Editörler : Kubil ay
01 Ekim 2023 20:42

Polislik mi katiplik mi ??

Merhaba arkadaşlar ben mezun olduğumdan beri işsiz bir bayanım haliyle önüme gelen her şeye başvuru yaptım. Hiç böyle bir şey olmasını beklemiyordum ki ikisi de aynı anda geldi ama bu sefer çok kararsızım. Polislik bayanlar için çok kolay polis ol katiplik zor diyen de var katip ol polislik zor diyenlerde ne yapacağımı şaşırdım. polisliğe daha yakınım sağlık sorunum yok ama yine de genel sağlıkta elenirim diye korkuyorum diğerini kaybetmek istemiyorum. Çok kararsızım yardım edin lütfen 23 üne kadar karar vermem gerek

Dilan50
Memur
01 Ekim 2023 21:17

katiplik

aspnetcore
Kapalı
01 Ekim 2023 21:20

bu başlığın cevabına polislik diyecek bir tane polis bulamazsın.

enderyum
Memur
01 Ekim 2023 21:31

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

Bence polislik...Meslektaş bir eş bulursaniz çok da sıkıntı yaşamazsınız. Doğu'da görev yapan polisler bence çok rahat çalışıyorlar. Buyuksehirde biraz sıkıntı tabi. Maddi olarak polisler kariplerden katbekat fazla alıyorlar. İyi araştırın halihazırda görevde olan bayan polislere de danışın.

01 Ekim 2023 22:24

Senin derdin yata yata maaş almak. İnşallah ikisi de olmaz. Devlet senin gibi sülüklerden arınmalı.

01 Ekim 2023 23:31

Katiplik

Joplu Çoban
Aday Memur
01 Ekim 2023 23:51

Katiplik 8-5 adliyede savcı hakimin kalemi olarak görev yapar, resmi tatillerde tatil, haftasonu izin yaparsın.Görevin masa başıdır, sivil ve bir ilde emekli oluverirsin. Maaşın 22-25 arasıdır. En alt seviyede memurluk gibi düşünebilirsin, ama düzenli bir memuriyet.Aile yapın olağan haliyle devam eder.. Gelelim polisliğe, fıtrat olarak erkeğe hitap eder, bayanlar sürümcemede kalır, çok çeşitli birimler ve her birimin çok çeşitli şartları mevcuttur.Çalışma şartları ülkemizdeki en zor çalışma şartlarına sahiptir. Şark-rotasyon-birim değişikliği-ilçe değişikliği sakal traşı sıklığındadır.Emir komuta had safhadadır.Katibin eline gelen kallafi dosyaların ilk muhatabıdır, resmi tatiller,bayramlar haftasonları yılbaşılarını ömür boyu unutmalısın.Vardiyalı çalışır dünya döndükçe vardiyan döner gider..Maaşı 25-28 arasıdır.Kariyer mesleği değildir.Hayatına çok heyecan katsada kısa sürede heyecan yerini stres,isyan ve serzenişlere bırakır.Yaşamın rotasız gemi gibi sürüklenir gidersin.. Ben her ikisinide tavsiye etmem bir Polis olarak. Dijital çağda çok geniş yelpazeler mevcut, hukuk oku mesela avukat ol, ben meslekte kazanmış biriyim hukuğu çok zor değildir.

TomrisHan37
Memur
02 Ekim 2023 00:47

Bu sorduğun soruya yeni sicilli kadın polisler "polis" derken , eski sicilli teşkilatın erkek ve kadın karışık personelinin %95'i de " katiplik" der.. var gerisini sen düşün
02 Ekim 2023 07:36

.

arslandemir
Aday Memur
02 Ekim 2023 09:23

Katiplik ve Polislik mesleklerini yapan biri olarak söylüyorum başka fırsatın varsa değerlendir. Yoksa eğer bayan olduğun için Polisliği öneririm. İlk katip olarak başladığımda çakılı olarak kötü ilçeye düştüm. İlçeden çıkmak için ya torpil yapacan ya da Polis-Askerle evleneceksin. Düz memurla evlenirsen tayin yine zor torpil lazım. Katiplikte savcılık, mahkeme, icra bölümleri var. Hepside yoğun. Gittiğin yerin kültürü, insanları çok önemli. İyisine denk gelmezsen hakim, savcı mobingine aşağılamasına maruz kalıyorsun kibirleri çok yüksek genelleme yapmıyorum tabi. Maaş şu an 22000 TL alırsın. Haftalık nöbetleri oluyor. Ben savcılıkta çalıştım bayramlarda memlekete gidemedim mesela. Gece nöbette otopsi falan görevler çıkıyor. İş arkadaşları çıkarcı oluyor genelde güven yok genelleme yapmıyorum tabi. Ben kötüsüne denk geldim mobing, aşağılama, kültür çatışması nedenlerle istifa ettim. Memleketin ise artısını görürsün. Polislik erkekler için zor ama genel olarak bayanlar 8-17 saatleri arası çalışır. Büyük şehirlerde gece çalışan da var tabi. Şarkını yaptın mı güzel bi şehire tayinin çıktı mı yerleşirsin artık oraya. şu an 28-29000 tl maaş aralığı var. Şark illerinde 4000 tl tazminatı var ve ortalama 33-34000 tl yi buluyor. e sınav, src, ösym, milli eğitim paralı görevleri oluyor. Birden fazla gönderiyorlar 500-1000 arası ekstra gelir olur. Şu an bildiğim tüm yeni mezunlara atış eğiticisi kursu veriliyor. 3 dönem atış oluyor. Sırasıyla gidecek yere denk gelirsen ordan da ekstra para alırsın. Maç, seçim, basın açıklaması gibi görevlerde çok olur. Bayramlarda izne gidemeyebilirsin. Memleketin Büyük şehir ise tayin oluyor bu arada. İkisinde de çalışan biri olarak söylüyorum Polislik katipliğe göre artısı fazla. Hakkında hayırlısı olsun.
02 Ekim 2023 10:00

Ben Polisim Eşim Katip, Bu arkadaşın yazdıklarına harfiyen katılıyorum karar senin

arslandemir, 2 ay önce
Katiplik ve Polislik mesleklerini yapan biri olarak söylüyorum başka fırsatın varsa değerlendir. Yoksa eğer bayan olduğun için Polisliği öneririm. İlk katip olarak başladığımda çakılı olarak kötü ilçeye düştüm. İlçeden çıkmak için ya torpil yapacan ya da Polis-Askerle evleneceksin. Düz memurla evlenirsen tayin yine zor torpil lazım. Katiplikte savcılık, mahkeme, icra bölümleri var. Hepside yoğun. Gittiğin yerin kültürü, insanları çok önemli. İyisine denk gelmezsen hakim, savcı mobingine aşağılamasına maruz kalıyorsun kibirleri çok yüksek genelleme yapmıyorum tabi. Maaş şu an 22000 TL alırsın. Haftalık nöbetleri oluyor. Ben savcılıkta çalıştım bayramlarda memlekete gidemedim mesela. Gece nöbette otopsi falan görevler çıkıyor. İş arkadaşları çıkarcı oluyor genelde güven yok genelleme yapmıyorum tabi. Ben kötüsüne denk geldim mobing, aşağılama, kültür çatışması nedenlerle istifa ettim. Memleketin ise artısını görürsün. Polislik erkekler için zor ama genel olarak bayanlar 8-17 saatleri arası çalışır. Büyük şehirlerde gece çalışan da var tabi. Şarkını yaptın mı güzel bi şehire tayinin çıktı mı yerleşirsin artık oraya. şu an 28-29000 tl maaş aralığı var. Şark illerinde 4000 tl tazminatı var ve ortalama 33-34000 tl yi buluyor. e sınav, src, ösym, milli eğitim paralı görevleri oluyor. Birden fazla gönderiyorlar 500-1000 arası ekstra gelir olur. Şu an bildiğim tüm yeni mezunlara atış eğiticisi kursu veriliyor. 3 dönem atış oluyor. Sırasıyla gidecek yere denk gelirsen ordan da ekstra para alırsın. Maç, seçim, basın açıklaması gibi görevlerde çok olur. Bayramlarda izne gidemeyebilirsin. Memleketin Büyük şehir ise tayin oluyor bu arada. İkisinde de çalışan biri olarak söylüyorum Polislik katipliğe göre artısı fazla. Hakkında hayırlısı olsun.

kral122
Daire Başkanı
02 Ekim 2023 13:19

Sanki sen atom parçalıyorsun laf ediyorsun.

Türk Polis Teşkilatı, 2 ay önce

Senin derdin yata yata maaş almak. İnşallah ikisi de olmaz. Devlet senin gibi sülüklerden arınmalı.

Darbeyehayır
Aday Memur
02 Ekim 2023 14:12

Polislikte amirin iyiyse iyisin kötüyse hayat zindan genellemek zor.

ardabeyy
Şef
02 Ekim 2023 15:10

Be Be Be diyen dayı aklıma geldi istemsizce.

policeman2004
Aday Memur
02 Ekim 2023 17:22

kesinlikle polis ol

Dramagrl
Aday Memur
02 Ekim 2023 17:41

kesinlikle katiplik

chochito
Memur
03 Ekim 2023 08:02

Erkek olsan katiplik derdim. Polislikte daha rahat olursun. Adliyedeki katip kızlar bizimkilerden çok iş&evrak takip ediyo yazı yazıyo

bahtsizpolis
Aday Memur
03 Ekim 2023 13:45

Kesinlikle takiplik ancak İstanbul Ankara ve Antalya dan uzak durabiliyorsun bu şehirler kira olarak seni yıkar. Polis adamın ailesi olmaz varsada boşanırsın. Boşanmasan bile yine eşinle çocuğunu göremezsin. Heleki tercih dışı İSTANBUL a bir verirler 55 ini göremezsin zaten ondan sonra bie kuytuda vaden dolar ya da sersinin biri gelir vurur soruşturma yerim korkusuyla silah bile çekemezsin. Sen sen ol katip ol mutlu ol.

Toplam 17 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi