Editörler : swat3410
21 Kasım 2023 13:57

Malulen emeklilik ile Engelli emeklilik arasındaki farklar
Arkadaşlar merhaba.. Merak ettiğim bir konu var.. Malulen emeklilik ile engelli emeklilik arasında nasıl farklar var? Her malul aynı zamanda engelli midir? Ve şayet böyle ise yüzde kaç engellidir? Malulen emekliler engelli haklarından faydalanabiliyor mu? Biliyorsunuz Arkadaşlar.. Biz de dilim raporları var.. Dolayısıyla yüzde olarak bir tanımlama yok.. Bu Malulen emeklilik ile engelli emekliliğin farklı olmasından mı kaynaklanıyor? Biraz araştırdım.. Ama buradan da teyit etmek istedim.. Ben 2,5 sene önce malulen emekli oldum.. Psikiyatri.. Çok teşekkürler..

Orkun baba
Aday Memur
23 Kasım 2023 11:08

Benim bildiğim fark yok sadece işleyişinde fark var. Malüllükte kurumun seni dilim raporu için heyete girip, uygunsa emekli. Engelli de de en az yüzde kırk raporla, meslekte belli bir hizmet yılını tamamladıktan sonra sgk ya başvurup emekli olabiliyorsun

Maverıck
Şube Müdürü
23 Kasım 2023 11:35

teşekkür ederim.. Peki malulen emekli engelli raporu almak için başvuru yapabilir mi? herhangi bir engel var mı? araştırdığım kadarıyla her malul aynı zamanda engelli statüsünde imiş.. doğru mu?
Orkun baba, 1 yıl önce
Benim bildiğim fark yok sadece işleyişinde fark var. Malüllükte kurumun seni dilim raporu için heyete girip, uygunsa emekli. Engelli de de en az yüzde kırk raporla, meslekte belli bir hizmet yılını tamamladıktan sonra sgk ya başvurup emekli olabiliyorsun

Sisba
Aday Memur
23 Kasım 2023 15:47

Malulen emekli maaş miktarını derece kademe aile yardımı gibi etmenleri belirterek söyler misiniz

Maverıck, 1 yıl önce
teşekkür ederim.. Peki malulen emekli engelli raporu almak için başvuru yapabilir mi? herhangi bir engel var mı? araştırdığım kadarıyla her malul aynı zamanda engelli statüsünde imiş.. doğru mu?

Maverıck
Şube Müdürü
23 Kasım 2023 16:27

derece/kademe:3/1 maaş:11.100 tl toplam tutar.. tüm ödemeler dahil..
Sisba, 1 yıl önce

Malulen emekli maaş miktarını derece kademe aile yardımı gibi etmenleri belirterek söyler misiniz

Mustafa Kılıç 12
Aday Memur
23 Kasım 2023 20:24

5510 dan mi emekli oldunuz peki
Maverıck, 1 yıl önce
derece/kademe:3/1 maaş:11.100 tl toplam tutar.. tüm ödemeler dahil..

Maverıck
Şube Müdürü
23 Kasım 2023 20:50

5434 den emekli oldum..
Mustafa Kılıç 12, 1 yıl önce
5510 dan mi emekli oldunuz peki

s8787434
Aday Memur
24 Kasım 2023 21:15

polis memurluğundan mı emekli oldunuz? GİH den mi abi?
Maverıck, 1 yıl önce
5434 den emekli oldum..

Maverıck
Şube Müdürü
24 Kasım 2023 22:49

gihe geçmedim hiç.. polis memurluğundan emekli oldum..
s8787434, 1 yıl önce
polis memurluğundan mı emekli oldunuz? GİH den mi abi?

sekoo56
Memur
26 Kasım 2023 21:07

EGM SAGLIK YÖNETMELİĞİ ne göre her malulen emekli olan her zaman engelli değil, engelli raporu almak için en az yüzde 40 ve üstü olması gerekir. engelli raporu her zaman alabilirsin başvuru hakkın her zaman var ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ

HAKKINDA YÖNETMELİK bakabilirsin hastalığına uyan engelli oranını linki ise https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm bu linkten bakabilirsin geçmiş olsun.

Maverıck, 1 yıl önce

Maverıck
Şube Müdürü
26 Kasım 2023 21:14

teşekkürler..
sekoo56, 1 yıl önce

EGM SAGLIK YÖNETMELİĞİ ne göre her malulen emekli olan her zaman engelli değil, engelli raporu almak için en az yüzde 40 ve üstü olması gerekir. engelli raporu her zaman alabilirsin başvuru hakkın her zaman var ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ

HAKKINDA YÖNETMELİK bakabilirsin hastalığına uyan engelli oranını linki ise https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm bu linkten bakabilirsin geçmiş olsun.

Toplam 10 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi