Editörler : "eskiyara"Pangaea
21 Kasım 2023 12:24

HİV, memuriyete(öğretmenlik) engel teşkil eder mi?

Hiv memuriyete (öğretmenlik) engel mi? Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Ganz71837
Aday Memur
21 Kasım 2023 17:08

Bilgisi olan yok mu. Ben bir engel olacağını sanmıyorum. Ama yine de sormak istedim

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
21 Kasım 2023 17:34

hayır değildir. googleda mahkemelerin bu konuda verdiği kararlar var.

silivripdr
Daire Başkanı
21 Kasım 2023 18:03

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

lgbt yoluyla veya zina yoluyla kaptıysanız çocuklardan uzak durun. iyi bir örnek olamazsınız. diğer türlü kimse size sormaz ama duyulursa veliler tarafından dışlanırsınız. öğrenci bulamazsınız. en kötü ihtimalle masa başı çalışırsınız.

Ganz71837
Aday Memur
22 Kasım 2023 18:00

Cinsel hayatla çocuklara örnek olmanın alakası nedir? Öğrenci bulmak ne alaka? Bu kronik bir hastalık, bunu bir ahlaki boyuta kimse taşıyamaz.

silivripdr, 2 hafta önce

lgbt yoluyla veya zina yoluyla kaptıysanız çocuklardan uzak durun. iyi bir örnek olamazsınız. diğer türlü kimse size sormaz ama duyulursa veliler tarafından dışlanırsınız. öğrenci bulamazsınız. en kötü ihtimalle masa başı çalışırsınız.

silivripdr
Daire Başkanı
22 Kasım 2023 19:19

Bu mesaj 10'un üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

tek eşli, evinde namusu ile oturan kimselere bulaşmıyor nedense...

milyonda bir eskiden hastane hatası ile bulaş olurdu ama onu da artık test yapmadan nakil verilmiyor. yani kan nakli yolu ile bulaşması sıfıra indi.

ya uyuşturucu ya da çoklu cinsel yaşam gibi ahlak yoksunu bulaş yolları var.

her insan tedaviyi hak ediyor. fakat ahlaki yaşamayan insanlar çocuklara nasıl eğitim verecekler? dini sebeplerden ötürü karşı çıkmıyorum bakın zaten pek dindar bir insan sayılmam.

fakat önüne gelenle cinsel seks yaşayan biri de sonra öğretmen olmasın bi zahmet.

neler neler görüyoruz lgbtciler , biseksüel ilişki yaşayan , uyuşturucu kullanan öğretmencikler.

bunlar derhal okullardan uzaklaştırılmalı.

Ganz71837, 2 hafta önce

Cinsel hayatla çocuklara örnek olmanın alakası nedir? Öğrenci bulmak ne alaka? Bu kronik bir hastalık, bunu bir ahlaki boyuta kimse taşıyamaz.

avea11
Memur
22 Kasım 2023 20:07

Demezler mi ulan sen misin bu şehrin zaptiyesi

silivripdr, 2 hafta önce

tek eşli, evinde namusu ile oturan kimselere bulaşmıyor nedense...

milyonda bir eskiden hastane hatası ile bulaş olurdu ama onu da artık test yapmadan nakil verilmiyor. yani kan nakli yolu ile bulaşması sıfıra indi.

ya uyuşturucu ya da çoklu cinsel yaşam gibi ahlak yoksunu bulaş yolları var.

her insan tedaviyi hak ediyor. fakat ahlaki yaşamayan insanlar çocuklara nasıl eğitim verecekler? dini sebeplerden ötürü karşı çıkmıyorum bakın zaten pek dindar bir insan sayılmam.

fakat önüne gelenle cinsel seks yaşayan biri de sonra öğretmen olmasın bi zahmet.

neler neler görüyoruz lgbtciler , biseksüel ilişki yaşayan , uyuşturucu kullanan öğretmencikler.

bunlar derhal okullardan uzaklaştırılmalı.

ogenrımerkezli19
Aday Memur
22 Kasım 2023 21:05

İnsanların HIV + olmasının sebebi PDR'cilerdir =)

an_atua
Daire Başkanı
22 Kasım 2023 21:27

Engel değildir.

Memur olurken eğer sizden sağlık raporu isteniyorsa doktor hiv durumuzu raporda belirtmez. Belirtmekte ısrar ederse yasal yollara başvuracağınızı belirtin.

Hiv günümüzde kronik hastalık sınıfındadır. Tansiyon hastası biri ile hiv pozitif biri arasında herhangi bir fark yoktur. Düzenli ilaç alan hiv pozitif bireyler bulaşıya neden olmazlar, evlenebilirler. Çocuk sahibi olabilirler.

silivripdr
Daire Başkanı
22 Kasım 2023 23:46

değildir hocam. bol bol partner değiştirin nikahsız birliktelikler yaşayın erkek kadın farketmez götürün. ukrayna ya da güney afrika gibi nufusumuzun yarısı hiv + olsun filan mı demeliydim?

türkiye hiv oranının en az olduğu ülkelerden biriyse ( eksi verenler için söylüyorum) beğenseniz de beğenmeseniz de ahlaki değerlere verdiğimiz önemden kaynaklanıyor. ne zamanki özgürlük diye diye sapıttınız istiklal caddesinde ayık genç bulamaz hale getirdiniz.

zaptiye değilim fikir düşünce özgürlüğü bağlamında düşüncelerimi özgürce ifade ediyorum.

tabi sizin gibi düşünmedikten sonra düşünce özgürlüğü demez ulanlı konuşursunuz.

Ganz71837
Aday Memur
23 Kasım 2023 18:31

Teşekkürler arkadaşlar. Ben çok eşli değilim, lgbtli de değilim. Temiz sandığım biri ile bi ilişkim oldu ve şu an psikolojim bozuk durumda. + Mı - mi olacak diye. - çıkarsa meslek durumumu merak ediyordum. Sonuçta askerlikten muaf oluyorlar. Teşekkürler herkese.

silivripdr
Daire Başkanı
23 Kasım 2023 22:15

hocam yasal ve ahlaki olarak evlenip bir yuva kursaydınız evleneceğiniz kişi size zaten sağlık raporu hiv negatif olarak sunacaktı.

belli ki samimi hislerle bir yanlışa düştünüz. tövbe edin. ben kimsenin acısından mutlu olacak biri değilim. sizi üzdüysem özür dilerim hakkınızı helal edin.

bundan sonra da umarım bütün toplum sizler de bizler de sevgi temelinde sadık ve temiz evlilik ilişkileri kurarız. geçmiş olsun dileklerimle.

pozitif çıkarsa da tabi ki ayrımcılığa uğramamalısınız lakin toplumumuz inanın öyle değil. gerçek hayatta kimse ile paylaşmayın. doktora işinizi söylemeyin. doktorların ve öğretmenlerin içinde çok çalıştım. yüzde 90 ı dedikoducu ne yazık ki.

Ganz71837, 2 hafta önce

Teşekkürler arkadaşlar. Ben çok eşli değilim, lgbtli de değilim. Temiz sandığım biri ile bi ilişkim oldu ve şu an psikolojim bozuk durumda. + Mı - mi olacak diye. - çıkarsa meslek durumumu merak ediyordum. Sonuçta askerlikten muaf oluyorlar. Teşekkürler herkese.

BayrakHoca
Şef
24 Kasım 2023 00:15

Aşı zannedilen sıvıların HIV ?e sebep olduğunu bilmemek ayrı cahillik.

Her zaman diyorum okullarda rehbeglik servisleri kaldırılsın. Bu tür Rehber öğretmenler (!) okullarda boş durmaktan hem okula hem çevreye fitne fesat yayıyor

silivripdr, 2 hafta önce

değildir hocam. bol bol partner değiştirin nikahsız birliktelikler yaşayın erkek kadın farketmez götürün. ukrayna ya da güney afrika gibi nufusumuzun yarısı hiv + olsun filan mı demeliydim?

türkiye hiv oranının en az olduğu ülkelerden biriyse ( eksi verenler için söylüyorum) beğenseniz de beğenmeseniz de ahlaki değerlere verdiğimiz önemden kaynaklanıyor. ne zamanki özgürlük diye diye sapıttınız istiklal caddesinde ayık genç bulamaz hale getirdiniz.

zaptiye değilim fikir düşünce özgürlüğü bağlamında düşüncelerimi özgürce ifade ediyorum.

tabi sizin gibi düşünmedikten sonra düşünce özgürlüğü demez ulanlı konuşursunuz.

silivripdr
Daire Başkanı
24 Kasım 2023 11:22

ahlaklı etik sağlıklı bir hayat tarzını fitne ve fesat olarak değerlendiriyorsan demek ki sende bir problem var. milli eğitim ve velilere sorsak yüzde 95'i yukarıda yazdıklarımı doğru bulur. demek ki atılması gereken kişi sensin.

BayrakHoca, 2 hafta önce

Aşı zannedilen sıvıların HIV ?e sebep olduğunu bilmemek ayrı cahillik.

Her zaman diyorum okullarda rehbeglik servisleri kaldırılsın. Bu tür Rehber öğretmenler (!) okullarda boş durmaktan hem okula hem çevreye fitne fesat yayıyor

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi