Editörler : cihan27E.Kayı Han

awicennaa
Aday Memur
12 Kasım 2023 09:55

hocam meslek ne ve sakıncası yoksa maaş ne kadar.
Kpsbirincisi, 1 ay önce

2021 ekimde başladım, dolar olarak suanki maaşım daha yüksek. Yine başladığım tarihte 31 maaşa sıfır aldığım arabayı suan 26 27 maaşa alabiliyorum. Gıda olarak hesaplamadim ama bu yazdıklarıma göre alım gücüm artmış görünüyor.

awicennaa
Aday Memur
12 Kasım 2023 10:02

eşitlik derken eşitler arasında olmazmı müdür şef memur 3600 de birleşse eşitlik sağlanmışmı olur sizce
elit-a, 1 ay önce

3600 ek gösterge verilsin eşitlik sağlansın

KamudaMemur
Genel Müdür
12 Kasım 2023 12:44

2012 de memur maaşı kaç dolar dı ? şimdi kaç dolar hiç araştırdınız mı ?

Kpsbirincisi, 1 ay önce

2021 ekimde başladım, dolar olarak suanki maaşım daha yüksek. Yine başladığım tarihte 31 maaşa sıfır aldığım arabayı suan 26 27 maaşa alabiliyorum. Gıda olarak hesaplamadim ama bu yazdıklarıma göre alım gücüm artmış görünüyor.

ff97
Aday Memur
12 Kasım 2023 14:48

soruyu soran arkadaş ülkede hatta dünyada yaşamıyor anlıyorum da nerde yaşadı şimdiye dek?

harbigenco
Aday Memur
12 Kasım 2023 15:13

hesapladım 844 dolar en düşük memur maaşı hesabıyla
KamudaMemur, 4 hafta önce

2012 de memur maaşı kaç dolar dı ? şimdi kaç dolar hiç araştırdınız mı ?

KamudaMemur
Genel Müdür
12 Kasım 2023 17:02

o zaman dolara göre hiç zam alamamışız. Daha da vahim durum olan dolar Türkiye deki enflasyonun altında kaldı.

harbigenco, 4 hafta önce
hesapladım 844 dolar en düşük memur maaşı hesabıyla
15 Kasım 2023 15:59

Bırak iki yıl öncesini düne göre bile azaldı.

tolgperperek
Daire Başkanı
16 Kasım 2023 08:50

cep telefonu kayıt harcının memur maaşından yüksek olduğu zamanlardayız, daha önce tek maaş ile 13 cihaz harcı ödeyebilenden tek cihaz harcı ödeyemeyen memur.....vergi ve harç yeniden değerleme kadar zam alamayan memur..... harbi ilginç ülkeyiz, Hakkını arayamayan bir memur nasıl olurda bir yandan devleti diğer yandan halkı doğru temsil eder ki....tartışılacak o kadar çok şey var ki..... Ortamda gaz alma ve trolleme harici bir durum yok..... Birde şu yönden bakılması gerek trollerede işini doğru, hızlı ve yetkinlikte yapan memura ihtiyaç var bilmezler ki.

16 Kasım 2023 16:37

Ben bu dünyada yaşıyorum, gayet de mantıklı bir soru sordum.

Bence siz hiç etrafa bakmıyorsunuz, restoranlar cafeler tıklım tık, gidiyoruz oturacak yer yok, arabayı park edecek yer yok ama herkes şikayetçi sadece bir soru sordum ben

ff97, 4 hafta önce
soruyu soran arkadaş ülkede hatta dünyada yaşamıyor anlıyorum da nerde yaşadı şimdiye dek?

siyahbeyaz88
Daire Başkanı
16 Kasım 2023 16:53

evi kira olanlar için alım gücü çok düştü eskiden maaşın 5/1 i kiraya giderken şimdi yaklaşık yarısı kiraya gidiyor

elit-a
Aday Memur
16 Kasım 2023 18:50

Vatandaş elinde avucunda ne varsa yarın pahalanacak endişesiyle alışverişe yöneliyor.Tabiki bu sürdürebilir değil imkanı fazla olan bunu devam ettirebilirken bu durum lehine oluyor.Imkanı kıt olanlar bir süre sonra pes ediyor.Artık onlarda imkansızlara dahil olarak bu sarmal gittikçe büyüyor.Daha sonrası ne olur ? Sonucunu bilenler biliyordur.

Prettyhatun, 1 ay önce

Bu konuyu açmamın sebebi şu, evet herşeyin fiyatı günden güne artıyor ancak hafta sonu bir teknoloji mağazasına girdim adım atıcak yer yoktu. Kasada yarım saat sıra bekledim. Yine aynı şekilde başka mağazalar dolu, online alışverişler çok fazla, demem o ki gözümle gördüğüm bir alışveriş bolluğu var bu durumda fikrinizi merak ettim

sahip35
Müsteşar
16 Kasım 2023 19:55

kredi çektim maaşı krediye veriyorum.

12 ye karşı 12 bin ödemem var.

krediden yiyorum.

ocakta borcumun bir kısmı bitecek

şubatta kredi ödemelerim devam

ekim 2025 e kadar ayda 7 bin tl ödeyeceğim

16 bin asgari ücret olacakmış

eğer doğruysa bize de en az 2 bin tl verirler

kesintilerde olmazsa 18 bini bulur

şubatta zamla birlikte 18 bin tl almayı planlıyorum

7 bini kredi ayda 2500 tl harcama

doğalgaz aralıkta belli olur

telefon ev cep internet 600 tl

aile ile yaşıyorum kirasız ev

cebime muhtemelen ek harcamalar çıkmazsa,

5 bin tl kalır.

Oguzhn9475
Aday Memur
19 Kasım 2023 21:29

Alım gücü derken ne aldığına bağlı 20 sene önce 10-15 bin TL ye cep telefonu yoktu ama şimdi var en iyisini almak isteyipte alamayanlar için alım gücünü tartışmaları veya alım gücünün düştüğünü iddia etmeleri yanlış olur. 18 sene önce maaşımın üçte biri kiraya gidiyordu şimdide öyle. 18 sene önce maaşım 750 TL ekmek 30 kuruştu şimdi 27 bin maaş ekmek 7,5 TL. Eskiden bu kadar makarna fabrikasıda yoktu. Bulgur pilavı baş yiyecek olduğundan tavuklara atacak bulgur kalmazdı. Toplumun ar damarı çatlamış alım gücü bahane. Bu toplum önce yozlaşmayı ve ahlaki çöküntüyü masaya yaptırmalı. Kanaat etmeliyiz tasarruf etmeliyiz ayağımızı yorgana göre uzatmalı ayağımız yorganın dışına çıkarsa çorap giymeliyiz.

metaverse
Memur
21 Kasım 2023 13:41

pıreti hatun heryerdesin!!

Osman2019
Aday Memur
21 Kasım 2023 16:02

Aynı olay emin olun ülkenin her yerinde var sadece sizin şehrinizde değil benim şehrimde aynı durumda

Prettyhatun, 3 hafta önce

Ben bu dünyada yaşıyorum, gayet de mantıklı bir soru sordum.

Bence siz hiç etrafa bakmıyorsunuz, restoranlar cafeler tıklım tık, gidiyoruz oturacak yer yok, arabayı park edecek yer yok ama herkes şikayetçi sadece bir soru sordum ben

21 Kasım 2023 18:01

Eee nolmuş? Kıskandın mı?

metaverse, 3 hafta önce
pıreti hatun heryerdesin!!
21 Kasım 2023 18:02

Size katılıyorum Osman bey :)

Osman2019, 3 hafta önce

Aynı olay emin olun ülkenin her yerinde var sadece sizin şehrinizde değil benim şehrimde aynı durumda

Osman2019
Aday Memur
21 Kasım 2023 20:29

Bana katılmak yerine kendi fikrinizi belirtseydinjz .Ne güzel kolaya kaçmışşınız bana katılarak:))

Size katılıyorum Osman bey :)

21 Kasım 2023 22:44

Bu konuda çok haklısınız bir sonraki sefere öyle yaparım :)

Osman2019, 3 hafta önce

Bana katılmak yerine kendi fikrinizi belirtseydinjz .Ne güzel kolaya kaçmışşınız bana katılarak:))

Osman2019
Aday Memur
22 Kasım 2023 13:21

Bir sonraki seferi bekleyeceğim o halde :))

Bu konuda çok haklısınız bir sonraki sefere öyle yaparım :)

Toplam 72 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi