit kuruluşlarına yerleşebilirsin onda problem olmaz onlar 399 kanununa tabi.. Sözleşmeli kuruluşlara da başvurabilirsin. Merkezi atamadan bir kez atanırsanda merkezi puanı bir daha ki çift yıllardaki sınava girene kadar kulllanamassın.

cartcurt28
Aday Memur
01 Ekim 2023 11:10

Arkadaşın yazdigi her sey dogru..1 şey hariç..merkeziden kadroluya atandigin zaman da aday memur iken kurumundan muavafakatname alirsan yeni atandigin kadrolu memurluga gecis yapabilirsin..istifa etmene gerek yok..tek şart kurumunjn muvafakatnaame vermesi..bu kadar..
Kpssfinali, 2 ay önce

Kimsede doğru cevap vermemiş. Kadrolu atamadın belediyelerinki merkezide puanını kullanabilirsin ama merkezide 657 tabi kurumlara yerleşemessin çünkü usulune uygun istifa etsen bile 6 ay yasağı var ama merkezilerde kit kuruluşlarına yerleşebilirsin onda problem olmaz onlar 399 kanununa tabi.. Sözleşmeli kuruluşlara da başvurabilirsin. Merkezi atamadan bir kez atanırsanda merkezi puanı bir daha ki çift yıllardaki sınava girene kadar kulllanamassın.

fsp1907
Aday Memur
01 Ekim 2023 13:01

yanma olayı şöyle:

eğer merkezi atamayla atanırsan bir dahaki sınava kadar merkezi atamada tercih yapamıyorsun.

ancak açıktan alımla bir yere girersen örneğin belediyeye girdin kadrolu memur oldun diyelim. hak kazandığın taktirde başka bir yere sözleşmeli memur olarak geçebiliyorsun.

ancak başka bir yere kadrolu memur olarak geçemiyorsun çünkü kurumun muvafakat vermesi gerekiyor ve muhtemelen vermez.

özet olarak kadroludan sözleşmeliye veya sözleşmeliden kadroluya geçişte sorun yok ama söz-söz veya kad-kad sorun çıkar.

mimarbuse
Şef
02 Ekim 2023 14:05

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben belediyeye düz memur olarak atanmayı düşünüyorum. Mimar alımı olur mu bilemiyorum eğer olursa kendi işimi yapmak isterim tabii ki belirsizlik var alım olmayacaksa da puanım boşa gitsin istemiyorum belediyede memur olarak çalışırım ama mimar alımı olursa da merkezi ile olur muhtemelen değil mi fazla sayıda alımlar genelde o şekilde oluyor pek umudum yok gerçi ama zira devlet mimarları unutmuş kamu kapısı sonsuza dek kapandı 92 nin altında alan mimarlara ben 85.5 la ortada kaldım resmen :(

fsp1907, 2 ay önce

yanma olayı şöyle:

eğer merkezi atamayla atanırsan bir dahaki sınava kadar merkezi atamada tercih yapamıyorsun.

ancak açıktan alımla bir yere girersen örneğin belediyeye girdin kadrolu memur oldun diyelim. hak kazandığın taktirde başka bir yere sözleşmeli memur olarak geçebiliyorsun.

ancak başka bir yere kadrolu memur olarak geçemiyorsun çünkü kurumun muvafakat vermesi gerekiyor ve muhtemelen vermez.

özet olarak kadroludan sözleşmeliye veya sözleşmeliden kadroluya geçişte sorun yok ama söz-söz veya kad-kad sorun çıkar.

mimarbuse
Şef
02 Ekim 2023 14:08

Teşekkür ediyorum. Mimar arkadaşım meb e büro personeli olarak atandı merkezi alımla oldu ama kendisi mimarlık alımı olursa sözleşmeli de olsa merkezi de olsa her şekilde mimarlığa atanabileceğini söylüyor

Kpssfinali, 2 ay önce

mimarbuse
Şef
02 Ekim 2023 14:13

peki belediyede memursak görevde yükselme sınavına girip mimar olabilir miyim belediyede ya da herhangi bir kamu kurulusunda ??

cartcurt28, 2 ay önce
Arkadaşın yazdigi her sey dogru..1 şey hariç..merkeziden kadroluya atandigin zaman da aday memur iken kurumundan muavafakatname alirsan yeni atandigin kadrolu memurluga gecis yapabilirsin..istifa etmene gerek yok..tek şart kurumunjn muvafakatnaame vermesi..bu kadar..

Kpssfinali
Şef
04 Ekim 2023 22:21

Hocam onu biliyodumda söylemedim garantisi yok bazıları diğer kurumla anlaşsan bile kendi kurumun göndermiyor çok çetrefilli yane

cartcurt28, 2 ay önce

Kpssfinali
Şef
04 Ekim 2023 22:24

Evet hocam atanır doğru söylüyor istisnalar var mesela ünvan alcaksan düz memur çalışıyorsun ve ünvan olan mesleğe geçiş yapıyorsun mimarlığa bu olur sizin baştaki sorunuzda mimar olarak atansam demediniz o yüzden belirtmedim.

mimarbuse, 2 ay önce

Teşekkür ediyorum. Mimar arkadaşım meb e büro personeli olarak atandı merkezi alımla oldu ama kendisi mimarlık alımı olursa sözleşmeli de olsa merkezi de olsa her şekilde mimarlığa atanabileceğini söylüyor

cartcurt28
Aday Memur
04 Ekim 2023 22:30

Gorevde yuksrlme sinaviyla ancak memursan şef, şefsen şube müdürü vs. olabilirsin..memurluktan mjmarliga gecmek icin kurumunun unvan değişikligi sinavi acmasi lazim..sonucta unvanin , bagli bulundugun hizmet sinifi degisecek..öyle..
mimarbuse, 2 ay önce

peki belediyede memursak görevde yükselme sınavına girip mimar olabilir miyim belediyede ya da herhangi bir kamu kurulusunda ??

mimarbuse
Şef
04 Ekim 2023 22:56

unvan değişikliği sınavı sürekli oluyor mu peki düzenli olarak

cartcurt28, 2 ay önce
Gorevde yuksrlme sinaviyla ancak memursan şef, şefsen şube müdürü vs. olabilirsin..memurluktan mjmarliga gecmek icin kurumunun unvan değişikligi sinavi acmasi lazim..sonucta unvanin , bagli bulundugun hizmet sinifi degisecek..öyle..

jag-xtype
Şef
05 Ekim 2023 13:45

Her yıl ÇŞB Yerel Yön. Genel Müd. tüm belediyelere sorar açmak istediğin kantenjan var mı diye kontenjan bildirip bildirmemek yada hangi ünvandan sınav açmak belediye başkanının takdirinde. Bu sınavın yazılı aşamasını zaten ösym yapıyor şuan ilanda var

mimarbuse, 2 ay önce

unvan değişikliği sınavı sürekli oluyor mu peki düzenli olarak

Turizmemre58
Aday Memur
01 Aralık 2023 02:18

eminmisin hocam 4b den belediyeye geçilir mi .
fsp1907, 2 ay önce

yanma olayı şöyle:

Turizmemre58
Aday Memur
01 Aralık 2023 02:25

Hocam konu kesin netleştimi şimdi bazı yerlerde olmaz felan diyorlar.4b den belediyeye veya belediyeden 4b ye kesin geçiş var mı 1 yil beklemeden .belediyelere kadrolu değil 5393 tam zamanlı sözleşmeli memur diyorlar .ama belediye alım duyurularının hiç birinde son 1 yıl içinde sözleşmeli çalışmıyor olmak yazmıyor .
mimarbuse, 2 ay önce

jag-xtype
Şef
01 Aralık 2023 09:44

4B den belediyenin sözleşmelisine geçiş araştırılmalı bence

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi