Editörler : E.Kayı Han
«31323334353637383940414243

Makamsızlar
Aday Memur
01 Ekim 2024 07:09

sağdan soldan duyduklarıyla gelip burada yorum yapıyor. sende dışardansın anlasılan hadi girde bakalım inanalım. yok mebden bir kişi müzik bölümene atanmış. siz o kadronun asıl kime açıldığını biliyormunuz biz dışardan kimse giremez mi dedik dışardan alım için kadro taleplerine yök onay vermiyor diyoruz ama anlayamıyorsunuz
StMngr, 7 ay önce
Sesi kesildi bazılarının. :)

barışaklan
Aday Memur
01 Ekim 2024 16:08

Dün çıktı bu ilan: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/10/20241001-4-20.pdf Ar. Gör. ilanı var gördüğünüz gibi. Sinop Üniversitesi araştırma üniversitesi değil.

Makamsızlar, 7 ay önce
sağdan soldan duyduklarıyla gelip burada yorum yapıyor. sende dışardansın anlasılan hadi girde bakalım inanalım. yok mebden bir kişi müzik bölümene atanmış. siz o kadronun asıl kime açıldığını biliyormunuz biz dışardan kimse giremez mi dedik dışardan alım için kadro taleplerine yök onay vermiyor diyoruz ama anlayamıyorsunuz

şiraze34
Memur
01 Ekim 2024 18:30

Bence tartışmayın hocam. Arş. gör ve Öğretim görevlisi kadrosunu dış alım olarak yorumlayanlar, rektör, personel daire sizi başından savıyor diyenler, öncelik siz değilsinizdir diyenler, süreçleri çok iyi bilip bu işlere yıllarını verdiklerini söyleyenler çok. Yalnız şunu düşünen yok; bu kadar farklı rumuzlu ve kuvvetle muhtemel Türkiye?nin farklı şehirlerinde olan insanlar YÖK ün dış alımda kısıtlamaya gittiğini konusunda nasıl oluyorsa aynı duyumu/bilgiyi/yalanı söylüyor ? Çünkü bu üniversitelerde kadro bekleyenlere iletilen şifahi bir durum. Bu böyle devam edecek demiyoruz böyle bir iddiamız yok. Ancak şu ana kadar ki durum dış alım hususunda (öğretim üyesi kadroları) kısıtlanmış ve parlak değildi. Bu demek değil böyle olacak.

Makamsızlar, 7 ay önce

barışaklan
Aday Memur
01 Ekim 2024 21:17

Madem siz çok iyi biliyorsunuz anlatın da öğrenelim dış alım neymiş, Öğr. Gör. Arş Gör alımı dış alım olmuyorsa ne oluyormuş? Engin bilgilerinizle aydınlatın.

şiraze34, 7 ay önce

Bence tartışmayın hocam. Arş. gör ve Öğretim görevlisi kadrosunu dış alım olarak yorumlayanlar, rektör, personel daire sizi başından savıyor diyenler, öncelik siz değilsinizdir diyenler, süreçleri çok iyi bilip bu işlere yıllarını verdiklerini söyleyenler çok. Yalnız şunu düşünen yok; bu kadar farklı rumuzlu ve kuvvetle muhtemel Türkiye?nin farklı şehirlerinde olan insanlar YÖK ün dış alımda kısıtlamaya gittiğini konusunda nasıl oluyorsa aynı duyumu/bilgiyi/yalanı söylüyor ? Çünkü bu üniversitelerde kadro bekleyenlere iletilen şifahi bir durum. Bu böyle devam edecek demiyoruz böyle bir iddiamız yok. Ancak şu ana kadar ki durum dış alım hususunda (öğretim üyesi kadroları) kısıtlanmış ve parlak değildi. Bu demek değil böyle olacak.

Kaganar
Aday Memur
02 Ekim 2024 20:06

Dış alım var-yok gibi kesin bir hüküm yok. Fakat geçen yıllara oranla dış alımın (Dr. Öğretim üyesi) dibe vurduğu net. Artık işin rektörleri aşmaya başladığı görülüyor. Doğrudan Ankara'dan çözmek gerekiyor.

Aressax
Aday Memur
03 Ekim 2024 18:03

Bence de böyle, şu an dışardan öğr üyesi alım ilanları çıkmış olabilir ama bariz şekilde önceki seneler gibi değil, yıl sonuna doğru ne olur bilinmez. Ben de üç farklı üniversite yöneticisinden yök muhabbetini duydum rektör taleplerinin olumsuz geldiğini. Rektör dediğimiz merkezden atanmış bir memur eskisi gibi çokta iplenmiyor olabilirler. Artık ya kuvvetli ilişkileri olan rektör ya da merkezden okkalı bir tanıdık bulunacak ne yazık ki..

Kaganar, 7 ay önce

Dış alım var-yok gibi kesin bir hüküm yok. Fakat geçen yıllara oranla dış alımın (Dr. Öğretim üyesi) dibe vurduğu net. Artık işin rektörleri aşmaya başladığı görülüyor. Doğrudan Ankara'dan çözmek gerekiyor.

punisher2
Aday Memur
05 Ekim 2024 16:50

4 ekimde çıkan ilanlar bu tartışmaları sonlandırmış olmalı..

Uzman3443
Aday Memur
04 Kasım 2024 16:42

Merhaba Arkadaşlar,

İlanlar çok az ve kısıtlı. Önümüzdeki 3 yıl böyle mi devam edecek. Alım olmayacak mı?

malikane.1999
Daire Başkanı
04 Kasım 2024 18:48

2024 yılı 2.dönem açıktan ve naklen atama izinleri sizce bu sene çıkacak mı. Bu izinler çıktığında ek kontenjanlar veriliyor

StMngr
Daire Başkanı
04 Kasım 2024 19:44

MYO'larda doktora yapan öğretim görevlilerine Dr. Öğr. Üyesi kadrosunun verilmeyeceği ile ilgili kararın olduğu söyleniyordu. Ki ben de yazdım bunu geçmişte. Ancak, son çıkan ilanla bu kararın aksine bir atama gerçekleşti. Benzer durumdaki arkadaşların bilgisine.

Atasagun25
Genel Müdür
05 Kasım 2024 00:32

YÖK?e giden talepler hakkında bilgisi olan var mı? İç/dış alım şeklinde mi değerlendirme yapılıyor acaba?

Dış alım ile ilgili olumlu/olumsuz bilgi alanınız oldu mu?

rope1948
Aday Memur
05 Kasım 2024 09:31

Hangi ilanda çıktı Hocam?
StMngr, 6 ay önce
MYO'larda doktora yapan öğretim görevlilerine Dr. Öğr. Üyesi kadrosunun verilmeyeceği ile ilgili kararın olduğu söyleniyordu. Ki ben de yazdım bunu geçmişte. Ancak, son çıkan ilanla bu kararın aksine bir atama gerçekleşti. Benzer durumdaki arkadaşların bilgisine.

magdurolan
Aday Memur
25 Kasım 2024 15:19

Merhabalar arkadaşlar,

Naklen atamada harcırah verilmiyor mu? Az önce personel dairesinden bir memur arkadaş emin olmamakla birlikte ödeme yapılmadığını söyledi. Yakın zamanda akademisyen olarak bir üniversiteden başka bir üniversiteye geçen olduysa bu konuda bizi aydınlatabilir mi?

yaka.m
Aday Memur
26 Kasım 2024 17:47

ben yeni baska bir universiteye naklen atamayla gectim, harcirah verilmiyor NET BILGI. 2023 sayistay denetlemesinde akademisyenin istifa edip baslama hakki bulundugundan ve harcirah odenmesi ile ilgili net bir kanun bulunmadigindan verilmemesi gerektigi görüşünü paylasmis, universitelerde bu nedenle odemiyor.

magdurolan
Aday Memur
26 Kasım 2024 19:51

Görevlendirme alan araştırma görevlisine veriyorlar diye biliyorum. Garip bir durum.

yaka.m, 5 ay önce
ben yeni baska bir universiteye naklen atamayla gectim, harcirah verilmiyor NET BILGI. 2023 sayistay denetlemesinde akademisyenin istifa edip baslama hakki bulundugundan ve harcirah odenmesi ile ilgili net bir kanun bulunmadigindan verilmemesi gerektigi görüşünü paylasmis, universitelerde bu nedenle odemiyor.

Makamsızlar
Aday Memur
28 Kasım 2024 06:33

Konu başlığına bakın akademisyen olmuş adamların derdine bakın.Biz kadro peşindeyiz bunlar yolluk peşine düşmüş utanmadan yeni başlık açmayıp burada kadro arayanların açtığı başlığa yazmışlar. yazık.

magdurolan
Aday Memur
28 Kasım 2024 07:21

Siz akademisyen olsanız ne fark eder acaba? Üslubunuza bakın. Muhtemelen yan odadaki akademisyenin ne yaptığını merak eden kıskanç tipik bir akademisyen olacaksınız. Konu başlığına gelince, yolluk konusunda bir başlık aç saydık memurdan tutun memur olmayan herkes bir şeyler yazabilirdi. Doğrudan akademisyen ve yükselme gibi durumlarla karşı karşıya kalan kişilerin bulunduğu bir gruba yazmak daha mantıklı değil mi? Sizi ne rahatsız etti? Lütfen başkalarının işine bu şekilde karışmayın. Burada yolluk durumunu sormak, kadro konusunda görüş paylaşılmasına engel değil. Böyle alışkanlıklarınız olursa kadro alacağınız yerde ciddi sıkıntı çekersiniz, benden söylemesi. Akademide siyaset önemli, sağduyu önemli yoksa çok iyi severler.

Makamsızlar, 5 ay önce
Konu başlığına bakın akademisyen olmuş adamların derdine bakın.Biz kadro peşindeyiz bunlar yolluk peşine düşmüş utanmadan yeni başlık açmayıp burada kadro arayanların açtığı başlığa yazmışlar. yazık.

alice44
Aday Memur
28 Kasım 2024 09:57

Yav adam aç aç. Sen brunch'ta paçanga böreği yoktu diyorsun.

magdurolan, 5 ay önce

Siz akademisyen olsanız ne fark eder acaba? Üslubunuza bakın. Muhtemelen yan odadaki akademisyenin ne yaptığını merak eden kıskanç tipik bir akademisyen olacaksınız. Konu başlığına gelince, yolluk konusunda bir başlık aç saydık memurdan tutun memur olmayan herkes bir şeyler yazabilirdi. Doğrudan akademisyen ve yükselme gibi durumlarla karşı karşıya kalan kişilerin bulunduğu bir gruba yazmak daha mantıklı değil mi? Sizi ne rahatsız etti? Lütfen başkalarının işine bu şekilde karışmayın. Burada yolluk durumunu sormak, kadro konusunda görüş paylaşılmasına engel değil. Böyle alışkanlıklarınız olursa kadro alacağınız yerde ciddi sıkıntı çekersiniz, benden söylemesi. Akademide siyaset önemli, sağduyu önemli yoksa çok iyi severler.

magdurolan
Aday Memur
28 Kasım 2024 10:12

Hocam anlıyorum ve anlayışla karşılıyorum. Tez vakitte işi rast gelsin. Ancak sanki buraya müstehcen video atmışız gibi bir muamele gördük. Uzman, yani işi bilenlere bir şey sormak istedik. Kaç kişiye engel olduk, kaç kişi bundan dolayı formu terk etti. Arkadaşımız zor süreçlerden geçiyor olabilir ama merak etmesin, eminim benim sürecim ondan kat kat daha zordur. İşimizle rezil rüsva oluruz. Binbir baskı görüyoruz. Öyle işi var, çok rahat gibi şeylerden vazgeçelim. Bu dönem o dönem değil. Neyse, herkesin gönlünce olsun.

alice44, 5 ay önce

Yav adam aç aç. Sen brunch'ta paçanga böreği yoktu diyorsun.

Toplam 859 mesaj
«31323334353637383940414243

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi