Editörler : Lanet
22 Kasım 2023 12:27

KİT yasağı ile ilgili

Arkadaşlar selam,

Malum kit yasağı var ben kurumsal alımla atanım girdiğim kurumdan 4/b e başka kuruma atandım sizce bir sorun oluşur mu yönetmeliğe göre istisnai durumdayım kitten başka kurumlara geçip başlayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi ? Ayrıca kitten istifadan sonra ertesi gün farklı kurumda işe başlamamda sorun olur mu? Teşekkürler.

24 Kasım 2023 10:17

399 KİT kurumuna 3 yıldan fazla süredeir çalışıyorsan tabiki istifa edip gidebilirsin. Ama 3 yılı doldurmamışsan KİT kurumunda istifa etsen yeni kurumunda işe başlatmazlar SGK kayıtlarında görünür ve açıkta kalırsın. 3 yıl şartı dolmadan Kit kurumundan başka bir kuruma 3 artla geçebilirsin. Birincisi: Kazandığın bölüm bir üst kadro olmalı örneğin kitte memeur kadrosundasın ama mühendislik kazandın. İkincis: Farklı bir üst gruba geçersen Örneğin Kitte müdendissin ama mülakatla uzman oldun diyelim. Üçüncüsü: KİT yönetim kulu kararı ile özel olarak alınma durumunda bu durumda 3 yıl yasağın yoktur istisnasındır.

Atananmayanmuh
Aday Memur
24 Kasım 2023 20:17

Tebligat gelirse atandığıma dair ?

Ve mülkatlı girdim yani kurumsal alım ile bu durumu gösterip mahkeme ile başlayan arkadaşlar oldu

elektrikadam, 1 yıl önce

399 KİT kurumuna 3 yıldan fazla süredeir çalışıyorsan tabiki istifa edip gidebilirsin. Ama 3 yılı doldurmamışsan KİT kurumunda istifa etsen yeni kurumunda işe başlatmazlar SGK kayıtlarında görünür ve açıkta kalırsın. 3 yıl şartı dolmadan Kit kurumundan başka bir kuruma 3 artla geçebilirsin. Birincisi: Kazandığın bölüm bir üst kadro olmalı örneğin kitte memeur kadrosundasın ama mühendislik kazandın. İkincis: Farklı bir üst gruba geçersen Örneğin Kitte müdendissin ama mülakatla uzman oldun diyelim. Üçüncüsü: KİT yönetim kulu kararı ile özel olarak alınma durumunda bu durumda 3 yıl yasağın yoktur istisnasındır.

28 Kasım 2023 14:59

Mülakatla kazandığınız kurum bir üst derece mi? Uzmanlık kazandıysanız tabiki sorun olmaz. Ama mühendisken mühendisliğe geçtiniz o olmuyor. Dediğim gibi girer kazanırsınız kurumdan tebligat gelir gel başla diye. Başlamak için eski görevinden istifa etmen gerekiyor. İstifa ettin yeni kurumunda tekrar mühendis olarak sgk girişin olmayacak ve bu durumda iki yerden de olmuş olursun. Mahkemeye tabiki başvurursun ama idare mahkemesi yürütme durdurma verir mi bilemezsin. Şahsen ben cesaret edemezdim ama sizi bilemem tabi yine de siz bilirsiniz.

Atananmayanmuh, 1 yıl önce

Tebligat gelirse atandığıma dair ?

Ve mülkatlı girdim yani kurumsal alım ile bu durumu gösterip mahkeme ile başlayan arkadaşlar oldu

excels
Memur
28 Kasım 2023 20:44

istifadan sonra zaten sgk çıkışını yapmak zorundalar belli bir süre içerisinde. yapmazsa ceza öder yapmayan. yapmama gibi bir durum olamaz. yeni gireceği kurum da karşıdan çıkış yapılmamışsa o süreyi bekler çıkış yapılınca işe başladığı güne girişini yapar. yanılmıyorsam 10 ya da 14 gün gibi birşey. çıkışını yapmazlarsa özelde bile girişini yapamazlar ki böyle bir şey de olamaz zaten. sgk bildirimleriyle alakalı bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum yani özet olaraktan..

elektrikadam, 1 yıl önce

Mülakatla kazandığınız kurum bir üst derece mi? Uzmanlık kazandıysanız tabiki sorun olmaz. Ama mühendisken mühendisliğe geçtiniz o olmuyor. Dediğim gibi girer kazanırsınız kurumdan tebligat gelir gel başla diye. Başlamak için eski görevinden istifa etmen gerekiyor. İstifa ettin yeni kurumunda tekrar mühendis olarak sgk girişin olmayacak ve bu durumda iki yerden de olmuş olursun. Mahkemeye tabiki başvurursun ama idare mahkemesi yürütme durdurma verir mi bilemezsin. Şahsen ben cesaret edemezdim ama sizi bilemem tabi yine de siz bilirsiniz.

29 Kasım 2023 08:48

Tmm aynı şeyleri söylemişim zaten neden farklı bir şey yazmışım gibi yazdın anlamadım. İşte kit yasaklısı oduğu için yeni işte sgk girişi olmayacak. 3 yıl doldurmadan Kit kurumundan istifa edersen yeni başlayacağın yerde yasaklı olduğu için giriş yapılamayacak.

excels, 1 yıl önce

istifadan sonra zaten sgk çıkışını yapmak zorundalar belli bir süre içerisinde. yapmazsa ceza öder yapmayan. yapmama gibi bir durum olamaz. yeni gireceği kurum da karşıdan çıkış yapılmamışsa o süreyi bekler çıkış yapılınca işe başladığı güne girişini yapar. yanılmıyorsam 10 ya da 14 gün gibi birşey. çıkışını yapmazlarsa özelde bile girişini yapamazlar ki böyle bir şey de olamaz zaten. sgk bildirimleriyle alakalı bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum yani özet olaraktan..

bunudagormedik
Genel Müdür
29 Kasım 2023 09:03

iibf'li uzman/müfettiş nasıl mühendisten üst kadro oluyor ? Mühendislik okumakla bizi iyi keklemişler :P

elektrikadam, 1 yıl önce

jag-xtype
Şef
29 Kasım 2023 10:01

Bunlar kariyer memurluk diye geçer.

bunudagormedik, 1 yıl önce

iibf'li uzman/müfettiş nasıl mühendisten üst kadro oluyor ? Mühendislik okumakla bizi iyi keklemişler :P

tornaci0019
Aday Memur
29 Kasım 2023 13:05

Görevde yükselme şartlarında belirtilir.

Örneğin uzman kadrosu için; x yıl mühendis olarak çalışma şartı vb. farklı branşlarda olabilir. Mühendis görevde yükseldikten sonra uzman kadrosu alıyorsa üst kadroya geçmiş olmuyor mu? :)

jag-xtype, 1 yıl önce

Bunlar kariyer memurluk diye geçer.

jag-xtype
Şef
29 Kasım 2023 14:00

Evet o dediğiniz uzmanlık farklı dediğiniz gibi de görevde yükselmeye tabi uzmanlık kadrosu var. Ama yukarıda bahsedilen uzman yard. ve müfettiş yard. gibi işe girip 3 yıl sonra uzman veya müfettiş olanlar için bu kadrolar kariyer memurluk geçer.

tornaci0019, 1 yıl önce

Görevde yükselme şartlarında belirtilir.

Örneğin uzman kadrosu için; x yıl mühendis olarak çalışma şartı vb. farklı branşlarda olabilir. Mühendis görevde yükseldikten sonra uzman kadrosu alıyorsa üst kadroya geçmiş olmuyor mu? :)

excels
Memur
29 Kasım 2023 19:25

neden yapılamıyor onu anlamadım böyle bir engel mi var?

elektrikadam, 1 yıl önce

Tmm aynı şeyleri söylemişim zaten neden farklı bir şey yazmışım gibi yazdın anlamadım. İşte kit yasaklısı oduğu için yeni işte sgk girişi olmayacak. 3 yıl doldurmadan Kit kurumundan istifa edersen yeni başlayacağın yerde yasaklı olduğu için giriş yapılamayacak.

teslaeee
Aday Memur
29 Kasım 2023 19:38

Hiçbir sıkıntı olmuyor rahatlıkla geçebilirsiniz böyle safsatalara inanmayın geçen birçok arkadaşım oldu kitten bakanlıklara vs.

teslaeee
Aday Memur
30 Kasım 2023 17:44

Milleti kandıran sensin boş boş konuşuyorsun bilmediğin şeylerle ilgili, 1'den fazla arkadaşım kitten bakanlığa geçti insanları kandırmayı bırakın.

01 Aralık 2023 11:20

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/11/20221105-4.htm

Sınavlar MADDE 7- (1) 1/1/2023 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atanan personel, atanmasını takiben 3 yıl geçmedikçe halen görev yaptıkları kuruluşlara ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacaklardır.

a) Kurumsal alım yöntemi ile teşebbüslerde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar,

b) Mesleğe özel yarışma sınavı ile yardımcı olarak girilen kadrolar (örneğin müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, stajyer kontrolörlük gibi kadrolar) ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibarıyla ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar (örneğin memur unvanlı pozisyona atanmış personelin mühendis unvanlı bir kadro veya pozisyona atanması),

Muhtemelen burada a maddesine güvenerek böyle konuşuyorsunuz. a bendini değerlendirelim:

"a) Kurumsal alım yöntemi ile teşebbüslerde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar." Bu madde KİT lere kurumsal alımla atananları kapsıyor örneğin şuanda ilanda olan DHMİ Hava Trafik Kontrölörlüğü alım sınavı gibi. TCDD nin açtığı merkezi alım hariç mülakatlı hareket memuru vb. ünvan alım sınavları gibi , EÜAŞ ve TEİAŞ in merkezi alım hariç mülakatlı alım yaptığı tekniker, teknisyen alımlarını kapsıyor. Bu a maddesi 657 4b ye alım yöntemiyle ilgili değil. Hem Teşebbüs diyor Teşebbüs, Teşekkül ibaresi Kitler için kullanılır 657li kurumlar için kullanılmaz.

Senin tanıdığın arkadaşın geçmiş ama aynı şekilde benim tanıdık bir kişi geçemedi şimdi KPSS çalışıyor tekrar. Demek ki kurumlar yanlış yorumluyor.

teslaeee, 1 yıl önce

Milleti kandıran sensin boş boş konuşuyorsun bilmediğin şeylerle ilgili, 1'den fazla arkadaşım kitten bakanlığa geçti insanları kandırmayı bırakın.

Atananmayanmuh
Aday Memur
02 Aralık 2023 21:33

Aynı dönem girişli arkadaşım 4/b aynı ünvanla atandı önce çağırmadılar red geldi mülakatla yani yazılı sözlü sınav sonucu atandığını berilterek iptal davası açtı kazandı ve 5 aydır yeni kurumunda çalışıyor 2 yıllık personeldi mahmeke kurumsal alımla atandığı için haklı buldu. Ve 4/c den çıkıp 4/b sgklı olarak devam ediyor.Açıktan atanan birini bu tebliğ kapmasamadı

elektrikadam, 1 yıl önce

Atananmayanmuh
Aday Memur
02 Aralık 2023 21:36

Ayrıca kişinin hitap hizmet de açıktan mı merkezden mi atandığı görülüyor ve sgk kaydında bu görülüyor ayrıca atamayı tebliğ eden kurum sgk geçmişini de görüyır arşiv kaydında başlatmamaları hak ihlali değil mi

elektrikadam, 1 yıl önce

excels
Memur
03 Aralık 2023 17:51

yok öyle birşey ya. bütün başvuru şartlarını sağlamışsın kazanmışsın ataman tebliğin herşeyin yapılmış ne sgksı ya. almayacaksa ilana yazacak şunlar bunlar başvuramaz diye. çocuk oyuncağımı bu.

Atananmayanmuh, 1 yıl önce

Ayrıca kişinin hitap hizmet de açıktan mı merkezden mi atandığı görülüyor ve sgk kaydında bu görülüyor ayrıca atamayı tebliğ eden kurum sgk geçmişini de görüyır arşiv kaydında başlatmamaları hak ihlali değil mi

jag-xtype
Şef
04 Aralık 2023 12:09

Bu konuda ilgili birim personellerinde de bilgi yada bilgilendirilme eksiği var. Bununla ilgili eğitim verilmeli

excels, 1 yıl önce

yok öyle birşey ya. bütün başvuru şartlarını sağlamışsın kazanmışsın ataman tebliğin herşeyin yapılmış ne sgksı ya. almayacaksa ilana yazacak şunlar bunlar başvuramaz diye. çocuk oyuncağımı bu.

bahtsizmuhendis.
Aday Memur
10 Aralık 2023 23:46

Hocam özele bakabilir misiniz?

teslaeee, 1 yıl önce

Hiçbir sıkıntı olmuyor rahatlıkla geçebilirsiniz böyle safsatalara inanmayın geçen birçok arkadaşım oldu kitten bakanlıklara vs.

12 Temmuz 2024 13:26

399dan 4bye geçiş yapmak isteyenler için en bilgilendirici başlık.

yldrm11
Aday Memur
12 Temmuz 2024 13:50

arkadaşlar merhaba , bi üniversiteye kendi alımıyla sözleşmeli atandım, eş ve aile birliği sağlayamadık bu yüzden tercih vermek istiyorum. şimdi ben 2022 puanımla 2024/1 şimdiki atamalarda KİT lere başvurabilir miyim ?

Toplam 21 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi