Editörler : nayzen
«22232425262728293031323334

ilall
Aday Memur
05 Mart 2009 09:34

eş durumu oluştuğu anda isteyebiliyorsun ,normal durumdaki tayinlerde tayin dönemini bekliyorsun

el turko
Aday Memur
07 Mart 2009 12:48

üni lerden daha adi kurum yok .bende üni de çalışıyorum, ne tayin ne eş durumu,ne torpil hiç birşey fayda etmiyor.yanlış olan şu ,bir insanın agzına bakıyoruz, git drese gidecez ,kalderse kalacagız,ayrıca ünide idari personel ikinci sınıf sayılıyor.keşke idari personel milli eğitime baglansa, o zaman personel sıkıntısıda kalmaz zannedersem.

göksu33
Aday Memur
09 Mart 2009 08:17

güncel

pikofarad
Şef
06 Nisan 2009 18:26

güncellll,,,

muhasolog
Genel Müdür
07 Nisan 2009 09:51

Dilekçeme jet hızıyla red yanıtı geldi. Dava süreci başlayacak hayırlısı inşallah. Kurumla görüşüldü tayin olanların örnekleri kendilerine sunuldu adamlar bizi bağlamaz diyorlar.

ilemmm
Aday Memur
07 Nisan 2009 20:37

arkadaşlar maliyede eş durumundan tayin nasıl istenir lütfen beni bu konuda bilgilendirir misiniz

ilemmm
Aday Memur
08 Nisan 2009 16:13

gcl

Ay-şe
Aday Memur
09 Nisan 2009 11:48

Ben de mağdurum. Ben üniversitede çalışıyorum, eşim serbest meslekle uğraşıyor. Ağustos 2008 de evlendim. 8 aydır muvafakatımı alamadım. Tabi önce dava açtım. Bizim kurumda herkesin izlediği yol bu. Davayı durumundan açamazdım, anayasadaki 41. maddeye göre açtım, yani aile birliğinin sağlanması ile ilgili madde. Davayı kaybettim. Çünkü eşi serbest meslekle uğraşan memurla ilgili 657 de yasal düzenleme yok. İşin ilginç yanı, kurumlara verilen takdir yetkisinin bir üst hukuk normu olan Anayasa ile sınırlı olmasına rağmen 657 ye göre karar verilmesi. Aslında burda anayasal bir suç işlenmiyor mu yoksa benim mi anlamadığım bir şey var? Eğer eşi serbest çalışan bir memurun tayini eşinden dolayı bir başka yere yapılamayacak ise, eşi bir başka yerde serbest olarak çalışan bir memur da eşinin serbest olarak çalıştığı yere tayin isteyebilmelidir. Aile birliğinin sağlanması eşler memur olduğu takdirde mi önem arz etmektedir? Bu maddeye göre demek oluyor ki, aile kurarken eş seçiminde eşin hangi çalışma mevzuatında olduğuna da dikkat etmek gerekiyor! Eşler farklı sosyal güvenlik ve çalışma mevzuatına bağlıysa, aile birliği dikkate alınmaz mantığına dayalı yasalar, özlük ve çalışma haklarını yok saymaktadır. Böylece, aslında eş için özrün kamu kesiminde çalışmakla sınırlandırılmasının yaşamın gerçeklerine uygun olmadığı, aksine serbest meslek icra eden eşlerin de madde kapsamı içinde değerlendirilmesi gerektiği görülüyor. Peki neden şimdiye kadar bir düzenleme yapılmadı? Her hangi bir girişim de yok. Davayı kaybettikten sonra Personel Daire Başkanıyla görüştüm, bana yol göstermesi için, mağduriyetimin kurumun sorunu olmadığını, istifa edebileceğimi söyledi!!! Ben de becayiş bakıyorum ama hiçbir sonuç alamadım şimdiye kadar. Ne yapacağım bilmiyorum. İstifa etmek kolay mı? Ben KPSS' yi kazanarak gelmişim, Personel Daire Başkanının kızı burda hem y.lisans yapıyor, hem çalışıyor, ayrıca yeğenleri yine bu kurumda çalışıyor. Hak mıdır bu?? Gerçi problem onunla çözülmüyor, onun da yapabileceği birşey değil, iş rektörde bitiyor. Ama ona da ulaşılamıyor...

Durum bu arkadaşlar.

Ben, ya evlenerek suç işledim, ya serbest meslekle uğraşan biriyle evlenerek suç işledim, ya da ben kısaca çalışarak suç işliyorum. Birini yaptım ama hangisi?:)

nageh-bilg.işlt.
Aday Memur
10 Nisan 2009 11:35

gncelll

nageh-bilg.işlt.
Aday Memur
10 Nisan 2009 11:47

Arkadaşlar benim durumum sanırım burdaki herkesden farklı..

Çünkü ne asalet tasdiğine ihtiyacım var ne de kurumumun muvafakat vermesine....Benim durumum gideceğim ilde bir kurum bulmam gerekiyor.....

Eşim 2008 de açılan ünv.den birine yard.doç.oldu.2008 ekim de göreve başladı.Ben ise memleketimde bir kurumda çalışıyorum ne yazık ki gideceğim ilde şuan çalışmakta olduğum kurum yok...Ekim sonunda Maliye bakanlığına başvurdum 12 yıl 9 ay hizmetim var diye kabul etmediler...( maliyeye geçişde öyle bir şart var da) Ama eminim bakanın yakını olsaydım 20 yıl hizmetim olsaydı da kabul edilirdim.Sonra SGK ya geçmek istedim birleşme esnasında kanun çıkmış kesinlikle 3 yıl eleman alınmayacak (3 yıl mayıs ayı sonunda doluyor), o nedenle bende geçiş için dilekçe dahi vermedim Sgk ya...Sonra Sanayi ticaret il müd.geçmek istedim kurumda çalışan bir iki arkadaşımdan ve kurumun bazı çalışanlardan aldığım bilgiye göre direkt sanayi bakanını devreye koymam gerekiyormuş, müsteşarla falan bile olmuyormuş bu işler....Onun yanısıra eşim tayin istediğim ilde kurumun müdürü ile gidip görüşüyor ben dilekçeyi kabul edemem diyor, çünkü ben Gih personeline ihtiyacım yok, dilekçeyi bakanlığıa gönderirsem fırçalarlar beni diyor....Ya sanki ben keyfimde kurum değiştirmek istiyorum...Sağolsun kendi kurumum muvafakat konusunda hiç sorun çıkarmıyor eş durumu olduğu için hemen veriyor genel müdürlük...Eminim gideceğim ildede kurumum olsaydı çokdan tayin isteğimi onaylamışlardı..Gideceğimiz ilde kurumum yok ayrıca Torpilim yok diye 7 aydır eşimle ayrı yaşıyoruz.....Üstüne üstlük benim 4.5 yaşında bir çocuğum var ve ayrıca temmuz ayının ilk haftasıda ikinci bebeğim olacak nasipse.....

Bu konuda bana takip etmem gereken bir yol gösterecek arkadaş varsa, durumumun bir an önce leyhime sonuçlanması için herhangi bir kanun falan varsa lütfen acilen bana bilgi veriniz............................

göksu33
Aday Memur
10 Nisan 2009 11:52

arkadaşım sen de eşinin çalıştığı üniversiteye başvur orda yar. doc. onun sözü gecer ben bir memur ken bile eşimi kabul ettiler üniversiteye

pikofarad
Şef
15 Nisan 2009 20:34

tüm eşinden ayrı yaşayan memurlar adına güncel...

oydın
Şube Müdürü
16 Nisan 2009 09:53

ben halen ayrıyım :((

göksu33
Aday Memur
16 Nisan 2009 10:48

bende hala ayrı olanlardanım

dava acalı üç ay oldu bekliyoruz

hha25
Şube Müdürü
16 Nisan 2009 15:13

Göksu size bir cevap gelmedi mi? biz ve bir arkadaşımız daha dava acdık arkadaşlara yürütmeyi durdurma bize durdurmama verdiler??? bölge idare ye itiraz ettik, elimizi biraz daha güçlendirip, ilk karar olumsuz gibi ama inşaallah kazanacağız..Sizin bir gelişme yok mu dahaa??

göksu33
Aday Memur
17 Nisan 2009 11:28

BU HAFTA YADA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YÜRÜTMEYİ DURDURULUP DURDURULMAYACAĞININ KARARI VERİLECEK ARKADAŞINIZ NASIL ALDI YÜRÜTMEYİ DURDURMA SİZDEN FARKI NEYDİ BU DAVALARDA GENELDE YÜRÜTME DURDURMA VERİLMİYORMUŞ ÜZÜLMEYİN BENDE YÜRÜTMEYİ DURDURMA BEKLEMİYORUM

göksu33
Aday Memur
18 Nisan 2009 09:23

güncel

göksu33
Aday Memur
20 Nisan 2009 08:52

güncel

göksu33
Aday Memur
26 Nisan 2009 13:22

güncel

oydın
Şube Müdürü
28 Nisan 2009 10:32

yokmu durumunda değişiklik olanlar. ya valla çok yazık çok. içler acısı bir durum.

Toplam 670 mesaj
«22232425262728293031323334

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi