Editörler : E.Kayı Han
01 Aralık 2023 09:28

Açıktan Atanma - Muvafakat (bilgisi olan biri cevaplasın nolur kafam karıştı)

Arkadaşlar geçen sene kadroyu alan bir mübaşirim ve GİH sınıfındayım.KPSS'den tekrar sınava girip 93 puan aldım başka bir kurumda kadrolu GİH sınıfı normal memurluk kazanıldığı takdirde muvafakat konusunda sıkıntı yaşanıyor mu ? Bu konuda bilgisi olan biri varsa ve beni aydınlatırsa çok sevinirim kimseden net bir bilgi alamıyorum kurum bile doğru düzgün bilgi vermiyor

cbedir
Aday Memur
01 Aralık 2023 11:25

Bu konularda zaten kurumlarca belirlenen bir kıstas olmaması kafa karıştırıyor. Benim bildiğim ve gördüğüm kadarıyla GİH sınıfından başka bir sınıfa şu an olduğunuz memururiyetin üstündeyse verebiliyorlar.(örn şef, amir vb.) Diğer sınıflarda ise sıkıntı yaşayan ben bilmiyorum.(Sağlık, eğitim gibi)

boyka12
Aday Memur
01 Aralık 2023 12:33

Eğitim ve sağlık gibi ayrı hizmetlerde diploma dan kazanılan memur kadrolarına ve bi üst hizmet sınıflarına muvafakat veriliyor.Eğer bakanlık tarafından muvafakat verilmese bile idare mahkemesine açılacak dava ile %99 ile yeni atandığınız memur kadrosuna geçiş yapabilirsiniz.

Christoph7
Aday Memur
01 Aralık 2023 14:30

Hocam bir üst kadro değil aynı ünvan normal bir düz memurluk tercih edicem avantajı memleketimde olması böylece masrafları azaltmış olacağım

boyka12, 1 yıl önce
Eğitim ve sağlık gibi ayrı hizmetlerde diploma dan kazanılan memur kadrolarına ve bi üst hizmet sınıflarına muvafakat veriliyor.Eğer bakanlık tarafından muvafakat verilmese bile idare mahkemesine açılacak dava ile %99 ile yeni atandığınız memur kadrosuna geçiş yapabilirsiniz.

slm08
Daire Başkanı
01 Aralık 2023 14:33

aday memurluk aşamasındasın istifa edersen bekleme kuralına takılırsın, üst ünvan olmadığından kurum muvafakat vermeyebilir, aday memurluk sürecin bitmiş olsaydı direk istifa edebilirdin kadroyu geçen sene aldığını varsayarak söylüyorum

Christoph7
Aday Memur
01 Aralık 2023 15:30

Geçen sene kadroya geçenler direk kadroya geçtiler adaylık süresi yok demişlerdi yanlış mı biliyorum?

slm08, 1 yıl önce

aday memurluk aşamasındasın istifa edersen bekleme kuralına takılırsın, üst ünvan olmadığından kurum muvafakat vermeyebilir, aday memurluk sürecin bitmiş olsaydı direk istifa edebilirdin kadroyu geçen sene aldığını varsayarak söylüyorum

slm08
Daire Başkanı
01 Aralık 2023 15:59

1 yıl aday memurluk süreci var dostum

Christoph7, 1 yıl önce

Geçen sene kadroya geçenler direk kadroya geçtiler adaylık süresi yok demişlerdi yanlış mı biliyorum?

Christoph7
Aday Memur
01 Aralık 2023 21:21

Yok hocam istifa etmeyi düşünmüyorum zaten dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olmak istemem.Sadece yeni kazandığım kurum muvafakat yazısını kurumuma gönderince olacakları merak ettim eğer muvafakat verilmez ise çalışmaya devam ederim istifa durumu söz konusu değil.

slm08, 1 yıl önce

1 yıl aday memurluk süreci var dostum

pasaport35
Aday Memur
03 Aralık 2023 16:14

hocam ben de sözleşmeli katibim sınava tekrar girsem lisans işletme şartı arayan düz memurluğa başvurup geçebiliyor muyum bilgin var mı?

03 Aralık 2023 18:39

diploma ile gidiyorsan sözleşmeli de olsa geçersin.

diğer türlü bakanlık muvafakat vermiyor

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi