Editörler : "eskiyara"Pangaea
17 Kasım 2023 20:23

ilksan aidat iadesi
Hocalarım bileniniz var mı? İlksan sosyal yardımlar adı altında aidat iadesi talep formu var isteyen kişi iade talebinde bulunabilir mi?

beyazdag06
Aday Memur
19 Kasım 2023 22:22

Sanırım ilksan ile bağı kalmayanlara ödeniyor. Ee sınıf öğretmenleri istese de burdan çıkamıyor dolayısı ile iade olmuyor. Ancak herhangi bir gerekçe ile sandıktan çıkmak zpromda kalanlara emekli olanlara vs veriliyor.

umutXx
Daire Başkanı
19 Kasım 2023 23:47

öğretmenler dahil olmak üzere ilksandan ayrılan herkes iade-i talep hakkı vardır. yani ilksan üyeliğinden çıktıktan sonra iadeni alabilirsin.

Afitaper96
Aday Memur
20 Kasım 2023 11:00

Ama sordum emeklilik vs gibi zorunlu sebeplerden dolayı ayrılanlar alabilir isteye bağlı alamazmışsız malesef
umutXx, 3 hafta önce

öğretmenler dahil olmak üzere ilksandan ayrılan herkes iade-i talep hakkı vardır. yani ilksan üyeliğinden çıktıktan sonra iadeni alabilirsin.

umutXx
Daire Başkanı
21 Kasım 2023 01:11

kardeşim sistem değişmediyse, ilksan üyeliğinin sonlanmasıyla vermek zorundalar. memur veya öğretmen farketmiyor, ben zorunlu ilksan üyesiydim, yaklaşık 2 yıl önce zorunluluk kapsamından çıktığım vakit hemen başvurup iademi aldım. iyi araştırın.

Afitaper96, 3 hafta önce
Ama sordum emeklilik vs gibi zorunlu sebeplerden dolayı ayrılanlar alabilir isteye bağlı alamazmışsız malesef

seuzan
Şef
21 Kasım 2023 11:00

5 yılı doldurmadıysanız iade etmiyorlar sayın hocam. 4 yıl 9 ay kadar sınıf öğretmeni olarak çalıştım sonra branşıma geçtim. Aidat iadesi istediğimde geri vermiyoruz, mahkemeye gidin dediler. uğraşmayı sevmiyorum. Benden sormadan aldıkları para zehir, zıkkım olsun canlarına yayılsın haram ediyorum.

umutXx, 3 hafta önce

kardeşim sistem değişmediyse, ilksan üyeliğinin sonlanmasıyla vermek zorundalar. memur veya öğretmen farketmiyor, ben zorunlu ilksan üyesiydim, yaklaşık 2 yıl önce zorunluluk kapsamından çıktığım vakit hemen başvurup iademi aldım. iyi araştırın.

Afitaper96
Aday Memur
21 Kasım 2023 11:46

Zorunlu haller dışında branşa geçme emeklilik vs gibi durumlar yoksa 20 yılını bile doldurmuşsan ve sınıf öğretmenliği devam ediyorsa aidat iadesi yapılmıyor ilksan öyle diyor
seuzan, 3 hafta önce

5 yılı doldurmadıysanız iade etmiyorlar sayın hocam. 4 yıl 9 ay kadar sınıf öğretmeni olarak çalıştım sonra branşıma geçtim. Aidat iadesi istediğimde geri vermiyoruz, mahkemeye gidin dediler. uğraşmayı sevmiyorum. Benden sormadan aldıkları para zehir, zıkkım olsun canlarına yayılsın haram ediyorum.

21 Kasım 2023 15:04

bende hakkımı helal etmiyorum benimde 4 yıl 5 ay sınıf öğretmenliği vardı

seuzan, 3 hafta önce

umutXx
Daire Başkanı
21 Kasım 2023 19:12

yuh ya böyle bir zorunluluğu ilk defa duyuyorum kardeşim, nasıl bir adilikmiş bu? sendika kesintisi olduğunda bile adamlar sözleşme ödüyor, ama ilksan ilkraz haricinde bir şey ödemiyor. trajedi komedi, geçmiş olsun kardeşim.

seuzan, 3 hafta önce

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi