Editörler : E.Kayı Han
22 Kasım 2023 19:10

Kolluk Kuvveti Uyuşturucu Disiplin Soruşturması

Arkadaşlar merhaba. Kolluk kuvvetiyim. Mesai arkadaşlarımla sivilde yaşadığım kavga (darp yok tehdit hakaret var) çalıştığım kuruma kadar yansıdı amirim olayı büyüterek savcıya haber verdi. Savcı olaya dahil olanlardan kan idrar testi istedi. Kanımda esrar çıktı. Fakat olayda herhangi bir uyuşturucu vs yok. Kesin ihraç olur muyum ? Bu süreç nasıl işler ? Tecrübelerinizden fayfalanmak istiyorum

umutXx
Kapalı
23 Kasım 2023 13:11

esrar, uyuşturucu vb. olaylar memuriyete bağdaşmayan ve yüz kızartıcı suçlar içinde geçtiğinden dolayı kolluk ve askeriye gibi mesleklerde uzaklaştırma, ihraç ve açığa alınma cezalarından birini yersiniz. kalmanız için sağlam bir dayanağınızın olması şart.

23 Kasım 2023 15:36

Kuru içmediyseniz kanınızda nasıl madde çıkıyor?

Adali.5409
Aday Memur
23 Kasım 2023 21:10

Geçmişe dönük olarak çıktı. Olayda uzaktan yakından uyuşturucu yok

Zeytun31
Şef
24 Kasım 2023 16:01

Geçmiş olsun. Uyuşturucu kullanmaktan hagb alirisn. Kolluk kuvvetleri kandaki uyuşturucuyu affetmiyor. Yüksek disiplin kuruluna sevk edilirsin... Zorlu bir süreç Allah yardımcın olsun
25 Kasım 2023 14:26

Kuru çekmeyen veya çekilen ortamda bulunmayan insanın kanında THC çıkmaz.
05 Aralık 2023 22:41

Hangi kurum sözleşmelimisiniz

25 Aralık 2023 05:49

sonuc ne oldu?

şifomehmett
Yasaklı
07 Ocak 2024 04:49

Sana geçmiş olsun. Bize de hayırlı olsun. Kolluk kuvveti olup da nasıl bu maddelere meyil etmiş oluyorsunuz? Uyuşturucuyla mücadele edip uyuşturucu kullanmak ha ?

emremusa
Genel Müdür
10 Ocak 2024 09:47

Uyusturucu madde kullanan bi zahmet kolluk olmasin..haberim yok olayda yok numaralari yapma

Adali.5409
Aday Memur
10 Ocak 2024 20:32

Dostum olayda uyuşturucu madde olsa buraya konu açmamın bir manası yok cezası belli soruşturması belli. Ama benim olaydan bağımsız olduğu için böyle bir konu açtım

emremusa, 1 yıl önce

Uyusturucu madde kullanan bi zahmet kolluk olmasin..haberim yok olayda yok numaralari yapma

Adayymemur2526
Kapalı
08 Mart 2024 19:44

Katalog veya Yüz kızartıcı suç olarak geçmiyor yanlış biliyorsun.

umutXx, 1 yıl önce

esrar, uyuşturucu vb. olaylar memuriyete bağdaşmayan ve yüz kızartıcı suçlar içinde geçtiğinden dolayı kolluk ve askeriye gibi mesleklerde uzaklaştırma, ihraç ve açığa alınma cezalarından birini yersiniz. kalmanız için sağlam bir dayanağınızın olması şart.

rdemir126.rd
Genel Müdür
11 Mart 2024 22:37

Olayda uyuşturucu olup olmamasının bir önemi yok. Bir ara uyuşturucu madde kullandın. Ama aradan belli bir zaman sonra bir vesile örnek olayda olduğu gibi uyuşturucu madde kullandığın anlaşıldı. Evet kesinlikle ihraç. Jandarma ve polis disiplin mevzuatında uyuşturucu madde kullanma nin ihraç olduğu kesin ve net bir şekilde yazıyor. Geçmiş olsun. Velhasıl benim bu polis arkadaşım memuriyetten önce üzerinde fişek bulunduğu için daha sonra polis olsa da devamında ihraç oldu

memurcuru
Aday Memur
30 Mart 2024 21:14

Hocam bende idarda met çıktı 657 hizmetliyim sonuç ne oldu başına gelen var mı

rdemir126.rd
Genel Müdür
02 Nisan 2024 01:26

Uyuşturucu madde kullanımı ihraç tır. Yuz kızartıcı suç tanımlaması anayasa da ve 657 de belirtilmiş olmakla birlikte, kolluk kuvvetleri için disiplin mevzuatında ve sağlık şartları yönetmeliği nde yazar. Dolayısı ile uyuşturucu sentetik madde özelliği taşıyan bir madde kullandı isen ve idrar ında çıksa seni ihraç ederler. Bir ihtimal mahkeme eksik tahlil diyerek kan tahlili yapmalı idiniz diyebilir ama bu çok zayıf bir ihtimal

memurcuru, 1 yıl önce

06 Nisan 2024 15:54

Sivilde ikenmi ,görevde ikenmi kullandın özelden dönüş yapabilirsiniz

memurcuru, 1 yıl önce

Srdnn
Aday Memur
30 Nisan 2024 15:46

Niye hagb alsın, ilk yakalanmada kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verilir, hakkında ceza davası açılmaz
Zeytun31, 1 yıl önce
Geçmiş olsun. Uyuşturucu kullanmaktan hagb alirisn. Kolluk kuvvetleri kandaki uyuşturucuyu affetmiyor. Yüksek disiplin kuruluna sevk edilirsin... Zorlu bir süreç Allah yardımcın olsun

Zeytun31
Şef
30 Nisan 2024 15:48

Ertelese de asker polis öğretmen pozitif olunca ihraç ediyor disiplin kurulları
Srdnn, 1 yıl önce
Niye hagb alsın, ilk yakalanmada kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verilir, hakkında ceza davası açılmaz

Srdnn
Aday Memur
30 Nisan 2024 15:50

Evet orası öyle ben cezai yönden söyledim
Zeytun31, 1 yıl önce
Ertelese de asker polis öğretmen pozitif olunca ihraç ediyor disiplin kurulları

herzamanumutvar
Aday Memur
07 Mayıs 2024 06:36

merhaba,

ihraç edilir diyen de var edilmez diyende. Malesef bende öğretmenim ve şuanda soruşturma aşamasındayım ne olacak bilmiyorum.

Benim anlamadığım nokta şu: Gerek özel sektör gerek kamu eski hükümlü bile çalıştırıyorken bir kişi bu suçu bir kere işledi diye onca yıllık okul, sınav, emek vs yok sayılması garip geliyor bana.

Srdnn, 1 yıl önce

Adali.5409
Aday Memur
07 Mayıs 2024 13:54

Daha karar verilmedi.

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi