Editörler : "eskiyara"Pangaea
15 Kasım 2023 21:34

Öğretmene Şiddet Kanunu çıkarmak yerine sözde Hukuki Yardım ile bypass edecekler

Komedi gibi 1 ülke olduk.

Yazı başlığı ayrı telden çalıyor; lakin içinde alttan alta yine öğretmene parmak sallıyor..! öğrencinin eğitim hakkından mahrum edilemeyecegi meyanında talimatnameyi göze sokarak, ondan söz ederek güya öğrenci koruma altında mesajı ile tenakuzlu bir yazı velhasıl.

Böyle yardım mı olur ... peh sizin gibi

https://www.memurlar.net/haber/1082953/siddete-ugrayan-ogretmen-ve-egitim-calisanlarina-hukuki-yardimda-bulunulacak-iste-resmi-yazi.html

kamuran15
Müsteşar
15 Kasım 2023 21:49

Memura öğretmene dayak atana caydırıcı ceza vermek, Öğretmene Şiddet Kanunu'nu vaat edildigi şekilde tedavül ettirmek dururken; sadece dayak yiyene yardım etmeyi seçen ve dolaylıdan dayakçıya yataklık eden bir kavme dönüştük :)

Fazlasını da Hakettik desem

Hep beraber daha beter olalim veslm...

15 Kasım 2023 21:57

Yeni Türkiye 100. Yılı deniyordu galiba..

cooling
Memur
15 Kasım 2023 22:03

vallahi mide beni terketti o derece

15 Kasım 2023 22:14

tam da oradan gelenlerdenim

Yardım dediğin bir defa öğrenciyi veliyi, öğretmenin tepesine bindirmemekle, eli maşalısı durumuna sokmamakla, vara yoğa okul bastırmamak icin idarelere disiplin mekanizmasını sağlıklı işlettirmekle, mevcut öğrenci hadiseleri ve sorunlarını Tampon Niteliğinden rehberliğe havale ettirmemekle ve bunların sonucunda çözümsüzlüğün öğretmeni hedef almasını beklememekle olur yardım dediğiniz...

Öğretmene Şiddet Kanunu vaat edilmesine rağmen sorumluluk göstererek tedavüle almakla olur. Testi kırıldıktan sonra yapıştırsan neye yarar !

Durmak yok yola devam...

sosyalciögrtm
Aday Memur
15 Kasım 2023 22:40

Sayın Mahmut ÖZER geri gelmeli diyenler burda mı ¿

elifogtmn
Aday Memur
15 Kasım 2023 22:54

Mahmut OZER kesinlikle geri dönmeli, tam 1 rezalet, Hani ÖMK ya ogretmene siddet kanunu eklenecektiler, yalan üstüne yalan(!)

15 Kasım 2023 23:02

Bu gidişatla eni-konu Mahmur ÖZER geri dönecek. 24 Kasım ikramiyesi de yalan oldu bu arada): üstelik bakan bey'in zatı ali açıkladı...

kamuran15
Müsteşar
16 Kasım 2023 00:07

Şiddet; nefsi müdafa, hırsızlık, gasp, haneye veya işyerine tecavüz, kasıtlı zorbalık durumları müstesna her kime uygulanırsa uygulansın müeyyidesi, tutuklu yargılama ve cezaevi olmalıdır. Normal vatandaşla memuru, öğretmen ile doktoru ayırt etmek Evrensel Hukuk ile örtüşmez. Memura öğretmene dayak atanı cezaevine tıkmak yerine, Öğretmene Şiddet Kanunu'nu vaat edildigi şekilde tedavül ettirmek yerine; sadece dayak yiyene yardım etmeyi seçen ve dolaylıdan dayakçıya yataklık eden bir kavme dönüştük. Kabül edilebilir degil asla.

Hani ÖMK ya öğretmene şiddet kanunu eklenecekti...

sosyalciögrtm
Aday Memur
16 Kasım 2023 00:19

Başlıga 'Bypass' şeklinde yazmalıydım farkındayım onun

difficulties
Şube Müdürü
16 Kasım 2023 00:23

bence veliye hukuki yardımda bulunmaları lazım.

16 Kasım 2023 00:29

bak işte orası çok dogru. dayak yemiş zaten adam, savunma yapacak olan dayağı atan haliyle... vallahi her işimiz komediye döndü cidden.

difficulties, 3 hafta önce

bence veliye hukuki yardımda bulunmaları lazım.

16 Kasım 2023 00:43

birisi oraya gayet güzel yazmış şunu,

"dayak yiyene yardım edeceğiz mantığı yerine, dayak atana öyle bir ceza vereceğiz ki okul bahçesinin önünden geçerken yolunu değiştirmek zorunda kalacak ! açıklaması öğretmenler için daha değerli olurdu sanırım."

friedhelm
Daire Başkanı
16 Kasım 2023 00:51

Siz hiç bakanın çıkıp da dövülen, şiddete uğrayan bir öğretmenin yanında durduğunu gördünüz mü? Mesela Sağlık Bakanı şiddete uğrayan bir doktor olursa bunu paylaşıp suçlu olanların cezalarını çekmelerini söylüyor. Elbette iki meslek de çok farklı. Gelen yazıda kimsenin eğitim öğretim hakkı engellenemez denmiş. Çocuk sınıfı birbirine katacak, diğer öğrencilerin eğitim öğretim hakkını engelleyecek. İşte böyle tiplerin eğitim öğretim hakkı engellenmelidir. Ailesine de her türlü şikayet hakkı ve tüm hukuki yollar kapatılmalıdır. Disiplin yönetmeliğine okulda huzuru ve düzeni sağlayan sert maddeler konulmalıdır. Kötü davranışı sergileyen öğrenciye davranışlarını düzeltmesi için belli bir süre tanınmalıdır. Eğer verilen sürede davranışları düzelmediyse eğitim öğretim dışına çıkarılmalıdır. Zorunlu eğitim ise sadece 4 yıl olmalıdır. Dışarıda kavga eden, hırsızlık yapan, yaralama hatta adam öldürmeye teşebbüs eden ve gerçekleştiren öğrenciler olduğu bilinmektedir. Bunun için cezai ehliyet yaşı düşürülmelidir. Disiplin sorunları çözüldüğünde başarı kendiliğinden gelecektir. Klasik soru sorarak, not ortalamasını 70 puana çıkartarak başarı sağlanmaz, sağlanamaz. Bu yaptım oldu kafasıyla yapılan uzun vadede getireceği fayda/zarar hesabı yapılmadan getirelen ani değişiklikler ile maalesef eğitim-öğretimde başarı sağlamak mümkün değildir.

difficulties
Şube Müdürü
16 Kasım 2023 01:03

dövdüm ama niye dövdüm diye savunmalı döven kişi. allah göstermesin kafamıza vururken eli falan kırılır mağdur olmasın.

muallimi-sani, 3 hafta önce

bak işte orası çok dogru. dayak yemiş zaten adam, savunma yapacak olan dayağı atan haliyle... vallahi her işimiz komediye döndü cidden.

difficulties
Şube Müdürü
16 Kasım 2023 01:05

aaa hiç olur mu. kendine eğitimci diyen bir kesim var. öğrenci veli memnun edilmeli diyen. bence okul giriş kapısına şemsiye kovası gibi sopa kovası koyulmalı. eli boş gelen velilerimiz sopayı oradan temin edip kullanmalı. bir de kovanın başına idareci koyarız. çıkarken sopayıda götürmesinler. birde dayak yiyip masraf çıkarmayalım di mi.

friedhelm, 3 hafta önce
Siz hiç bakanın çıkıp da dövülen, şiddete uğrayan bir öğretmenin yanında durduğunu gördünüz mü? Mesela Sağlık Bakanı şiddete uğrayan bir doktor olursa bunu paylaşıp suçlu olanların cezalarını çekmelerini söylüyor. Elbette iki meslek de çok farklı. Gelen yazıda kimsenin eğitim öğretim hakkı engellenemez denmiş. Çocuk sınıfı birbirine katacak, diğer öğrencilerin eğitim öğretim hakkını engelleyecek. İşte böyle tiplerin eğitim öğretim hakkı engellenmelidir. Ailesine de her türlü şikayet hakkı ve tüm hukuki yollar kapatılmalıdır. Disiplin yönetmeliğine okulda huzuru ve düzeni sağlayan sert maddeler konulmalıdır. Kötü davranışı sergileyen öğrenciye davranışlarını düzeltmesi için belli bir süre tanınmalıdır. Eğer verilen sürede davranışları düzelmediyse eğitim öğretim dışına çıkarılmalıdır. Zorunlu eğitim ise sadece 4 yıl olmalıdır. Dışarıda kavga eden, hırsızlık yapan, yaralama hatta adam öldürmeye teşebbüs eden ve gerçekleştiren öğrenciler olduğu bilinmektedir. Bunun için cezai ehliyet yaşı düşürülmelidir. Disiplin sorunları çözüldüğünde başarı kendiliğinden gelecektir. Klasik soru sorarak, not ortalamasını 70 puana çıkartarak başarı sağlanmaz, sağlanamaz. Bu yaptım oldu kafasıyla yapılan uzun vadede getireceği fayda/zarar hesabı yapılmadan getirelen ani değişiklikler ile maalesef eğitim-öğretimde başarı sağlamak mümkün değildir.

sosyalciögrtm
Aday Memur
16 Kasım 2023 01:37

Tebrikler hocam. Lütfen başlık altına biraktigim anasayfa linkine yazınız bunu derim.

friedhelm, 3 hafta önce

sosyalciögrtm
Aday Memur
16 Kasım 2023 01:43

Çok doğru Tebrikler hocam. Evrensel hukuk mukuk deyince aklıma geldi. yalnız sokak hayvanları meselesini dahi cozememişken nasıl olacak ta evrensel hukuka uygun âdil bir ülke olacagiz... Şahsen ümidimi yitirdim ben çoktan

kamuran15, 3 hafta önce

Şiddet; nefsi müdafa, hırsızlık, gasp, haneye veya işyerine tecavüz, kasıtlı zorbalık durumları müstesna her kime uygulanırsa uygulansın müeyyidesi, tutuklu yargılama ve cezaevi olmalıdır. Normal vatandaşla memuru, öğretmen ile doktoru ayırt etmek Evrensel Hukuk ile örtüşmez. Memura öğretmene dayak atanı cezaevine tıkmak yerine, Öğretmene Şiddet Kanunu'nu vaat edildigi şekilde tedavül ettirmek yerine; sadece dayak yiyene yardım etmeyi seçen ve dolaylıdan dayakçıya yataklık eden bir kavme dönüştük. Kabül edilebilir degil asla.

Hani ÖMK ya öğretmene şiddet kanunu eklenecekti...

sosyalciögrtm
Aday Memur
16 Kasım 2023 01:53

O degil de zoruma giden alenen öğretmenle alay ediliyor

sosyalciögrtm
Aday Memur
16 Kasım 2023 01:56

Biz ne günah işledik te öğretmen olduk ya ):

d.zz
Şube Müdürü
16 Kasım 2023 09:24

.