Editörler : cihan27E.Kayı Han
21 Kasım 2023 19:35

Görevde yükselme

Merhaba iyi akşamlar; bir konu hakkında danışmak istiyorum. Veteriner hekimim ben ama ziraat mühendisliğine geçmek istiyorum. Aynı kurumda görev değişikliği kimileri olur görevde yükselme ile geçebilirsin diyor kimileri olmaz diyor yaşayan bilen duyan varsa yorumları bekliyorum

mmemurumm
Aday Memur
21 Kasım 2023 20:45

çalıştığınız kurumun görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği varsa net bilgiye oradan ulaşabilirsiniz yoksa gys üds sınavı açacakları zamandan önce yayınlanır o zaman bakabilirsiniz yani mevcut yönetmelik yoksa olur yada olmaz diye net bir şey söylemek zor

salihburaky
Aday Memur
21 Kasım 2023 21:10

Şöyle bir şeyler buldum ama anladığım kadarıyla gruplar arası da olsa alt grupta olsa sanırım sınava tabi olmadan genel hükümlere göre atama olabiliyor

Görev grupları arasında geçişler

MADDE 17 ? (1) Bu Yönetmelikte belirtilen toplam hizmet süresi, öğrenim ve bazı belgelere sahip olma şartlarını taşımak kaydıyla 5 inci maddede belirtilen görev grupları arasındaki geçişler aşağıdaki esaslar çerçevesinde yapılabilir:

a) Personelin isteği ve atanacak kadronun gerektirdiği özelliklerin taşınması kaydıyla; üst görev gruplarından alt görev gruplarına geçişler ile aynı görev grubunun aynı alt görev gruplarında bulunan unvanlara yapılacak atamalarda sınav şartı ile Bakanlıkta ve alt görevlerde belli bir süre çalışma şartı aranmaz.

b) Gruplar arası görevde yükselme niteliğindeki geçişler ile aynı görev grubunun alt grubundan üst grubuna geçişler görevde yükselme sınavına tabidir. Ancak Bakanlıkta veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında daha önce bulunulan görevler ile bu görevlerle aynı veya eşdeğer düzeydeki görevlere veya alt görevlere, görevde yükselme sınavına tabi tutulmadan genel hükümlere göre atama yapılabilir.

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi