Editörler : E.Kayı Han
20 Kasım 2023 21:11

UYAP'a webden girilecek
Yarın 20.00 dan itibaren yeni altyapıya geçiliyormus

umuttisigi
Aday Memur
20 Kasım 2023 21:13

arkadaşlar VPN almak için ne yapmamız gerekiyor, özellikle nöbet günlerinde sıkıntı oluyor. dilekçesi kabul gören var mı?

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
21 Kasım 2023 05:45

UYAP'ın çoğu şeyinin değişmesi lazım. Yapa zeka entegresi olacak mı bilmiyorum. Bakanlık, işletim sistemi için windows'a dünyalar kadar para ödüyor. Pardusla bu işi çözerse çok daha iyi olur.

umuttisigi
Aday Memur
21 Kasım 2023 08:50

umarım en kısa sürede geçilir. evden UYAP almak için öneriniz var mı hocam
ÇOTANAK, 2 hafta önce

UYAP'ın çoğu şeyinin değişmesi lazım. Yapa zeka entegresi olacak mı bilmiyorum. Bakanlık, işletim sistemi için windows'a dünyalar kadar para ödüyor. Pardusla bu işi çözerse çok daha iyi olur.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
21 Kasım 2023 09:02

Mahalli bilgi işlem bu konuda size bilgi verebilir.

umuttisigi, 2 hafta önce
umarım en kısa sürede geçilir. evden UYAP almak için öneriniz var mı hocam
21 Kasım 2023 13:54

maaşlar hala aynı

cevherdudayev1
Daire Başkanı
21 Kasım 2023 14:41

java platformunda çalıştığı için aslında pardustada çalışır ama pardusda çalışabilecek personel yok

ÇOTANAK, 2 hafta önce

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
21 Kasım 2023 15:07

Aslında sadece UYAP'a girmek üzere sistem tasarlansa çok daha güzel olur. Personelin UYAP dışında başka amaçlar için kullanacağı tasarıma ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.

cevherdudayev1, 2 hafta önce

java platformunda çalıştığı için aslında pardustada çalışır ama pardusda çalışabilecek personel yok

dogukan5252
Aday Memur
21 Kasım 2023 23:16

Google chouminium diye bir işletim sistemi vardı. Sadece Chrome a girip iş ve işlem yaptırıyordu. yavaş bilgisayarlar bu işletim sistemiyle hızlanıyordu onun gibi bir sistem getirilebilir
ÇOTANAK, 2 hafta önce

Aslında sadece UYAP'a girmek üzere sistem tasarlansa çok daha güzel olur. Personelin UYAP dışında başka amaçlar için kullanacağı tasarıma ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
22 Kasım 2023 08:47

Şu anda bende 2007 yılında babamın aldığı bilgisayarım var. o bilgisayara ben mint kurduğumda canavar gibi çalışıyor. Bakanlık, UYAP'a göre bilgisayar işletim sistemi ve donanım gereksinimi için bilgisayar yenileme cihetine gidiyor. Bu konuyu işleyen haber metni yazacağım ama bu işe son verilmeli, çünkü bakanlık dünya kadar parayı lisans ücretine ödüyor. UYAP kullanıcıları, sadece UYAP'a girip yargısal faaliyetlerin gereksinimi olan işi yapmalıdır, onun dışındaki bilgisayar ihtiyaçları için 16 Gb ram'ın, i5 işlemcinin gerekli olduğunu düşünmüyorum.

dogukan5252, 2 hafta önce
Google chouminium diye bir işletim sistemi vardı. Sadece Chrome a girip iş ve işlem yaptırıyordu. yavaş bilgisayarlar bu işletim sistemiyle hızlanıyordu onun gibi bir sistem getirilebilir

Ysrdrmz
Aday Memur
22 Kasım 2023 19:15

Bilgi işleme ariza takip açacaksın idari işler Ankara'ya yazacak sonra bilgisayara UYAP kurulacak evden girip calisabilirsin eskiden bilgi işlem yeterliydi şimdi Ankara'ya yaziyorlarmis

umuttisigi, 2 hafta önce
arkadaşlar VPN almak için ne yapmamız gerekiyor, özellikle nöbet günlerinde sıkıntı oluyor. dilekçesi kabul gören var mı?

benkatip
Şef
22 Kasım 2023 22:36

Her adliyede farklı.

Bir adliye var, ıslak imzalı dilekçeni komisyona göndertiyor. o da bakanlığa iletiyor..

Ysrdrmz, 2 hafta önce

Bilgi işleme ariza takip açacaksın idari işler Ankara'ya yazacak sonra bilgisayara UYAP kurulacak evden girip calisabilirsin eskiden bilgi işlem yeterliydi şimdi Ankara'ya yaziyorlarmis

umuttisigi
Aday Memur
22 Kasım 2023 22:37

biz yazdık bakanlık red verdi
benkatip, 2 hafta önce

Her adliyede farklı.

Bir adliye var, ıslak imzalı dilekçeni komisyona göndertiyor. o da bakanlığa iletiyor..

farelikoyunnincası
Aday Memur
23 Kasım 2023 09:35

Bak, bu çok iş bilmez bir laf yada sadece idari işlerde çalışan personellerin ve şoförlerin kör laflarından bir tanesi.

Mahkemeler hakkında yorum yapamam ama savcılık işlerini yalnızca UYAP'tan ibaret mi sanıyorsunuz?

Kurum kuruluş adres ve irtibat tespit ihtiyaçları, soruşturmalarla ilgili yaptığımız genel geçer araştırmalar, mahalle/bucak tespit ihtiyaçları, IBAN no hangi bankaya ait, vs gibi uzayıp gideyecek ihtiyaçlar hasıl oluyor. Bunların izahını yapmak durumda kalmak bile abes ama ne edersin işte.

Varsayıyorum, Etiyopya Büyükelçiliği, Bilmemne Sanal Para A.Ş. adresi, ATK Bilmemne G.B. irtibatı, TR3310 IBAN hangi bankaya ait, vs diye uzar gider gündelik salak saçma ihtiyaçlarımız. Ayrıca pek çok genel dosya takibini ve çizelgeleri UYAP dışı ofis programları ile takip ediyoruz. Bunlara telefon ile de bakılabilir fakat yukarıda yazdığım art niyetle bakan göz "katipler telefonla çok oynuyor" kafasına girerler. Kaldı ki ALT+TAB tuşları ile kolayca bakıp CTRL-C/V ile çözebileceğimiz işler için telefon ile cebelleşmenin alemi de yok.

Pardus'a geçilebilir, sonuna kadar desteklerim fakat işleri tamamen bilgisayar ile olan bir mesleğin bilgisayarları kötü olsun sadece UYAP'a girsin yeter laflarını etmek iyi niyet değildir.

ÇOTANAK, 2 hafta önce

23 Kasım 2023 09:40

WEB den girilecek diye bir şey yazmıyor.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
23 Kasım 2023 11:53

Bilgi diye seni cebimden çıkartırım. Lafını bil de konuş.

farelikoyunnincası, 2 hafta önce

Bak, bu çok iş bilmez bir laf yada sadece idari işlerde çalışan personellerin ve şoförlerin kör laflarından bir tanesi.

Mahkemeler hakkında yorum yapamam ama savcılık işlerini yalnızca UYAP'tan ibaret mi sanıyorsunuz?

Kurum kuruluş adres ve irtibat tespit ihtiyaçları, soruşturmalarla ilgili yaptığımız genel geçer araştırmalar, mahalle/bucak tespit ihtiyaçları, IBAN no hangi bankaya ait, vs gibi uzayıp gideyecek ihtiyaçlar hasıl oluyor. Bunların izahını yapmak durumda kalmak bile abes ama ne edersin işte.

Varsayıyorum, Etiyopya Büyükelçiliği, Bilmemne Sanal Para A.Ş. adresi, ATK Bilmemne G.B. irtibatı, TR3310 IBAN hangi bankaya ait, vs diye uzar gider gündelik salak saçma ihtiyaçlarımız. Ayrıca pek çok genel dosya takibini ve çizelgeleri UYAP dışı ofis programları ile takip ediyoruz. Bunlara telefon ile de bakılabilir fakat yukarıda yazdığım art niyetle bakan göz "katipler telefonla çok oynuyor" kafasına girerler. Kaldı ki ALT+TAB tuşları ile kolayca bakıp CTRL-C/V ile çözebileceğimiz işler için telefon ile cebelleşmenin alemi de yok.

Pardus'a geçilebilir, sonuna kadar desteklerim fakat işleri tamamen bilgisayar ile olan bir mesleğin bilgisayarları kötü olsun sadece UYAP'a girsin yeter laflarını etmek iyi niyet değildir.

farelikoyunnincası
Aday Memur
23 Kasım 2023 14:59

Ha pardon, moderatör egosunu dürtmüşüm. :)

ÇOTANAK, 2 hafta önce

farelikoyunnincası
Aday Memur
23 Kasım 2023 15:06

İlaveten;

Kendi düşüncelerini tüm bakanlık çalışanların düşüncesi yerine koyup abidik kubidik şeyler yazıp herkesin talebi gibi gösterme kafi.

ÇOTANAK, 2 hafta önce

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
23 Kasım 2023 15:09

Mesela hangi haber abidik gubidik ?

farelikoyunnincası, 2 hafta önce

İlaveten;

Kendi düşüncelerini tüm bakanlık çalışanların düşüncesi yerine koyup abidik kubidik şeyler yazıp herkesin talebi gibi gösterme kafi.

FikiFiki
Memur
24 Kasım 2023 06:36

çotanak yazdıklarını uzun zamandır takip ediyorum. tüm adalet bakanlığı adına haber yazma kardeşim sen. seni bu siteye zaten nasıl moderatör yaptıklarını da anlamış değilim. sanki senin düşüncelerin salt doğru şeylermiş ve biz bunları kabul etmek zorundaymışız gibi konuşuyorsun. başkalarının fikirlerine zerre saygın yok.

FikiFiki
Memur
24 Kasım 2023 06:38

bence bakanlık bilgisayara çok para harcıyor. daktilo da şimdi masraf gerek yok. en iyisi elimizle yazalım. hatta çok kağıt gidiyor. en iyisi tablete kazıyalım :Ddd
Toplam 28 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi