Editörler : Pangaea
14 Kasım 2023 21:50

24 Kasım'da Müjdeler Öğretmenlerin!!?

Yine yeni bir 24 Kasım geliyor. Bu yılki öğretmenler gününde yine müjdelere gark olacağız!!?

Bu yılki sürpriz kocaman: Beyaz bir önlük!!?

Maddi/manevî tüm dertlerimiz bitmişti, sadece önlük kalmıştı!!?

Sağolsun Tekin(siz) bakanımız büyük lütuflara boğdu bizi!!?

Aman eksik olmasın!??

Bu yılki büyük müjde önlüğümüz hepimize hayırlı olsun!!?

Darısı bir sonraki 24 Kasım'lara!!?

Endoplazmik2121
Yasaklı
14 Kasım 2023 23:55

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.
koskocaman beyaz bir önlük çıkacak size biz giymiycez yine odamızda

Türkçeci3535
Aday Memur
15 Kasım 2023 01:01

Odaya iyi kapan aman çıkma. Nöbet geldi mi biz otorite değiliz, yaz geldi mi biz öğretmeniz tatile çıkarız(?!) Sınıf risk haritasını, sınıf rehberlik planını sınıf öğretmeni yapar. Rehberlik dersine de sınıf rehber öğretmeni girer. Ama okulun rehberlikçisi odadan çıkmayan arkadaştır(?!) MEB keşke diğer öğretmenlere de yapacağı işi ve kuralları böyle açık açık yazsa ve uygulasa.

Endoplazmik2121, 1 yıl önce
koskocaman beyaz bir önlük çıkacak size biz giymiycez yine odamızda

Endoplazmik2121
Yasaklı
15 Kasım 2023 01:16

sınıf risk haritasının yönergesini aç oku, kardeşim ben amirin değilim müdürün değilim, benim söylediğim senin görevin değilse yapma =) müfettişi de böyle açıklama yaparsın sonra bu bizim görevimiz değil diye ;) bak sana dayatılan hiçbir şeyi yapma ben kendi öğretmenlerime de böyle diyorum toplantılarımda, işinize gelmiyorsa göreviniz değilse yapmayın, resmi yazı isteyin sizin göreviniz olduğuna dair diye :))
Türkçeci3535, 1 yıl önce

Odaya iyi kapan aman çıkma. Nöbet geldi mi biz otorite değiliz, yaz geldi mi biz öğretmeniz tatile çıkarız(?!) Sınıf risk haritasını, sınıf rehberlik planını sınıf öğretmeni yapar. Rehberlik dersine de sınıf rehber öğretmeni girer. Ama okulun rehberlikçisi odadan çıkmayan arkadaştır(?!) MEB keşke diğer öğretmenlere de yapacağı işi ve kuralları böyle açık açık yazsa ve uygulasa.

Türkçeci3535
Aday Memur
15 Kasım 2023 01:27

Kardeş, senin okuduğunu anlamada bir sorunun var sanırım. Ben size bunu niye hazırlamıyorsunuz dedim mi? Bu yönergeyi hazırlayanlara sitem ettim. Rehberlikçinin ne yapıp yapmayacağını tonla yazıyla kurala bağlayan MEB, neden diğer öğretmenlere aynı özeni göstermiyor, ona kızdım. Her konu bilimsel olacaksa öyleyse bizim alanlarımızla ilgili de bir sürü kural var. Bunlar neden yazıya dökülüp uygulanmıyor?! Ayrıca sizin konuya da dönersek de madem siz otorite değilsiniz o zaman siz öğretmen değilsiniz. Öğretmenliğin içerisinde otorite olmak da var. Dediğinize göre siz yalnızca danışmansınız. Zaten kimseye akıl da veremiyorsunuz. Yalnızca durumu saptayıp ilgili kişiye söylüyorsunuz. O zaman siz öğretmen değilseniz yaz tatili olayınız da akla ve bilime aykırı.

sınıf risk haritasının yönergesini aç oku, kardeşim ben amirin değilim müdürün değilim, benim söylediğim senin görevin değilse yapma =) müfettişi de böyle açıklama yaparsın sonra bu bizim görevimiz değil diye ;) bak sana dayatılan hiçbir şeyi yapma ben kendi öğretmenlerime de böyle diyorum toplantılarımda, işinize gelmiyorsa göreviniz değilse yapmayın, resmi yazı isteyin sizin göreviniz olduğuna dair diye :))

Endoplazmik2121
Yasaklı
15 Kasım 2023 01:39

kardeş okuduğunu anlamayan sensin, valla sizin çok büyük sorunlarınız var, pazartesi ilk işiniz okul psikolojik danışmanına gözükmek olsun gerçekten problemli davranıyorsunuz
Türkçeci3535, 1 yıl önce

Kardeş, senin okuduğunu anlamada bir sorunun var sanırım. Ben size bunu niye hazırlamıyorsunuz dedim mi? Bu yönergeyi hazırlayanlara sitem ettim. Rehberlikçinin ne yapıp yapmayacağını tonla yazıyla kurala bağlayan MEB, neden diğer öğretmenlere aynı özeni göstermiyor, ona kızdım. Her konu bilimsel olacaksa öyleyse bizim alanlarımızla ilgili de bir sürü kural var. Bunlar neden yazıya dökülüp uygulanmıyor?! Ayrıca sizin konuya da dönersek de madem siz otorite değilsiniz o zaman siz öğretmen değilsiniz. Öğretmenliğin içerisinde otorite olmak da var. Dediğinize göre siz yalnızca danışmansınız. Zaten kimseye akıl da veremiyorsunuz. Yalnızca durumu saptayıp ilgili kişiye söylüyorsunuz. O zaman siz öğretmen değilseniz yaz tatili olayınız da akla ve bilime aykırı.

difficulties
Yasaklı
15 Kasım 2023 12:14

Yav çocuk sorunlu işte. Çocukla çocuk olmayın. He deyip geçin.

Elifffff1
Kapalı
15 Kasım 2023 12:21

halis hocamın haklı tepkisini yiem kendinize savaş alanına çevirmişsiniz, bravo valla

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
15 Kasım 2023 12:45

Bu kadar basit. Buna kızmaya gerek yok.

Misal önlük giymeyeceğim. Kıyafet zorunluluğu olduğu dönemde dahi -müfettiş geldiği gün haricinde- ceket giymedim. Hatta müfettişe ceketin derste olumsuz etkilediğini (ciddi ve samimi şekilde) söyleyince sınıfta çıkarabilirsiniz, demişti.

Yalnız resmi yazı istemeye gerek yok. Bırakın soruşturma açsınlar... O zaman kanunu, yönetmeliği, ders ortamında daha faydalı olma durumunu, öğrencilerin bakışını ve bakanın sözlerini ekleyerek ve açan (kraldan fazla kralcılık yapan) kişiyi suçlu duruma düşürecek şekilde savunmanızı yapın. Olsun bitsin.

Bu kadar kişi hakkını bilip aramadığı için şikayet edilen şeyler...

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
15 Kasım 2023 13:00

Not: Sınıf Risk Haritası konusunda yazdıklarımla bağlantılı değil. Bizim okulda Rehberlik Sevisince hazırlanan bilgi formundan bilgiler 10-15 dakika içinde girilebildiği için sıkıntı olmuyor. Sadece beyandan kaynaklı hatalar olabilir. Onun içinde ya çocuğa sorarım ya rehberliğe yollarım olur, biter. Bir de bir sene önceki excel dosyanın kaydedilmesi faydalı.

Endoplazmik2121
Yasaklı
20 Kasım 2023 09:17

Sonunda Okul Psikolojik Danışmanın söylediklerini savunan birisi çıktı, teşekkürler atahoca.

ice.mann
Memur
20 Kasım 2023 09:25

Ellerim bomboş

Yüreğimde bir sızı

Ateşe atılmış bir demir gibi kor hala.

lutt
Şube Müdürü
20 Kasım 2023 17:20

Öğretmenler Günü?ne özel indirim

20-25 Kasım tarihlerinde yurt içi varışlı APS Kurye ve Posta Kargosu gönderilerinde %20 indirim ile tüm çalışan ve emekli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü?nü kutluyoruz.

muallim_34
Genel Müdür
20 Kasım 2023 22:57

Ogretmenler günü müjdeleri....

1.Idarecilere kadro..

2.Asgari ücret tutarında ikramiye..

3.Mudur yardımcılarının ekdersi haftalık 25 saat..

4.Ogretmenlere kira yardımı.

5.20 yılını doldurana başöğretmenlik..

6...

7...

Saymakla bitmez..

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi