Editörler : E.Kayı Han
03 Aralık 2023 00:34

Beraat kararına itiraz

hayırlı geceler arkadaşlar bir sorum olacaktı.

önce olayı anlatayım,

adli dava dosyasında iki kişiyiz, (birbirimiz ile ilişkili değiliz)

son duruşmada savcı bey mütalaa da bana beraat talep etti, diğer şahısa

ise ceza.

mahkeme heyeti ikimizede beraat verdi. duruşmadan sonra uyapta gördüğüm kadarıyla savcı bey istinafa gitmek için süre istemiş.

sorum ise,

savcı bey bana beraat istemesine rağmen istinafa benim için de gider

mi. hem beraat isteyip hem yanlış karar der mi veya istinafa dosya

bazında mı gidiliyor, yani iki kişi olduğumuz için ve itiraz edilirse

ikimizede mi otomatikman itiraz edilmiş oluyor ve istinafa ikimizde mi

gidiyoruz.

diğer sorum ise, istinafa kimin adına gittiğini biz ne zaman öğreniriz.

r.diyojen
Genel Müdür
04 Aralık 2023 08:57

Mahkemeden savcının istediği karar çıktıysa istinafa gitmesinin hukuki yararı yok, gitmez. Ancak burada dikkat edilmesi gereken Savcının beraat sebebiyle mahkemenin beraat sebebi aynı mı, örneğin savcı Cmk 223/b'den ister, mahkeme 223/a'dan vermiştir. O zaman savcı istinafa gidebilir. savcı sizinle ilgili istinafa giderse bu size tebliğ olunur.

Eğer dosyada katılan varsa o da istinafa gidebilir.

r.diyojen
Genel Müdür
04 Aralık 2023 09:00

Yukarıda yazdıklarım hukuki görüş/tavsiye anlamına gelmez, sadece fikir vermesi açısından bildiklerimi paylaştım. Somut durum için bir avukattan hukuki yardım almanızda fayda var, yazdıklarım sebebiyle mağdur olmanızı istemem. Dosyayı görmeden avukat bile yorum yapmaz.

asi_sevecen06
Aday Memur
04 Aralık 2023 23:00

Sorun yapmana gerek yok dosyadaki diğer sanık için ceza istemiş mahkeme beraat vermiş. Bu yüzden savcı prosedür gereği itiraz eder dosyanız beraber olduğu için otomatik olarak sizinn kararda istinafa gider önemli olan itira dilekçesine bakın savcının hangi karara hangi nedenle itiraz ediyor

birbilenvarmı
Aday Memur
05 Aralık 2023 01:05

savcı bey benim adıma e maddesinden istemiş, heyet e maddesinden beraat verdi.

diğer sanık hakkında ceza istemiş heyet e maddesinden beraat verdi.

savcı beye süre tutum dilekçesi vermiş, benim merak ettiğim, kaarara kişi bazlı mı itiraz edilir, yoksa altta ki arkadaşın dediği gibi dosya bazlı mı olur.

dosya bazlı ise ne kadar adaletli,

r.diyojen, 1 yıl önce

Mahkemeden savcının istediği karar çıktıysa istinafa gitmesinin hukuki yararı yok, gitmez. Ancak burada dikkat edilmesi gereken Savcının beraat sebebiyle mahkemenin beraat sebebi aynı mı, örneğin savcı Cmk 223/b'den ister, mahkeme 223/a'dan vermiştir. O zaman savcı istinafa gidebilir. savcı sizinle ilgili istinafa giderse bu size tebliğ olunur.

Eğer dosyada katılan varsa o da istinafa gidebilir.

birbilenvarmı
Aday Memur
05 Aralık 2023 01:19

itiraz dilekçesi daha yok,

kısa karada benim ile alaklı kısımda beraat talebi var sadece,

dosyada iki kişi olunca, birine yapılan itiraz ikinizide kapsar demişsiniz, diğer şahıs için heyet ile farklı görüşlerini itiraz dilekçesine yazar peki benim ile alakalı neye itiraz edecek ki. yani kendi görüşü ile heyetin görüşü aynı.

asi_sevecen06, 1 yıl önce

Sorun yapmana gerek yok dosyadaki diğer sanık için ceza istemiş mahkeme beraat vermiş. Bu yüzden savcı prosedür gereği itiraz eder dosyanız beraber olduğu için otomatik olarak sizinn kararda istinafa gider önemli olan itira dilekçesine bakın savcının hangi karara hangi nedenle itiraz ediyor

r.diyojen
Genel Müdür
05 Aralık 2023 08:58

sizin açınızdan karar istinafa gitmezse sizin hakkınızdaki karar istinaf için itiraz süresi bitince kesinleşir, diğer sanık için süreç devam eder. İstinafta lehinize bir değişiklik olursa bu sizin için de uygulanır, aleyhinize olan bir şey olursa sizi bağlamaz.

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi