Editörler : Lanet

Odunbey1212
Kapalı
09 Temmuz 2024 16:46

Bunlar normal sıradan şeyler. Resmi gazetede yayınlanmadan birşey değişmez. Boşa bekleniliyor

gul_yuzlum963, 10 ay önce

https://www.tempogazetesi.com/kit-reformu-icin-ilk-adim-3-maden-isletmesine-atama

21211984
Aday Memur
05 Eylül 2024 15:44

Ülke ekonomisine daha fazla katkı yapmayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Bayraktar, "Reform konusunda yenilebilir enerji, yerli kaynakların madenlerimizin devreye alınmasıyla alakalı çok yakın bir zamanda meclisimizin gündemine getirmeyi düşündüğümüz izin süreçlerini kısaltan, ortalama 4 yılı bulan, birçok kurumu ilgilendiren izin süreçlerini kısaltmak suretiyle yatırımcıların bu alandaki önünü de açmayı hedefliyoruz. Harcamalarda etkinlik OVP?nin önemli unsurlarından bir tanesi. Aynı zamanda desteklerdeki etkinlik de bunlar için önemli. Doğal gaz ve elektrikte desteklerimizi de gelir grubuna göre daha etkin bir şekilde yeni dönemde planlamayı hedefliyoruz ve kitlerimiz TPA, BOTAŞ, Etimaden ve EÜAŞ yeni dönemde farklı bir şekilde yapılandırılarak ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı yapmasını hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

21211984
Aday Memur
05 Eylül 2024 15:45

Bu açıklamadan nasıl bir yorum çıkarabiliriz acaba?

dopetr
Memur
05 Eylül 2024 20:09

personel yapısı değişçek. atıyorum çoğu kit kurumu 10 bin memur 10 bin işçi çalışıyor. bu 10 bin işçininde yuzde 20 30 kısmı masabaşı işlerde. bu da o kurumu daha hantal bir yapıda çalışır hale getiriyor. memur kısmı reform altında farklı kurumlara dağıtıp işçi o kurumda devam eder gibi gözüküyor.

21211984, 8 ay önce

Bu açıklamadan nasıl bir yorum çıkarabiliriz acaba?

Odunbey1212
Kapalı
05 Eylül 2024 20:40

İşçi en büyük yük olarak görünüyor hâli hazırda. İşçilere bir teklif sunup kabul edenleri tutarlar kabul etmeyen olursa havuza dağıtırlar

dopetr, 8 ay önce

personel yapısı değişçek. atıyorum çoğu kit kurumu 10 bin memur 10 bin işçi çalışıyor. bu 10 bin işçininde yuzde 20 30 kısmı masabaşı işlerde. bu da o kurumu daha hantal bir yapıda çalışır hale getiriyor. memur kısmı reform altında farklı kurumlara dağıtıp işçi o kurumda devam eder gibi gözüküyor.

dopetr
Memur
05 Eylül 2024 21:02

ekimde meclis açılınca belli olur. yılbaşına kadar netleşir

Odunbey1212, 8 ay önce

İşçi en büyük yük olarak görünüyor hâli hazırda. İşçilere bir teklif sunup kabul edenleri tutarlar kabul etmeyen olursa havuza dağıtırlar

05 Eylül 2024 22:47

Bilader Nereden yazıyorsun bilmiyorum ama Kırka da işçilerin büyük coğunluğu yük olarak falan görülmüyor bunlar mesai arkadasımız ve de oldukca değerli insanlar var aralarında devlet işletmesi olmasının bazı dezavantajları ve suistimalleri oluyor malum ama kimlerin yük olduğu sorusunun muhattabı farklı neyse Eyt ve devamında da aralarında oldukca kalifiye kişiler olan işci personelimiz emekli oldu.. Oran %20 'ye yakın ve yeni personel gelmedi.

İşlerin yürümesinde ve de mümkün mertebe güvenli yürümesinde üretim yogunluguna ragmen mevcut tüm personelin az ya da cok emeği var. Konuya dönersek Enerji Bakanının acıklaması var bekleyelim görelim.. Daha önce de hatırlarsanız ulusal maden şirketi olmasına atıfta bulunmuştu..

Odunbey1212, 8 ay önce

Odunbey1212
Kapalı
05 Eylül 2024 23:30

İşçi etkilenmez inşallah bu olaydan. Ben genel kurumlar için konuştum tek bir kurum için değil. İşi yapan işçiler ama sorarsan işçiler hiçbir şey yapmıyor gibi gösteriyorlar

ramazan güney şimşek, 8 ay önce

Bilader Nereden yazıyorsun bilmiyorum ama Kırka da işçilerin büyük coğunluğu yük olarak falan görülmüyor bunlar mesai arkadasımız ve de oldukca değerli insanlar var aralarında devlet işletmesi olmasının bazı dezavantajları ve suistimalleri oluyor malum ama kimlerin yük olduğu sorusunun muhattabı farklı neyse Eyt ve devamında da aralarında oldukca kalifiye kişiler olan işci personelimiz emekli oldu.. Oran %20 'ye yakın ve yeni personel gelmedi.

İşlerin yürümesinde ve de mümkün mertebe güvenli yürümesinde üretim yogunluguna ragmen mevcut tüm personelin az ya da cok emeği var. Konuya dönersek Enerji Bakanının acıklaması var bekleyelim görelim.. Daha önce de hatırlarsanız ulusal maden şirketi olmasına atıfta bulunmuştu..

memuryou
Aday Memur
10 Eylül 2024 21:20

Gidiyor muyuz? Gidersek en çokta kamu işçisiyle çalışmayacağıma sevinirim. Onun dışında çokta heyecanlanmıyorum. İşçiyi bilen bilir. Bnm için kriter, 10 işçinin 3-4 ünü al başının üstünde sakla, işini hakkıyla yapar işten de anlar. Kalanı ise çöp.. Memurda ise bu oran 50-50
Toplam 89 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi