Editörler : E.Kayı Han
01 Ekim 2023 00:29

Kaldırılan Uyarma Cezası Özlük Dosyasından da Çıkarılır mı ?

Merhaba

Uyarma cezam vardı 5 yıllık süre sonunda sistemden kaldırıldı. Söz konusu cezaya ilişkin evraklar özlük dosyasından da çıkarılır mı ? Ölye ise bununla ilgili mevzuatı paylaşabilir misiniz ?

Darbeyehayır
Aday Memur
01 Ekim 2023 09:34

Dilekçeyle başvurun hocam kaldırırlar

Corking
Aday Memur
01 Ekim 2023 11:19

DEVREM dilekçe ile mi başvurdun kaldırdılar, yoksa süre dolumu otomatik mi kalktı?

dostmeclisi
Memur
02 Ekim 2023 00:32

5 yıl dolduktan sonra dilekçe ile başvurdum sistemden kaldırdılar. Özlük dosyasından da evraklar çıkarılıyormu mu onu bilmiyorum. Biri dedi özlük dosyasından da aldığın cezaya ait evraklar çıkarılır., biri de dedi özlük dosyasından uyarma cezası aldığım evrak çıkarılmaz ama uyarma cezasının kaldırıldığına dair karar dosyaya eklenir. Yani bu konuda uygulama nasıl bilmiyorum.

Corking, 2 ay önce
DEVREM dilekçe ile mi başvurdun kaldırdılar, yoksa süre dolumu otomatik mi kalktı?

dostmeclisi
Memur
02 Ekim 2023 00:39

Hocam zaten dilekçe ile başvurdum sistemden kaldırdılar ben özlük dosyasından da aldığım cezaya ilişkin kararın çıkarılmasını istiyorum. Şunu sordum, aldığım cezaya ilişkin karar da özlük dosyasından çıkarılıyor mu yoksa sadece cezanın kaldırıldığına ilişkin karar mı dosyaya ekleniyor ?

Darbeyehayır, 2 ay önce

Dilekçeyle başvurun hocam kaldırırlar

Corking
Aday Memur
02 Ekim 2023 08:45

Cevabı bilen varsa yazsın Devreler...
dostmeclisi, 2 ay önce

Hocam zaten dilekçe ile başvurdum sistemden kaldırdılar ben özlük dosyasından da aldığım cezaya ilişkin kararın çıkarılmasını istiyorum. Şunu sordum, aldığım cezaya ilişkin karar da özlük dosyasından çıkarılıyor mu yoksa sadece cezanın kaldırıldığına ilişkin karar mı dosyaya ekleniyor ?

Betüllg
Aday Memur
02 Ekim 2023 09:15

Uyarma cezası veya silinen herhangi bir ceza sistemden silinir.Kişinin özlük dosyasında ceza kalmaya devam eder.Ilgili evrak çıkarılmaz özlük dosyasından.. Sadece kisi dilekçe ile silinme talebinde bulunduğunda ceza silinme onayı aliniyor bu onay ve bu onayin kişiye tebliğ edildiğine dair tebellug belgesi özlük dosyasına eklenir.

Corking, 2 ay önce
Cevabı bilen varsa yazsın Devreler...

Corking
Aday Memur
02 Ekim 2023 09:41

Yani anladığım kadarıyla sadece sistemden siliniyor, özlük dosyasında kalıyor doğru mudur?
Betüllg, 2 ay önce

Uyarma cezası veya silinen herhangi bir ceza sistemden silinir.Kişinin özlük dosyasında ceza kalmaya devam eder.Ilgili evrak çıkarılmaz özlük dosyasından.. Sadece kisi dilekçe ile silinme talebinde bulunduğunda ceza silinme onayı aliniyor bu onay ve bu onayin kişiye tebliğ edildiğine dair tebellug belgesi özlük dosyasına eklenir.

Betüllg
Aday Memur
02 Ekim 2023 10:28

Evet, doğru.

Corking, 2 ay önce
Yani anladığım kadarıyla sadece sistemden siliniyor, özlük dosyasında kalıyor doğru mudur?

Corking
Aday Memur
02 Ekim 2023 10:55

Bütün cezalar için geçerli değil mi DEVREM?
Betüllg, 2 ay önce

Evet, doğru.

Betüllg
Aday Memur
02 Ekim 2023 11:07

Beyefendi isminiz ne bilmiyorum ama devreniz değilim.Gecerli .

Corking, 2 ay önce
Bütün cezalar için geçerli değil mi DEVREM?

Corking
Aday Memur
02 Ekim 2023 20:33

Tamamdır.
Betüllg, 2 ay önce

Beyefendi isminiz ne bilmiyorum ama devreniz değilim.Gecerli .

murat_326
Şube Müdürü
04 Ekim 2023 11:18

Uyarma aldiginda mahkemeye vermedinmi

dostmeclisi, 2 ay önce

5 yıl dolduktan sonra dilekçe ile başvurdum sistemden kaldırdılar. Özlük dosyasından da evraklar çıkarılıyormu mu onu bilmiyorum. Biri dedi özlük dosyasından da aldığın cezaya ait evraklar çıkarılır., biri de dedi özlük dosyasından uyarma cezası aldığım evrak çıkarılmaz ama uyarma cezasının kaldırıldığına dair karar dosyaya eklenir. Yani bu konuda uygulama nasıl bilmiyorum.

dostmeclisi
Memur
04 Ekim 2023 23:11

Evet, mahkemeye başvurmadım.

murat_326, 2 ay önce

Uyarma aldiginda mahkemeye vermedinmi

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi