Editörler : Lanet
04 Aralık 2023 18:20

Nikah gerekçesine izin vermiyorlar

merhaba ben nikah yapıp evleneceğim öncesinde hazırlıklar dışardan gelen misafirler çeyiz vs için 10 günlük izin almak istiyorum yasal yıllık iznim var fakat müdür personel eksikliğinden dolayı izin veremeyeceğini söylüyor bu durumda ne yapabilirim işe gitmezsem nasıl sorunlar yaşarım lütfen hukuki haklarım neler yardımcı olur musunuz

Egm3316
Memur
04 Aralık 2023 19:24

hukuki hakkın rapor almaktan başka birşey değil ya da nikahı kıyıp evlilik iznini alacaksın

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
04 Aralık 2023 20:20

Adam hasta olduğunu beyan etmiyor, ne zamandan beri hasta olmayanın rapor alması yasal hakkı oluyor ?

Usule ve fenne aykırı rapor almayın, müdürünüz izin konusunda size yumuşak davranmamış, rapor alırsanız hakem hastaneye sevk edilmeniz gündeme gelebilir.

Burada yorum yazan çok bilmişlerin yorumlarına itibar edip gider rapor alırsınız, müdür bunu illaki anlayacaktır. Gerçekten hasta olduğunuzu ispatlamak için hastane hastane gezer durursunuz.

Egm3316, 1 yıl önce
hukuki hakkın rapor almaktan başka birşey değil ya da nikahı kıyıp evlilik iznini alacaksın

Egm3316
Memur
04 Aralık 2023 20:57

az bilmiş beyefendi adam sonuçta heyet raporu alacak değil 3-5 gün belki 1 hafta üst yolunum yolu enfeksiyon u geçirebilir 1 haftaya da iyileşir zaten usül fene gönderse ne olacak adam tedavi olmuş ilacını almış iyileşmiş hakem hastane ne diyecek buna mağlum soğuk havalar hastalığa açık kaldı ki acil bile verebilir aile hekimi verir 3-5 gün dediğin raporu bunun usül fenni olsa ne olcak hakem hastaneye gidene kadar adam iyileşir hiç te bir şey olmaz müdür bey efendi de hastaneye gönderdiği ile kalır , heyet raporu felan dese 1 ay 3 ay o zaman hadi bi nebze bunun emsallerini de çok gördük ayrıca hakem hastaneye gidip kararın bozulduğuna ben 1 defa şahit oldum oda heyet raporu idi 10 yıl öncesinde aynı hastalıktan hastaneye yatış ını belgeledi ondan da bir şey çıkmadı burada ki konu doktorun yazıp yazmayacağı kurumu çokta bağlamaz çoğu kez kurum müdürleri amirleri kardeşim rapor al izinler kapalı diyebiliyor
ÇOTANAK, 1 yıl önce

Adam hasta olduğunu beyan etmiyor, ne zamandan beri hasta olmayanın rapor alması yasal hakkı oluyor ?

Usule ve fenne aykırı rapor almayın, müdürünüz izin konusunda size yumuşak davranmamış, rapor alırsanız hakem hastaneye sevk edilmeniz gündeme gelebilir.

Burada yorum yazan çok bilmişlerin yorumlarına itibar edip gider rapor alırsınız, müdür bunu illaki anlayacaktır. Gerçekten hasta olduğunuzu ispatlamak için hastane hastane gezer durursunuz.

sinan0
Aday Memur
05 Aralık 2023 01:49

Benzer durumlarla rapor alıp rapor sonrası hakkında usul fen kararı verilen arkadaşlarım oldu Hiç kimsenin başı ağrımadı Çünkü doktor doktoru koruyor Meslektaşım gerekli görüp rapor verdiyse doğrudur diyor ki memurlar olarak en azından aynı kurum da çalışan personeller olarak anlaşılabilir bi durum Keşke devletin her kurumunda personeller ve amirler birbirlerinin halinden anlasa ve destekçisi olsa Böyle olmak yerine adam kayırmacılık, torpil, haksızlık, adaletsizlik ve birbirinin açığını arama peşinde oluyorlar

ÇOTANAK, 1 yıl önce

umutXx
Kapalı
05 Aralık 2023 11:20

kardeş evlilik hakkın yasal hakkındır zaten, iznini alıp belgeni masaya bırak çık git kimse de bir şey diyemez, işlem yapamaz, ancak maaş vb. birimde çalışıyorsan ve o birimde tek başınaysan o döneme getirmemelisin çünkü maaş gibi işlemlerde izin alman hukuki açıdan seni zor durumda bırakır ve soruşturmaya kadar gider bilgin olsun.

ExpertE
Genel Müdür
07 Aralık 2023 11:39

Nikah yapacağım diyor konu mazeret izni değil hazırlıklar için yıllık izin kullandırılması hususu. 10 değil de 5 gün almayı zor durumda olduğunu yıllık iznin hak olduğunu ve dışarıdan da destek olabileceği kadar yardımcı olabileceğini aktarsın ya da bir üst amir ile görüşsün en doğru olan bu olur oturur rapor alırsa hem soruşturma geçirir hem meslek hayatı boyunca o amir ile sürtüşür. Yıllık izin haktır ve kullanmayan personele dahi hatırlatılıp kullandırılması sağlanmalıdır şeklinde idare mah. kararları mevcut.

umutXx, 1 yıl önce

kardeş evlilik hakkın yasal hakkındır zaten, iznini alıp belgeni masaya bırak çık git kimse de bir şey diyemez, işlem yapamaz, ancak maaş vb. birimde çalışıyorsan ve o birimde tek başınaysan o döneme getirmemelisin çünkü maaş gibi işlemlerde izin alman hukuki açıdan seni zor durumda bırakır ve soruşturmaya kadar gider bilgin olsun.

umutXx
Kapalı
07 Aralık 2023 12:38

kardeş evlilik izni neyle alınır, mazeret izniyle. yorumumu okumuyorsun boş boş sazan gibi atlıyorsun. ben rapor mu dedim, mazeret izni dedim. saçma sapan yazmadan önce yorumumu oku.

ExpertE, 1 yıl önce

Nikah yapacağım diyor konu mazeret izni değil hazırlıklar için yıllık izin kullandırılması hususu. 10 değil de 5 gün almayı zor durumda olduğunu yıllık iznin hak olduğunu ve dışarıdan da destek olabileceği kadar yardımcı olabileceğini aktarsın ya da bir üst amir ile görüşsün en doğru olan bu olur oturur rapor alırsa hem soruşturma geçirir hem meslek hayatı boyunca o amir ile sürtüşür. Yıllık izin haktır ve kullanmayan personele dahi hatırlatılıp kullandırılması sağlanmalıdır şeklinde idare mah. kararları mevcut.

umutXx
Kapalı
07 Aralık 2023 12:41

hem evlilik izni varken niye yıllık izin alsın kardeşim, bu en doğal hakkıdır, maaş vb. gibi zorunlu bir döneme gelmiyorsa, iznini yazıp gidebilir. soruşturma yerse de bir şey çıkmaz çünkü yasal hakkıdır. ancak maaş biriminde çalışıp, maaş dönemine kasıtlı getirirse soruşturma yer, çünkü kasıtlı bir dönem olarak görülür. çalışmanın usul ve esasları var. ona göre izin almak zorunda. sağlık vb. zorunlu izinler zaten en doğal hakkıdır, onda tarih gözetmeksizin izinli sayılır zaten.

ExpertE, 1 yıl önce

ExpertE
Genel Müdür
08 Aralık 2023 00:59

Ben seni cevaplayıp yukarıda rapor yazanlara da ayrı yanıt vermek istedim. Sorun evlilik izni değil hazırlık için yıllık iznin kullandırılmaması. Ben boş konuşmam sazan mazan alt seviye muhabbetlere de girmem birçok konuda çok insana sözlü yazılı destek verdiğim olmuştur. Konuyu amiri yoksa bir üst amiri ile çözmesi gereken bir husus hangi departmanda ne pozisyonda çalışıyor ona göre de değişir uzatmaya da lüzum yok okuduysa anlamıştır.

umutXx, 1 yıl önce

hem evlilik izni varken niye yıllık izin alsın kardeşim, bu en doğal hakkıdır, maaş vb. gibi zorunlu bir döneme gelmiyorsa, iznini yazıp gidebilir. soruşturma yerse de bir şey çıkmaz çünkü yasal hakkıdır. ancak maaş biriminde çalışıp, maaş dönemine kasıtlı getirirse soruşturma yer, çünkü kasıtlı bir dönem olarak görülür. çalışmanın usul ve esasları var. ona göre izin almak zorunda. sağlık vb. zorunlu izinler zaten en doğal hakkıdır, onda tarih gözetmeksizin izinli sayılır zaten.

umutXx
Kapalı
08 Aralık 2023 01:12

kardeş boş yazıyorsun, yukarıda zaten özet geçilmiş bir duruma senin ek açıklama yapman da boş. zorunlu durum halleri dönemine getirildiği taktirde izin alamaz, bu durumlar kanunda açıkça belirtilmiştir, zaten amiri izin vermiyor, adama git amirinle filan görüş diyorsun hala. kanunda izin hakkı bellidir, zorunlu olmayan durumlarda eğer amir izin vermiyorsa, dilekçesini yazar evrak kayıt numarasını alır, gider evlilik iznini paşa paşa kullanır.

ExpertE, 1 yıl önce

Ben seni cevaplayıp yukarıda rapor yazanlara da ayrı yanıt vermek istedim. Sorun evlilik izni değil hazırlık için yıllık iznin kullandırılmaması. Ben boş konuşmam sazan mazan alt seviye muhabbetlere de girmem birçok konuda çok insana sözlü yazılı destek verdiğim olmuştur. Konuyu amiri yoksa bir üst amiri ile çözmesi gereken bir husus hangi departmanda ne pozisyonda çalışıyor ona göre de değişir uzatmaya da lüzum yok okuduysa anlamıştır.

HnCik
Aday Memur
08 Aralık 2023 20:49

umutXx meselenenin anladığı gibi olmadığını anlayamıyor. Buna rağmen ExpertE seviyesini bozmuyor, tebrikler.

umutXx, 1 yıl önce

kardeş boş yazıyorsun, yukarıda zaten özet geçilmiş bir duruma senin ek açıklama yapman da boş. zorunlu durum halleri dönemine getirildiği taktirde izin alamaz, bu durumlar kanunda açıkça belirtilmiştir, zaten amiri izin vermiyor, adama git amirinle filan görüş diyorsun hala. kanunda izin hakkı bellidir, zorunlu olmayan durumlarda eğer amir izin vermiyorsa, dilekçesini yazar evrak kayıt numarasını alır, gider evlilik iznini paşa paşa kullanır.

Oguzhn9475
Kapalı
12 Aralık 2023 09:52

Annen ve kız tarafı görev yaptığım yerde değillerse misafiri annengil ağırlasın. Nikah işine gelince nisanlını görev yaptığım yere davet et nikahı orada kıyın. Çeyizleri de görev yaptığım yerde al. Herşeyi biz soylemeyelim

urascanx
Memur
19 Aralık 2023 12:17

1 Ay önceden izin alacağınızı resmi kanal ile bildirirseniz size izin yazılmak zorunda. Bu da sizin yasal hakkınız. Raporu vs bılmem ama 1 ay önceden izin yazınızı yazın verilmek zorunda.

hsnd
Başbakan Müsteşarı
19 Aralık 2023 14:04

Neye göre verilmek zorunda? Böyle bir şey hangi mevzuatta yazıyor kaynak gösterin de bilelim.
urascanx, 1 yıl önce

1 Ay önceden izin alacağınızı resmi kanal ile bildirirseniz size izin yazılmak zorunda. Bu da sizin yasal hakkınız. Raporu vs bılmem ama 1 ay önceden izin yazınızı yazın verilmek zorunda.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi