Editörler : E.Kayı Han
16 Ocak 2024 16:04

Sözleşmeli Personel Eş durumu tayin

ticaret il müdürlüğnde Sözleşmeli olarak çalışıyorum eşim farklı bir şehirde çalışıyor acaba eş durumundan tayin hakkım var mı yoksa 3+1 mi beklemeliyim

16 Ocak 2024 23:40

Bir senen dolunca isteye bilirsin

bhraydın
Aday Memur
17 Ocak 2024 10:17

SÖZLEŞMELİ OLSAM DAHİL Mİ

bhraydın
Aday Memur
17 Ocak 2024 10:33

Bana sözleşmelisin öyle bir hakkın yok denildi

irem.t
Aday Memur
17 Ocak 2024 16:54

ben de aynı durumdayım. 3+1 i bekleyip 3 seneyi doldurmak gerekiyormuş. daha sonra da geçmek istediğiniz kurumda boş kadro ve pozisyon bulmanız gerektiği bilgisi verildi

harita94
Genel Müdür
17 Ocak 2024 22:17

Eş durumu tayinlerinde hiçbir şeyin önemi yoktur.hiçbir şekilde boş kadro olması vs önemli değildir.isterse çalıştığınız kurumda hiç kimse kalmasın yinede eş durumu tayini yapılır. Size bahsedilen mazeretsiz tayinler için geçerli.
irem.t, 8 ay önce

ben de aynı durumdayım. 3+1 i bekleyip 3 seneyi doldurmak gerekiyormuş. daha sonra da geçmek istediğiniz kurumda boş kadro ve pozisyon bulmanız gerektiği bilgisi verildi

bhraydın
Aday Memur
18 Ocak 2024 09:25

ben de öyle olduğunu direttim fakat müdürümüz can güvenliği ve sağlık mazareti için tek geçerli denildi.

harita94, 8 ay önce
Eş durumu tayinlerinde hiçbir şeyin önemi yoktur.hiçbir şekilde boş kadro olması vs önemli değildir.isterse çalıştığınız kurumda hiç kimse kalmasın yinede eş durumu tayini yapılır. Size bahsedilen mazeretsiz tayinler için geçerli.

memursendika
Aday Memur
28 Şubat 2024 15:54

Sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmaktayken memur kadrosuna atananlar, memur kadrosuna atanmadan önceki pozisyonlarında tâbi oldukları mevzuata göre yer değiştirme hakkına sahiplerse diğer şartları sağlayan eş durumu atamasının yapılması engellenemez. Emsal mahkeme kararı:

https://www.facebook.com/caneryasin.kabartan/posts/pfbid02FzquLsYauBne81aKu2y1aSyk3WpvHc6EtsAUm4WRQxomQwFoVHKurp3roP37rsGul

Alicancan35
Aday Memur
13 Mayıs 2024 20:56

Ben de aynı durumdayim 6 ay önce tayin basvursunda bulundum ( eş durumundan) başvuruma verilen red kararinda sözleşmeli personel çalistirmasina dair esasları gerekçe göstererek bir senem dolmadiği için tayin talebime olumsuz cevap verildi. Şimdi bu ay bir senem dolacak ve normalde Cumhurbaşkanı sözleşmeli personel çalistirmasina dair esaslara göre tayin hakkımın olması lazım ama konustuğum personel dairesindekiler hayır 3+1 e tabisiniz olmaz basvursanda olumsuz sonuclanir diyorlar. İyi de 6 ay önceki dilekçemi sözlesmeli personel çalistirmasina dair esaslara istinaden redd ettiniz dedim ama dinlemediler. Ne yapacağımı bilemedim bu konuda net bir bilgiye ulaştınız mi acaba ?

bhraydın, 8 ay önce

Bana sözleşmelisin öyle bir hakkın yok denildi

switchgear
Aday Memur
15 Mayıs 2024 15:54

bu konu hakkında tecrübeli, yaşanmışligi olan ve bilgi verebilecek biri yok mu ? bütün acılarımıza son verelim biz de

yldz21
Aday Memur
15 Mayıs 2024 16:02

çünkü beyinsiz bunlar.

Alicancan35, 4 ay önce

Ben de aynı durumdayim 6 ay önce tayin basvursunda bulundum ( eş durumundan) başvuruma verilen red kararinda sözleşmeli personel çalistirmasina dair esasları gerekçe göstererek bir senem dolmadiği için tayin talebime olumsuz cevap verildi. Şimdi bu ay bir senem dolacak ve normalde Cumhurbaşkanı sözleşmeli personel çalistirmasina dair esaslara göre tayin hakkımın olması lazım ama konustuğum personel dairesindekiler hayır 3+1 e tabisiniz olmaz basvursanda olumsuz sonuclanir diyorlar. İyi de 6 ay önceki dilekçemi sözlesmeli personel çalistirmasina dair esaslara istinaden redd ettiniz dedim ama dinlemediler. Ne yapacağımı bilemedim bu konuda net bir bilgiye ulaştınız mi acaba ?

Alicancan35
Aday Memur
15 Mayıs 2024 17:25

Gerçekten de bu bilgi kirliliği çok kötü bir şey. Keşke her sey net olsa da biz de ona göre hareket etsek.

yldz21, 4 ay önce

çünkü beyinsiz bunlar.

Mebbüropersoneli
Aday Memur
28 Mayıs 2024 08:41

Hocam bakanlıklarca aynı yönetmelik , aynı kanun, aynı kararname farklı uygulanıyor. Bu yüzden bu konuda kafa karışıklığı var. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslarda Kurum içi yer değişikliği şartlarını taşıyorsanız dava açın. Bunun başka çaresi kalmadı.

Alicancan35, 4 ay önce

Gerçekten de bu bilgi kirliliği çok kötü bir şey. Keşke her sey net olsa da biz de ona göre hareket etsek.

Alicancan35
Aday Memur
28 Mayıs 2024 10:45

Bir senem yeni doldu, bir daha tayine başvurdum olumsuz gelse eşimde yanıma gelemiyor ona da redd verildi mecburen öyle yapacam.

Mebbüropersoneli, 4 ay önce

Hocam bakanlıklarca aynı yönetmelik , aynı kanun, aynı kararname farklı uygulanıyor. Bu yüzden bu konuda kafa karışıklığı var. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslarda Kurum içi yer değişikliği şartlarını taşıyorsanız dava açın. Bunun başka çaresi kalmadı.

Mebbüropersoneli
Aday Memur
29 Mayıs 2024 17:41

Hocam ben de aynı durumdayım. Dilekçemi reddettiler avukat araştırıyoruz dava acicaz , ne kadar sürede sonuçlanır hiçbir fikrim yok.

Alicancan35, 4 ay önce

Bir senem yeni doldu, bir daha tayine başvurdum olumsuz gelse eşimde yanıma gelemiyor ona da redd verildi mecburen öyle yapacam.

Alicancan35
Aday Memur
29 Mayıs 2024 22:34

Ben de öyle yapacam hocam, dilekçe verdim açıklanmasını bekliyorum ki yüksek ihtimalle kurum redd verecek gibi

Hocam ben de aynı durumdayım. Dilekçemi reddettiler avukat araştırıyoruz dava acicaz , ne kadar sürede sonuçlanır hiçbir fikrim yok.

yldz21
Aday Memur
31 Mayıs 2024 11:43

Bu konu hakkında ombusman kararı çıktı. 2024/2839 sayılı başvuru tarihli. 24/05/2024 sayılı karara bakin

Alicancan35
Aday Memur
31 Mayıs 2024 14:23

Çok isabetli bir karar vermişler. Gerçekten de bizle ilgisi olmayan geçici bir madde yüzünden mağdur ediliyoruz.

yldz21, 3 ay önce

Bu konu hakkında ombusman kararı çıktı. 2024/2839 sayılı başvuru tarihli. 24/05/2024 sayılı karara bakin

Alicancan35
Aday Memur
31 Mayıs 2024 14:36

Hocam bana mesaj atmışsınız ama size cevap yazamadım. Hesabınız mesaj almaya kapalı sanırım

Obiwan1
Aday Memur
26 Haziran 2024 21:27

İyi günler, kararı bulamadım yardımcı olur musunuz

yldz21, 3 ay önce

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi