Editörler : cihan27E.Kayı Han

kerouac79
Daire Başkanı
31 Ocak 2024 11:40

hatırlayın, genel seçimde 22k vaadi son haftalarda geldi. (kılıçdaroğlu'nun vaadi üzerine geldi demeyin, bence bu işler tiyatro)

rte elindeki tüm kozları erkenden sahaya sürmez...

tazminat gelir mi bilmiyorum ama gelirse mart ayının başlarında veya ortalarında gelir diye düşünüyorum. Tahminimce işçilere de seçime yakın zamanda bir şeyler yaparlar (malum, işçiyi pek seviyorlar)

Ayrıca tekrar belirteyim: büyük şehirlerden küçük şehirlere doğru tayin talepleri çok artmış... yani iktidar sadece oy için değil, büyükşehirde memur bulabilmek için de bu tazminatı verecek... seçime yakın verirse bir taşla 2 kuş vurmuş olacak.

bu süreçte bize düşen twitter'dan talebimizi gündeme getirmektir

fakir.adam, 1 yıl önce

seçim beyannamesinde mevzu geçmiyor, halen umarım balon haber çıkmaz diyorlar. sabır.

kerouac79
Daire Başkanı
05 Şubat 2024 13:47

elzemdir...

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
05 Şubat 2024 16:09

verileceğini zannetmiyorum ...

İnfaz4206
Daire Başkanı
05 Şubat 2024 17:57

vermezler ali reis zaten :))
üçbuçukali, 1 yıl önce

verileceğini zannetmiyorum ...

İnfaz4206
Daire Başkanı
05 Şubat 2024 17:59

rüyanda görürsün kardeş
cemalcan34, 1 yıl önce

sadece ist izmir ankara olucak insallah öbür yerlere gerek yok ağlamasınlar boşa az mantıklı olun

05 Şubat 2024 18:31

Arkadaslar sozlesmeli personelde buyuksehir tazminatindan yararlanirmi yoksa sadece kadrolu memurlarmi yararlanir

murat_326
Şube Müdürü
05 Şubat 2024 18:41

Olduda yararlanmak kaldı

asistanyonetici78, 1 yıl önce
Arkadaslar sozlesmeli personelde buyuksehir tazminatindan yararlanirmi yoksa sadece kadrolu memurlarmi yararlanir

driverart
Memur
05 Şubat 2024 19:11

komikkk

kerouac79
Daire Başkanı
05 Şubat 2024 19:15

türkiyede memurlar fenerbahçe gibi; işçiler galatasaray...

işçiler her koşulda eninde sonunda kazanacaklarını düşünüyorlar, her şeyin en iyisini hak ettiklerine inanıyorlar, hak etmeseler bile hak ettiklerine inanıp sonuna kadar zorluyorlar...

memurlarda ise kolayca mağlubiyeti kabullenme hali, kendini değersiz görme durumu, her şekilde mağdur edileceği düşüncesi; yani öğrenilmiş bir çaresizlik var...

memur herhangi bir şey kazanabileceğine inanmıyor, hemen vazgeçiyor, küsüyor, mücadeleyi bırakıyor...

05 Şubat 2024 19:50

Hic komik degil ali kardes fikran ben gulmedim kardes ben sadece bilgi almak istedim duzenleme insaallah cikar herkes yararlanir

debug
Genel Müdür
05 Şubat 2024 19:59

Anketler kafa kafaya gelmeseydi görürdün kozu sen :) 22bin vaadi %100 olarak Kılıçdaroğlu ve anket sonuçları sayesinde gerçekleşmiştir. Geçen sene bu zamanlar seçim öncesi asgari ücret 10bin memur maaşı 12bindi! heyyy hala daha Kılıçdaroğlu sayesinde değil fln yazabiliryosunuz ya. Yıllarca memurun cebine gözünü diken iktidar TUİK'e göre 6 aylık enflasyonun %20 olduğu yerde %85 zammı keyfine yaptı zaten. Gerçekten bu çözümlemeri(!) gördükçe memur cidden fazla maaş alıyor diye düşünmüyor değilim. . Tekrar vurguluyorum. Kılıçdaroğlu'nun vaadi olmaasa şu an en baba 20-22 bin alıyordu memur

kerouac79, 1 yıl önce

hatırlayın, genel seçimde 22k vaadi son haftalarda geldi. (kılıçdaroğlu'nun vaadi üzerine geldi demeyin, bence bu işler tiyatro)

rte elindeki tüm kozları erkenden sahaya sürmez...

tazminat gelir mi bilmiyorum ama gelirse mart ayının başlarında veya ortalarında gelir diye düşünüyorum. Tahminimce işçilere de seçime yakın zamanda bir şeyler yaparlar (malum, işçiyi pek seviyorlar)

Ayrıca tekrar belirteyim: büyük şehirlerden küçük şehirlere doğru tayin talepleri çok artmış... yani iktidar sadece oy için değil, büyükşehirde memur bulabilmek için de bu tazminatı verecek... seçime yakın verirse bir taşla 2 kuş vurmuş olacak.

bu süreçte bize düşen twitter'dan talebimizi gündeme getirmektir

kerouac79
Daire Başkanı
05 Şubat 2024 21:13

taşerondan kadroya geçirdiği işçiye 40 bin verirken memura 20 bin mi verecekti? Hayır, o kadar da değil... Peki işçiye 40 bin lirayı kılıçdaroğlu mu aldırdı? hayır..

Dolayısıyla memur ve işçi maaşları muhtemelen çok önceden tasarlanmıştı.

amaç ölümü gösterip sıtmayı başarı gibi yansıtmaktı... öyle de oldu. Kılıçdaroğlu da bana göre bu sahnede kendisine düşen rolü oynadı...

Benim görüşüm bu; sizinki farklı olabilir... Nihayetinde ikimiz de görüşümüzü ispatlayamayız.

Ama neticede söylemek istediğim: bize vermezler, yapmazlar etmezler demek yerine mücadele edelim... bu büyükşehir tazminatı iddiası da muhtemelen nabız yoklamak için ortaya atıldı; biz peşine düşersek gerçekleşmesi ihtimalini artırabiliriz... işçiler gibi kendimize, hakkımıza inanmalı ve mücadele etmeliyiz.. benim inancım bu. ben mücadele ederim arkadaş...

debug, 1 yıl önce

Anketler kafa kafaya gelmeseydi görürdün kozu sen :) 22bin vaadi %100 olarak Kılıçdaroğlu ve anket sonuçları sayesinde gerçekleşmiştir. Geçen sene bu zamanlar seçim öncesi asgari ücret 10bin memur maaşı 12bindi! heyyy hala daha Kılıçdaroğlu sayesinde değil fln yazabiliryosunuz ya. Yıllarca memurun cebine gözünü diken iktidar TUİK'e göre 6 aylık enflasyonun %20 olduğu yerde %85 zammı keyfine yaptı zaten. Gerçekten bu çözümlemeri(!) gördükçe memur cidden fazla maaş alıyor diye düşünmüyor değilim. . Tekrar vurguluyorum. Kılıçdaroğlu'nun vaadi olmaasa şu an en baba 20-22 bin alıyordu memur

Vedelii
Şef
06 Şubat 2024 00:40

Bunlar hep tanıdık arkadaşın başına geliyor nedense :) :) :)

lastcheva
Memur
06 Şubat 2024 08:24

Senin gibi bencil memurlar yüzünden memur hiçbir hakkını alamıyor. Birlik vs yok hep benci zihniyet. Ben Ankara'ya yeni tayin olduğum. Yaşadığım güneydoğu şehrinde 12 bine kaliyordum ev 2+1. Yani anlayacagin dünya bu saydığın 3 şehir etrafında dönmüyor. Ee ne oldu bu arada verdiler mi tazminatı? Yatmadıysa bekle yatacak bu ayın 15 inde :)

cemalcan34, 1 yıl önce

sadece ist izmir ankara olucak insallah öbür yerlere gerek yok ağlamasınlar boşa az mantıklı olun

lastcheva
Memur
06 Şubat 2024 08:53

Ayrıca doğma büyüme ankaraliyim. İl dışında görev yaptım kiralar küçük yerlerde daha pahalı seviyelere geldi. Bunun gibi bencil yeni büyükşehir görmüş kekolar hayatın bu 3 şehirde döndüğünü zannediyor.

Karizmaunl
Daire Başkanı
06 Şubat 2024 09:08

reis reis reis ne kadar da büyütüyorsunuz gözünüzde. Cumhuriyet tarihi boyunca memur düşmanı başka bir hükümet daha gelmemiştir. Çoğunluk seçiyor bize de saygı duymak kalıyor.

06 Şubat 2024 10:55

seçim beyannamesinde gelmediyse nerede gelecek, kapandı bu konu.. kritik bir seçim değil iktidar oylarını artıracak artık bu konu 2029 yılına kadar kapanmıştır bence boşuna zihninizi yormayın

kerouac79
Daire Başkanı
06 Şubat 2024 12:40

inancını hemen kaybetme ey dost..

22k seçim beyannemesinde mi gelmişti?

du bakalım daha, bu köprünün altından çok sular akar

Çorluilolsun, 1 yıl önce

seçim beyannamesinde gelmediyse nerede gelecek, kapandı bu konu.. kritik bir seçim değil iktidar oylarını artıracak artık bu konu 2029 yılına kadar kapanmıştır bence boşuna zihninizi yormayın

üçbuçukali
Müsteşar Yardımcısı
06 Şubat 2024 13:07

ülkede kafası çalışan adama değer veriliyor mu

bu biraz onunla da ilgili

doktorlara giderlerse gitsin denilmedi mi

memurun oyunu garanti görüyorlar ve sevmiyorlar

bunu kabul etmek lazım

ve bence de bu düşüncelerinde haklılar

ağlayan zırlayan ne kadar adam varsa bakıyorsun memur sen e üye

bu kafa ile anca bu kadar alırsın

çok bile bu kafadaki memurlara bu verilenler

kerouac79, 1 yıl önce

türkiyede memurlar fenerbahçe gibi; işçiler galatasaray...

işçiler her koşulda eninde sonunda kazanacaklarını düşünüyorlar, her şeyin en iyisini hak ettiklerine inanıyorlar, hak etmeseler bile hak ettiklerine inanıp sonuna kadar zorluyorlar...

memurlarda ise kolayca mağlubiyeti kabullenme hali, kendini değersiz görme durumu, her şekilde mağdur edileceği düşüncesi; yani öğrenilmiş bir çaresizlik var...

memur herhangi bir şey kazanabileceğine inanmıyor, hemen vazgeçiyor, küsüyor, mücadeleyi bırakıyor...

kerouac79
Daire Başkanı
06 Şubat 2024 14:33

elbette belli oranda haklısın; memuru sevmiyorlar...

ama bizler kamu çalışanları olarak kendi kıymetimizi de unutmamalıyız; yeri geldi mi bu gücümüzü göstermeliyiz; şöyle ki:

biz kendimizi basit memurlar olarak görüp değerimizi düşürüyoruz ama aslında memur köklü bir devlet geleneğinin devamını sağlayan ana sütunlardan biridir.

doktora da giderse gitsin denildi ama sonra geri vites yapıldı maaşları şimdi bu şartlarda 3k dolar.

Evet memurlar (burada memur diyerek kamu çalışanlarını kast ediyorum, bunun içinde arkeolog da var, müfettiş de, programcı da, mühendis de var) doktor kadar vazgeçilmez değil ama siz memuru çok ezerseniz, asgari ücret seviyesine getirirseniz, sonrasında iki cümle kuramayan adamlar memur olur ve aralarından devleti doğru düzgün temsil edecek adam bulamaz hale gelirsiniz.

Eniştem baş müfettişti, Türkiye'yi ve devlet geleneğini çok iyi bilirdi ve bana şunu söylerdi: devlet memuruna belli ölçüde mutlaka bakar, aksi halde geleneğin devamını sağlayamayacağını bilir.

Büyükşehir tazminatı da bence böyle bir durum: devlet büyükşehirlerde çalışacak doğru düzgün nitelikte memur bulamazsa o tazminatı seve seve verir..

üçbuçukali, 1 yıl önce

ülkede kafası çalışan adama değer veriliyor mu

bu biraz onunla da ilgili

doktorlara giderlerse gitsin denilmedi mi

memurun oyunu garanti görüyorlar ve sevmiyorlar

bunu kabul etmek lazım

ve bence de bu düşüncelerinde haklılar

ağlayan zırlayan ne kadar adam varsa bakıyorsun memur sen e üye

bu kafa ile anca bu kadar alırsın

çok bile bu kafadaki memurlara bu verilenler

Toplam 159 mesaj

Çok Yazılan Konular