Editörler : cihan27E.Kayı Han
28 Ekim 2023 01:26

Mühendis Tek-Sen Enerji Hakkında Tek Başlık

20 Eylül 2023 tarihinde, Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Sanayi Teknoloji Bakanlığı, DSİ, EÜAŞ TEİAŞ TEDAŞ, ETİMADEN, MAPEG, MTA, Atom Enerjisi kurumu vb gibi "enerji hizmet kolu"nda faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan "Mühendislik-Mimarlık Fakültesi mezunu THS ve GİH (kariyer memuru) sınıfındaki tüm Mühendis Mimar Şehir Plancıları ve Meslek Yüksekokulu mezunu Tekniker, meslek lisesi mezunu Teknisyenler için "Mühendis ve Teknik Hizmet Sınıfı Sendikası" kurulmuştur.

Sendikanın tüm kurucuları, Adli ve İdari suç kaydı olmayan, herhangi bir siyasi-politik, ideolojik veya sosyolojik parti/dernek ve sivil toplum kuruluşu ile ilişkisi olmayan, tek amacın sayılan Meslek Gruplarının özlük-mali hakları ve mesleki itibarın yükseltilmesi olan kişilerden oluşmaktadır.

Enerji sendikası resmen kurulmuş olup 15-20 gündür üye alımı devam ediyor. Bugünlerde ULAŞIM, TARIM ORMAN, BAYINDIR, BÜRO ve SAĞLIK sendikaları da kurulduktan sonra KONFEDERASYON olacaktır...

Siz, Mühendis Tek-Sen Enerji üyesi oldunuz mu?

Her türlü öneri, destek ve eleştirilerinizi bu başlık altında topluyoruz.

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
28 Ekim 2023 13:55

Mühendis Tek-Sen Enerji, her geçen gün büyüyor. Şimdiye kadar Mühendis Mimar Şehirbölge Mimarı ve Teknik Teknisyenler adına güzel işler yapmış, Teknik personellerinin sorunlarını ellerinden geldiğince çözmüş, ilgilenmiş tüm Diğer Sendikalara teşekkür ediyoruz... Ama artık bizim MESLEK SENDİKAMIZ var...

Thalesemre
Genel Müdür
28 Ekim 2023 18:25

Yeni kurulmuş bir sendika sanırım. Ama bölünmek yerine birleşmek daha iyi

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
28 Ekim 2023 23:03

Sevgili üye, Kamudaki Mühendis Mimar kadrosundaki ve GİH kadrosundaki Uzman ve Uzman Yardımcısı Mühendis Mimarlar'ın SENDİKA ÜYELİĞİ tarih boyunca en düşük oranlarda olagelmiştir... Bunun sebebi nedir bilmiyorum, hayat Kamu Avukatları arasında da Sendikal üyelik aynı şekildedir.

Meslek Sendikalarıyla, THS ve GİH Mühendis Mimarlarının sendikal faaliyetlere katılımıyla Anayasal haklarından faydalanabilmr oranı da artacaktır.

Mühendis Tek-Sen'in amacı, ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR YERE ÜYE olmayan meslektaşlarımızı ve tekniker teknisyenleri Sendika Sistemine katmaktadır.

Siz de, bizi takip edin, destek verin lütfen.

Thalesemre, 1 ay önce

Tekniker48
Aday Memur
29 Ekim 2023 07:12

merhaba milli eğitim bakanlığı da var mı

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
29 Ekim 2023 21:33

Twitter'daki Sendika hesaplarına giriniz, oradaki Whatsapp gruplarına giriniz.

Tekniker48, 1 ay önce
merhaba milli eğitim bakanlığı da var mı

cetek
Şef
30 Ekim 2023 08:55

Hayırlı olsun. Hak mücadelesinde doğru bir adım. Mühendislik fakültesi mezunları Ike sınırlamanız da iyi olmuş, çatlak sesler azalır.

30 Ekim 2023 16:09

Mantar gibi sendika türüyor resmen

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
01 Kasım 2023 16:31

Bir hizmet kolundaki bir Sendikaya o koldaki Kurumlardaki her kadro, ünvandaki kişiler katılabilir. Ama evet Sendikanın nüvesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi mezunu ve Meslek Yüksekokulu Mezunu Tekniker ve Meslek Lisesi mezunu Teknisyenlerdir. Ama lütfen inanın İdari memur, VKİ, bilgisayar işletmeni üyelerimiz de daha ilk 20 günde var... Ayrıca ister A kadro ister ister B kadro mühendis mimarlık fakültesi mezunu herkes için Meslek Sendikası düşünülüyor...

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanlığı Makamına, TBMM üyelerine, hem kendi hem diğer Platform ve Derneklerin Mesleğimiz adına taleplerimizi desteklemek amacındayız.

cetek, 1 ay önce

Hayırlı olsun. Hak mücadelesinde doğru bir adım. Mühendislik fakültesi mezunları Ike sınırlamanız da iyi olmuş, çatlak sesler azalır.

03 Kasım 2023 09:06

Bence böyle bir sendikaya ihtiyaç yoktu

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
05 Kasım 2023 15:20

Neden yoktu? Lütfen donelerinizi açıklayınız. Dinlemek öğrenmek isterim.

Qovboypolis01, 1 ay önce

Bence böyle bir sendikaya ihtiyaç yoktu

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
14 Kasım 2023 23:30

Mesleğinizin sendikasına üye olun. Gelin fikir öneri ve projelerinizi paylaşın.

Sesimizi,

* Sn. Cumhurbaşkanlığı Makamına,

* Sn. TBMM üyelerine,

* Çalıştığınız kurumların Genel Müdürlüğüne, Bakanlığına duyurun.

Meslek Sendikamız, geliştikçe Çalıştaylar, Seminerler, Raporlar hazırlayacaktır. Neden ve niçşn Meslek Kanununa ihtiyacımız olduğuna, hatta her Kurumun kendi ihtisasına göre o Kanuna dayanak olarak yapacağı Yönetmeliklerde; Yeni Atanmış Mühendis, Kıdemli Mühendis, Başkıdemlo Mühendis veya Mühendis - Teknik Uzman Mühendis - Başteknik Uzman Mühendis gibi yeni Kadrolara ihtiyacın olduğunu anlatacağız.

Şuanki tüm Kanun tekliflerini destekliyoruz.

Eğer ki KMP'nin teklifi geçmezse, yine Sendika tüzel kişiliği ile bizler de ÇALIŞMALAR sunacağız...

Teknik Mühendis Mimar kadrosu, münhal bir kadrodur. Değersizleştirilmesine karşı farkındalık yarayacağız.

Karizmaunl
Şube Müdürü
15 Kasım 2023 11:33

Memur-Sen de mi birleşmeli? 21 senedir orada birleşildi, ele geçen bir şey olmadı.

Thalesemre, 1 ay önce

tutkurq
Aday Memur
15 Kasım 2023 11:46

yüzde 2 baraşı kalkmadan kimse sendika değiştirmez, maalesef 1000 tl sendika parasın insanlar muhtaç

kitabınortası
Daire Başkanı
15 Kasım 2023 11:51

Mevcut sendikalardan birisinde görevlisiniz herhalde. Mühendis Tek-Sen Enerji üye alımına başlayalı 1 ay oldu olmadı, %2?yi (776 üye) geçmek üzere. Diğer kolların da benzer olacağını tahmin ediyoruz.

Mühendisler artık gözünü açtı. Sendika kesintisini de düşünce verilen aylık 150 TL sadakaya bakmadan haklarını savunabilecekleri mecralara geçiyorlar. Bunu kabullenin yada mühendislerin haklarını alması için destek ve mücadeleci olun. Yoksa mühendisler zaten tükenmiş yok olmuş, limon gibi sıkılmış. 150 TL ha olmuş, ha olmamış artık anlamsız.

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
15 Kasım 2023 12:10

Lütfen, yanlış bilgi vermeyelim, 1000 TL verilmiyor. Onun zaten 150-170 TL arası her bizden kesiliyor. 3 ayda 510 TL kesiliyor. Net olarak 500 TL yatıyor 3 ayda 3 aya.. Onu da üçe bölelim, 163 TL eder...

Eğer, 163 TL'nin lafını yapacak olanlar, lütfen bir daha Twitterda veya burada "Dengimiz olan Hekimler gibi şöyle iyileştirme böyle iyileştirme istiyoruz." diye yazmasın. Hangi HEKİM, 163 TL'ye muhtaç.. Adamların 3 sendikası var. Kamudaki Doktorların %90'ı kendi Mesleklerinin Sendikasına geçti.

Şuan bizde 1 adet Meslek sendikası var. Zaten, kolay kolay 2.si de kurulmaz..2.si kurulsa 3.sü kurulamaz. 11 hizmet sınıfında ilk kurulan daha önde olur..

Z

tutkurq, 3 hafta önce

yüzde 2 baraşı kalkmadan kimse sendika değiştirmez, maalesef 1000 tl sendika parasın insanlar muhtaç

tutkurq
Aday Memur
15 Kasım 2023 12:16

3 ayda 1000 tl yatıyor sendika kesintisi 80 90 tl mi ne sizin sendikanıza üye olduğumuzda siz sendika parası almayacak mısınız. yani ilk önce sendika barajı kalkmalı adaletsiz bir durum.

Mühendis Tek-Sen, 3 hafta önce

Lütfen, yanlış bilgi vermeyelim, 1000 TL verilmiyor. Onun zaten 150-170 TL arası her bizden kesiliyor. 3 ayda 510 TL kesiliyor. Net olarak 500 TL yatıyor 3 ayda 3 aya.. Onu da üçe bölelim, 163 TL eder...

Eğer, 163 TL'nin lafını yapacak olanlar, lütfen bir daha Twitterda veya burada "Dengimiz olan Hekimler gibi şöyle iyileştirme böyle iyileştirme istiyoruz." diye yazmasın. Hangi HEKİM, 163 TL'ye muhtaç.. Adamların 3 sendikası var. Kamudaki Doktorların %90'ı kendi Mesleklerinin Sendikasına geçti.

Şuan bizde 1 adet Meslek sendikası var. Zaten, kolay kolay 2.si de kurulmaz..2.si kurulsa 3.sü kurulamaz. 11 hizmet sınıfında ilk kurulan daha önde olur..

Z

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
19 Kasım 2023 17:18

Mühendislerden, derecesine göre 150 ile 170 lira arasında her ay Sendika parası kesilir, 3 ayda bir toplu 1000-1080 TL civarı toplu ödeme olur, ama bunun da zaten 500 TL'si kesilenlerdir. Geriye kalan 500 TL ise devletin verdiği paradır, onu da 3 aya bölersek ayda 160 TL eder.

Koskocaman Kurum Mühendisi, Mimarlar ve Şehir Plancıları, eğer denk meslekleri gibi iyileştirme istiyorlarsa Meslek Gruplarının sendikalarına yönelmeliler. Hangi Tıp Doktoru, ayda 160 TL'nin peşinde düşmüş? Madem dengiz diye tweetler atılıyor. Kamudaki hekimlerin %90'ı kurdukları 3 Doktor sendikalarına üyeler. HEKİM-SEN, Tabip-Sen ve Hekim Birliği-Sen olarak 3 sendikaları var.

BiZİM ise şuan Tek bir sendikamız var, adı da MÜHENDİS TEK-SEN'dir. Sahip çıkın.

tutkurq, 3 hafta önce

3 ayda 1000 tl yatıyor sendika kesintisi 80 90 tl mi ne sizin sendikanıza üye olduğumuzda siz sendika parası almayacak mısınız. yani ilk önce sendika barajı kalkmalı adaletsiz bir durum.

mhmtzncrkrn
Aday Memur
19 Kasım 2023 23:07

mevcut sendikalarla ya da şuan ki sendika kanunuyla geleceğimize dair birşey değişeceğini sanmıyorum. meslek sendikası kurulmuş, üye olmayan hiç kimsenin, mevcut durumu eleştirmeye de hakkı yok artık, ben kamusenden ya da memursenden memnun değilim ama istifa da etmiyorum diyemez kimse, alın size alternatif işte, buyrun bi de bunu deneyin mühendis arkadaşlar. ben şahsen tarım kolundaki sendika üye alımına başladığı gün üye olacağım. gerisi de kısmet artık en azından birşey yapmış oluruz.

Mühendis Tek-Sen
Aday Memur
21 Kasım 2023 15:38

Mahmut Bey, bu farkındalığa 2024 gibi çoğu meslektaş geçecektir.

Enerji Sendikası 700'ü geçti, Ulaşım ve Tarık Orman sendikaları kuruldu ve üye alımına en kısa sürede başlayacak.. Büyüyeceğiz. Meslek İtibarını geri kazanacağız.

mhmtzncrkrn, 3 hafta önce

mevcut sendikalarla ya da şuan ki sendika kanunuyla geleceğimize dair birşey değişeceğini sanmıyorum. meslek sendikası kurulmuş, üye olmayan hiç kimsenin, mevcut durumu eleştirmeye de hakkı yok artık, ben kamusenden ya da memursenden memnun değilim ama istifa da etmiyorum diyemez kimse, alın size alternatif işte, buyrun bi de bunu deneyin mühendis arkadaşlar. ben şahsen tarım kolundaki sendika üye alımına başladığı gün üye olacağım. gerisi de kısmet artık en azından birşey yapmış oluruz.

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi