Editörler : Pangaea
02 Aralık 2023 12:33

Neden işimizden memnun değiliz?

evet neden hiç bir öğretmen memnun değil?

cevapları alayım?

şaşkın tarihçi
Genel Müdür
02 Aralık 2023 12:45

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.
ben gayet memnunum.

Memleketinogretmeni
Daire Başkanı
02 Aralık 2023 13:06

Gelirin yeterli olmamasından memnun değil çoğu öğretmen

difficulties
Yasaklı
02 Aralık 2023 13:27

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

İşinden memnun olanlar öğretmenlik yapanlar. Memnun olmayanlar işini yapamayanlar.

A.Ozan91
Aday Memur
02 Aralık 2023 13:31

Bence tam tersi

difficulties, 1 yıl önce

İşinden memnun olanlar öğretmenlik yapanlar. Memnun olmayanlar işini yapamayanlar.

difficulties
Yasaklı
02 Aralık 2023 13:39

Nasıl yani?

A.Ozan91, 1 yıl önce

Bence tam tersi

ziya64
Şube Müdürü
02 Aralık 2023 14:48

Ben memnun değilim. Çünkü formalitelerin içinde boğulmuş durumdayız. Herşeyi "mış" gibi yapıyoruz. Mesela bir öğretmen hiçbir işe yaramayan formalite işi yapıyor, fakat bu formalite işe mızmızlanan öğretmeni eleştiriyor. Sanıyorki kendi çok çalışıyor (hani o boş işi yaptıya) diğerleri yatıyor.. Kısacası yıllar geçtikçe bu işin hiçbir hazzı kalmadı. Mutlu olduğunu zannedenler in çoğuda kendini kandırıyor.

crabnet355
Müsteşar
02 Aralık 2023 15:10

Velinin ve idarenin bize yaptığı psikolojik baskılardan işimize müdahale etmesinden memnun değiliz..Velinin ve idarenin bizi çocuk bakıcısı ve kölesi olarak görmesinden memnun değiliz.. Toplumun bizi yatan tembel asalak insanlar olarak görmesinden memnun değiliz..

kamuran15
Yasaklı
02 Aralık 2023 15:19

Öteden beridir çok daha uzun yazdığım bilinir fakat sıkılanları da gözetmekten yanayım. Mevcut kadük sistem içerisinde şayet bir öğretmen eğer, ben işimden mennunum, gelirimden memnunum, iş doyumu ve tatmin duygusu alabiliyorum, üstelik severek ve beğenerek te bu mesleği icra ediyorum diyor ise, ya günü kurtardığına ya yeterince idealist olmadığına, yahut ki sistemin çarkları arasında kuklalaştırıldığına delalettir diyorum. Günümüzde artık öğretmenlik, ne yazik ki düpedüz şebeğe çevrilmiştir. Öğrenci-veli-rehberlik kaotiği ve idareler ekseninde şamar oğlanına dönüştürülmüş, alenen öğretmenin tepesine binilmiştir. Çünkü durumun vehameti, özelikle son haftalarda gözlenen öğretmene tutatak tutma konularından tutun da, nasıl düz memuriyete geçerim arayışları olarak başlıca kanıttır. Öğrenci üzerindeki etkisi ve yetkisi sıfırlanmış, maddi*manevi olarak en alt meslek grubu haline ötelenmiş, ayrıca mesleki enstrumanları (ödül & ceza - ceza dedimse sınıfta bırakabilme, terbiye ve tedip hakkıdır kastettiğim) komple elinden alınmıştır. Tabi şunu da vurgulamak isabetlidir, bu görüş ve düşüncede oluşumdan, sevilmeyen bir öğretmen profili oluşturduğum kah mesleğin gereklerini yerine getiremediğim anlamı ve iddiası da öne sürülemez.

cooling
Yasaklı
02 Aralık 2023 15:41

hmm kullanıcı bacımın:) kimi doğru görüşlerinde bile yanlışın neden doğrusunu alıp götürdüğünü şimdi daha iyi görebildim. https://forum.memurlar.net/konu/2554029/14-saat-derse-giren-ogretmen-ne-kadar-ek-ders-alir.html

şaşkın tarihçi, 1 yıl önce
ben gayet memnunum.

muallimi-sani
Yasaklı
02 Aralık 2023 16:36

Uzun yazı bütün gerçeği ortaya sermişse de birkaç ilave de bulunayım. Dersten kalma - sınıfta kalma- devamsızlıktan kalma, sorunlu öğrenci ve grubuna hiçbir yaptırım uygulayama, üstüne üstelik çalışan öğrenci kesiminin hakkının, taşkınlık çıkaran uyumsuz öğrenci profili ile gaspedilmesine bir şey yapama - okul yöneticilerine yapılan baskı ve telkinler sonucu disiplin işletimini devreye sokama- tut bunun yerine rehberlik servislerini paravan et ve o esnada çözümsüzlüğün gelip öğretmenin kapısına dilmesine seyirci kal ! ilk aklıma gelenlerdir...

Prettyhatun
Yasaklı
02 Aralık 2023 16:38

Ben işimi seviyorum, gayet de memnunum, tek sevmediğim idareciler, sadece ek ders almak için en bilgisiz ve cahiller idareci olmuş malesef, en azından bizim okul öyle, onlar olmazsa çok mutluyum :)))

halis4242
Genel Müdür
02 Aralık 2023 17:07

Aynen öyle, hiçbir yaptırım yok, problemli öğrenciyi rehberliğe sevk ediyoruz, rehberlik servisinin zaten rehberliğe ihtiyacı varken problem çözülmek şöyle dursun katlana katlana büyüyor, çünkü PDR sisteminin temelinde felsefe var, felsefe de; cevapları olmasa da bol bol soru sormak demek, eee bu durumda problemler tabii ki çözülmez çünkü önemli olan yeni yeni problemler ortaya çıkarmak!!?

muallimi-sani, 1 yıl önce

Uzun yazı bütün gerçeği ortaya sermişse de birkaç ilave de bulunayım. Dersten kalma - sınıfta kalma- devamsızlıktan kalma, sorunlu öğrenci ve grubuna hiçbir yaptırım uygulayama, üstüne üstelik çalışan öğrenci kesiminin hakkının, taşkınlık çıkaran uyumsuz öğrenci profili ile gaspedilmesine bir şey yapama - okul yöneticilerine yapılan baskı ve telkinler sonucu disiplin işletimini devreye sokama- tut bunun yerine rehberlik servislerini paravan et ve o esnada çözümsüzlüğün gelip öğretmenin kapısına dilmesine seyirci kal ! ilk aklıma gelenlerdir...

Eagle-suvari
Yasaklı
02 Aralık 2023 18:20

Selam. Öğretmen değilim fakat yüksek okul mezunuyum hocalarım. Disiplin yönetmeliği ve rehberlik sistemi konusunda yaşanan problemli öğrenci meselesinden kendi adıma bir veli olarak hiç memnun değilim. Hatta şikayetçiyim hocalarım. Geçen defa da benzer bir hususta bu durumu belirttim. Çocuklar akşam eve geldiğimde "baba öğretmenimiz cok iyi birisi fakat gürültüden patirdtidan ders yapamıyoruz, öğretmenimize çok üzülüyoruz diyorlar." Oğlum kızım idareye söyleyin diyorum onlar da hic birşey yapmiyorlar. Dosdoğru rehberliğe yolluyorlar değişen hiç birşey olmuyor diyorlar. Öğretmen biraz sinirlenirse arkasından dedikodu ve hakaret ediyor yalanlari uyduruyorlar dediler. Yetkililerden ricam okulların disiplin konusunu bir an evvel gözden gecirsinler. Yazıktır günahtır ben öğretmenlerimize de üzülüyorum. bir okulda disiplin sağlanamadığı sürece başarıdan nasıl söz edilebilir !

Katre-i Adalet
Yasaklı
02 Aralık 2023 18:54

Veliler bile durumun farkındalar, amma lakin hazimsizsiniz kiskancsiniz diyen kimi güruh ile tıpkı devekuşu misali başını kuma saklayan MEB oynadığı alicengiz oyunlariyla güya PDR eleştirilerinin nedenini yaptığı DYK düzenlemesine olan tepkilerle bypass edileceği fikrine kapılmış. Kurunun yanda yaş ta yanıyor okullarda zerre disiplin yok, rehberlikse olmasa bundan 1 milyon kere daha iyi

halis4242, 1 yıl önce

Aynen öyle, hiçbir yaptırım yok, problemli öğrenciyi rehberliğe sevk ediyoruz, rehberlik servisinin zaten rehberliğe ihtiyacı varken problem çözülmek şöyle dursun katlana katlana büyüyor, çünkü PDR sisteminin temelinde felsefe var, felsefe de; cevapları olmasa da bol bol soru sormak demek, eee bu durumda problemler tabii ki çözülmez çünkü önemli olan yeni yeni problemler ortaya çıkarmak!!?

difficulties
Yasaklı
02 Aralık 2023 19:15

Rehberlik servisi okul disiplin sisteminden uzaklaştırılmalı. Rehberlik servisi öğrencinin ne ceza alacağında söz sahibi değil cezasını çektikten sonra rehabilite edilmesinden sorumlu olmalı.

Öğrenci davranışlarında düzelme olmazsa öğrenci yine ceza alırsa rehberlik servisine soruşturma açılmalı. Neden düzelmedi bu çocuk denmeli.

02 Aralık 2023 19:23

Maddi anlamda bana yetiyor, benim sorunum verimsizlik, keşke ders dinleyen geleceğe umutla bakan bir sınıf olsa da öğretmenlik yapabilsem. Gelecekten beklentisi olmayan çocuklara bakıcılık yapmak kötü

Katre-i Adalet
Yasaklı
02 Aralık 2023 19:36

hocam çok doğru inanın. Sizin bu belirttiğinizi Kamuran hocamızın PDR Çözüm Önerisini konuşuyoruz medenice konu yazısında aylardır vurguluyoruz öğretmenler olarak... Hatta yaşanan öğrenci olayları okul baskını vesair hepsi konuşuldu. Tüm bunlara rağmen lobi mantığıyla başetmenin kolayı kabiliyeti yok !!! çıkıp bir rehber öğretmeni, "arkadaş eleştirinizin bu noktasında sizler haklısınız. Problemli öğrenci ile rehberlik edlicek öğrenci profili tamamen apayrı düzlemdedir." diyen samimiyet gösterebilen PDR öğretmeni bir elin 5 parmağı kadar yok ! İdareciler de farklı değil ve zaten bu polemiği yani vara yoğa öğrenciyi rehberlik servisine havale ettiğini ilkelden kabül eden, o hususta adeta günah çıkaran bir okul yöneticisi görüşü bile var.

difficulties, 1 yıl önce

Rehberlik servisi okul disiplin sisteminden uzaklaştırılmalı. Rehberlik servisi öğrencinin ne ceza alacağında söz sahibi değil cezasını çektikten sonra rehabilite edilmesinden sorumlu olmalı.

Öğrenci davranışlarında düzelme olmazsa öğrenci yine ceza alırsa rehberlik servisine soruşturma açılmalı. Neden düzelmedi bu çocuk denmeli.

difficulties
Yasaklı
02 Aralık 2023 19:57

Biraz okudum, bir tane yılışık tip var gevşek gevşek konuşuyor her konuya atlıyor. O sebepten yazmadım. Okulda okulun sorunlarından haberdar olmayan, eğitimden anlamayan teoride kalmış kişileri okuldaki sorunların çözümünün bir parçası yapmaya çalışıyorlar. Eğitim kasıtlı olarak kötüye götürülürken Pdryide maşa olarak kullanıyorlar. Ondan sonra öğretmen işini sevmiyor. Çünkü yapamıyor. Bağıra çağıra kavga dövüşle öğretmenlik yapılmaz. Bu insan işini sevemez. Düzgün okullarda düzgün öğrencilerde öğretmenlik yaparsan seversin işini.

Katre-i Adalet, 1 yıl önce

hocam çok doğru inanın. Sizin bu belirttiğinizi Kamuran hocamızın PDR Çözüm Önerisini konuşuyoruz medenice konu yazısında aylardır vurguluyoruz öğretmenler olarak... Hatta yaşanan öğrenci olayları okul baskını vesair hepsi konuşuldu. Tüm bunlara rağmen lobi mantığıyla başetmenin kolayı kabiliyeti yok !!! çıkıp bir rehber öğretmeni, "arkadaş eleştirinizin bu noktasında sizler haklısınız. Problemli öğrenci ile rehberlik edlicek öğrenci profili tamamen apayrı düzlemdedir." diyen samimiyet gösterebilen PDR öğretmeni bir elin 5 parmağı kadar yok ! İdareciler de farklı değil ve zaten bu polemiği yani vara yoğa öğrenciyi rehberlik servisine havale ettiğini ilkelden kabül eden, o hususta adeta günah çıkaran bir okul yöneticisi görüşü bile var.

Katre-i Adalet
Yasaklı
02 Aralık 2023 20:03

İşte o idareci görüşü

Pdr Çözüm Önerisini Konuşuyoruz... konu başlığı 2. sayfa

"Evet rehberlik sistemi, maalesef bir sistem durumunda değil. malesef disiplin iş ve işlemleri ayağında; başta okula, öğretmene ve özellikle disiplin uygulamalarına "paravan" yapıda olumsuz bir çizgidedir. Gerçek kesitteki disiplin iş ve işlemleri noktasında kozmik oda rehberliği boyutuna çekilmiştir. Çünkü bizler de idareci olarak öğrenciye müdahale alanımız sınırlı oluşundan, hatta sınırlıdan öte başımızı ağrıtmak istemediğimizden demeliyim ekseriyet sabık/uyumsuz öğrenciyi rehberliğe sevk ettiğimiz oluyor. Olmuyor desem yalan çıkarım... Bu tamamen sistemsel olarak hatalı bir döngüdür. Oda rehberliğine son verilerek ya aktif sistem okul rehberliği ve Pdr uygulamasına geçilmeli ya da ilgili servisler okullardan bağımsız ayrı mekanizmalar halinde, bölgesel Ram merkezleri niteliğinde birimlere dönüştürülmelidir. "

difficulties, 1 yıl önce

Biraz okudum, bir tane yılışık tip var gevşek gevşek konuşuyor her konuya atlıyor. O sebepten yazmadım. Okulda okulun sorunlarından haberdar olmayan, eğitimden anlamayan teoride kalmış kişileri okuldaki sorunların çözümünün bir parçası yapmaya çalışıyorlar. Eğitim kasıtlı olarak kötüye götürülürken Pdryide maşa olarak kullanıyorlar. Ondan sonra öğretmen işini sevmiyor. Çünkü yapamıyor. Bağıra çağıra kavga dövüşle öğretmenlik yapılmaz. Bu insan işini sevemez. Düzgün okullarda düzgün öğrencilerde öğretmenlik yaparsan seversin işini.

02 Aralık 2023 20:34

Bu yaşadığımı Pdr çözüm önerisi konusuna iletmiştim fakat yeniden yeri sırasıdır fikrindeyim.

Merhaba sayın takipçiler. 20. hizmet yılını çalışan bir ortaokul öğretmeniyim. Birkaç gün evvelinde bir konu açtığımı hatırlayanlar çıkar ama maalesef beddua içeriğindenyazım yasağına uğradı. Lütfen çok iyi dinleyiniz mümkünse tek bir sefer okumakla yetinmeyin.

Rehberlik yapılacak öğrenci profili ile sorunlu/uyumsuz öğrenci kavramı kasten birbirinden ayırt edilmemek sureti ile okullarda PDR, maalesef çözüm yerine yaşanan sorunların ve kaosların direk pay sahibidir. Adeta kapatılan 147 hattının alenen yerine konumlandırılmış durumdadır. Şuradan belirtilenlere sonuna kadar hak veriyorum. PDR gerçekten zıvanadan çıktı artık anlayın bunu görün bu gerçegi ya !

Yeni de degil yıllar yılınca bu böyle. Fakat Allah inandırsın artık sabırların taştığı, mazlumun ahının feryat figana dönüştüğü bir yerde bir çıkmazdayız. Günümüz PDR si ne yazık ki okuldaki öğrenci sorunlarına bağlı yaşanan çözümsüzlüğün ortak paydası haline geldi, eleştiriler bilinçli istençli şekilde kulak arkası edilmekte... bu yüzden kapadılar o konuyu da. Yoksa TCK ya göre beddua suç kapsamında bile degil

Bahsettiğim gibi bir ortaokulda görev yapıyorum. gecen günü taşkınlık çıkaran hatta şahsıma saygısızlık eden 1 erkek öğrencimi okul müdür başyardımcısına gönderdim. Çünkü malum disiplin işleminden okul yöneticisi özellikle Md. Başyardımcıları sorumlu. Ortaoğretim diisplin yönetmeliği bize böyle demekte. Tahmin ettiniz n'oldugunu? Tutmuş öğrenciyi dosdoğru rehberliğe havale etmiş ! Etsin diyecegim de öğrenci inanın tırnak ucu kadar düzelse veya rehberlikle düzelecek minvalde bir öğrenci olsa canınıza minnet öyle söyleyim. (Çünkü zaten defaatle giiti servise daha öncesinde) Bakın ardından neler oldu. Orada gururu okşanan, sözüm ona lanet gelesice hümanizmadan nasiplenen bu aynı öğrenci tutmuş birde velisini örgütlemiş... O veliyi diger veli grubu daha da kışkırtmış... Sonrası malum okul basma öğretmene tehdit havada uçuştu.

Demek ki Rehberlik ve PDR'nin, disiplin işleminin bir paravanı ve şemsiyesi statüsünde olduğu çok net bir gerçek... Sonucta ceremeyi biz öğretmenler çekiyoruz ! Dogru mu şimdi şu yapılanlar peki sorarım sizlere. Bakanlık hiç mi görmüyor hiç mi bir kimse iletmiyor bunları... PDR nin 147 gibi öğretmenlere silah doğrultmasına son verilmeli....

Şunu da ilave edeyim bari. Anlattıklarımın rehber öğretmen düşmanlıgına yormayınız. Onlar da emir kulu bunu biliyouz fakat içlerinde vicdanına söz geçirebilenler bu kaotik ve öğretmene bedel ödettiren bozuk hiyerarşiyi lütfen ilgili makamlara iletmeliler

yeter ya yeter valla lanet olsun !!!

Sözüm buraya kadar.

muallimi-sani, 1 yıl önce

Toplam 104 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi