Editörler : crops35
03 Aralık 2023 00:09

Üniversite Memurluğu

Merhaba üniversite memuru olarak çalışan var mı aranızda. Çalışma şartları nasıl, yoğun mu, hakları vs. ne durumda size zahmet bilgilendirir misiniz. Bir de tayin işi imkansız mı yoksa az da olsa ihtimal var mı. Genel hatlarıyla anlatana çok minnettar olurum. Teşekkürler

hsnd
Başbakan Müsteşarı
03 Aralık 2023 16:59

Yoğunluk çalıştığınız birime göre değişir. Memur kadrosunda çalışan için rektörlük birimleri yoğundur çünkü üniversitenin bütün işleri rektörlükten çıkar ve rektörlükte toplanır. Bağlı birimler fakülteler yüksek okullar rektörlüğe göre daha az yoğundur ancak oranın da kendi işleyişi ve yoğunluğu olabilir. Üniversiteler genelde çalışma ortamı ve genel açıdan rahat kurumlardır. Kılık-kıyafete pek karışan olmaz daha rahat çalışılır. Göz önünde bulunan özel kalem kadroları hariç tabi.

Üniversitelerde tayin diye bir olay yok zaten. Kadrolu personel için nakil var. Onun için de öncelikle geçiş yapabileceğiniz bir kurum bulmalı ve çalıştığınız kurumdan da muvafakat yani izin almanız gerekiyor. Bu ikisini bir araya getirmek çok çok çok zor olduğu için imkansız gibi görülür. 1-2 sene çalışırım sonra giderim gözüyle bakmamanızı tavsiye ederim.

cartcurt28
Memur
03 Aralık 2023 20:34

Devlette yogunluktan korkmayin..zaman cabuk gecer, dedikodu cukurunda bulmazsiniz kendinizi..isinizi yapar ceker kapiyi gidersiniz..universiteler iyidir..yemegi vardir, sosyal imkanlarindan faydalanirsiniz..kimle muhattap olacaginiz bellidir..ögrenciler ogretmenler vs..bir sgk bir bankalar bir adliye vs gibi degilldir..

Refess
Aday Memur
03 Aralık 2023 22:19

Zaten kendim banka personeliyim her türlü gideceğim yer buradan iyi olur diye düşünüyorum :) Sadece sormak istedim. Çok teşekkürler. Tek korkutan yer değiştirme işi. Bekarken sorun yok da evlenince nasıl olur bilmiyorum. Teşekkür ederim tekrardan

cartcurt28, 1 yıl önce
Devlette yogunluktan korkmayin..zaman cabuk gecer, dedikodu cukurunda bulmazsiniz kendinizi..isinizi yapar ceker kapiyi gidersiniz..universiteler iyidir..yemegi vardir, sosyal imkanlarindan faydalanirsiniz..kimle muhattap olacaginiz bellidir..ögrenciler ogretmenler vs..bir sgk bir bankalar bir adliye vs gibi degilldir..

Refess
Aday Memur
03 Aralık 2023 22:21

Yanıtınız için sağ olun. Dediğinizde haklısınız sadece ilerleyen süreçte şartlar değişirse ve gitmem gerekirse nasıl yaparım o düşündürüyor. Yoksa devlet kurumu memurluğuna göre üniversiteler daha ilgimi çeken bir yer

hsnd, 1 yıl önce

Yoğunluk çalıştığınız birime göre değişir. Memur kadrosunda çalışan için rektörlük birimleri yoğundur çünkü üniversitenin bütün işleri rektörlükten çıkar ve rektörlükte toplanır. Bağlı birimler fakülteler yüksek okullar rektörlüğe göre daha az yoğundur ancak oranın da kendi işleyişi ve yoğunluğu olabilir. Üniversiteler genelde çalışma ortamı ve genel açıdan rahat kurumlardır. Kılık-kıyafete pek karışan olmaz daha rahat çalışılır. Göz önünde bulunan özel kalem kadroları hariç tabi.

Üniversitelerde tayin diye bir olay yok zaten. Kadrolu personel için nakil var. Onun için de öncelikle geçiş yapabileceğiniz bir kurum bulmalı ve çalıştığınız kurumdan da muvafakat yani izin almanız gerekiyor. Bu ikisini bir araya getirmek çok çok çok zor olduğu için imkansız gibi görülür. 1-2 sene çalışırım sonra giderim gözüyle bakmamanızı tavsiye ederim.

Refess
Aday Memur
03 Aralık 2023 22:26

bu arada son cümledeki 1-2 sene çalışır giderim gözüyle bakmayın derken ne anlamda bunu dediniz. Merak ettim de

hsnd, 1 yıl önce

hsnd
Başbakan Müsteşarı
04 Aralık 2023 08:54

Açıklaması o cümlenin paragrafında zaten. Tayin yok nakil var bu da imkansıza yakın anlamında söyledim.

Refess, 1 yıl önce

bu arada son cümledeki 1-2 sene çalışır giderim gözüyle bakmayın derken ne anlamda bunu dediniz. Merak ettim de

geomatrax
Aday Memur
04 Aralık 2023 20:32

tayin durumu hariç, Üniversite mi GSB mi daha iyidir?

Refess
Aday Memur
04 Aralık 2023 20:33

anladım hocam cok sagolun. Kurum değiştirme anlamında bakanlık değil de farklı üniversiteye geçmek de mi zor

hsnd, 1 yıl önce

Açıklaması o cümlenin paragrafında zaten. Tayin yok nakil var bu da imkansıza yakın anlamında söyledim.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
05 Aralık 2023 13:04

Kurum değiştirmek genel olarak zor.

Refess, 1 yıl önce

anladım hocam cok sagolun. Kurum değiştirme anlamında bakanlık değil de farklı üniversiteye geçmek de mi zor

Refess
Aday Memur
05 Aralık 2023 23:05

Haklısınız

hsnd, 1 yıl önce

Kurum değiştirmek genel olarak zor.

Refess
Aday Memur
05 Aralık 2023 23:06

Bana kalsa üniversite memurluğu iyidir

geomatrax, 1 yıl önce

tayin durumu hariç, Üniversite mi GSB mi daha iyidir?

geomatrax
Aday Memur
07 Aralık 2023 00:44

sebepleri neler?

Refess, 1 yıl önce

Bana kalsa üniversite memurluğu iyidir

deneme1s
Aday Memur
07 Aralık 2023 12:42

Peki belediye ve üniversiteler özerk ya maaş daha az olabiliyor mu diğer kurumlara göre

Refess
Aday Memur
10 Aralık 2023 17:25

.

Refess
Aday Memur
13 Aralık 2023 20:22

.

sahinbaba
Genel Müdür
14 Ocak 2024 07:08

üniversite memurluğu farklidir. servis olması kampüsün şehrin gürültüsünden uzak olması, yemekhane hizmetinin iyi olması artı şeyler. ancak üniversitelerde Müdürler şefler bile bomboş bir kadrodur. Daire başkanı eğer kuralcı biriyse kiii genelde öyle olur. Aynı koltukta Cok uzun yıllar oturduklari için ve kimin ne is yaptigini bilmedikleri için birim içi takdir yetkisini sadece izin kullandirma vs. Konularında kullanırlar. Sadece koltuklarını düşünürler. Personel ihtiyacı olduğunda müdürler kapilarinda ağlasa dinlemezler. Gereksiz oligarsik makamlarla doludur. Ankara'daki bakanlıkların birer kopyasi görünümündedir. Bir birimde 20 personel olur. Sayıca fazla gelir ama bunun 1 i daire başkanı zaten yatış makamı. 2 3 adeti şube müdürü. O da yatış makami. Bir de 55 yaş üstü personel sayısı belediye ile beraber en çok olan kurum oldugu için ( MAHALLİ İDARELERLE BİRLİKTE CAKİLİ KURUM OLDUGU BİR İCİN) genelde personel sayısı çok gorulur. Ama birimlerde diğer kurumlara nazaran iş yuku cok olan personeller fazladır. TABİ BUNLAR REKTORLUK DAİRE BASKANLİKLARİ İCİNDİR. fakülteler myolar için durum KEBAPTİR. Hocaların zaman zaman beklentileri veya kaprisleri olsa dASİRİ KONFORLUDUR. ESNEKTİR REKTORLUK BİRİMLERİNDE 20DK GEC kalsanjz her an elinize UYARMA cezasını tutusturacaklarini bİlerek adım atın

sahinbaba
Genel Müdür
14 Ocak 2024 07:12

Üniversitelerde daire başkanlığı kadrosu kaldığı sürece REKTORLUK BİRİMLERİNDE calismak eziyettir. Herkes fakultelere myolara enstitüleri kaçmak ister.

Daire başkanlıkları içinde en mobbing uygulanan yerler, idari mali işler, strateji, bap, sağlık kültür ve yapı isleridir. kütüphane daire başkanlığı genelde rektörlük binasindan uzak olduğu bir icin bürokratik oligarsiyi çok gormediginiz için rahattır.

sahinbaba
Genel Müdür
14 Ocak 2024 07:18

Pandemide engelliler anneler vs idari izinliydi. Diğer kurumlarda CB ve Valilik genelgesi kapsamında bu izni verdiler. ancak uniler ozellikle daire başkanlıkları izin vermedi. İSE gelmedi diye hakkında soruşturma açılan \ engelli memurlar gordum. Mesai 10 16 olduğu zaman bile mesaiyi kafasına göre 8.30 17.00 yapan daire başkanları gördüm cunku daire baskanlari icracı makam değil. O birimin başıdır. Emrindek müdürleri kafasına göre yönetir. Çoğu müdür emrinde hademe gibi takilir. Bomboş kaldıgi için, kimin ne is yaptigini bilmedigi için çoğu takdir yetkisini yıllik izin vermek vs konularinda kullanır.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi