Editörler : "eskiyara"Pangaea

melcea
Genel Müdür
03 Ekim 2023 20:47

24 kisiye bir ogretmen bence yetersiz. Gorevlendirildiyseniz gitmeniz gerekir elbette. Bu konuda sizin gibi dusunmuyorum. Bizde 40 kisiye 5-6 ogretmen gorevlendiriliyor. Bence normal.

sunny days, 2 ay önce

herkese gorev verılıyor.bos gunu olan da gelsın denıyor. 24 kısılık sınıflar zaten 2 tane ogretmen her sınıfın basına. 10 sube var. benım sınıf rehber ogretmenlıgım yok onu dıyorum. hayır askerıye gıbı 24 kısı, 17 kısı sınıflar her sınıfın basına 2 ogretmen gorevlendır.

sunny days
Kapalı
03 Ekim 2023 20:54

zaten görevden kacmak,istememek gibi bir halim hiçbir zaman olmaz. sadece okul ıklımı mutsuz,bagırma,cagırma,tum okul onunde azarlama gıbı oldugunu gorunce ben acaba bu da dogru olabılır mı dedım. 23. yılım melegımı de severek yapıyorum. ancak kurum kulturu olan yerlerden bu okula gelınce ısleyıs bu sekılde olunca ondan bunu da sormustum. tesekkurler

melcea, 2 ay önce

24 kisiye bir ogretmen bence yetersiz. Gorevlendirildiyseniz gitmeniz gerekir elbette. Bu konuda sizin gibi dusunmuyorum. Bizde 40 kisiye 5-6 ogretmen gorevlendiriliyor. Bence normal.

melcea
Genel Müdür
03 Ekim 2023 21:10

O bagirma olayi icin hocam biraz argo olacak ama "sıkar". Kendine o muameleyi yaptiran, yapilmasini kabul eden kisiye ogretmen denemez. Okul iklimi, kurum kulturu gibi kavramlar benim gozumde boş. Gelip, isimi yapip gidiyorum. Idareci de o davranisi kime yapip yapmayacagini biliyor.

Maalesef boyle ikiyuzlu davranirlar bu tipler. Ben de gordum o tarz okullar. Bagirir cagirir. Ama bana bir kere bile yeltenemedi. Ona o hakki vermedim. Cizgimi korudum. Okullardaki o guzel ortamlar eskidendi. Artik nesiller degisti, ortam degisti. Uzucu bizim icin ama buna da ayak uyduracagiz.

sunny days, 2 ay önce

zaten görevden kacmak,istememek gibi bir halim hiçbir zaman olmaz. sadece okul ıklımı mutsuz,bagırma,cagırma,tum okul onunde azarlama gıbı oldugunu gorunce ben acaba bu da dogru olabılır mı dedım. 23. yılım melegımı de severek yapıyorum. ancak kurum kulturu olan yerlerden bu okula gelınce ısleyıs bu sekılde olunca ondan bunu da sormustum. tesekkurler

sunny days
Kapalı
03 Ekim 2023 21:21

ben 23. yılı çalışınca biraz eskidik galiba. eski güzel şeyleri arar olduk. ben de işimi eksiksiz yapıp gitmeyi doğru bulurum. ben kendime bu tur davranıslarda bulunulmasına ızın vermem . olur yanılıp şaşıp yapılırsa da kabul etmem cevabını kim olursa olsun alır. ancak genel olarak üslup sorunumuz var. kim nerede nasıl davranacağını bilmiyor bazen bilse de yapmıyor gibi artık ...

melcea, 2 ay önce

O bagirma olayi icin hocam biraz argo olacak ama "sıkar". Kendine o muameleyi yaptiran, yapilmasini kabul eden kisiye ogretmen denemez. Okul iklimi, kurum kulturu gibi kavramlar benim gozumde boş. Gelip, isimi yapip gidiyorum. Idareci de o davranisi kime yapip yapmayacagini biliyor.

Maalesef boyle ikiyuzlu davranirlar bu tipler. Ben de gordum o tarz okullar. Bagirir cagirir. Ama bana bir kere bile yeltenemedi. Ona o hakki vermedim. Cizgimi korudum. Okullardaki o guzel ortamlar eskidendi. Artik nesiller degisti, ortam degisti. Uzucu bizim icin ama buna da ayak uyduracagiz.

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
03 Ekim 2023 22:31

Okulundaki kişilerin yüzüne söyleyemeyiz burda dedikodusunu yaparsan emir cümlesi kurarım. Dedikodu yapmayı bırak. Git o kadar durustsen yüzlerine söyle. Yukarıda boş günümde gitmek zorunda mıyım diyr soruyorsun üstüne bi de boş günüm yok diyorsun. Evet eskimissin maaşımı alıp yatmak istiyorum hicbirseye karismak istemiyorum diyorsun.

sunny days, 2 ay önce

benim boş günüm yok. emir cümlesi ile konuşmmayı yetişkin bir birey olarak öğrenin isterseniz .çok geç olmuş olsa da. ben okul ikliminin ve yapılan hataların öğrencilere nasıl rol model olduğundan daha önceki paylaşımda bahsettim. üslup ve nezaket öğrenin siz de. siz diye hitap etmek hiç tanımadığım ve samimi olmadığımız kişiler için elzemdir.

atahoca
Genel Müdür
03 Ekim 2023 23:16

Bir öğrencim birkaç sene önce ücretli öğretmen olarak göreve başlayınca okulda gördüğü tavrı anlatmıştı. İdareci arkadaş daha önce tanışmalarına rağmen ilk gün dersten önce nasıl yanıma uğradan sınıfa gidersin diye haşlamış. Anlatınca çok sinirlendim. Öğrencim sakinleştirme moduna geçti. Eski öğretmen yetiştirme usulünden (sınıf içindeki konumu vb.) bahsedince bize hiç bunları anlatmadılar, sizden duyuyorum, dedi. Şimdilerde bunların unutulması belki unutturulması ile durum dediğiniz gibi oldu.

melcea, 2 ay önce

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi