Editörler : gül-feşan
11 Kasım 2023 19:15

Nisanda kadroya geçen 2020 kpss ile atanan diyetisyenin, aralıktaki sağlık alımına atanıp atanamayac

1) 2020 puanı ile atandım nisanda kadroya geçtik. 2022 de tekrar kpss ye girdim güzel puan aldım. Sağlık bakanlığında yine diyetisyen olarak aynı unvan da sözleşmeli olarak başlayabilir miyim? bakanlığın hoop hemşerim kadroya geçtin ama kadrolu değilsin atanamazsın deme gibi lüksü var mı?

2) Birde diyelim ki atandım belge teslim ettim istifamı ne zaman vermeliyim? zimmete düşmeden önce mi sonra mı?

bilgili bir kardeşimiz yanıtlarsa yeri cennet ola

Furkiiii
Memur
14 Kasım 2023 14:40

Allah gözünüzü doyursun. Kadro yakacaksın bir de soru mu soruyorsun.

cmn2323
Aday Memur
16 Kasım 2023 23:38

Kadro geldikten sonra 657 sayili dmk 4a maddesine tabi olursun ve ayni unvan olsa bile kadroludan sozlesmeliye(657/4b) yerlesirsen sartsiz kosulsuz geçebilir goreve baslayabilirsin. Bunun icin yerlestigin kuruma evraklarini verdikten sonra hala kadrolu calistigin kurumuna istifa dilekceni yazip beklemek en dogrusu olur cunku artik guvenlik sorusturmalari ve zimmete gecme durumu eskisi gibi uzun surmuyor. Calistigin kurum istifani ayni gun de kabul edebilir en gec 30 gun sonrada kabul edebilir. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Kpsbirincisi
Genel Müdür
17 Kasım 2023 11:53

Ya bırakın bu boş lafları hakkiyla atandığı sürece hic bir sıkıntı yok. Sirf daha başarısız olanlar atansin diye ilk atandığı yerde ömür boyu çalışmak zorunda mı insanlar. Zaten baska kpss puanıyla atanmak istiyor. Puanıyla hakkıyla aslanlar gibi de atanır...

Furkiiii, 1 yıl önce

mvpblogger
Aday Memur
17 Kasım 2023 14:44

Ne yapayım kadro yakmayayım diye 10 sene istanbula mı mahkum olayım? bakanlık pdc yi bahane ederek istanbuldan göndermiyor kimseyi, alt bölge yasak kapatılmış istanbul kocaeliye ve eşimden ayrı 2 haftada bir 5bin lira uçak parası mı vereyim hem özlem çekeyim hem cebim yansın. kadronun derdine bakanlık düşsün çok istiyorsa sonraki alımların hepsini istanbula yapar. personel hareketliliğini sevmiyorsa bakanlık aklını başına alıp kimin nerde nasıl mutlu olacaksa öyle izin verecek vermez mi? insanlar da kendi çözümünü bulur. Ankaradakilerin sıcak koltuğunda oturup audi A7 ile kaburga yemeye gittiği düzende yemişim istanbulu yemişim pdc sini yemişim bakanlığını.

Furkiiii, 1 yıl önce

mvpblogger
Aday Memur
17 Kasım 2023 14:46

Doğrusu nedir hocam bu işin; yerleştik ösymden sonucumuzu gördük, belge teslim süresi olacak ya o süre içerisinde aktif olarak çalışıyorken gidip belgeleri vereceğiz ardından hemen istifa mı edeceğiz? kurumumuz istifamızı istedi ama 30 gün bekletecek böylesi durumda başlayış süresini aşmış olmaz mıyız? ne yapabiliriz bu durumda?

cmn2323, 1 yıl önce

Kadro geldikten sonra 657 sayili dmk 4a maddesine tabi olursun ve ayni unvan olsa bile kadroludan sozlesmeliye(657/4b) yerlesirsen sartsiz kosulsuz geçebilir goreve baslayabilirsin. Bunun icin yerlestigin kuruma evraklarini verdikten sonra hala kadrolu calistigin kurumuna istifa dilekceni yazip beklemek en dogrusu olur cunku artik guvenlik sorusturmalari ve zimmete gecme durumu eskisi gibi uzun surmuyor. Calistigin kurum istifani ayni gun de kabul edebilir en gec 30 gun sonrada kabul edebilir. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Furkiiii
Memur
17 Kasım 2023 15:17

Ben neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum hocam. Zamanında İstanbul kadrolarının böyle problemleri olduğunu herkes biliyordu. Bunu bile bile yazdınız. Şimdi hiç veryansın etmeyin.
mvpblogger, 1 yıl önce

Ne yapayım kadro yakmayayım diye 10 sene istanbula mı mahkum olayım? bakanlık pdc yi bahane ederek istanbuldan göndermiyor kimseyi, alt bölge yasak kapatılmış istanbul kocaeliye ve eşimden ayrı 2 haftada bir 5bin lira uçak parası mı vereyim hem özlem çekeyim hem cebim yansın. kadronun derdine bakanlık düşsün çok istiyorsa sonraki alımların hepsini istanbula yapar. personel hareketliliğini sevmiyorsa bakanlık aklını başına alıp kimin nerde nasıl mutlu olacaksa öyle izin verecek vermez mi? insanlar da kendi çözümünü bulur. Ankaradakilerin sıcak koltuğunda oturup audi A7 ile kaburga yemeye gittiği düzende yemişim istanbulu yemişim pdc sini yemişim bakanlığını.

Furkiiii
Memur
17 Kasım 2023 15:28

Çok sıkıntıysa eşiniz İstanbul'a gelsin böylelikle sorunu çözmüş olursunuz. Ayrıca bu tavrınızın cezasını bahsettiğiniz Ankara'dakiler veya bakanlıktaki yetkililer çekmez aksine hiç umurlarında bile olmaz ama belki atama şansı olabilecek bir kişi atanamamış olur.Zaten 'Yüksek puan aldım kardeşim o da alsaydı madem' denildiği için bu sene baya kadro yandı. Bakalım daha ne kadar yanacak.
mvpblogger, 1 yıl önce

mvpblogger
Aday Memur
17 Kasım 2023 18:38

Planlama sorunu hocam bakanlığın problemi. Ayrıca 2 sene öncesine kadar yeryüzünde istanbul gibi yer yoktu hem avam tayfa hemde memurlar için. buraları cehenneme çeviren kimse sorumlu O'dur. ben istanbulu bırakıp gittim diye kesmeniz gereken cezayı her zamanki gibi dayılara değil elin garibanına kesiyorlar. şaşırmıyorum güç neredeyse bizim insanımız orda, ne empati ve anlayış ne mantık. bu topraklardan gideli çok oldu. o yüzden burnumuz b*ktan kurtulmuyor. üzerine düşünülmesi gereken bir konu. sizi suçladığım için değil sizin zihniyetiniz topyekün insanımızın zihniyeti, yaşadığımız onca şeyi düşününce aslında haketmişiz. Selametle

Furkiiii, 1 yıl önce
Çok sıkıntıysa eşiniz İstanbul'a gelsin böylelikle sorunu çözmüş olursunuz. Ayrıca bu tavrınızın cezasını bahsettiğiniz Ankara'dakiler veya bakanlıktaki yetkililer çekmez aksine hiç umurlarında bile olmaz ama belki atama şansı olabilecek bir kişi atanamamış olur.Zaten 'Yüksek puan aldım kardeşim o da alsaydı madem' denildiği için bu sene baya kadro yandı. Bakalım daha ne kadar yanacak.

cemalettin32
Memur
19 Kasım 2023 19:11

Adam Puanına alıp atanır kimseye söz düşmez duyar kasmayın 30 bin ile ben doğuda zor geçiniyorum allahtan Puanı yüksek memlekete aldıracam ama istanbul hem pahalı ve puan vermiyor

Hilal0146
Aday Memur
07 Şubat 2024 12:42

Naptınız işe başlayış yapabildiniz mi

Hüseyin Daşkafa
Aday Memur
15 Şubat 2024 09:04

Hocam ne yaptınız geciş yapabildiniz mi

mvpblogger
Aday Memur
05 Mart 2024 21:16

Hayır hocam tercih ettim gelmedi, gelse de bakanlık başlatmazdı kılavuzda yazmış son 1 yılda sözleşmesi bakanlık tarafından feshedilen yani kadroya geçirilenler tercih vermesin atamayız diye

Hüseyin Daşkafa, 1 yıl önce

Hocam ne yaptınız geciş yapabildiniz mi

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi