Editörler : Changes
18 Ekim 2023 23:38

Andorid mi ios mu

Arkadaslar ben de eşim de 2017den beri iphone kullanıyoruz (Iphone 6s). Şimdi artık telefonları değiştirme zamanı geldi. IOS'dan çok memnunum, 2017 öncesi android telefonlarımın hepsi 2 yılda çöp olmuştu ve çok kasıp donuyordu. Aynı sorunlar hala devam ediyor mu? Android telefonları uzun süre kullanan arkadaşlardan tavsiye ve yorum alacaktım.

Şahsen 2 tane iphone alırsak bütçemizi çok zorlamış oluruz, eşime iphone 13 alıp (14 ve 15in 13'e göre o kadar para farkına değmediğini düşünüyorum) kendime de xiaomi, huawei, poco tarzı 15-25 bandında orta halli bir telefon düşünüyorum. Android telefon kullanıcılar, deneyimlerini paylaşırsa karar vermeme yardımcı olmuş olurlar...

E.Kayı Han
Editor
18 Ekim 2023 23:50

Samsungtan uzak dur. Huawei alma Google play store yok. Program yükleme de sıkıntı yaşarsın. Poco x5 pro şiddetle tavsiye ederim.

genegel
Genel Müdür
19 Ekim 2023 11:28

Teşekkür ederim, poco X5 proya internet üzerinden yorumlara baktım, oldukça yüksek puan almış, Xiaomi düşünüyordum ama bu dediğiniz telefon 10bin daha ucuz. Kasım ayındaki black friday indirimlerini bekliyorum, o zamana kadar araştırmaya ve incelemeye devam, tavsiyeniz için de teşekkür ederim.

E.Kayı Han, 2 yıl önce

Samsungtan uzak dur. Huawei alma Google play store yok. Program yükleme de sıkıntı yaşarsın. Poco x5 pro şiddetle tavsiye ederim.

Peliniin
Kapalı
19 Ekim 2023 17:32

Hocam benim de telefonum eskidi ama değiştirmeye kıyamıyorum çünkü aldığım da eksiyecek, bir sarmalın içindeyiz :) tamamen bozulana kadar kullanıcam artık sanırım, ama alırsam iphone alırım, 13 alırdım ben olsam

genegel
Genel Müdür
19 Ekim 2023 23:37

hocam, 6s plusi 2016'dan beri kullanıyorum, 2 kere batarya değişti, 1 kere de ekranı değişti. İşlemci konusunda hala çok memnunum, bir kere kasmadı, takılmadı, kapanmadı, ama ekranı yan sanayi ile değiştirdiğim için, parmak izi okuyucusu gitti bir de ekran hassasiyeti gitti, mesaj yazarken uğraştırıyor. Eşimin telefonu hala iyi durumda, bir çiziği bile yok ama kadınlar malum, iyi fotoğraf çekemiyoruz diye değiştirelim diyor :D Iphonedan da memnun olduğu için iphone13 almayı planlıyoruz (Gönül isterdi ki 15 pro max alalım, ama hem prolar hem de pro maxler 13lerin bile hala çok pahalı) Kendime de işte orta halli bir android alacağım ama önceden androidlerle ilgili kötü tecrübelerim var umarım değişmiştir 7 yılda :)

Telefon da ihtiyaç hocam, 2 yılda bir 15-20 bin vermektense, 7 yıl boyunca kullanacağın bir telefona 40 bin verilir bence. Bir de iphoneların değeri çok düşmüyor hocam, çoğu insan 13 alıyor, 1-2 yıl sonra piyasası çok düşmeden satıyor sonra 15 alıyor, bu şekilde sürekli al sat yapıyorlar :D

Peliniin, 2 yıl önce

Hocam benim de telefonum eskidi ama değiştirmeye kıyamıyorum çünkü aldığım da eksiyecek, bir sarmalın içindeyiz :) tamamen bozulana kadar kullanıcam artık sanırım, ama alırsam iphone alırım, 13 alırdım ben olsam

Drjacob
Aday Memur
23 Ekim 2023 13:32

iOS

genegel
Genel Müdür
24 Ekim 2023 01:23

Eşime dün iphone 13 siparişi verdik, geldiği zaman bakalım bu parayı hakediyor mu, duruma göre kendime de ya 13 alacam ya da android bir telefon. 7 Yıllık iphone 6s kullanıcısıyım, hala da kasılma tekleme yok ( bataryası öldü şarjı çok cabuk bitiyor, ekranı da kırılıp değiştiği için mesaj yazarken çok takılıyor ) ama işletim sistemi hala gayet iyi...

88likorgun
Aday Memur
01 Kasım 2023 09:22

.2013 yılından beridir samsung kullanırım ilk telefonum s4 tü 5 yıla yakın kullandım 2020 kasımdan beridir s10 plus kullanıyorum 1 kere şikayetim olmadı marka ne olursa olsun amiral diye tabir edilen ürün almalısınız uzun süre kullanım için .

Vera Cruz
Kapalı
01 Kasım 2023 09:45

13 Pro al. 13'ün kamerası zayıf. Eşine ver Pro'yu siz de 13 kullanın. Android kullanmayın.
genegel, 2 yıl önce

Eşime dün iphone 13 siparişi verdik, geldiği zaman bakalım bu parayı hakediyor mu, duruma göre kendime de ya 13 alacam ya da android bir telefon. 7 Yıllık iphone 6s kullanıcısıyım, hala da kasılma tekleme yok ( bataryası öldü şarjı çok cabuk bitiyor, ekranı da kırılıp değiştiği için mesaj yazarken çok takılıyor ) ama işletim sistemi hala gayet iyi...

genegel
Genel Müdür
01 Kasım 2023 10:06

Hocam proların arasında fiyat farkı yok nedense, o yüzden pro ve pro maxlere hiç bakmadım. Onlar bütçemi aşar. Bugun kendime de iphone13 siparişi verdim. En azından 5-6 sene tekrardan telefon ihtiyacımız olmaz. İlerleyen zamanlarda da belki ötv vs düşer de bu telefonlar biraz daha alınabilir fiyatlara gelir umarım o zaman daha hakeden bir ücreti veririz.

Yılbaşından sonra çoğu ürünlerde fiyat artışı olacaktır diye düşündüğümden, bugun aldığım fiyat o zamana kıyasla uygun görüneceğinden kıydık 36500e

Vera Cruz, 1 yıl önce
13 Pro al. 13'ün kamerası zayıf. Eşine ver Pro'yu siz de 13 kullanın. Android kullanmayın.

Vera Cruz
Kapalı
01 Kasım 2023 10:10

Hayırlı olsun güle güle kullanın güzel telefon.
genegel, 1 yıl önce

Hocam proların arasında fiyat farkı yok nedense, o yüzden pro ve pro maxlere hiç bakmadım. Onlar bütçemi aşar. Bugun kendime de iphone13 siparişi verdim. En azından 5-6 sene tekrardan telefon ihtiyacımız olmaz. İlerleyen zamanlarda da belki ötv vs düşer de bu telefonlar biraz daha alınabilir fiyatlara gelir umarım o zaman daha hakeden bir ücreti veririz.

Yılbaşından sonra çoğu ürünlerde fiyat artışı olacaktır diye düşündüğümden, bugun aldığım fiyat o zamana kıyasla uygun görüneceğinden kıydık 36500e

genegel
Genel Müdür
01 Kasım 2023 10:27

Sagolun hocam, eşime daha önce aldığımız için deneyimleme şansımız oldu. 13 öyle çok ahım şahım değil, ben 6s den geçince waaw diyecegim sanıyordum ama ben çok bariz bir değişiklik hissetmedim ( Eşime göre renkler daha canlıymış ama bana niyeyse aynı geliyor :) Tek farkı kamerası bariz şekilde çok daha iyi. Benim için kamera çok önemli değil ama kendime de 13 alayım dedim, en azından 5-6 sene bir daha değiştirmeyelim diye.

Bilginiz olsun, fibabankta vatanbilgisayarda % 0 faizle, 3 taksit yapılıyor. Eşime limit çıktı o şekilde alabildik. % 0 faiz olunca kaçırmayalım dedik..

Vera Cruz, 1 yıl önce
Hayırlı olsun güle güle kullanın güzel telefon.

Vera Cruz
Kapalı
01 Kasım 2023 10:44

Ben 15 Pro arıyorum hocam şu an faizsiz kredili bulamıyorum :)
genegel, 1 yıl önce

Sagolun hocam, eşime daha önce aldığımız için deneyimleme şansımız oldu. 13 öyle çok ahım şahım değil, ben 6s den geçince waaw diyecegim sanıyordum ama ben çok bariz bir değişiklik hissetmedim ( Eşime göre renkler daha canlıymış ama bana niyeyse aynı geliyor :) Tek farkı kamerası bariz şekilde çok daha iyi. Benim için kamera çok önemli değil ama kendime de 13 alayım dedim, en azından 5-6 sene bir daha değiştirmeyelim diye.

Bilginiz olsun, fibabankta vatanbilgisayarda % 0 faizle, 3 taksit yapılıyor. Eşime limit çıktı o şekilde alabildik. % 0 faiz olunca kaçırmayalım dedik..

genegel
Genel Müdür
01 Kasım 2023 10:58

Hepsiburadada görmüştüm hocam, 64999a Hepsiburada limitiyle (faizli) (Bugun ING %0 faizle 3 taksit de başlattı ama 15 pro var mı bakmamıştım)

En son trendyolda fibabanka vardı 0 faiz, iphone 15 modelleri (basicleri) ama onların da fiyatları apple türkyiedekinden yüksekti.

-Ben de bu ikilemde kaldım, almışken 15 mi alsam uzun süre kullanırım diye de aradaki 14bine bir çok ihtiyacımı giderebilirm diye 13e karar kıldık.

-Hocam bu ay muhteşem kasım indirimlerinin olduğu ay. Hepsibuadada başladı indirimler, trendyolda da 22-25 arası olacak. Vatan ve teknosada da olur. Belki sıfır faizle taksitli kampanyalar çıkar. Ben ikilemde kaldım, dolar yükseliyor, ya indirim beklerken zamlanırsa dedim, bir de fibabank kredisi için dün son gündü, belki sonrasında limit çıkmaz diye riske girmek istemedim....

Vera Cruz, 1 yıl önce
Ben 15 Pro arıyorum hocam şu an faizsiz kredili bulamıyorum :)

Vera Cruz
Kapalı
01 Kasım 2023 11:01

İyi yapmışsın hocam inşallah biz de bir tane alırsak iyi olucak.
genegel, 1 yıl önce

Hepsiburadada görmüştüm hocam, 64999a Hepsiburada limitiyle (faizli) (Bugun ING %0 faizle 3 taksit de başlattı ama 15 pro var mı bakmamıştım)

En son trendyolda fibabanka vardı 0 faiz, iphone 15 modelleri (basicleri) ama onların da fiyatları apple türkyiedekinden yüksekti.

-Ben de bu ikilemde kaldım, almışken 15 mi alsam uzun süre kullanırım diye de aradaki 14bine bir çok ihtiyacımı giderebilirm diye 13e karar kıldık.

-Hocam bu ay muhteşem kasım indirimlerinin olduğu ay. Hepsibuadada başladı indirimler, trendyolda da 22-25 arası olacak. Vatan ve teknosada da olur. Belki sıfır faizle taksitli kampanyalar çıkar. Ben ikilemde kaldım, dolar yükseliyor, ya indirim beklerken zamlanırsa dedim, bir de fibabank kredisi için dün son gündü, belki sonrasında limit çıkmaz diye riske girmek istemedim....

genegel
Genel Müdür
01 Kasım 2023 11:32

Hocam şuan hepsiburada da ing ile 0 % faizli 15 pro var ama fiyatı yüksek (69825). Apple da 65 bin, neredeyse 5 bin fark var o farkla zaten faizli de alırsınız ama takipte olun bu ay kampanyalarda inşallah halledersiniz.

Şuan hepsiburadada 13 de 35700e düşmüş ing kredisiyle. Ben 36500e aldım. Kutuyu da açtığım için şimdi iade de edemicem, 1 günle 700 TL zarar ettik :D

Vera Cruz, 1 yıl önce
İyi yapmışsın hocam inşallah biz de bir tane alırsak iyi olucak.

Vera Cruz
Kapalı
01 Kasım 2023 12:11

Boşver hocam almışsın artık bakma bile :)
genegel, 1 yıl önce

Hocam şuan hepsiburada da ing ile 0 % faizli 15 pro var ama fiyatı yüksek (69825). Apple da 65 bin, neredeyse 5 bin fark var o farkla zaten faizli de alırsınız ama takipte olun bu ay kampanyalarda inşallah halledersiniz.

Şuan hepsiburadada 13 de 35700e düşmüş ing kredisiyle. Ben 36500e aldım. Kutuyu da açtığım için şimdi iade de edemicem, 1 günle 700 TL zarar ettik :D

faatii
Aday Memur
22 Ocak 2024 15:44

Ben IOS diyorum. Tam fiyat/performans bencee. Bir de şu an Troy'da indirim olduğu için daha mantıklı oluyor. IOS almakkk. Bankkart ile alırsanız 3.000 tllilik bir indirim söz konusu baya iyi açıkçası

derin112112112
Kapalı
29 Ocak 2024 09:44

Elbetteki IOS.

Android işletim sistemli telefonların çekirdeklerinden virüsler geçebilir hatta telefonunuzun içerisinde cirit atacaktır. IOS işletim sistemli telefonların çekirdeklerinden virüs geçemez!

Telefonun stabilitesi durumundan ele alınacak olursa android işletim sistemli telefonlarda zamanla ne kadar RAM (geçici bellek) yüksek olursa olsun darboğazlanma ve şişme söz konusu olacaktır. IOS işletim sistemli telefonlarda ilk gün açtığınızdaki hızınızda değişim söz konusu değildir yani IOS işletim sistemi Android işletim sisteminde daha stabildir hatta Android işletim sistemli telefonlar ve tabletler stabil değildir.

Güvenlik benim için önemli diyorsanız IOS un bu iş için biçilmiş kaftandır.

Saygılarımla...

Not: Çekirdek telefoun işlemcisi

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi