Editörler : E.Kayı Han
06 Ocak 2024 19:43

yerel mahkeme kararınin memuriyete etkisi
arkadaşlar merhaba ceza dosyasından dolayı kurumum tarafından idari soruşturma başlatıldı ve disiplin cezası aldım kesinleşti. ancak ceza dosyası devam ediyor eğer ceza alırsam kurum yerel mahkeme kararına göre mi ihraç eder yoksa Yargıtay'ın kararını bekler mi

r.diyojen
Genel Müdür
07 Ocak 2024 14:24

Ceza davası kesinleşmeden hüküm ifade etmez. Ama siz disiplin cezası almışsınız, aldığınız disiplin cezası uygulanır. İkisi farklı kulvarlar..

"hangi disiplin cezasını aldınız, aldığınız cezayı yargıya taşıdınız mı, idare mahkemesi ceza mahkemesini bekletici mesele yapacak mı v.s. v.s.. ??" bunlar da önemli. Soruda bunlar eksik.

07 Ocak 2024 20:39

Ceza davası ne üzerine 2 yıl üstü cezalar hagb olmuyor.

Yüz kızartıcı suçsa 2 ay da ceza alsan sorun...

Suçun muhteviyatı nedir hakaretse hagb olur geçer kavga vb gene hagb olur geçer.

Cb hakaret vb ise ya da irtikap zimmet kesinleşirse memuriyet gider.

Benim başımdda da var ayınısı disiplin cezaları artı sürgün artı adli süreç hepsi mahkemede

Adli süreç yeni başlıyor kyoktu bozdular dava açıldı tck 216 dan ifade savunma hepsini yaptık şahitler sundık göreceğiz

07 Ocak 2024 21:00

7 8 ay oldu sürgün edileli sonuç bekliyorum!!!

Şikayetçiler ile aynı yerde kalması sorun diyerekten sürdüler.şikayetçiler ile aynı birimde çalışmıyorum.

Haklarında adli ve idari soruşturma geçiren personel luzum gereği yer değişikliği yapılır diyerekten sürüldüm.

Tek nokta şikayet edenlerle aynı binada olmam şikayet konusu da kişilerle alakalı değil

Biz de kamu yararı yok orantısızlık var sağlık durumları diyerek dava açtık yd red aldık tam adli tatile geldi bakanlar vergi mahkemesi üyesiydi sonrasında hsk ile hakimler gitti yeni hakimler bakıp karar verecek

Hem 2 ceza aldım üstüne 1000 km sürgün yedim.

Ki kurumum her yerde var kamu yararı için başka şube birime atılabilirdim

07 Ocak 2024 21:03

Ve ben yapmadım...

Organize işler

Watsapp paylaşım sebebiyle ss alınarak sadece isim yazıyor diyerekten başkası ds başkası adına yapabilebilecek durum ama adınız çıkınca muhalif sendika vb nedenlerle uğraşıyorlar

Ali656506
Aday Memur
08 Ocak 2024 08:22

cevabınız için teşekkür ederim.kademe durdurma aldım şu an bölge idarede. olay TCK 158 yani kurum yargitayi beklemek zorunda mı kanunen
r.diyojen, 1 yıl önce

Ceza davası kesinleşmeden hüküm ifade etmez. Ama siz disiplin cezası almışsınız, aldığınız disiplin cezası uygulanır. İkisi farklı kulvarlar..

"hangi disiplin cezasını aldınız, aldığınız cezayı yargıya taşıdınız mı, idare mahkemesi ceza mahkemesini bekletici mesele yapacak mı v.s. v.s.. ??" bunlar da önemli. Soruda bunlar eksik.

r.diyojen
Genel Müdür
08 Ocak 2024 09:56

Ceza hukukuyla disiplin hukukunun delil değerlendirmesi farklıdır. Örneğin; ceza hukukunda suçun kanunda tanımlanmış olması ve suçun sizin tarafınızdan işlendiği konusunda ufacık bir şüphe dahi olmamalı. Ama disiplin hukukunda kurallar bu kadar katı değildir.

Velhasıl, ceza hukuku kararları kesinleşmeden hüküm ifade etmez, ancak bu disiplin soruşturmasına ve ceza verilmesine engel teşkil etmez. Aldığınız kademe ilerleme cezası uygulanmıştır, bölge idare işlemi iptal ederse işlem kaldırılır.

Yazarken çok defa düşündüm, konuya yabancı olan birisinin ikisi arasında ilişkiyi anlaması zor. Dosyayı görmeden sağlıklı yorum yapmak doğru değil, dosyalarınızı bir avukatın görmesi, yorum yapması daha sağlıklı olacaktır.

Ali656506, 1 yıl önce
cevabınız için teşekkür ederim.kademe durdurma aldım şu an bölge idarede. olay TCK 158 yani kurum yargitayi beklemek zorunda mı kanunen

Anyelaaley
Aday Memur
28 Ocak 2024 01:49

CB hakaret hagb m var 3 yıl sonra sınava giricem olumsuz mu olur
Asgariucretlimemur2, 1 yıl önce

Ceza davası ne üzerine 2 yıl üstü cezalar hagb olmuyor.

Yüz kızartıcı suçsa 2 ay da ceza alsan sorun...

Suçun muhteviyatı nedir hakaretse hagb olur geçer kavga vb gene hagb olur geçer.

Cb hakaret vb ise ya da irtikap zimmet kesinleşirse memuriyet gider.

Benim başımdda da var ayınısı disiplin cezaları artı sürgün artı adli süreç hepsi mahkemede

Adli süreç yeni başlıyor kyoktu bozdular dava açıldı tck 216 dan ifade savunma hepsini yaptık şahitler sundık göreceğiz

28 Ocak 2024 18:57

Kesinleşince yüz kızartıcı suç moduna giriyor sıkıntılı avukatla görüş

CANGUN
Şef
29 Ocak 2024 17:56

memuriyet öncesi alınan hasgb engel teşkil etmez(asker polis mit hariç)memur iken alınan hasgb hukuki açıdan yok hükmünde (temiz)saysada idari olarak ihraç çıkabilir, kurum takdiri

unlskr
Aday Memur
30 Ocak 2024 00:56

arkadaşlar merhaba ben askeri okuldayken 5809 skm suçundan hagb cezası aldım o dönemler mahkeme iddianameyi askeri okula gönderdi bir sıkıntı çıkmadı güvenlik soruşturmam olumlu geldi yaklaşık 5 senedir de görev yapıyorum ve muazzaflığı kazandım muazzaf oldum. Şimdi yeniden önüme geldi bununla ilgili sıkıntı yaşarmıyım, not düştü kararı aldım bu suçla ilgili
30 Ocak 2024 09:34

Takdir derken yüz kızartıcı suç değilse ihraç olamaz

CANGUN, 1 yıl önce
memuriyet öncesi alınan hasgb engel teşkil etmez(asker polis mit hariç)memur iken alınan hasgb hukuki açıdan yok hükmünde (temiz)saysada idari olarak ihraç çıkabilir, kurum takdiri

unlskr
Aday Memur
30 Ocak 2024 17:13

Bundan soruşturma geçirdiğimi idare tam 5 yıl önce, üst yazı ile öğrendi mahkeme kayıtlarında da var şimdi bununla ilgili disiplin soruşturması yapması zaman aşımına uğramıyor mu sonuçta devlet memurları kanununda, idare eylemi bildikten sonra 2 yıl içerisinde disiplin soruşturması açmaz ise zamanaşımana uğrar ve ceza verilemez yazıyor

Ali656506
Aday Memur
30 Ocak 2024 18:58

hangi suçtan soruşturma geçirdiniz
unlskr, 1 yıl önce
Bundan soruşturma geçirdiğimi idare tam 5 yıl önce, üst yazı ile öğrendi mahkeme kayıtlarında da var şimdi bununla ilgili disiplin soruşturması yapması zaman aşımına uğramıyor mu sonuçta devlet memurları kanununda, idare eylemi bildikten sonra 2 yıl içerisinde disiplin soruşturması açmaz ise zamanaşımana uğrar ve ceza verilemez yazıyor

unlskr
Aday Memur
30 Ocak 2024 19:06

5809 elektronik haberleşme kanunu muhalefet, biri adına hat açmışız, adam şikayetçi oldu. bizde biz kimlik görmeden açmadık dedik, ön ödeme geldi kabul etmedim. mahkemede işlem yapan temsilci özen göstermek zorunda dedi hagb verdi

Tarık Özel
Aday Memur
02 Şubat 2024 12:22

işin gerçekten çok zor
Anyelaaley, 1 yıl önce
CB hakaret hagb m var 3 yıl sonra sınava giricem olumsuz mu olur
02 Şubat 2024 12:52

Hukuktan yana leş bir duruma doğru diyoruz kendinden olmayanı yaşstmayan hukuk

unlskr
Aday Memur
02 Şubat 2024 18:04

iyi de hangi suç yüz kızartıcı hangisi değil nasıl karar vereceğiz. Bunun bi sıralaması yok mu o zaman bütün kasti işlenen suçlar yüz kızartıcı böyle saçmalık mı olur. Adam öldürene bile 10 sene yatırıp çıkan hukuk bizi ömür boyu cezaya çarptırıyor bu nasıl bi dange
02 Şubat 2024 19:49

657 de sayılmıştır yüz kızartıcı suçlar

unlskr, 1 yıl önce
iyi de hangi suç yüz kızartıcı hangisi değil nasıl karar vereceğiz. Bunun bi sıralaması yok mu o zaman bütün kasti işlenen suçlar yüz kızartıcı böyle saçmalık mı olur. Adam öldürene bile 10 sene yatırıp çıkan hukuk bizi ömür boyu cezaya çarptırıyor bu nasıl bi dange
02 Şubat 2024 19:50

Hırsızlık suçları İhaleye fesat karıştırma suçları Rüşvet suçları Anayasal düzene karşı gelme suçlar

02 Şubat 2024 19:53

Hırsızlık suçları

İhaleye fesat karıştırma suçları

Rüşvet suçları

Anayasal düzene karşı gelme suçları

Dolandırıcılık suçları

Sahtecilik suçları

Zimmet suçları

İnancın kötüye kullanılması suçları

İflas hilesi suçları

Kaçakçılık suçları

Tabi burada eksik olan cb ye hakarette bına dahil edilebilir

Onun dışında hakim savcı polislik askeriye alımlarında hagb olanları bile almayabiliyorlar ve mahkemelik olup kararlar mevcuttur

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi