Editörler : Lanet
12345678910111213»

umaykorkmaz
Aday Memur
28 Kasım 2023 19:58

Bu durum ihsli personeli ilgilendiriyor mu

ejdercapan46, 1 yıl önce

Bu da demektir ki 399 SKHK'ye tabi iken İHS'ye geçip kesenek yönünden 5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanuna göre ilgilendirilenler, 1 Ocak - 31 Ocak 2024 tarihleri arasında başvurularını yaptıkları takdirde, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalılıkları devam edecek. Başvurmadıkları takdirde ise bir aylık sürenin sona erdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılacaklar. Kısacası, zaten 399'luların sicil ve disiplin amiri olamazlarken, bu durum daha da pekiştirilmiş oldu. Bakalım PTT bundan sonra da 399'luları kurumda tutmaya devam edecek mi?

28 Kasım 2023 21:38

Zaten İHS'li personellerle ilgili bir düzenleme. Siz 2013 yılından sonra PTT'ye atananlardansanız, sizin kesenek yönünden zaten 5510 sayılı kanunun 4/1-a bendine göre sigortalısınız demektir. Bu düzenleme daha çok 399'lu olup kesenekleri 5434 sayılı Emekli Sandığı kanununa göre yapılırken İHS'ye geçtiği halde Emekli Sandığıyla bağlarını devam ettirenler için bir düzenleme. İşte 1 ay içinde başvururlarsa bunların 5510 SK 4/1-c bendine geçişleri yapılacak. Başvurmazlarsa da, kesenekleri 2013 yılından sonra PTT'ye girenlerin ki gibi olacak. Bununla ilgili Aralık sonuna doğru kurumlara yazı gelir zaten.

umaykorkmaz
Aday Memur
28 Kasım 2023 21:40

Verdiğiniz bilgilerden ötürü çok tesekkur ederim. 2013 den sonra işe başlayan ıhsli personel hakkında güzel birsey var mı umuduyla takip ediyorum yorumları

ejdercapan46, 1 yıl önce

Zaten İHS'li personellerle ilgili bir düzenleme. Siz 2013 yılından sonra PTT'ye atananlardansanız, sizin kesenek yönünden zaten 5510 sayılı kanunun 4/1-a bendine göre sigortalısınız demektir. Bu düzenleme daha çok 399'lu olup kesenekleri 5434 sayılı Emekli Sandığı kanununa göre yapılırken İHS'ye geçtiği halde Emekli Sandığıyla bağlarını devam ettirenler için bir düzenleme. İşte 1 ay içinde başvururlarsa bunların 5510 SK 4/1-c bendine geçişleri yapılacak. Başvurmazlarsa da, kesenekleri 2013 yılından sonra PTT'ye girenlerin ki gibi olacak. Bununla ilgili Aralık sonuna doğru kurumlara yazı gelir zaten.

28 Kasım 2023 21:54

399 lu öğretmen memurlarda MEB e geçirilmelidir.

29 Kasım 2023 07:16

Katılıyorum. Neden olmasın. Herkes teorik olarak bilgi sahibi olduğu, pratikte de yeteneğini en verimli bir şekilde kullanabileceği alanda kullanılmalı ki, devlette toplumda huzur ve refah içerisinde kalkınsın. Kısacası iş; ehline (bilgi, beceri ve tecrübe sahibine) ve liyakat sahibine (bu bilgi, beceri ve tecrübesini hakkaniyet ve adalet dairesinde layıkıyla yerine getirebilme yeteneğine sahip olana) verilmeli. Yoksa vebaldir.

umaykorkmaz
Aday Memur
30 Kasım 2023 07:37

Zannetmiyorum hersey bu şekilde gider

ejdercapan46, 1 yıl önce

Katılıyorum. Neden olmasın. Herkes teorik olarak bilgi sahibi olduğu, pratikte de yeteneğini en verimli bir şekilde kullanabileceği alanda kullanılmalı ki, devlette toplumda huzur ve refah içerisinde kalkınsın. Kısacası iş; ehline (bilgi, beceri ve tecrübe sahibine) ve liyakat sahibine (bu bilgi, beceri ve tecrübesini hakkaniyet ve adalet dairesinde layıkıyla yerine getirebilme yeteneğine sahip olana) verilmeli. Yoksa vebaldir.

30 Kasım 2023 21:43

Fazla değil, bu şekilde 1 yıl daha gitsin, tabi en doğrusunu Allah bilir ama bu şirket külliyen batar. Çünkü görünen köy, kılavuz istemez. Aha buraya da yazıyorum!...

umaykorkmaz
Aday Memur
30 Kasım 2023 22:21

Bunun sonu kurumun ozellesmesine mi bağlanır diyorsunuz

ejdercapan46, 1 yıl önce

Fazla değil, bu şekilde 1 yıl daha gitsin, tabi en doğrusunu Allah bilir ama bu şirket külliyen batar. Çünkü görünen köy, kılavuz istemez. Aha buraya da yazıyorum!...

01 Aralık 2023 12:42

özelleşmezde batmazda merak etmeyin
ejdercapan46, 1 yıl önce

umaykorkmaz
Aday Memur
01 Aralık 2023 19:36

Eee ne olacak peki böyle hal böyle ortada iken? Herkes karamsar ve mutsuz sanki

kuzeyrüzgarı38, 1 yıl önce
özelleşmezde batmazda merak etmeyin
01 Aralık 2023 22:27

sadece bu kuruma özel değil her kurumda çalışana git sor hemen hemen hepsi mutsuz o yüzden günü doldurup emekliliğe gitcez imtihan dünyası çok kafaya takmamak lazım
umaykorkmaz, 1 yıl önce

Eee ne olacak peki böyle hal böyle ortada iken? Herkes karamsar ve mutsuz sanki

02 Aralık 2023 11:25

Ben özelleşir falan demedim. Batar dedim. Batmaktan kasıtta özel şirketlerin iflas bayrağını açmaları gibi değil tabi. Her gelen gün geçen günleri mumla aratır demek istedim. Çünkü şirket devletin. Öyle kolay kolay iflasını açıklayamazlar. Bunun faturası ağır olur. Ama 10 yıldır özde KİT personeli, sözde şirketin geçici, misafir personeli 399'lulara yapılan enva-i çeşit haksızlıklarla, bu personel karmaşasıyla geçen her gün, geçmişi mumla aratacak. Her şey doğru gitse bile (ki doğru giden bir şey yok) sadece 399'luların ahı bu kurumu iflah ettirmeyecek, felaha kurtuluşa erdirmeyecektir. Bu kesin... "Hasbunallahu ve nı'mel vekil...!"

02 Aralık 2023 18:40

kader kısmet hocam üzülmeye gerek yok bi şekilde geçecek bu hayat bize düşen güzelce sabretmek
ejdercapan46, 1 yıl önce

Ben özelleşir falan demedim. Batar dedim. Batmaktan kasıtta özel şirketlerin iflas bayrağını açmaları gibi değil tabi. Her gelen gün geçen günleri mumla aratır demek istedim. Çünkü şirket devletin. Öyle kolay kolay iflasını açıklayamazlar. Bunun faturası ağır olur. Ama 10 yıldır özde KİT personeli, sözde şirketin geçici, misafir personeli 399'lulara yapılan enva-i çeşit haksızlıklarla, bu personel karmaşasıyla geçen her gün, geçmişi mumla aratacak. Her şey doğru gitse bile (ki doğru giden bir şey yok) sadece 399'luların ahı bu kurumu iflah ettirmeyecek, felaha kurtuluşa erdirmeyecektir. Bu kesin... "Hasbunallahu ve nı'mel vekil...!"

hasan78
Şef
03 Aralık 2023 08:59

375 sayılı KHK?nin ek 26 ve 27?nci maddeleri gereğince istihdam edilen sözleşmeli personelin teşkilatlanmalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde öngörülmesi halinde Cumhurbaşkanının sözleşmeli personeli 5510 sayılı Kanunun 4?üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ile ilgilendirebileceğine ilişkin yetkisi kaldırılıyor. Bu personeller 5510 sayılı Kanunun 4 a maddesi kapsamında sigortalı (SSK?lı) olarak görevlerine devam edecekler. Artık HS"li bir Müdürün 399'2'li sözleşmeli memurlar için Sicil notu vermesi saçmalığı ortadan kalkmış oldu

umaykorkmaz
Aday Memur
03 Aralık 2023 09:49

Şimdi ben bilerek ıhs li personel zaten 4a ya tabi ama memur sendikalarina üye olabiliyorlardi.

hasan78, 1 yıl önce

375 sayılı KHK?nin ek 26 ve 27?nci maddeleri gereğince istihdam edilen sözleşmeli personelin teşkilatlanmalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde öngörülmesi halinde Cumhurbaşkanının sözleşmeli personeli 5510 sayılı Kanunun 4?üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ile ilgilendirebileceğine ilişkin yetkisi kaldırılıyor. Bu personeller 5510 sayılı Kanunun 4 a maddesi kapsamında sigortalı (SSK?lı) olarak görevlerine devam edecekler. Artık HS"li bir Müdürün 399'2'li sözleşmeli memurlar için Sicil notu vermesi saçmalığı ortadan kalkmış oldu

umaykorkmaz
Aday Memur
03 Aralık 2023 09:50

Ben bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Üst yönetimin hepsi zaten ıhs li. Ve hepsi 399 unda ıhs nın de bir nevi patronu

hasan78, 1 yıl önce

vaypcnet
Şef
03 Aralık 2023 11:57

Sınav ve yerel seçimler sonrası gelişmelerin olacağı kesin , şube kapatmalar çok dillendiriliyor.

umaykorkmaz
Aday Memur
03 Aralık 2023 14:45

İş güvencesi olmayan ihsli personel için umarım olumsuz şeyler olmaz

vaypcnet, 1 yıl önce

Sınav ve yerel seçimler sonrası gelişmelerin olacağı kesin , şube kapatmalar çok dillendiriliyor.

06 Aralık 2023 22:27

Başarısızlığın temel nedeni, sermayenin devlete (TİGEM?e) ait olmasıdır.

ÇÜNKÜ;

-Devlete ait olan şey, HERKESİNDİR. Herkesin olan şey, HİÇ KİMSENİNDİR.

-Devlet yöneticisi ve memuru eliyle hiç bir ticari girişim başarılı olamaz.

-Sonuçta batan para kendi paraları değildir.

-Ayrıca devlet bir işe belli bir para ayırmışsa, herkes onu, ?bana ne düşer?? diye, ?tüketilecek bir kaynak? olarak görür.

-Sermaye özel sektöre ait olsaydı, böyle olmazdı. En azından bu kadar zarar edilmezdi.

Devletin ticari girişim ve yatırımlarının isabetsiz, israflı, verimsiz ve hantal olması ve hüsranla sonuçlanması evrensel bir gerçekliktir.

Prof. Dr. Mehmet Ulvi Saran

Vali/Kamu Araştırmaları Vakfı Başkanı/02.12.2023/@ulvisaran

umaykorkmaz
Aday Memur
15 Aralık 2023 15:56

Görevde yükselme sınavı hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? Ihs şartı kalkar mı acabaa

Toplam 445 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi