Editörler : Pangaea

SorunCevaplayıN
Genel Müdür
02 Aralık 2023 13:10

Sana mı soracağım kime ne cevap yazacağımı. Parasız burası sen cevap yazma. Paranin kulu.

castis, 1 yıl önce

Burada mesele kimin ne kadar kazandığı değil. İflah olmaz bir cahilsin bana cevap yazma. Seninle yarisamam her şeyi sen biliyorsun.

03 Aralık 2023 10:25

koçluk sonradan uydurulmuş içi boş bir sistem. zaten tutmadı diye de kimse uygulamıyor.
SorunCevaplayıN, 1 yıl önce

Devlet maaşımı zaten yatırıyor. Öğrenci koçluğu dediğin iş zaten ogretmenin yapmasi gereken birsey fakat bizim milli eğitim kokusmus oldugu için öğretmenler yatmaya alıştı. Herseye para istiyor.

baykuş123
Şef
03 Aralık 2023 10:44

Para verilmediği için angarya ama para verilse birbirinizi parçalarsiniz :) La kimi okulda öğretmen kimliği adı altında kiksiler 2-3 saat kalan ders için birbirlerine küsüyor,kanlı bıçaklı hasim gibi davranıyor:) Ula sonra diyorsunuz ki öğretmene saygı ahahahahaaha

atahoca
Müsteşar Yardımcısı
03 Aralık 2023 11:22

Uygulanma tarzı da yanlış. Öğrenci talep ettiği zaman öğretmenler bundan fazlasını zaten yapıyor. Fakat hiç tanımadığı ve isteği olmayan öğrencilere bunun yapılmak istenmesi angaryanın da ötesindedir.

Hiçbir öğretmenin teneffüslerde, öğle arasında kısacası ders saati dışında soru çözme yükümlülüğü de yok. Avukatlıkta olduğu gibi ders dışından danışılınca ya da koçluk hizmeti veren kurumlar gibi (ücretlere bakın) hizmet de verseler alınacak ücretler meydanda. Öğretmen ise kendisinden talep edene fazlasıyla karşılık veriyor. Birçok meslektaşım teneffüste bir elinde soğumuş bir çay ile soru çözüyor. Bundan gocunmuyor da ama bu vazifeniz dendiği anda iş bozulur. Vazife haline de getirilmemeli.

İlmi, bilimi talep edenle etmeyen, fedakarlığın farkında olanla olmayanı ayırt etmeli...

Yahu Meslek Liselerinde ve İHL'lerde adamlar 9. sınıftan sonra rehberlik ders saatini kaldırmışlar neyi konuşuyoruz.

2009memur
Aday Memur
03 Aralık 2023 12:20

Eğitim bir talep işidir, öğrenmek istenmelidir öncelikle, her ne kadar guzel ülkemde öyle olmasa da.

umutXx
Kapalı
03 Aralık 2023 16:59

kardeş ben zaten parayı seviyorum, neden parasız iş yapayım, babamın oğlu mu? boş adamın ağzı boş laf yapmaktan başka bi işe yaramazmış, bırak bu işleri de bana maaşını gönder bir hayrını görelim. bende senin adına hayır yapayım. klavye arkası millete dindarım, vatanperverim kafasında caka satmak kolay. bırak maaşını devlete, git hayrına memurluk yapan, hatta 1 yıllık maaşını gazze vakıf yardım kuruluşlarına bağışla, hatta onu geçtim, bizim sydv vakıflarına bağışla, dekontunu gönder, bende senin ne kadar hayırlı bir vatanperver olduğunu göreyim. beleşe işmiş, sanki milletin parasını cebinden ödüyor. git kendin beleşe çalış seni tutan yok.

SorunCevaplayıN, 1 yıl önce

Parasız isinin bir parçasını yapmaktan acizsin . Kalkmış bana parasının diyorsun. Senin gibilerin gözünü para bürümüş:) paraya tapar olmussun

Velocıraptor
Genel Müdür
03 Aralık 2023 17:19

açıkçası pek sevdiğim bir uygulama değil. ancak zorunlu mu kısmı pekte tartışmaya açık değil. il-ilçe mem'den bir projenin bir bölümü olarak gelmişse itiraz hakkı yok. yine sene başı öğretmenler kurulunda bir karar olarak alınmışsa yine itiraz şansımız yok. burada yapılacak olarak ya topluca itiraz edip karar olarak alınmasını önlemek ya da uygulamaya gönüllük ilkesini koydurmak. keza sadece öğretmenler değil öğrencilerde pek gönüllü değil.

ogretmen2023
Aday Memur
03 Aralık 2023 17:27

Öğretmenler kurulunda anayasaya aykırı kararlar alınamaz. Gönüllü olmayan ve kurulda karara şerh düşmüş birini kurul kararı var diyerek çalışmaya zorlayamaz hiç kimse.

Velocıraptor, 1 yıl önce
açıkçası pek sevdiğim bir uygulama değil. ancak zorunlu mu kısmı pekte tartışmaya açık değil. il-ilçe mem'den bir projenin bir bölümü olarak gelmişse itiraz hakkı yok. yine sene başı öğretmenler kurulunda bir karar olarak alınmışsa yine itiraz şansımız yok. burada yapılacak olarak ya topluca itiraz edip karar olarak alınmasını önlemek ya da uygulamaya gönüllük ilkesini koydurmak. keza sadece öğretmenler değil öğrencilerde pek gönüllü değil.

el7bi8gü9
Memur
03 Aralık 2023 18:08

öğretmene öğret demek angarya değildir öğretmenin görevidir zaten bu

ogretmen2023, 1 yıl önce

Öğretmenler kurulunda anayasaya aykırı kararlar alınamaz. Gönüllü olmayan ve kurulda karara şerh düşmüş birini kurul kararı var diyerek çalışmaya zorlayamaz hiç kimse.

ogretmen2023
Aday Memur
03 Aralık 2023 18:13

Olur tabi, yeter ki sen emret, Öğretmen 7/24 çalışır

el7bi8gü9, 1 yıl önce

öğretmene öğret demek angarya değildir öğretmenin görevidir zaten bu

el7bi8gü9
Memur
03 Aralık 2023 18:57

okulu boya demiyorlar ki öğrenciye rehberlik yap diyorlar

ogretmen2023, 1 yıl önce

Olur tabi, yeter ki sen emret, Öğretmen 7/24 çalışır