Editörler : Pangaea

Teknososyal
Yasaklı
19 Aralık 2023 19:24

Eğitim felç ve kimse de memnun değil bu durumdan

Megatronics
Yasaklı
19 Aralık 2023 20:18

Aynen millet değişim gözlüyor yönetimde

19 Aralık 2023 20:26

Daha bunlar iyi günlerimiz winter iş coming...

errraayn
Yasaklı
22 Aralık 2023 23:23

geldi bile winter-just came, gurt yediği ayazı hatırlar

Bir seher vakti
Yasaklı
23 Aralık 2023 14:54

Disiplin yönetmeliği ve sınıf geçme düzeltilmedikçe

Zorunlu eğitim saçmalığı son bulmadıkça

koca 1 KAOS

gürsoyhoca
Yasaklı
27 Aralık 2023 00:13

unutmaz olacak hatırlar degil

errraayn, 1 yıl önce

geldi bile winter-just came, gurt yediği ayazı hatırlar

27 Aralık 2023 19:39

Birkaç saatinizi ayırıp haklarınızı öğrenin. Şikayet haklarınızı kullanın. İdareye ve velilere gereken cevapları ve yasal cümleleri kurun. Kimse hakkını aramadıkça baskı daha da meşrulaştırılacaktır. Gerekirse öğretmenlerin grup halinde hareket etmesi ve birbirine destek vererek bu işleri halletmesi gerekir.

crabnet355, 1 yıl önce
Velinin ve idarenin bize yaptığı psikolojik baskılardan işimize müdahale etmesinden memnun değiliz..Velinin ve idarenin bizi çocuk bakıcısı ve kölesi olarak görmesinden memnun değiliz.. Toplumun bizi yatan tembel asalak insanlar olarak görmesinden memnun değiliz..

Hacimirza
Müsteşar Yardımcısı
29 Aralık 2023 10:12

Bu Başlığa destek verebilir misiniz Memurlar İçin Disiplin Affı Çıkar Mı? - https://forum.memurlar.net/konu/2504714

Emre.keles
Memur
30 Aralık 2023 17:23

şu memnun olmayanları herhangi bir işe köy yani özel sektör de değil devlet kurumuna işe koy yine yapamazlar..rahata o kadar alışıksnz ki hangi sektör hangi iş olursa olsun zor gelir:)

A.Ozan91
Aday Memur
31 Aralık 2023 00:03

Bilemezsin

Emre.keles, 1 yıl önce
şu memnun olmayanları herhangi bir işe köy yani özel sektör de değil devlet kurumuna işe koy yine yapamazlar..rahata o kadar alışıksnz ki hangi sektör hangi iş olursa olsun zor gelir:)

fatih ç.
Genel Müdür
31 Aralık 2023 10:01

Boş boş zırlayanlara diyecek bir şey yok da gerçekten memnun olmayan ve çözüm arayanlara tavsiyem, idareciliği deneyin. Belki de tam size göredir. Denemeden bilemezsiniz.

Memnun olursanız dertleriniz biter. Olmaz, öğretmenliği özlerseniz istifa edip dönebiliyorsunuz basitçe. Kıymetini anlamış oldum, dersiniz en azından.

İdarecilik de yapamam, öğretmenlikten de memnun değilim diyenlere de istifa et demekten başka çözüm yok.

Zorunlu eğitim kaldırıldı diyelim. Ne yapacaksın okuldan öğrenciyi göndemek için tutanak tutacak mısın? Disiplin kurulunda öğrenciye bizzat ceza verecek misin?

3 şehirde çalıştım, öğretmen her yerde aynı. Tutanak tutmayı, disiplin kuruluna gönüllü olmayı geç, hak ettiği hâlde performans notuna 20 - 30 veren bile çok nadir.

Her şökte, her toplantıda öğrencilerden şikayet ediliyor. Çalıştığım her müdür de aynı şeyi söylüyor.

(1)"arkadaşlar öğrenciden şikayet ediyorsunuz ama tutanak tutan yok. Ceza vereceğiz ama tutanak yok ortada. Kafamıza göre ceza veremeyiz, tutanak getirin".

(2) "burada öğrenciyi şikayet ediyorsunuz, yıl sonu 90 veriyorsunuz. Memnunsanız neden şikayet ediyorsunuz, değilseniz neden 90 veriyorsunuz"

Her yerde mi aynı şeyi söyler ya müdürler :) eminim sizin okullarınızda da benzer şeyler söyleniyordur. Öğretmenler kendi derdini çözmeye çalışmıyor ki başkası çalışsın.

Sınıfa geç geleni yok yazmamız lazım. Öğrenciler, hocam sadece siz yoo yazıyorsunuz ama, diye şikayet ediyor. Telefonları son 5dk veriyorum, hocam diğer hocalar erkenden veriyor, diyorlar. Kötü ben oluyorum alınan kararları uygulamadım diye. Öğretmenler ne aldığı karara saygı duyuyor ne sorun çözmeye çalışıyor. Bu düzen böyle gider maalesef.

fatih ç.
Genel Müdür
31 Aralık 2023 10:07

Son şök toplantısı 3 saat sürdü. Uyuz oluyorum boş konuşan öğretmenlere, saatlerce konuşuyor. Ne çok seviyorsunuz yahu boş konuşmayı! Az susun. Neyse,

Bu toplantının bu kadar uzamasınız sebebi öğrenci şikayet etmede milletin sıraya girmesi. Birkaç öğrenci var herkes bunlardan şikayet ediyor. Vay efendim şöyle vay efendim böyle...

Aradan kaç hafta geçti, ne oldu? Tutanağı yine sadece ben tuttum. Bakın eminim performans notlarında da sadece ben düşük vereceğim. Millet hem zırlıyor hem hiçbir şey yapmıyor. Ben anlamıyorum bu kafayı. Geç geleni yok yazma, perofrmansı düşük verme, tutanak tutma, öğrenciye şirin görünmek için kırk takla at... Sonra şikayet et. Ya kardeşim sövdürmeyin adamı durduk yere.

Aranızda da bu tiplemelerden vardır mutlaka. Bana bi yazın ya. Bi açıklayın derdinizi? Niye böyle ikiyüzlülük? Okula mı has yoksa hayatınızın tümünde mi böylesiniz?

errraayn
Yasaklı
22 Ocak 2024 22:37

Öğretmenlikte idealizm bitmiştir Salla başı al maaşı

Megatronics, 1 yıl önce

Bravo kardeşim. Neden açıklamamışsın ama içgüdüsel olarak doğru cevabı vermişsin. İşini doğru yapan, idealist olan, yalamuhcu olmayan, eğilmeyen bükülmeyen, diklik etmeyen ama dik durabilen bir öğretmenin daima seveni kadar sevmeyeni de olur. Zira bunu bana ilk diyen de 35 yıllık Türkçe öğretmenimdi.

Katre-i Adalet
Yasaklı
06 Mart 2024 00:40

Garip ama doğru maalesef

errraayn, 1 yıl önce

Öğretmenlikte idealizm bitmiştir Salla başı al maaşı

berrinmeb
Yasaklı
10 Mart 2024 20:35

En büyük sorun okullarda disiplin konusu daha sonra ise PDR

berrinmeb
Yasaklı
10 Mart 2024 20:48

Çözümünse bu şekilde olması gerektiğine kesinlikle katılıyorum. PDR ile bir alıp veremedigim yok asla onu belirteyim fakat rehberlik servislerinin görev ve sorumluluk alanı, disiplin iş ve işlemlerinden el çektirilmedikce maalesef bu yakınmalar daima sürecektir.

difficulties, 1 yıl önce

Rehberlik servisi okul disiplin sisteminden uzaklaştırılmalı. Rehberlik servisi öğrencinin ne ceza alacağında söz sahibi değil cezasını çektikten sonra rehabilite edilmesinden sorumlu olmalı.

Öğrenci davranışlarında düzelme olmazsa öğrenci yine ceza alırsa rehberlik servisine soruşturma açılmalı. Neden düzelmedi bu çocuk denmeli.

Vatanimicinvarim
Yasaklı
11 Mart 2024 18:12

Tahliliniz gayet dogru hocahanim

berrinmeb, 1 yıl önce

Çözümünse bu şekilde olması gerektiğine kesinlikle katılıyorum. PDR ile bir alıp veremedigim yok asla onu belirteyim fakat rehberlik servislerinin görev ve sorumluluk alanı, disiplin iş ve işlemlerinden el çektirilmedikce maalesef bu yakınmalar daima sürecektir.

kimono177
Yasaklı
11 Mart 2024 20:47

Evet çok doğru

berrinmeb, 1 yıl önce

friedhelm
Daire Başkanı
12 Mart 2024 00:29

Sınıfta kalma ve okuldan atılma gelmedikçe eğitimin kalitesi daha da kötüye gidecektir. Yaramazlık yapacak adam bırak okula gelmesin. Bunun kimseye faydası yok. Boş projelerin de ne öğrenciye ne öğretmene faydası vardır. Artık bıkkınlık geldi. Türkçe öğretmenleri isyan ediyor. Bir branş ile bu kadar uğraşılmaz. Kim niye sevsin şu mesleği. Ha duvara anlatmışsın ha öğrenciye. Hiçbir çaba yok bir şey yok. Sosyal medya, telefon falan beynini yok etmiş bunların. Bir sınıftan işte çıkarsa 4 veya 5 öğrenci çıkıyor dersi önemseyen. Kalanın alakası bile yok. Hani bir istek bir heves görsek fedakarlık yapacağız. Ama bu şartlarda ne eksik ne fazla anlayan anlamayan müfredatta ne varsa anlatıp geçmek lazım. Fazlası asla. Olay zaten öğretmenlik mesleğinden bakıcılığa döndü.

Sivas35
Aday Memur
12 Mart 2024 09:14

liyakatsiz atamalar oldu. torpille işe girildi. öğretmenlik mesleği ayaklar altına alındı. liyakatsiz öğretmenler zor zamanları yönetemedi.

Toplam 104 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi