Editörler : Pangaea

AtlantisMD
Aday Memur
03 Aralık 2023 17:31

Sevdiğim yerde olmadığım için

Türkçü07
Şube Müdürü
03 Aralık 2023 18:21

Öğretmen arkadaşımız doğru söylemiş, neyini eksiliyorsunuz, doğru söyleyeni 9 köyden yine kovmuşlar !
şaşkın tarihçi, 1 yıl önce
siz memnun değilsiniz diye bütün herkesin memnun olmaması gerektiğini nereden çıkarıyorsunuz anlamadım. haftada 3 gün çalışarak ek dersi ile beraber 30.000 liranın üstünde( yılbaşında 45) para kazanabileceğiniz başka bir meslek var mı dünyada patron falan olmadıktan sonra. hele bir kadın için. sizin ders saatiniz çok, müdürünüz kötü, velilerle aramız iyi değilse neden bütün meslek grubuna genelliyorsunuz.

arrifelltarif
Yasaklı
04 Aralık 2023 16:33

1 eksi de ben kullanaydım siz de 9'uncu köyde idiniz:) neyse espiri bir kenara öğretmenler gerçekten dertli olmasına rağmen, yazıları görmüş olmanıza rağmen sizler hangi saiklerle koruma ve savunma güdüsü ile karşı görüşünüzü polyannacılığa taşıma niyetiniz aşikar olmuş. drrum birazda ona işaret ediyor. yoksa tartışma heveslisi oluşumdan degil.

Türkçü07, 1 yıl önce
Öğretmen arkadaşımız doğru söylemiş, neyini eksiliyorsunuz, doğru söyleyeni 9 köyden yine kovmuşlar !

muhakemeci
Yasaklı
04 Aralık 2023 18:44

Eksiksiz en doğru aciklamalardan birisi bu açıklama olmuş. Ben de okulda 2 çocuk okutan bir öğrenci velisi olarak kusura kalmayınız hocalarım ama İdarelerin disiplin uygula(ya)mama adına topu rehberliğe atması noktasında, havale edilmesi hususunda huzursuzum. Daha doğrusu derste sorun çıkaran öğrenci ekseninin çocuklarımızın dersi takip edebilmelerini güç bir hale getirmiş olunması epey sıkıntılı bir durum. Yoksa eleştirim yapıcı manadadir. "Pdr' nin sorumluluk alanı ve sınırı, Disiplin iş ve işlemlerinin etki alanından derhal çıkarılmalı." kısmı gayet doğru bana göre. Ki o sayede okul yöneticilerimiz de eminim kendine düşen sorumluluğu yerine getireceklerine inanıyorum.

muallimi-sani, 1 yıl önce

Sorun parada değil Disiplin ve Rehberlikte sorun

Rehberlik Sistemi (PDR), kesinlikle ama kesinlikle sahaya uygun ve aktif nitelikte, Türk Milli Eğitim Sistemi ile branşın genel ve özel alan amaçları doğrultusunda, öğrenci kişilik hizmetlerini ve öğrenci genelini kapsayıcı yönde yeniden revize ve rehabilite edilmelidir. 45 Senelik Marshall (tembel) diye tanımlanan ABD kökenli Pdr, maalesef okullarda mikser görevi görerek her manada okulları karıştırmakta, öğretmenle-Velileri-idareleri-rehberlikcileri birbirine kırdırmaktadır. Rehberliğin görev alanı, okul yöneticilerine bağlı olan sorunlu öğrenci konusunda disiplin iş ve işlemlerinin etki alanından mutlaka çıkarılmak zorundadır. Rehber öğretmenlerimiz ise (ki onları asla suclamıyorum) yalnızca odadan yönetim merkezli, bohem/atıl/serbest bir çalışma düzeni yerine dönüşümlü olarak 2 haftada bir her bir şubeye 1 saatlik katilim çerçevesinde öğrencilere; Sınav kaygisi/Akran zorbalığı/İnsan İlişkileri/Öfke yönetimi/İletişim becerisi/çatışma yöntemleri gibi konularda seminerler vermelidirler. Not verilmesine de asla bir gerek yoktur. Sonuçta ders değil etkinlik temelli oturum olacaktır.

Nikegerekyok
Yasaklı
04 Aralık 2023 18:58

Katılıyorum tırnaklı o tek 1 bir cümle inanın her şeyin özeti olmuş. okullarda kronikleşmiş bir disiplinsizlik sorununun yarısını açıklamaya kafi gelmiştir. Diğer yarısı da ülkede genel kadim sorun haline gelen ve okullara da yansımış olan liyakat problemi ile disiplin yönetmeliğinin yetersiz oluşu demek doğru olacak.

muhakemeci, 1 yıl önce

Eksiksiz en doğru aciklamalardan birisi bu açıklama olmuş. Ben de okulda 2 çocuk okutan bir öğrenci velisi olarak kusura kalmayınız hocalarım ama İdarelerin disiplin uygula(ya)mama adına topu rehberliğe atması noktasında, havale edilmesi hususunda huzursuzum. Daha doğrusu derste sorun çıkaran öğrenci ekseninin çocuklarımızın dersi takip edebilmelerini güç bir hale getirmiş olunması epey sıkıntılı bir durum. Yoksa eleştirim yapıcı manadadir. "Pdr' nin sorumluluk alanı ve sınırı, Disiplin iş ve işlemlerinin etki alanından derhal çıkarılmalı." kısmı gayet doğru bana göre. Ki o sayede okul yöneticilerimiz de eminim kendine düşen sorumluluğu yerine getireceklerine inanıyorum.

freef
Daire Başkanı
04 Aralık 2023 19:08

Bakın size bir kurgusal senaryo yazacağım.

Türkler kendilerine geldiler ve dünyanın hakimi oldular ama bir sorun var. Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkeler, bir türlü karşımızda gerilemiyor. Araştırdık ve eğitim sisteminin dünya standartlarının üstünde olduğunu fark ettik.

Veeeee. Beni sistemin içine sızdırıp Avrupa'nın Eğitim Bakanı yaptılar. Görevim sistemi çökertmek. Eğitim sistemi çökerse her şey çökecek.

Ne mi yaparım? 20 yıldır yapılanları yaparım.

1- Sınıfta kalmayı kaldırırım.

2- Disiplin kurullarını işlevsiz hale getiririm ve sorunlu öğrenciye sazı veririm. Okulda atma gibi cezaları imkansız hale getiririm.

3- Liyakati kaldırırım. Mülakat ile alım yaparım. Mülakat komisyonlarının başına da nerede işe yaramaz adam var, yandaşım var, onu koyarım.

4- Öğretmeni itibarsızlaştırırım. Bunun için önce maddi gücünü kırarım. Sonra tayinini zorlaştırır mutsuzlaştırırım. Bir öğrenci bir suç işlese öğretmenin üstüne üstüne giderim.

5- Kamuoyunda öğretmeni aşağı düşürecek söylemlerde bulunurum. Ne yapıyorlar ki derim, saçlarını keserim derim.

6- Her yere öğretmen okulu, fakültesi açarak 1 milyon kişiyi sıraya sokar, bunlardan en torpilli yandaşlarımı seçerek eğitimin temeline bomba koyarım.

7- Sistemi veliye angaje ederim. Velinin şikayetini esas yaparım. Öğretmen falan dövülürse suçu öğretmene atarım. Seçmenlerime kıyamam.

8- Öğretmenleri, sendikalar ile teslim alırım. Bir tekine bağlı olanları, yüzde 100'e atar, adalet ve güveni yok ederim. Çok sesliliği, demokrasiyi, hoşgörüyü mahvederim.Böylelikle öğrenci bezgin ve tembel, öğretmen atıl ve ben karışmamcı olur.

9- Müfredatı zorlaştırarak, öğrencinin beynin sulandırırım.

10 - Öğrencilerin sorunlu olanlarının Rehberlik ve bunun üst servislerine yönlendirerek, ahlaksızlığa, disiplinsizliğe, tembelliğe, sövmeye, dövmeye, zorbalığa sonuna kadar yol veririim.

11- Meslek liselerini azaltır. Liselerin yüzde 80'ini akademik liseler yapar, meslek hayatlarını yok ederim. Ne olsa yaparım, diyen, bilgi yüklenmiş, bunu da unutmuş on milyonlarca okumuş cahili sokaklara salarım. Çoğu işsiz ve psikolojisi bozuk olacağı için ülkede hır gür kalmaz. Hapishaneler çoğalırsa da afla temizlerim.

12- Sıkıştığımda dini kullanırım. O da olmadı, vatan - millet- sakarya edebiyatı yaparım. Her yere bunlara uygun okullar açarım. Ama yine de bunlardan sağma, inançlılar çıkıp bir şeyler yapabilir. Bunu engellemek için buy okulların başına en yozlaşmışları getiririm. Dinin içini de boşaltıp özü sözü farklı insanlarla ahlakı yok ederim.

...

Fazla sürmez, en iyi sistem de olsa 20 yılda işleri biter. İşgale açık, işe yaramaz hale gelirler.

Hakan kayalı
Aday Memur
04 Aralık 2023 19:14

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.
Vicdan sahibi, aklı başında, çalışkan ve iyi öğretmenler halinden memnun. Tembel, l mesleğinin hakkını vermeyen şahıslar ise halinden memnun değil.

elifogtmn
Yasaklı
04 Aralık 2023 19:43

Sayın hocam kız bacım benim, sen nasıl ve hangi yönden memnunsan bize de bildir ki bizlerde aynı memnuniyeti taşıyalım. Mesela sınıfların kaç kişiden oluşuyor, öğrenciler dersini dinliyorlar mı, dinletemedğiniz öğrenciler velileri örgütlüyor mu? yoksa dersin başına geldiğinde ders kitabınızı açın haydi diye hönkürmek zorunda kalmıyor musun!? bunu yaptığında imalı.imalı alacaklı misali gözlerini gözlerine dikmiyorlar mı senin de... E sen sadece paradan memnun kalmışsın ! ki utanmadan öyle de belirtmisin buraya açık seçik. Konu eğitim, konu eğitim ortamı, konu disiplin sorunu, konu öğretmenlerin öğrencilerin çektiği çile ve eziyetler ile rehberlik çıkmazı gibi bağlı problemler olmasına karşın, maaşli troller gene damlamiş, üstelik "ben/biz memnunuz" diye de fing atar:) olmuşlar... Senin adına da utandık problem değil. yazik.

şaşkın tarihçi, 1 yıl önce
siz memnun değilsiniz diye bütün herkesin memnun olmaması gerektiğini nereden çıkarıyorsunuz anlamadım. haftada 3 gün çalışarak ek dersi ile beraber 30.000 liranın üstünde( yılbaşında 45) para kazanabileceğiniz başka bir meslek var mı dünyada patron falan olmadıktan sonra. hele bir kadın için. sizin ders saatiniz çok, müdürünüz kötü, velilerle aramız iyi değilse neden bütün meslek grubuna genelliyorsunuz.

arrifelltarif
Yasaklı
04 Aralık 2023 19:58

ne kadar da gerçeklerden kopuk ve komiksin. cünkü daha ilk sayfadan bunun tersi olduğu benimsenmiş. gözünle okursan anlayacaksın. Vurdumduymaz, vicdansız, bana neci, paracı, biraz da yalamuhcu kesimdeki öğretmen profili evet haklısın galiba, bak bu sistemden memnunuz diyen güruhtan.

Hakan kayalı, 1 yıl önce
Vicdan sahibi, aklı başında, çalışkan ve iyi öğretmenler halinden memnun. Tembel, l mesleğinin hakkını vermeyen şahıslar ise halinden memnun değil.

freef
Daire Başkanı
04 Aralık 2023 19:59

Kimmiş bu halinden memnun olan öğretmenler. Nerede yaşarlar, ne kadardırlar?

Halinden memnun olan Öğretmenler buraya, diye bir başlık açın da görelim.

Ben niye mi açmıyorum? Çemkirilmek istemem.

Hakan kayalı, 1 yıl önce
04 Aralık 2023 21:23

Çoook teşekkür ediyorum hocam Allah sizden razı olsun.

miyalin, 1 yıl önce

Çok geçmiş olsun sayin hocam. Ben de bir bayan öğretmen olarak şuna o kadar emin oldum ki, size yemin ederim okullarda disiplin yönetmeliği ve PDR dahil her 2 si de felç durumda. Hem de aklınıza gelen her manada bu böyle.. Denildiği gibi idareler, tepeden yapılan baskılar nedeniyle sıkıntılı öğrenci hakkında işlem yapmamak adına rehberlik servislerini "Tampon ve paravan" olarak kullanıyor, bunun için 40 takla atıyorlar. Hiçbir öğretmen arkadaşımız dikkat edilirse şu öğrenciye uyarı veya kınama verildi diyemiyor. Bu platformda bile söylemi geçmiyor !! İlgilli ve yetkili merciler artık kafayı kuma gömmeye son versinler rica ediyoruz. Bir de ders sayısı ve ders süresini bari 30 dk. olacak bir uygulamaya geçildi artık. Senelerdir zaten İnternet söylemi ve uygulama önerisi şeklinde dillendirilmekte. Son 10 dakika öğrenciler zaten ders dinlemiyor, açık seçik konuşuyorum dinletemiyoruz. Hiç olmazsa öğrenciye öğretmene zulmetmeyi sonlandırınız......

04 Aralık 2023 21:25

Size de çok teşekkürler ediyorum elifhocam, görüşlerinize eksiksiz noksansız katıulıyorum.

elifogtmn, 1 yıl önce

Geçmiş olsun. Rehberlik servisleri ya saha anlayışına kavuşturulmalı, 1 saat olsun sınıflara girilmeli, problemli öğrenci vesair sınıf ortamı ve habitatı bizzat izlenmeli, bunlar kayıt altına alınarak öğrencileri tanımalılar, ya da kusura kalan kalır mevcut hale göz yumulmaya devam edilecekse servisler okullardan kaldırılarak yerine Okul Psikoloğu çalışma alanına geçilmeli. derste küfürleşir hale geldiler, ne böyle disiplin yönetmeliği ne de okulların disiplin mekanızmasının sağlıgını al-aşağı eden bir PDR ile yola revan olunamaz.

04 Aralık 2023 21:32

Özellikle de şu bir önceki rehberlikle ilgili yazınız ile valla kimsecikler kusura kalmasın biraz olsun içim soğudu. Gönlüne yüreğine sağlık, ayrıyeten muhtemelen ileriki ksımları okuyup incelemesine rağmen ilk sayfadan yaşadığım konu ile alakalı bana bir gecmis olsun iyi dileğini esirgeyen o bayan kullanici arkadaşa ithafenki şu yazınızın da inanın eksiği yok fazlası var. Hiç altta kalırı yok. Allah 1 değil bin kere razı olsun sağolun varolun.

elifogtmn, 1 yıl önce

Sayın hocam kız bacım benim, sen nasıl ve hangi yönden memnunsan bize de bildir ki bizlerde aynı memnuniyeti taşıyalım. Mesela sınıfların kaç kişiden oluşuyor, öğrenciler dersini dinliyorlar mı, dinletemedğiniz öğrenciler velileri örgütlüyor mu? yoksa dersin başına geldiğinde ders kitabınızı açın haydi diye hönkürmek zorunda kalmıyor musun!? bunu yaptığında imalı.imalı alacaklı misali gözlerini gözlerine dikmiyorlar mı senin de... E sen sadece paradan memnun kalmışsın ! ki utanmadan öyle de belirtmisin buraya açık seçik. Konu eğitim, konu eğitim ortamı, konu disiplin sorunu, konu öğretmenlerin öğrencilerin çektiği çile ve eziyetler ile rehberlik çıkmazı gibi bağlı problemler olmasına karşın, maaşli troller gene damlamiş, üstelik "ben/biz memnunuz" diye de fing atar:) olmuşlar... Senin adına da utandık problem değil. yazik.

elifogtmn
Yasaklı
04 Aralık 2023 21:41

Ne demek hocam teşekkür etmeniz icin yazmadım ki ben onları, tamamen kendi fikirlerim olduğundan belirttim. Ayrıca o hatuna hakaret etmemek icin inanın kendimiçok zor zaptettim . Fakat etmediğim de iyi oldu, başka türlüsüyle haklı iken haksız düşerdik.

sevdakuşunkanadında, 1 yıl önce

Özellikle de şu bir önceki rehberlikle ilgili yazınız ile valla kimsecikler kusura kalmasın biraz olsun içim soğudu. Gönlüne yüreğine sağlık, ayrıyeten muhtemelen ileriki ksımları okuyup incelemesine rağmen ilk sayfadan yaşadığım konu ile alakalı bana bir gecmis olsun iyi dileğini esirgeyen o bayan kullanici arkadaşa ithafenki şu yazınızın da inanın eksiği yok fazlası var. Hiç altta kalırı yok. Allah 1 değil bin kere razı olsun sağolun varolun.

errraayn
Yasaklı
05 Aralık 2023 16:09

Paylaştığınız icin tebrikler hocam, link güvenilir arkadaşlar açıp bakabilirsiniz. Olur iş degil gözlerime inanamadım. Bizde de öğrenciyi sınıftan dahi kovdurmayan ketöcü demeyim öğretmeni pespaye ettiren sözde kaotik bir sistemle güya eğitimden verim bekleniyor.

ogretmen2023, 1 yıl önce

Yukarıda belirttiğim iki paragraf tek tek değil de ikisinin karışımı ABD'de uygulanıyor mesela. Her insan eğitimi hak eder parolasıyla herkese kapılar açılıyor ama sınıfta disiplini bozmaya kesinlikle taviz verilmiyor. Örneğin öğretmenin disiplinsiz öğrencileri sınıftan atma yetkisi var.

Hatta bazı eyaletlerde fiziki ceza uygulanıyor yasal olarak:

https://tr.euronews.com/2018/09/12/abd-de-kotu-davranislar-sergileyen-ogrenciye-sopa-cezasi

err-41
Yasaklı
05 Aralık 2023 17:12

konu sahibi olmalı miyiz !?

Megatronics
Yasaklı
05 Aralık 2023 19:14

Kimsenin memnuniyet duyma gibi bir zorunluluğu yok, memnun olanların neden memnun olduklarını açıklamak için hakaretemiz sözcükler gerekiyor. Ki kısmen ölçülülük ve karşılıklık ilkesince onlar da söylenmiş zaten. Fakat memnun olmayanların gerekçesi ve nedenleri hakarete ispata vesaireye lüzum bile bırakmamış.

06 Aralık 2023 18:38

En güzeli 2-3 gün okul geri kalan zamanda ticaret. Bu şekilde öğretmenlik yapan kişiler çok mutlular. Çünkü okulda çok yıpranmıyorlar. Ayrıca tutunacakları tek dal memurluk olmadığı için öğrenciye, idareye ve veliye daha dik durabiliyorlar. Şahsen bunun çabası içindeyim ve bir noktaya kadar geldim.

arrifelltarif
Yasaklı
08 Aralık 2023 20:16

neden memnun olunamadığı şu mesajda gayet net

muallimi-sani, 1 yıl önce

Sorun parada değil Disiplin ve Rehberlikte sorun

Rehberlik Sistemi (PDR), kesinlikle ama kesinlikle sahaya uygun ve aktif nitelikte, Türk Milli Eğitim Sistemi ile branşın genel ve özel alan amaçları doğrultusunda, öğrenci kişilik hizmetlerini ve öğrenci genelini kapsayıcı yönde yeniden revize ve rehabilite edilmelidir. 45 Senelik Marshall (tembel) diye tanımlanan ABD kökenli Pdr, maalesef okullarda mikser görevi görerek her manada okulları karıştırmakta, öğretmenle-Velileri-idareleri-rehberlikcileri birbirine kırdırmaktadır. Rehberliğin görev alanı, okul yöneticilerine bağlı olan sorunlu öğrenci konusunda disiplin iş ve işlemlerinin etki alanından mutlaka çıkarılmak zorundadır. Rehber öğretmenlerimiz ise (ki onları asla suclamıyorum) yalnızca odadan yönetim merkezli, bohem/atıl/serbest bir çalışma düzeni yerine dönüşümlü olarak 2 haftada bir her bir şubeye 1 saatlik katilim çerçevesinde öğrencilere; Sınav kaygisi/Akran zorbalığı/İnsan İlişkileri/Öfke yönetimi/İletişim becerisi/çatışma yöntemleri gibi konularda seminerler vermelidirler. Not verilmesine de asla bir gerek yoktur. Sonuçta ders değil etkinlik temelli oturum olacaktır.

Kagiş
Müsteşar
08 Aralık 2023 21:54

Memnun değilim!! Okullar proje çöplüğüne döndü. Canı sıkılan, aklına bir fikir gelince hadi yapalım /yapılsın diyen bir eğitim sistemi ile istenilen başarıyı yakalayamayacağız! Zarta zurta proje, etkinlik!!? Sınıflarda ders işleyemez olduk yahuu!! Öğretim olayı çoktan bitmiş!

Toplam 104 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi