Editörler : crops35
01 Aralık 2023 19:27

Geriye Dönük Eş Yardımı

Merhaba;

Eşim 2018 yılında doğum nedeniyle işten ayrıldı ve o tarihten itibaren çalışmadı. Bu dönem zarfı süresince maaş bordromda eş yardımı almadığımı tespit ettim. Ancak; idare ilgili dönem aralığında yalnızca 2022 yılında aile bildirim beyanım olduğunu belirtmekte ve o tarihten itibaren ödeme gerçekleştirdi. Fakat; hatırladığım kadarıyla doğum sonrası aile bildirimi yaptım ancak elimde söz konusu belge mevcut değil. Doğum sonrası(2018 Kasım ayı) ile tespit edilen aile bildirim beyanım(2022 şubat) arasında kalan süreye ilişkin bedeli nasıl alabilirim. Söz konusu tarihler arasında kurumumuz 2 kez bina değişikliği nedeniyle taşındı. İdarenin tarafıma belirttiği duruma göre yalnızca 2022 şubat tarihli beyanım mevcut.

Yardımcı olur musunuz bu konu hakkında?

umutXx
Kapalı
01 Aralık 2023 22:15

bildirim yaptığınız tarih itibari ile alabilirsiniz, bildirim yapmazsanız geçmiş döneme ait ödeme olmaz. eğer bildirim yapmanıza rağmen ödeme almadıysanız bildirim tarihi itibari ile almadığınız dönemler ödenir.

05 Aralık 2023 02:32

Tam olarak şöyle oluyor. 2018-2019 toplu sözleşme döneminden itibaren konulan bir madde ile bildirim tarihinden önceki 3 aya kadar olan dönem için Aile Yardımı ödeneği verileceği eklenmiştir. Yani en fazla geriye dönük 3 aylık aile yardımı alabilirsiniz

ramosony
Aday Memur
06 Aralık 2023 17:33

herkes biseyler yazmış bende yazayım ve bence doğru olanı bu 5 yıla kadar geriye dönük alabilirsin 5 yıldan oncekileri alamassin

ExpertE
Genel Müdür
07 Aralık 2023 11:35

Yasal dayanağınız nedir? Son 3 ay haricinde alınamaz ki başka bir meslektaşımız gerekçesi ve yasal dayanağı ile belirtmiş. Neden 5 yıl mesela 10 değil madem onu soralım size?

ramosony, 1 yıl önce
herkes biseyler yazmış bende yazayım ve bence doğru olanı bu 5 yıla kadar geriye dönük alabilirsin 5 yıldan oncekileri alamassin

ramosony
Aday Memur
07 Aralık 2023 11:40

hocam bununla ilgili kanun yokki kim neyi gösterdi. toplu sözleşmede 3 ay alınır diye sadece 3 ayı alacakmi oluyor kanun olmadığı için geriye dönük 5 yıl icindeki hepsini odenemek zorunlu.
ExpertE, 1 yıl önce

Yasal dayanağınız nedir? Son 3 ay haricinde alınamaz ki başka bir meslektaşımız gerekçesi ve yasal dayanağı ile belirtmiş. Neden 5 yıl mesela 10 değil madem onu soralım size?

ramosony
Aday Memur
07 Aralık 2023 11:56

ayrıca Kamu Denetçiliği Kurumunun bununla ilgili yüzlerce tavsiye kararı var incelemenizi tavsiye ederim. bir çok ilde bunu uyguladı
ramosony, 1 yıl önce
hocam bununla ilgili kanun yokki kim neyi gösterdi. toplu sözleşmede 3 ay alınır diye sadece 3 ayı alacakmi oluyor kanun olmadığı için geriye dönük 5 yıl icindeki hepsini odenemek zorunlu.

ExpertE
Genel Müdür
08 Aralık 2023 00:56

5 yıl zorunlu diyip kdk tavsiye kararından bahsediyorsun. Memursan, kdk kararlarının idareyi ne kadar bağladığını bildiğini umuyorum.

ramosony, 1 yıl önce
ayrıca Kamu Denetçiliği Kurumunun bununla ilgili yüzlerce tavsiye kararı var incelemenizi tavsiye ederim. bir çok ilde bunu uyguladı

ramosony
Aday Memur
08 Aralık 2023 04:44

evet memurum kdk kararı bağlamıyor idareler kdknin tavsiye kararına uymak zorunda değil . ama idareler kdk kararıni uyguluyor çünkü boşluk var kanunda ... ayrıca mahkeme kararlarida var uygulanan ...
ExpertE, 1 yıl önce

5 yıl zorunlu diyip kdk tavsiye kararından bahsediyorsun. Memursan, kdk kararlarının idareyi ne kadar bağladığını bildiğini umuyorum.

aob
Aday Memur
20 Aralık 2023 20:41

657 sdmk aile yardımı beyanı takip eden aydan itibaren ödenir hükmü var. 4. Dönem toplu sözleşme de ise geriye dönük haketmesi halinde 3 ay ödeme yapılacağı hüküm altina alındı. Bir baska konu 2018 yılı 19 ocak itibariyle aile yardım durum bildirimleri e devlet uzerinden verilmeye başlandı. Kbs sistemindeki durumunuz ocak 2018 hali ile herkesin e devletine bildirim gonderdi. Durumunuz bu eksik ve hatali bir durum var ise duzeltin diye. Yani manuel bildirim donemi 2018 oacak ayı itibariyle son buldu. Yani bildirim verdiydim yok vermediydin dönemi o tarihte son buldu.

Toplam 9 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi