Editörler : cihan27E.Kayı Han

Espert0
Şef
11 Kasım 2023 10:52

Kedinin kendi kuyruğunu kovalarken kendi etrafında dönmesi gibi bi durumdayız. Enflasyonu yakalamak için maaşlarımız kedi gibi dönüyor olduğu yerde. Üstelik 6 ayda bir güncelleme gelmesi artık iyice saçma bi hal aldı. Ortada gerçek bir sendikal faaliyet de olmayınca 3 aya indirmek için mücadele de olmadı. Bi tarafına kına yaksın malumsenliler

Frkn0660
Aday Memur
11 Kasım 2023 10:59

sen bi soğuk duş al hoca sen iyi değilsin bu kafada kurma bu garip söylemler normal değil -ha dersenki burda algı yaratıyorum evham yapıyorum provakosyon amacım orası ayrı ?
draf, 4 hafta önce

Bunu da geçtim verdikleri zammı da ocak ayına yansitabilirler. Mesela ocak 2023 maaşı 10 bindi, dediler ki misal yüzde 30 enflasyon+8bin seyyanen zam. Temmuz 2023 maaşı oldu 13+8=21 bin. Geldik ocak 2024 e enflasyon yüzde 50. Eder 6.5 bin. Eee biz zaten 8 verdik ocakta size zam yok. Bunu yapmazlar bu kadar da olmaz diyen yeni memurlar veya maaşını hesaplamiyordur. Geçen sene bir kaç puan artırılarak verilen zam sonraki altı ayda önceden verildiği için verilmedi. Bilen hatırlayan varsa oran versin

TakaNuri
Daire Başkanı
11 Kasım 2023 11:25

Amacı zaten provokasyon. Ayrıca yaptığı şey tck 217. maddeye göre de suç. Yalan bilgiyi alenen yaymak. Bu yüzden bu tarz provokatörlere cevap dahi verilmemeli hocam.

Frkn0660, 4 hafta önce
sen bi soğuk duş al hoca sen iyi değilsin bu kafada kurma bu garip söylemler normal değil -ha dersenki burda algı yaratıyorum evham yapıyorum provakosyon amacım orası ayrı ?

Anuşirvann
Genel Müdür
11 Kasım 2023 11:27

Daha başka bişi yok mu trol. Bence az yazmışsın :)) Bu arada memur olmadığın o kadar belli ki. Neyse trollüğüne devam et :))

draf, 4 hafta önce

Hesapta kolaylık olsun, enflasyon yuzde 50 çıksın, 22 bin TL maaş alıyorsunuz diyelim. Çoğu 31 bin alacağını sanıyor. Seyyanen zammı çık 12 bin, 18 bin kök, 8 bini geri ekle, 26 bin. 4 bin Maaş zammı güle güle harcayın

elit-a
Aday Memur
11 Kasım 2023 11:33

3600 ek gösterge adaletsizliği bir an önce giderilmeli.

fizikçi1982
Şube Müdürü
11 Kasım 2023 12:09

Daha başka yorum yapmaz kafa karıştırmak, ortalığı bulandırmak gibi görevlerini yaptı gitti.

Anuşirvann, 4 hafta önce

Daha başka bişi yok mu trol. Bence az yazmışsın :)) Bu arada memur olmadığın o kadar belli ki. Neyse trollüğüne devam et :))

11 Kasım 2023 15:28

Ocak şubat vavvv olur memur, Allah devletimize zeval vermesin iyiki memur olmuşum der..

Mart nisan yav ipin ucunu yine kaçırmışım kredi karti freni patlamış kamyon gibi gidiyor..

Mayıs haziran hadi be kardeşim yandık bittik temmuz ayı gelsin yeni zamma ihtiyacımız var, hadi be Ali aga enflasyon düşük sen destek at memura..

Sonra hikaye böyle devam eder yıllarca, bir bakmışın emeklilik kapıda elde avuçta bisey yok , Allaha şükür

11 Kasım 2023 18:17

ocak zammı gelmeden bütün esnaf ev sahibi zam yapar nasılsa ocak zammı alacaksınız diye. ocak zammı yapılır bu sefer de zam aldınız diye herşeye zam yapılır. memur 1 kere zam alır ama fiyatlar 2 kere zamlanır.

misal haziranda 14bin maaşla ay sonunu zor getirdim. ağustosda 24 bin maaşla ay sonunu göremedim.

velhasıl alım gücü düşmeye devam edecek

GunduzVardiya
Aday Memur
15 Kasım 2023 01:48

Memur verim gücü artar.

cbedir
Aday Memur
15 Kasım 2023 08:47

Vallahi her sene aynı şeyler. Zam gelmeden her şeye zam. Televizyon bozuldu ocakta alayım dedim, zam haberleri çıktığı gibi alacağım ürüne 2 bin zam geldi.

fenogretmeniyim, 4 hafta önce

ocak zammı gelmeden bütün esnaf ev sahibi zam yapar nasılsa ocak zammı alacaksınız diye. ocak zammı yapılır bu sefer de zam aldınız diye herşeye zam yapılır. memur 1 kere zam alır ama fiyatlar 2 kere zamlanır.

misal haziranda 14bin maaşla ay sonunu zor getirdim. ağustosda 24 bin maaşla ay sonunu göremedim.

velhasıl alım gücü düşmeye devam edecek

BMMühendisi
Aday Memur
17 Kasım 2023 01:18

Memur neden kayıp enflasyonu alamıyor bu hak degilmi

Fatihler1453
Aday Memur
17 Kasım 2023 22:50

bu ülkede enflasyon artıyorken TL borçlanmak mantıklıdır hocam unutma.
şaşkın tarihçi, 1 ay önce
sabit kredi borcu olanlara yaradı bu enflasyon ortamı. üç dört sene önce kredi çekip ev alanlar , sabit türk lirası ile borçlananlar bayram ediyor.

alivelim44
Aday Memur
18 Kasım 2023 10:51

Peki emekli niye geçen ocakla bu kasom arasında 100 TL fark alamadı babam 6400 alıyordu 7500 oldu bu 6 ayda yüzde 25 yalan zamla 7600 oldu çünkü kök maaşa yüzde 25 yaptı esas yalan sizin ruhunuzda

Kpsbirincisi, 4 hafta önce

Eğer 8 bine de zam gelirse aradaki farkı bana vermeyi kabul edermisin, gelmezse ben tüm maaşımı sana verecem söz. Hala utanmadan yalan yaymaya çalışıyorsunuz.

Uzman-karacalı
Şube Müdürü
18 Kasım 2023 11:40

Sen git ince önce memur ve ssk bağkur emekli maaşları arasındaki farkı öğren. Sonra gel burda yorum yap koçum

alivelim44, 3 hafta önce

Peki emekli niye geçen ocakla bu kasom arasında 100 TL fark alamadı babam 6400 alıyordu 7500 oldu bu 6 ayda yüzde 25 yalan zamla 7600 oldu çünkü kök maaşa yüzde 25 yaptı esas yalan sizin ruhunuzda

Bozkurtbakışlı
Aday Memur
21 Kasım 2023 16:22

Aslında zam memura, emekliye, işçiye yapılmaz. Bu kişilerinde alım gücü artmaz. Ücretlilere yapıln zam esnafa yarar. Sadece üç harfli marketlere değil! Günü geçmiş gofreti satan bakkala da yarar. Çünkü mühür onların elinde istediğin fiyata sat! Geçenlerde tarım kredi marketlerde kilosu 200 TL ye fındık satıldı. Sordum kasiyere durum nedir? Bizden alıyor ikiyüze, satıyor 390 dedi... Kim alıyor dedim! Sinekli bakkal dedi...

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
22 Kasım 2023 08:46

bize ne zam demiyorum ( enflasyon farkı diyorum ) verilirse verilsin

devlette uçana kaçana 2 katı zam yapacağı için

harçlar, vergiler, faturalar vb.

hiç bir zick etkilemez

alivelim44
Aday Memur
23 Kasım 2023 19:54

Allahın laneti üzerine olsun ben yalan söylüyorsam ben sen yalan söylüyoran senin belanı versin ama siz İbni selüllerdnsiniz

alivelim44, 3 hafta önce

alivelim44
Aday Memur
23 Kasım 2023 19:57

zekası cebinde milleti yalanla kandırırsın yalan sizin ruhunuzda var faiz haram 6 ayda yüzde 8.5 ne oldu la bu gün 40 oldu trıviriler

Uzman-karacalı, 3 hafta önce

Sen git ince önce memur ve ssk bağkur emekli maaşları arasındaki farkı öğren. Sonra gel burda yorum yap koçum

Toplam 58 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi