Editörler : Pangaea

difficulties
Yasaklı
11 Aralık 2023 19:05

Asffagsgsasgs

Yav yaşadık biz o zamanları. Hayattaydık. :) asgsgsgasdhss

İnternettin Hoca81, 1 yıl önce
Yorumlar gerçekten inanılmaz. Yorum yapan çoğu kişi bardağın hep boş tarafından bakmış. Battık öldük bittik açız lan aççç edebiyatı yapmış. Bazı yorumcularda ısrarla altın hesabı yapmayın dememe rağmen şuanki en yumuşak karından vurmaya çalışmışlar ama dediğim altin global bir sorun ülkemizin sorunu değil. Şimdi geriye dönüp hafızamızı bir yoklayalım. Neler yaşandı 22 yıllık süreçte. 1.2013 Gezi parki eylemlerinde iki üç agaci bahane edip bircok agaci yakan,kamu malına zarar veren ve dışarıdan fonlanan vandalların ülke ekonomisine verdigi zarar 200 miyar dolardan fazla. 2.2016 yılında amerikanin paralı uşağı fettoş ve sümüklü fedaileri tarafından gerceklestirilmeye çalışılan fetö darbe girişimi. Boşalan kadrolar ve hala ekonomik etkisi devam ediyor. ((ESKIDEN HOCA EFENDI DİYORDUNUZ DIYEN AHMKLARI DUYAR GIBIYIM şahsim hicbir zaman bu şarlatana hoca demedi. 3.2018 rahip branson krizi. Türkiye kuruldugu gunden beri amerikanin ileri karakoluydu birak amerikan ajanini amerikanin kpğini bile zaptemezken biz bu ajan bozuntusunu 2 yil kodese tiktik. Hatirlayin trumpet efendi ne demisti ekonomini mahfedecem dedi ve dedigini yaptı. 4.2020 yilinda baslayan plandemi ile beraber yasanan ekonomik buhran. Hükümet bu süreçte muazzam paralar harcadı halkına eskisi hala devam ediyor. 5.6 şubat 2023 yüzyılın depremi. Bu buyuklukte deprem avrupada olsa inanin kimse altindan kalkamaz ama bakin ulkemiz 1 yil icinde evleri yapip teslim edecem dedi ve 1 yıl dolmadan teslimat başladı. Rusya ukranya savasi bunlarin yaninda devede kulak saymiyorum bile. Simdi bunca yaşanan hadiseye rağmen hala yok maaşımız 100 bin tl olmaliydi da yok bilmem ne diye nasil aglayabiliyorsunuz. isyan etmekte haklı olan tek bir kesim var o da emekliler zira bu şartlarda 7500 tl ye geçinmek gercekten cok zor. Evet bircok emekli su akarken testiyi doldurmustur ama hukumet olarak dolduramayanlari da dusunmek lazim. Bunu da cozeceklerine inanıyorum. Türkiye'de akparti degil de baska bir hukumet olsaydi bunca olaydan sonra paraya 1 sıfır değil en az 3 sıfır ilave olurdu.

Velocıraptor
Genel Müdür
11 Aralık 2023 20:59

uçuyoruz dimi arkadaşlar :)) verdik yetkiyi gördük etkiyi :)))

11 Aralık 2023 21:15

Karıştırman orasını gar.daaşım var bi şahlanma Vesselam:)

11 Aralık 2023 21:19

Şimdi madem ABD karakolu degilsin de

her Allah ın günü Filistin de

yüzlerce müslüman kanı döken eli kanlılara karşı

NEDEN KAPAMIYON İNCRLİĞİ KÜRECİĞİ (!)

Seni gidi Bekri Mıstafa seni :))

Geri kalan pacavraya tek - tük cvpla uğraşa degmez

Yorumlar gerçekten inanılmaz. Yorum yapan çoğu kişi bardağın hep boş tarafından bakmış. Battık öldük bittik açız lan aççç edebiyatı yapmış. Bazı yorumcularda ısrarla altın hesabı yapmayın dememe rağmen şuanki en yumuşak karından vurmaya çalışmışlar ama dediğim altin global bir sorun ülkemizin sorunu değil. Şimdi geriye dönüp hafızamızı bir yoklayalım. Neler yaşandı 22 yıllık süreçte. 1.2013 Gezi parki eylemlerinde iki üç agaci bahane edip bircok agaci yakan,kamu malına zarar veren ve dışarıdan fonlanan vandalların ülke ekonomisine verdigi zarar 200 miyar dolardan fazla. 2.2016 yılında amerikanin paralı uşağı fettoş ve sümüklü fedaileri tarafından gerceklestirilmeye çalışılan fetö darbe girişimi. Boşalan kadrolar ve hala ekonomik etkisi devam ediyor. ((ESKIDEN HOCA EFENDI DİYORDUNUZ DIYEN AHMKLARI DUYAR GIBIYIM şahsim hicbir zaman bu şarlatana hoca demedi. 3.2018 rahip branson krizi. Türkiye kuruldugu gunden beri amerikanin ileri karakoluydu birak amerikan ajanini amerikanin kpğini bile zaptemezken biz bu ajan bozuntusunu 2 yil kodese tiktik. Hatirlayin trumpet efendi ne demisti ekonomini mahfedecem dedi ve dedigini yaptı. 4.2020 yilinda baslayan plandemi ile beraber yasanan ekonomik buhran. Hükümet bu süreçte muazzam paralar harcadı halkına eskisi hala devam ediyor. 5.6 şubat 2023 yüzyılın depremi. Bu buyuklukte deprem avrupada olsa inanin kimse altindan kalkamaz ama bakin ulkemiz 1 yil icinde evleri yapip teslim edecem dedi ve 1 yıl dolmadan teslimat başladı. Rusya ukranya savasi bunlarin yaninda devede kulak saymiyorum bile. Simdi bunca yaşanan hadiseye rağmen hala yok maaşımız 100 bin tl olmaliydi da yok bilmem ne diye nasil aglayabiliyorsunuz. isyan etmekte haklı olan tek bir kesim var o da emekliler zira bu şartlarda 7500 tl ye geçinmek gercekten cok zor. Evet bircok emekli su akarken testiyi doldurmustur ama hukumet olarak dolduramayanlari da dusunmek lazim. Bunu da cozeceklerine inanıyorum. Türkiye'de akparti degil de baska bir hukumet olsaydi bunca olaydan sonra paraya 1 sıfır değil en az 3 sıfır ilave olurdu.

Velocıraptor
Genel Müdür
11 Aralık 2023 21:34

sen bu yiğitleri sıtarbaks kapılarında gör nasılda siyonist israile derslerini veriyorlar bir bilsen :)

Aktif-Rehberlik-Şart, 1 yıl önce

Şimdi madem ABD karakolu degilsin de

her Allah ın günü Filistin de

yüzlerce müslüman kanı döken eli kanlılara karşı

NEDEN KAPAMIYON İNCRLİĞİ KÜRECİĞİ (!)

Seni gidi Bekri Mıstafa seni :))

Geri kalan pacavraya tek - tük cvpla uğraşa degmez

difficulties
Yasaklı
11 Aralık 2023 21:35

bu takiyyeci aklı sıra dolar bazında kabın dibini iyice sıyıracaktı ama biraz geri olduğu için hesaptan kitaptan anlamıyor. komsoyo sovonmok oçon yozmodom diye girdiği başlıkta son yazdığına bakın. :)

matematiksiz, ekonomi bilmeyen geri seni. enflasyon bilmez, değer bilmez aklı sıra algı yapacak.

doların bile değer kaybettiğini bilmeyen, anlatıldığı halde anlamayan vasat seni.

2011 yılında bigmac 4,2 dolarken bugün 5,58 dolar. 2011 yılında 1000 dolar bugün 1400 dolarına eşit. adam bugün 1000 dolar alıyorsunuz maaşınız iyi demeye getiriyor. ula matematik bu matematik. 2011 yılında joni 1000 dolar verdiği eşyaya bugün 1400 dolar verirse ancak sahip olabilir. o da 40 bin lira. bu joni çalıştığı her yıl için zam alır kendi ülkesinde. enflasyon hariç bu rakam 3-8 arası değişir. coni 12 yılda ortalama %80 zam alır. ula matematiksiz. 2011 yılında benimle beraber 1000 dolar alan joni bugün en az 2500 dolar alır. o da 72 bin eder. ahanda güncel veriler bunlar. isteyen araştırsın.

bu akıllı bıdık aklı sıra dolardan alacaktı sazı eline çalacaktı. o yüzden altın deyince aklı çıkıyor. sanıyorki dolardan kurtardım takiyyeyi :) seni gidi geri takiyyeci seni. :))

11 Aralık 2023 21:36

ideolojik saplantılı aklı evveller nasıl da yorum yapıp eksiliyor. siz en iyi doneminde de akparti düşmanıydınız şimdi de. Sizin derdiniz ekonomik refah değil ideolojik saplantı

difficulties
Yasaklı
11 Aralık 2023 21:57

Hadi oradan takiyyeci.

Matematik bu. Dolar bazında hesap işte. Siyasetle alakası yok. Eskiden bakkallar veresiye defterine parasını değil ürünü yazardı. Mesela 5 ekmek, 1 koli yumurta, bide yağ aldın. Deftere 30 lira yazmazdı. 5 ekmek 1 koli, yağ yazardı. 6 ay sonra ödemeye gidince ödeme günü fiyatından hesaplardı.

Yani anlayacağın bakkal kadar hesap yapamıyorsun. Bide okumuş adamsın püü.

ideolojik saplantılı aklı evveller nasıl da yorum yapıp eksiliyor. siz en iyi doneminde de akparti düşmanıydınız şimdi de. Sizin derdiniz ekonomik refah değil ideolojik saplantı
11 Aralık 2023 22:50

Hele altın hesabına vurmam,

9 Çeyrek kaybı (!) dillendirmem

hiç hesabına gelmedi Bekr-î Mıstafanın

İlahi komedya

İzahı olmayanın mizahı olur tabi:)

-KING9
Genel Müdür
30 Aralık 2023 21:41

dolara gore maasin artmis ta .. tl ile turkiye de harcam yaptiginda eline ne kaliyor ? onu soyle .

Altının onsu 2001 yılında 260 dolarken 2011 yilinda 1823 dolar,2021 yılında 1823 dolar,2023 kasım ayında 2000 dolar oldu.

Muallimdahii
Yasaklı
30 Aralık 2023 21:49

30 yıllık öğretmenim mesleğin ilk yıllarında yiyorum içiyorum ayda 400 500 dolar artiriyordum mark alırsam mark vardı 600 700 mark artırıyordum şimdi borç ile geziyorum..

08 Aralık 2024 00:26

takiyyeci sen oluyorsun.. muhalefet yapacaksan mantıklı yap. şu an uzman öğretmen 50000 TL alıyor 1500 dolar üstü
difficulties, 1 yıl önce

ya yürü git takiyyeci. 2011 yılındaki maaşımın karşılığı 72 bin lira. şimdi alıyorum 25 bin lira. durum iyiye gidiyor diyor. senin iyiliğine...

2011de emekli olan 700 dolarla emekli oluyordu ben 400 dolarla emekli olacağım. seni takiyyeci seni. kaybol.

berkaydal
Şef
08 Aralık 2024 15:29

Yeni başlayan öğretmen 42-43 bin alıyor. O da 1200 dolar ancak eder. Geçmiş Sayfaları oku ne dediğime bak bakalım kaç lira olması gerekiyormuş. Matematik yok, okuma anlama yok. Ne işe yararsınız?

Sinercy 34, 1 ay önce
takiyyeci sen oluyorsun.. muhalefet yapacaksan mantıklı yap. şu an uzman öğretmen 50000 TL alıyor 1500 dolar üstü

okuryazar3
Müsteşar
08 Aralık 2024 20:07

1996 5 tane liralık adı verilen cumhuriyet altını,tam altın alıyordum..şu an 5 altın 100 bin maaşım başöğretmen maaşı..56 bin...bu aylarda zengin oldun yüksek vergi dilimine girdin diye 50 bin yatacak..Hangi Trilyonerden %48 vergi alıyorsa bilemiyom:))Bilen varsa yazsın!Aman yazarken dikkat edin kutsanmışları övmeme suçunu işlemeyin...

difficulties, 1 yıl önce

şimdi baktım emin olmak için. 2011 şubat maaşım 1940 lira. dolarda 1,6.

hayır nereye varacağını merak ediyorum. sanıyorum hükümeti savunacak ama kendi ayağına sıktı paşamın haberi yok.

berkaydal
Şef
08 Aralık 2024 20:40

Ortalama insanın anlayacağı şekilde farklı yollarla anlattım yine anlamıyorlar :)

okuryazar3, 1 ay önce

1996 5 tane liralık adı verilen cumhuriyet altını,tam altın alıyordum..şu an 5 altın 100 bin maaşım başöğretmen maaşı..56 bin...bu aylarda zengin oldun yüksek vergi dilimine girdin diye 50 bin yatacak..Hangi Trilyonerden %48 vergi alıyorsa bilemiyom:))Bilen varsa yazsın!Aman yazarken dikkat edin kutsanmışları övmeme suçunu işlemeyin...

okuryazar3
Müsteşar
08 Aralık 2024 22:54

Anlamazlıktan geliyorlardır,soygunu vurgunu talanı itiraf edebilmek yürek ister..Hem kutsanmış değerlerine tapınan tepinen güruhlar için doğrular biraz inciticidir,acıdır acıtır:))

berkaydal, 1 ay önce

Ortalama insanın anlayacağı şekilde farklı yollarla anlattım yine anlamıyorlar :)

TalhaEymenn
Memur
09 Aralık 2024 00:11

Ne yazsam boş. Altın hesabıyla vurmaya çalışıyorsunuz hala. Altın gercekten global bir sorun. Dolar bazında maaşınız arttı. Benzin ve mazot hesabıyla maaşınız arttı. Alım gücü eskiye nazaran arttı öğretmenlerin maaşı 1285 dolar. uzman ögretmen maaşı 1428 dolar. Baş ögretmen maaşı 1571 dolar. Bu maaşlar ekders hariç maaşlar gözü doymazlar etrafımız ateş cemberiyken hala açız edebiyatı yapıyorsunuz. Seri eksi bekliyorum zira memurlar nette baya stlmş var

masummemur
Yasaklı
09 Aralık 2024 15:41

Ev fiyatlarının ortalama 3,5 milyon tl olduğu güzel ülkemizde önceden karı koca bir memur çift çok rahat bir ev satın alırken, o eve iki tane çalışan memur cariye bile girse 4 kişiyle sittin sene bir ev alınmaz artık. doları benzini bırak sen.

ya bir de ne zaman duygu sömürüsünden vazgeçeceksiniz? yok etrafımız ateş çemberiymiş de, yok israil saldıracakmış da... devleti yönetenlerin politik ve özellikle ekonomide açtığı karadeliği savaş çığırtkanlığıyla demogoji yaparak örtbas etmesi çok mu hoşunuza gidiyor?

TalhaEymenn, 1 ay önce
Ne yazsam boş. Altın hesabıyla vurmaya çalışıyorsunuz hala. Altın gercekten global bir sorun. Dolar bazında maaşınız arttı. Benzin ve mazot hesabıyla maaşınız arttı. Alım gücü eskiye nazaran arttı öğretmenlerin maaşı 1285 dolar. uzman ögretmen maaşı 1428 dolar. Baş ögretmen maaşı 1571 dolar. Bu maaşlar ekders hariç maaşlar gözü doymazlar etrafımız ateş cemberiyken hala açız edebiyatı yapıyorsunuz. Seri eksi bekliyorum zira memurlar nette baya stlmş var
Toplam 58 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi