Editörler : cihan27E.Kayı Han

Mytmoor
Memur
24 Ocak 2024 11:18

Yaa başkan niye bu kadar takıldın ki!! 30 veya 40, anlatılmak isteneni anladın işte. Birilerinin yazım yanlışını veya hatalı bilgisini ortaya dönküce plaket mi veriliyor sizlere?

Karizmaunl, 1 yıl önce

30 büyükşehir var diğer 10 büyükşehirin isimlerini paylaşırmısın

srvngrc
Daire Başkanı
24 Ocak 2024 11:37

Muğla'nın, Antalya'nın turistik ilçelerine bir gidin bakalım Ankara'ya pahalı diyor musunuz? Kiralar ve ev fiyatları uçmuş durumda. Kışın ısınma gideri var yazın soğutma gideri var. Yeme, içme, eğlenme yerleri turiste yönelik olduğu için ateş pahası.

Bu iş düz mantıkla çözülemez. 3 tane mega şehir, 30 tane büyükşehir gibi bir kriter olursa saçmalık olur. Öteki başlıkta da yazdım buraya da yazayım. Her şehrin farklı dinamikleri var hatta bir şehirdeki ilçelerin bile farklı dinamikleri var. İzmir'de Çeşme ile Ödemiş aynı değil. Ankara'da Çankaya ile Nallıhan aynı değil. Bunun ayrımını yapmak gerekir. Eğer böyle bir ödeme kalemi oluşturulacaksa her ilçe için hayat pahalılığı endeksi belirlenmesi lazım. Belirlenecek katsayı oranında da ek ödeme yapılması lazım.

Türkiye'nin en büyük 2. ili olan Ankara'nın Nallıhan ilçesi ile daha 10 sene önce büyükşehir olabilmiş Muğla'nın Bodrum ilçesini, ikisi de büyükşehire bağlı diye, aynı koşullara tabiymiş gibi değerlendirmek ve eşit yapmak saçma olur.

İstatistik Kurumu bir çalışma yapar ve her ilçedeki kira, ulaşım, eğitim, sağlık, yeme-içme gibi giderlerin fiyatlarına göre katsayı belirlenir. En yüksek memur aylığına bağlı bir ödeme kalemi oluşturulur olur biter.

galafan, 1 yıl önce

İstanbul, Ankara ve İzmir'i bence diğer şehirler ile kıyaslamak kesinlikle mümkün değil, ne eklerseniz ekleyin. Hadi belki bir de Bursa. Bu illerdeki memurlar gerçekten çok zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor.

Makine muh8842
Aday Memur
24 Ocak 2024 11:42

Ben karabukteyim kiram 10 yani kira her yerde kiradir oransal büyüksehirlere fazla verilebilir her memur almalı zammı bizimde yol paramız var bedava gelip gitmiyoruz
Yukatuman, 1 yıl önce

Abicim erzurumda kiran ne kadar istanbula yeni atanan kişiinin kirası minimum 15 o da 1+1 insanlar ev arkadasyla yasıyor buralarda yzıktır

murat_326
Şube Müdürü
24 Ocak 2024 11:43

Diğer illerde verilmesi neden saçmalık oluyor, anlarım büyük şehirlerin sıkıntısı biraz daha fazla, az da olsa diğer sehirlerdeki lerede verilmesi lazım, evi olan memura verirlerse bu kadar konusacakmisin

Yukatuman, 1 yıl önce

Her ile verilmesi asıl saçmalık insanlar ankara istanbul gibi yerlerden kaçmasın die verilecek bu tazminatlar

murat_326
Şube Müdürü
24 Ocak 2024 11:46

Bende buyuksehirde oturuyorum, adil olun lütfen

tekgöz
Daire Başkanı
24 Ocak 2024 11:47

30 Ocak bekleyelim bakalım. Pek umudum yok benim açıkçası ...

pekgozenes
Aday Memur
24 Ocak 2024 12:00

Ağzına sağlık müdürüm. Gayet güzel açıklamışsın ama anlayana....

srvngrc, 1 yıl önce

Muğla'nın, Antalya'nın turistik ilçelerine bir gidin bakalım Ankara'ya pahalı diyor musunuz? Kiralar ve ev fiyatları uçmuş durumda. Kışın ısınma gideri var yazın soğutma gideri var. Yeme, içme, eğlenme yerleri turiste yönelik olduğu için ateş pahası.

Bu iş düz mantıkla çözülemez. 3 tane mega şehir, 30 tane büyükşehir gibi bir kriter olursa saçmalık olur. Öteki başlıkta da yazdım buraya da yazayım. Her şehrin farklı dinamikleri var hatta bir şehirdeki ilçelerin bile farklı dinamikleri var. İzmir'de Çeşme ile Ödemiş aynı değil. Ankara'da Çankaya ile Nallıhan aynı değil. Bunun ayrımını yapmak gerekir. Eğer böyle bir ödeme kalemi oluşturulacaksa her ilçe için hayat pahalılığı endeksi belirlenmesi lazım. Belirlenecek katsayı oranında da ek ödeme yapılması lazım.

Türkiye'nin en büyük 2. ili olan Ankara'nın Nallıhan ilçesi ile daha 10 sene önce büyükşehir olabilmiş Muğla'nın Bodrum ilçesini, ikisi de büyükşehire bağlı diye, aynı koşullara tabiymiş gibi değerlendirmek ve eşit yapmak saçma olur.

İstatistik Kurumu bir çalışma yapar ve her ilçedeki kira, ulaşım, eğitim, sağlık, yeme-içme gibi giderlerin fiyatlarına göre katsayı belirlenir. En yüksek memur aylığına bağlı bir ödeme kalemi oluşturulur olur biter.

Kuper
Memur
24 Ocak 2024 12:01

3+1 de otoruyorsundur , isysnbul da 10k ya ev yok neredeyse. varsa bile kenar mahalle kenar evleridir
Makine muh8842, 1 yıl önce
Ben karabukteyim kiram 10 yani kira her yerde kiradir oransal büyüksehirlere fazla verilebilir her memur almalı zammı bizimde yol paramız var bedava gelip gitmiyoruz

borce
Aday Memur
24 Ocak 2024 12:07

İstisnaları hariç tutarsak olması gereken Büyükşehir Merkez İlçe tazminatı gelmelidir. Özellikle İzmir İstanbul Ankara Bursa Mersin Muğla Antalya olmak üzere büyükşehir merkezlerine yeni atanan bir memur ünvanlı bile olsa ciddi manada geçim derdine düşmektedir. Kıdemli olsa dahi bu seferde ev alma imkanı(en büyük sorun barınmadır) mevcut şartlarda zordur. Merkez ilçe dışında kalan yerlerde ise nispeten geçim daha kolaydır. Alanya-Bodrum-Çeşme vs yerler ise birer istisnadır buralara ayrı bir tanımlama yapıladabilir yapılmayadabilir. Büyükşehir tazminatına karşı çıkan arkadaşlar doğu veya terör tazminatına(her yerin koşulu farklıdır) da karşı çıkmakta mıdır acaba? hep ben de alayım mantığı yanlıştır. Dediğim gibi ben olsam mevcut şartlarda Büyükşehir Merkez İlçe tazminatını gündeme alırdım. İmkanı olan memurlar zaten tayin yoluyla buralardan gitmekte veya kalmak zorunda olanlar ise düşük motivasyonla çalışmaktadır. Kira desteği gibi bir açılımla gelirlerse kiralar mevcutun 1,5 katına çıkacaktır ki pek mantıklı değildir.

firatli_genclik
Genel Müdür
24 Ocak 2024 12:17

Eğer böyle bir tazminat imkanı varsa her bakanlık için kendi tasarrufta bulunsun. MEB büyükşehir dediğimiz illerin birçoğu norm fazlası öğretmenden geçilmiyor. Aksine öğretmen tutulamayan yerlerde değerlendirilmeli bu ücret.

firatli_genclik
Genel Müdür
24 Ocak 2024 12:26

Bu durumda bu ücret yalnızca İstanbul için mantıklı olabilir

izzetpasa1948
Aday Memur
24 Ocak 2024 12:27

inşallah 3600 meselesi gibi uzatmazlar

ysgreys
Memur
24 Ocak 2024 12:33

2 senedir izmir'de memurum hatay depreminde evim yıkıldı memleketim hatay. Geçinemediğim için memleketime dönmeyi düşünüyordum dönecek memleket kalmadı. ailem konteynerda zor şartlarda yaşıyor. 30 yıllık apartmanda 15bin TL kira veriyorum. bana kenar mahalleye git falan demeyin kenar mahallelerde de 10 bin tl'den aşağıya ev yok. maaş daha yeni 33.500 oldu. muhtemelen 4 ay sonra ev sahibim ağzını 20bin TL'den açacaktır. kabul etmeyip taşınsam yine en az 15bin'e ev bulurum daha ucuzu şu an kenar mahallelerde bile yok. arkadaşlar iki semt arası nakliye sorun 20bin TL diyorlar burada.. yani taşınmak minimum 100bin TL emlak komisyon depozito vs girince işin içine. sizlerden rica ediyorum konusurken boş boş yorumlar yapmayın. anamız ağladı büyükşehirlerde anamız. verilecek 3-5 kurus için birbirinizin paçasından tutup aşağı çekeceğinize birbirinize destek olun. cıldırıyorum yorumlarınızı okurken. hesap kitap ortada. nasıl geçineceğiz bu şartlarda?

C.Z.c.z
Şef
24 Ocak 2024 12:35

Aradigim yorum. Kalemine sağlık.

srvngrc, 1 yıl önce

24 Ocak 2024 12:38

kimse merak etmesin bu uygulama hayata geçerse daha doğrusu geçme ihtimali güçlendiği anda kiralar 5 bin TL daha zamlanmis olur. Ev sahipleri aç gözlü doymak bilmez

C.Z.c.z
Şef
24 Ocak 2024 12:49

Haklısın. Haklıyız. Hepimizde bir takım sorunlar mevcut. Bana 1 verirler ise sana 3 versin kardeşim. Depremzedesin. Allah sana kolaylık versin.

ysgreys, 1 yıl önce
2 senedir izmir'de memurum hatay depreminde evim yıkıldı memleketim hatay. Geçinemediğim için memleketime dönmeyi düşünüyordum dönecek memleket kalmadı. ailem konteynerda zor şartlarda yaşıyor. 30 yıllık apartmanda 15bin TL kira veriyorum. bana kenar mahalleye git falan demeyin kenar mahallelerde de 10 bin tl'den aşağıya ev yok. maaş daha yeni 33.500 oldu. muhtemelen 4 ay sonra ev sahibim ağzını 20bin TL'den açacaktır. kabul etmeyip taşınsam yine en az 15bin'e ev bulurum daha ucuzu şu an kenar mahallelerde bile yok. arkadaşlar iki semt arası nakliye sorun 20bin TL diyorlar burada.. yani taşınmak minimum 100bin TL emlak komisyon depozito vs girince işin içine. sizlerden rica ediyorum konusurken boş boş yorumlar yapmayın. anamız ağladı büyükşehirlerde anamız. verilecek 3-5 kurus için birbirinizin paçasından tutup aşağı çekeceğinize birbirinize destek olun. cıldırıyorum yorumlarınızı okurken. hesap kitap ortada. nasıl geçineceğiz bu şartlarda?

kapadok
Müsteşar Yardımcısı
24 Ocak 2024 14:22

ben bir şey vereceklerini düşünmüyorum. Laf olsun diye bir şey açıklarlar, şartlara baktığınızda kimse yararlanamaz. Sırf tribünlere oynarlar.

xLmx
Şef
24 Ocak 2024 19:37

misal kendisi yada eşinin üstüne ev olana vermezler
kapadok, 1 yıl önce

ben bir şey vereceklerini düşünmüyorum. Laf olsun diye bir şey açıklarlar, şartlara baktığınızda kimse yararlanamaz. Sırf tribünlere oynarlar.

24 Ocak 2024 19:38

Çok haklısınız aynı il içerisinde nüfusu 300.000 olan ilçe de var 25.000 olan az gelişmiş ilçelerde var birinde kiralar 20.000 diğerinde 5.000 fakat bu işi tuik e bırakmak ne kadar doğru olur bilemedim , tuik yerine sahibinden kira ortalamalarıni göz önünde bulundurmak daha mantıklı gibi

srvngrc, 1 yıl önce

24 Ocak 2024 19:42

Bulunduğum ilçe merkez ilçeden nüfus ve hayat pahaliligi olarak çok ileride, Balıkesirde de birçok ilçe merkez ilçeden daha pahalı iyice araştırmadan algı yapmayın sadece bodrum çeşme diye

borce, 1 yıl önce

İstisnaları hariç tutarsak olması gereken Büyükşehir Merkez İlçe tazminatı gelmelidir. Özellikle İzmir İstanbul Ankara Bursa Mersin Muğla Antalya olmak üzere büyükşehir merkezlerine yeni atanan bir memur ünvanlı bile olsa ciddi manada geçim derdine düşmektedir. Kıdemli olsa dahi bu seferde ev alma imkanı(en büyük sorun barınmadır) mevcut şartlarda zordur. Merkez ilçe dışında kalan yerlerde ise nispeten geçim daha kolaydır. Alanya-Bodrum-Çeşme vs yerler ise birer istisnadır buralara ayrı bir tanımlama yapıladabilir yapılmayadabilir. Büyükşehir tazminatına karşı çıkan arkadaşlar doğu veya terör tazminatına(her yerin koşulu farklıdır) da karşı çıkmakta mıdır acaba? hep ben de alayım mantığı yanlıştır. Dediğim gibi ben olsam mevcut şartlarda Büyükşehir Merkez İlçe tazminatını gündeme alırdım. İmkanı olan memurlar zaten tayin yoluyla buralardan gitmekte veya kalmak zorunda olanlar ise düşük motivasyonla çalışmaktadır. Kira desteği gibi bir açılımla gelirlerse kiralar mevcutun 1,5 katına çıkacaktır ki pek mantıklı değildir.

Toplam 159 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi