Editörler : E.Kayı Han
14 Ocak 2024 18:51

Yargı Ödeneği'nin Adalet Bakanlığı personeline verilmeme saçmalığı?

Adalet Bakanlığında "Yargı Ödeneği" adı altında maaş kalemi var. Bordrolara yansıyor ve seyyanen 6 bin TL gibi bir tutara tekabül ediyor ancak Adliye ve Cezaevi personelleri yararlanamıyor. Kim yararlanıyor peki? Hakim ve savcılar yararlanıyor. Bizler yargı camiasında çalışmıyor muyuz? Başka bir kurumda bunun emsali var mıdır? Doktora verilen bir yan ödemenin hemşireye verilmediğini gördünüz mü? Yada okul müdürünün alıp öğretmenin almadığı bir seyyanen zam var mıdır? bu kadar laçka, keyfi yönetilen başka bir bakanlık daha yoktur. "Yargı Ödeneği"nin yargı personeline verilmemesi tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır.

Yargı Ödeneğinin tüm Adalet Bakanlığı personeline verilmesini istiyoruz. Editörler sesimizi duyurun.

muratgun922
Genel Müdür
15 Ocak 2024 09:26

adalet bakanlığındaki personeller sadece hakim savcıdan ibaret zaten. Türkiye genelinde katiplerin yarısı fazla değil bir gün iş bırakma eylemi yapsınlar yapamazsınız ama korkarsınız

abozkurtb
Aday Memur
15 Ocak 2024 10:27

Adalet Hizmetleri sınıfı olmadığı, sınıf durumundan ötürü de yargı ödeneği verilmediğini düşüyorum. Zaten çibanın başı sınıflar ayrılıklar, sağlık bakanlığındaki tüm personeller sağlık hizmetlerine tabi oldukları için maaşları da memurlara göre yüksek oluyor. Umarım bu sınıfsal farklar giderilir. Yargının tüm yükünü çeken personellere haksızlık diz boyu. Harcırahlar elinden alınmış, fazla mesai kuş yemi kadar ödenip o da 3-5 ayda bir ödeniyor. Herhangi bir yan hakkı bulunmayan bir grup olarak kaldı.

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
15 Ocak 2024 10:46

Yargı ödeneğinin dayanağı olan mevzuat nedir?

zorsevda
Yasaklı
15 Ocak 2024 14:38

https://www.memurlar.net/haber/727332/hakim-ve-savci-maaslari-nasil-hesaplanir.html

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
15 Ocak 2024 15:10

Meclis tutanaklarına ulaştım. Bagacaz. Burası Boyabat ...

zorsevda, 1 yıl önce

https://www.memurlar.net/haber/727332/hakim-ve-savci-maaslari-nasil-hesaplanir.html

zorsevda
Yasaklı
15 Ocak 2024 16:08

süpersin.. yargıtayda cezaevi çalışanlarının sendika hakkının olmamasını anayasaya aykırı buldu.. anayasa mahkemesinin düzeltme kararını bekliyoruz..

ÇOTANAK, 1 yıl önce

Meclis tutanaklarına ulaştım. Bagacaz. Burası Boyabat ...

ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
15 Ocak 2024 20:12

Yav o iş öyle olmaz :)

Yargıtay, Kanunların, c.başkanı kararının bla bla bla, anayasaya aykırılığı iddiasıyla açılacak davaları karara bağlayamaz. Bu görev Anayasa MAhkemesinindir. O işte başka iş var.

zorsevda, 1 yıl önce

süpersin.. yargıtayda cezaevi çalışanlarının sendika hakkının olmamasını anayasaya aykırı buldu.. anayasa mahkemesinin düzeltme kararını bekliyoruz..

dca23
Şef
16 Ocak 2024 09:40

buradaki haberde gözükmez yargı ödeneği çünkü bu haber 2018 Şubat'ın haberi. Hakim savcılara seyyanen olarak verilen yargı ödeneği 2018 Aralık ayında verildi. memurlar net in Maaş hesaplama robotuna girip bakmak da zor olmamalı. orada görebilirsiniz yargı ödeneğini

zorsevda, 1 yıl önce

katip1988
Şube Müdürü
20 Ocak 2024 22:55

3 saç ayağı var hs, avukat mağdur/sanık gerisi fasa dışı bu sistemde!

katip1988
Şube Müdürü
05 Aralık 2024 19:11

memur sen Türk büro sen adalet sen neden dava açmıyor?

07 Aralık 2024 18:43

yeni yıl takvimi ve bardak falan ayarlıolar
katip1988, 2 ay önce

memur sen Türk büro sen adalet sen neden dava açmıyor?

İnfaz4206
Şube Müdürü
08 Aralık 2024 03:24

Başka ne işe yariyorlarr :)
ölene kadar sözleşme, 1 ay önce
yeni yıl takvimi ve bardak falan ayarlıolar

checkvizor
Şef
08 Aralık 2024 08:50

Şuana kadar personel için faydalı bir iş yapıldığını gören var mı burada?

mudara61
Aday Memur
08 Aralık 2024 19:49

ne zaman iş bırakma eylemi yapıyoruz, ben yakama broş takıp eylem yapılmasını saçma buluyorum da

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi