Editörler : cihan27E.Kayı Han

kerouac79
Daire Başkanı
25 Ocak 2024 17:11

burada amaç istanbul, ankara, izmir gibi büyük şehirlerden kaçışları önlemek.. bu gidişle bu 3 şehirde memur bulamayacaklar. her şehre eşit veya birbirine yakın tazminat verirseniz istanbul'daki adam için istanbul yine çok anlamsız olur... dolayısıyla 3 büyük şehre oldukça farklı düzeyde tazminat gelmesi gerekir ve eğer verirlerse öyle de olacaktır...

west19
Şef
25 Ocak 2024 17:50

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.
arkadaşlar zaten büyükşehir tazminati veriliyor. İstanbul Ankara ve İzmir için 500 civarı diğer büyük şehirde çalışanlara 350 civarında. maaş bodronuza veya memurlar.net maaş robotunda görebilirsiniz
25 Ocak 2024 18:27

evet bozdurup bozdurup harcarsın artık. :)

west19, 1 yıl önce
arkadaşlar zaten büyükşehir tazminati veriliyor. İstanbul Ankara ve İzmir için 500 civarı diğer büyük şehirde çalışanlara 350 civarında. maaş bodronuza veya memurlar.net maaş robotunda görebilirsiniz

sorocan1903
Aday Memur
25 Ocak 2024 20:52

arkadaşlar bu tazminata inanan varsa elimde çok güzel bir köprü var; 2. el bir köprü; sağlamdır

lastcheva
Memur
25 Ocak 2024 21:12

Ne kadar çokmuş yav

west19, 1 yıl önce

Abbas.KILKUYRUK2
Şube Müdürü
25 Ocak 2024 23:22

Moruk mu,? Bu mesaj senin başını çoktan belaya sokmuştur

SocialSecurity, 1 yıl önce

aynen moruk istanbul ankara belediyesini alırsam verecem yazacakmış beyannameye

mhuamanasıl
Aday Memur
26 Ocak 2024 09:11

Arkadaşlar lütfen linçlemeden önce mesajımı okuyun :) büyükşehir tazminatını Büyükşehirde yaşayan ve sadece yerel yönetimlerde çalışanlar mı alacak ? örneğin üniversite vergi daireleri gibi kurumlar kapsam dışında mı olur ? fikriniz nedir?

tekgöz
Daire Başkanı
26 Ocak 2024 10:29

Kira yardımı yapacaklar diye kulislerde konuşuluyor. Her Büyükşehirde aynı rakam olacağını sanmam şahsen . Mesela İstanbul , Ankara, İzmir, Antalya gibi kiraların çok yüksek olduğu yerde 3000 tl ise diğer yerlerde 1500 olabilir. Sadece örnek bu rakamlar ama öyle 5000 bin bekleyen boşuna beklemesin. Mehmet Şimşek faktörü var unutmayın. Emeklilere 1500 tl fazla vermek için bile sınırları zorladılar. Rakam farklılığından başka bir kriter getireceklerini de sanmıyorum çünkü bazı şeylerin önüne geçemezler. 30 Ocakta belli olur . Kiralar aldı başını gidiyor. Düşükte olsa bir şeyler yapmak mecburiyetinde kalacaklar gibi. Bakalım bekleyelim.

Doganes1997
Aday Memur
26 Ocak 2024 10:55

kira yardımı olarak verildiğinde ev sahipleri de kiralara yuzde yüz zam ister, bir ise yaramaz yardım

MEHMETHAN OSMANLI
Şube Müdürü
26 Ocak 2024 11:15

Genel seçimde vaadedilen kira yardı yerel seçim de bir daha gündeme getiriyor. Muhtemelen gelecek genel seçimdede vaadler arasında olur merak etmeyin

kerouac79
Daire Başkanı
26 Ocak 2024 11:30

kardeş sen de linç yemek için özel uğraşmışın.. sadece yerel yönetimde çalışanın alması diye bir şey olabilir mi? nerden geliyor bu acayip fikirler aklınıza... büyükşehirde çalışn her memur alacak elbette

mhuamanasıl, 1 yıl önce

Arkadaşlar lütfen linçlemeden önce mesajımı okuyun :) büyükşehir tazminatını Büyükşehirde yaşayan ve sadece yerel yönetimlerde çalışanlar mı alacak ? örneğin üniversite vergi daireleri gibi kurumlar kapsam dışında mı olur ? fikriniz nedir?

mhuamanasıl
Aday Memur
26 Ocak 2024 12:00

arkadaşlar bende sizin gibi duyduklarımı teyit etmek için buraya yazıp soruyorum. Buraya yazılan her şey %100 doğru da benim mi haberim yok? Adam gibi fikriniz nedir dedim? Bu fikrin ortaya çıkış nedenini ben açıklayayım. Madem öyle bir tazminat verilecekti neden yerel seçimler beklendi? doğal olarak yerel yönetimlerden oy alma amacı doğmuş olamaz mı ? eksi veren arkadaşlar keşke yorum yasaydınız neyi beğenmediğinizi bizde anlasaydık.

kerouac79, 1 yıl önce

kardeş sen de linç yemek için özel uğraşmışın.. sadece yerel yönetimde çalışanın alması diye bir şey olabilir mi? nerden geliyor bu acayip fikirler aklınıza... büyükşehirde çalışn her memur alacak elbette

mhuamanasıl
Aday Memur
26 Ocak 2024 12:02

Ayrıca umarım dediğiniz gibi büyükşehirde yaşayan herkes yararlanı. Hatta tüm memurlar yararlansın. Derdim ayrıştırmak değil sadece bu vaad neden yerel seçimlere saklandı bunu merak ediyorum.

kerouac79, 1 yıl önce

kerouac79
Daire Başkanı
26 Ocak 2024 12:19

amaç hem yerel seçimde oy almak hem de gerçekten özellikle 3 büyükşehirde çalışmak isteyen memur çok azaldı. Yani bu tazminat memurların kaşının gözünün hatrına değil, devlet kendini düşündüğü için, büyükşehire memur bulmaya çalıştığı için verilecek (eğer verilirse)...

O yüzden yerel yönetimde çalışan falan ayrım olmaz...

Bizim dairede (izmirde) başka şehirlere gitmek için tayin isteyenler oldu.

Ki bunlar burda düzeni olan adamlar, kaçmak peşindeler...

yeni memur olacak adamların istanbul'u izmir'i ankarayı tercih etmesi için bir şeyler yapmaları gerekiyor...

mhuamanasıl, 1 yıl önce

arkadaşlar bende sizin gibi duyduklarımı teyit etmek için buraya yazıp soruyorum. Buraya yazılan her şey %100 doğru da benim mi haberim yok? Adam gibi fikriniz nedir dedim? Bu fikrin ortaya çıkış nedenini ben açıklayayım. Madem öyle bir tazminat verilecekti neden yerel seçimler beklendi? doğal olarak yerel yönetimlerden oy alma amacı doğmuş olamaz mı ? eksi veren arkadaşlar keşke yorum yasaydınız neyi beğenmediğinizi bizde anlasaydık.

mhuamanasıl
Aday Memur
26 Ocak 2024 12:25

ikna edici bir bakış açısı sağolun fikirlerinizi paylaştıgınız için. :)

kerouac79, 1 yıl önce

amaç hem yerel seçimde oy almak hem de gerçekten özellikle 3 büyükşehirde çalışmak isteyen memur çok azaldı. Yani bu tazminat memurların kaşının gözünün hatrına değil, devlet kendini düşündüğü için, büyükşehire memur bulmaya çalıştığı için verilecek (eğer verilirse)...

yeni memur olacak adamların istanbul'u izmir'i ankarayı tercih etmesi için bir şeyler yapmaları gerekiyor...

sesele
Şef
26 Ocak 2024 12:36

Zaten memur fazlalığı var büyükşehirlerden giden memurları kim neden durdurmak istesin ne güzel nüfus ülkeye yayılır ama seçim için verilirse verilecek

kerouac79, 1 yıl önce

kerouac79
Daire Başkanı
26 Ocak 2024 13:10

kendinizi fazlalık gibi görürseniz hiçbir hak alamazsınız, hiçbir şey talep edemezsiniz. Size empoze edilmek istenen bakış açısı da bu zaten..

Ama tapu ve nüfus dairelerinde memur bulunamazsa olacakları düşünün...

Tarım bakanlığında denetime gidecek gıda mühendisi, hayvana bakacak veteriner, turizm bakanlığında turiste enformasyon verecek tercüman bulamazsanız olacakları düşünün... Bu işler göze fazla görünmese de eksikliği halinde hissedilecektir.

her memur fotokopi çekip boş oturmuyor

sesele, 1 yıl önce

Zaten memur fazlalığı var büyükşehirlerden giden memurları kim neden durdurmak istesin ne güzel nüfus ülkeye yayılır ama seçim için verilirse verilecek

26 Ocak 2024 14:07

4-5 bin liradan fazla olmaz o da en azamisi. Tüm kamu görevlilerinin maaşlarının yükseltilmesi gereği kabak gibi ortadayken yükseltmemek için, kısmi yükseltmek için, bir kısmı yükseltip diğer kısmı yükseltmemek için çevirmedikleri cambazlık kalmadı. Daire başkanı ve üstü maaş alan personele verilmesin bu tazminat, onlar zaten işini biliyor..

26 Ocak 2024 15:12

Biz böyle bir milletiz elimizden gelse kendimizden başka hiç kimsenin yaşamasına müsaade etmeyecegiz
gencpolis25, 1 yıl önce
verildi de şimdiden birbirinizi yiyorsunuz. bi deli kuyuya taş atıyor 50 tane insan çıkaramıyor. mülakat , evlilik kredisi bunlarda genel seçimde açık açık vaat edildi hani ne oldu? olumsuzluk pohpohlamak değil amacım ama herkes birbirini yemeye dünden hazır.

mengok
Şube Müdürü
26 Ocak 2024 18:31

gelmedi mi zaten sen ne anlatıyon daha nereye kadar gelecek
kral122, 1 yıl önce

İktidar seçim beyannamesi açıklayacak gelirsem verecem dıyor ocaktan ıtıbaren demiyor

Toplam 159 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi