Editörler : E.Kayı Han
27 Kasım 2023 09:40

Mübaşirler ne iş yapıyor ?

Merhaba sevgili mübaşir arkadaşlarım,ben bölge adliye mahkemesinde görevli mübaşirim genel bilgi amaçlı soruyorum genel olarak ne iş yapıyorsunuz? Bizde 1 başkan ve 4 hakim var yani heyet var posta işleri arşiv işleri duruşma hariç,hakimlere sigara alma, ayakkabısını boyatma,yumurta tereyağ gibi ev alışverişini yapma,çay kahve yapma,arabasında unuttuğu bir şey varsa getirme ağır yüklerini taşımaya yardım etme, bulaşıkları yıkama sabah isterse tost poğaça simit alma duruşma öncesi cübbelerini oturdukları sandalyeye koyma duruşma bitiminde dolabına asma adli tatilde çiçeklerini sulama arabalarının sanayide bakım işlerini yapma bunları hep ben yapıyorum sizde durumlar nasıl siz neler yapıyorsunuz??

beurak0000
Memur
27 Kasım 2023 09:56

şaka mı bu söylediklerin yapma abicim bu nasıl düzen

maske505
Aday Memur
27 Kasım 2023 09:58

sen yaparsan yaptırırlar. yapmayacaksın. senin işin o değil

aguero
Aday Memur
27 Kasım 2023 10:02

Şaka değil bizim adliyede tüm mübaşirler böyle...

beurak0000, 1 yıl önce
şaka mı bu söylediklerin yapma abicim bu nasıl düzen

aguero
Aday Memur
27 Kasım 2023 10:24

Bu işlerin haricinde 4 katıp var 4 hakim ve 1 başkan var tüm dosya getir işlerini bana yaptırıyorlar.müdürde bizimle aynı odada ona söyledim,her şeyi ben getir yapmamalıyım dedim. bu iş ilkokul mezunlarının işi sen yapacaksın dedi.başkana söyledim senin görevin dedi..

maske505, 1 yıl önce

sen yaparsan yaptırırlar. yapmayacaksın. senin işin o değil

Ozden_42
Şube Müdürü
27 Kasım 2023 11:14

Cimere yaz bu başlıkta yazdıklarını, onlar düşünsün. Sende soruşturma geçirirsin ama sonuçta düzelir.

aguero, 1 yıl önce

Bu işlerin haricinde 4 katıp var 4 hakim ve 1 başkan var tüm dosya getir işlerini bana yaptırıyorlar.müdürde bizimle aynı odada ona söyledim,her şeyi ben getir yapmamalıyım dedim. bu iş ilkokul mezunlarının işi sen yapacaksın dedi.başkana söyledim senin görevin dedi..

aguero
Aday Memur
27 Kasım 2023 11:22

Yazdım kardeşim yuvarlak bir cevap verildi bana,fakat maalesef bizim adliyede böyle bamlarda heyet var ve maalesef mübaşirlere her işi yaptırıyorlar.ilk derecede iş yükü fazla olabilir ama bamlarda da böyle bir sorun var..

Ozden_42, 1 yıl önce

Cimere yaz bu başlıkta yazdıklarını, onlar düşünsün. Sende soruşturma geçirirsin ama sonuçta düzelir.

İsmi Lazım Deil
Daire Başkanı
27 Kasım 2023 11:39

Forumda editör diye geçinen biri var, konu açmış neyi haber yapıyım diye soruyor.

psyhcoo
Memur
27 Kasım 2023 12:08

bende katibim. çalıştığım hakimde bana böyle işler yaptırıyordu. Yok kantine git, yok çantaları getir götür, arabayı yamuk parketmiş git onu düzgün park et. çocuğuna bisiklet almış kargoyla geldi montaj yapılacak. Oturdum odasında onu yaptım adliyede alet takımı arattı bana. işten hariç her haltını yaptım adamın. en son gitmiş 5 koli su almış arabanın bagajından daireye taşıdım onları. İsyan ettim en son başkana gittim anlattım tamam bi bakarız dedi konuşurum hakim beyle dedi. Yer değişikliği talep etmiş benim hakkımda gönderdiler daireden beni :D. Şimdi sadece kendi işimi yapıyorum. Çay, kahve, ıvır zıvır hiçbirşey yok. İşten hariç bişey isteyen yok. Bamlarda mübaşir eksikliği oluyor. Baktın iyi olan, mübaşirsiz bir daire varsa ver dilekçeni geç. Seni çok anlıyorum böyle şeylerdende tiksiniyorum artık. Ne mübaşir ne katip kimsenin özel hizmetçisi değil.

üyeahmet
Aday Memur
27 Kasım 2023 12:51

Bütün bunları yapmak istemediğini söyleyin ve sözünüzün de arkasında durun. Amirlerle kurulan bazı ikili iyi ilişkiler sonrasında amir kısmından bu tür talepler geliyor ve malesef bazıları işin dozunu kaçırıyor. Gerçekten size eziyet gelmeye başlamışsa hakiminizle konuştuğunuzda düzelmeyecek birşey değildir.

aguero
Aday Memur
27 Kasım 2023 13:49

Geçen söyledim ve beni alınganlıkla suçladılar,şuan için sadece araba bakımı işine ben gitmiyorum artık.bana özel değil inanın bamlarda özel iş yaptırılmayan mübaşir yok kimse istemese de sesini çıkarmıyor.

üyeahmet, 1 yıl önce

Bütün bunları yapmak istemediğini söyleyin ve sözünüzün de arkasında durun. Amirlerle kurulan bazı ikili iyi ilişkiler sonrasında amir kısmından bu tür talepler geliyor ve malesef bazıları işin dozunu kaçırıyor. Gerçekten size eziyet gelmeye başlamışsa hakiminizle konuştuğunuzda düzelmeyecek birşey değildir.

manisalı11
Aday Memur
27 Kasım 2023 14:36

böyle alıştılarsa vazgeçirmezsin kolay kolay. Bakıma gidince arabayı yanlışlıkla vur mesela. İnsanlık hali olur böyle şeyler. Marşpiyeli mantara yanlışlıkla sürtersin görmedim hakim bey, trafikte çok heyecanlanırım ben vs. Marlboro mu istedi git uzun mavi lark al yanlış duymuşsundur. Çay mı istedi kahve, kahve mi istedi çay götür kulağında hafif duymama olabilir. Çiçekleri sularken biraz kolonya karıştırabilirsin. Bitkiler iyi büyür öyle mesela. Bulaşıkları yıkarken tabaklar kayar elinden düşer kırılır. Cübbeyi odasından getirirken düşebilir toz olur sende aceleyle temizlememiş olabilirsin. Kantinden gelirken merdivenlerden tökezle bi düş bakalım yumurtular sağlam kalacak mı?

Mmemurrbey
Aday Memur
27 Kasım 2023 15:28

Sağlam sallamissin bence mubasir mesleğini karalamak için hiç Bi yerde mubasir temizlik amirin ayak işlerini yapmak zorunda değildir sen çok pasif özgüvensiz biri olmalisinki sana her işi yaptırmışlar. Gih sınıfında memursun sen biraz hakkını aramayı bilsen kafanı çalıştırsın yata yata mubasirlik yapardın.

aguero
Aday Memur
27 Kasım 2023 17:07

Valla salladığım ve karaladığım yok bamlarda çalışan mübaşirlerden hakimin özel işini yapmayan yoktur.özgüveli olduğumu iddia etmiyorum ama hayır diyemiyoruz maalesef amirlerimize

Mmemurrbey, 1 yıl önce

Sağlam sallamissin bence mubasir mesleğini karalamak için hiç Bi yerde mubasir temizlik amirin ayak işlerini yapmak zorunda değildir sen çok pasif özgüvensiz biri olmalisinki sana her işi yaptırmışlar. Gih sınıfında memursun sen biraz hakkını aramayı bilsen kafanı çalıştırsın yata yata mubasirlik yapardın.

Bykatip17
Aday Memur
30 Kasım 2023 16:15

zaten insanın başına ne geliyorsa HAYIR diyememekten geliyor reis

aguero, 1 yıl önce

Valla salladığım ve karaladığım yok bamlarda çalışan mübaşirlerden hakimin özel işini yapmayan yoktur.özgüveli olduğumu iddia etmiyorum ama hayır diyemiyoruz maalesef amirlerimize

Zamansizhesap
Aday Memur
30 Kasım 2023 19:44

Orda nereden geldigini unutan bir müdür var ve senin işin yapacaksın demiş. Kimse bunu konuşmuyor. Yazık cok yazık. Adliyedeki müdür profilleri neden hep aynı. Ben meslek hayatimda daha goremedim personelinin arkasinda adam gibi duran bir müdür.

haciabi-
Aday Memur
04 Aralık 2023 12:56

Ben 1 tane müdür gibi müdür adam gibi adam gördüm ama o da geçen hafta BAM a gitti

Zamansizhesap, 1 yıl önce

Orda nereden geldigini unutan bir müdür var ve senin işin yapacaksın demiş. Kimse bunu konuşmuyor. Yazık cok yazık. Adliyedeki müdür profilleri neden hep aynı. Ben meslek hayatimda daha goremedim personelinin arkasinda adam gibi duran bir müdür.

haciabi-
Aday Memur
04 Aralık 2023 12:57

Hangi bölge adliye acaba? Bende evim uzak olduğu için yakındaki BAM a geçmeye niyetim var talep edecektim ama bu gördüklerimden sonra acaba mı dedim

aguero, 1 yıl önce

Şaka değil bizim adliyede tüm mübaşirler böyle...

Anektodd
Aday Memur
05 Aralık 2023 12:03

kusura bakma ama lafım genel şahsi algılama ama eşek olana semer vuran çok oluyor iyi niyette bir yere kadar amirin şahsi işini yapar mıyım her zaman yapmam hayır demeyi bileceksin sanayiye gidiyorsam sanayiden sunu alırmısın derse alırım mesai bitimi evime gideceksem sunu yapar mısın dese yapmam bakkala sigara almaya gidiyorsam nezaketen sorarım markete gidiyorum birşey istiyor musunuz diye keyfi marketten sigara aldıramaz kısaca ben istersem yaparım istemediğim birşeyi kimse yaptıramaz

07 Aralık 2023 23:07

Sen köle olmuş, kendine de efendi yaratmışsın .. görev ve sorumluluğun olmayan şeyi yapma . HSK'ya şikayet et .. Basına taşı..
08 Aralık 2023 10:24

sendika ve HSK ya bildir bir gazeteciye de ulaş acil olarak haber yap kaybedeceğin bir şey olmaz kölelikten kurtulmuş olursun
Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi