Editörler : crops35
26 Ocak 2024 23:50

Kanser hastası memur emeklilik

Ben onkoloji hastasiyim. %41 engel oranim var. 2021 eylulde cikan yonetmelige gore kanser hastalarinin emekli olabilmesi icin agir duzeyde calisma gucu kaybi %60 gerekli. Bu sebeple emekli olamiyorum. Benzer durumda olan kisiler var mi?

29 Ocak 2024 00:22

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de kanser tedavisi gördüm, şu anda kontrol aşamasındayım. %87 engelli raporum var. Emekli olunabiliyor mu?

minta56
Aday Memur
29 Ocak 2024 00:44

Gecmis olsin size de. Raporunuz sureli mi, daimi mi? Sgk hastalik listesinde belirtilen kriterleri tasiyorsa emekli olursunuz.
sezeryanar, 1 yıl önce
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de kanser tedavisi gördüm, şu anda kontrol aşamasındayım. %87 engelli raporum var. Emekli olunabiliyor mu?

ban-ban gunes
Aday Memur
29 Ocak 2024 16:54

%87 engelli raporunu hangi bölümlere giderek aldınız
sezeryanar, 1 yıl önce

mhmtbil
Aday Memur
07 Şubat 2024 13:53

41 olması veya 60 veya 80 olması önemli değil. 2008 öncesi ise memuriyetiniz yani 5434 e tabi iseniz. 2 şekilde emekli olunabilir. 1 malulen 2 vergi diliminde. Yüzde 40 üzeri raporu olan kişi vergi diliminden engelli raporunu almış ve işletmiş ise ve 18 yıl hizmeti var ise emekli olabilir 60 ve üzeri için bu süre 18 yıl. Malulen emekli olan tekrar kamu görevine dönemez, sigortalı başka bir işte çalışamaz çalışırsa maaşı kesilir. Vergi diliminden emekli olan kişi tekrar kamuya dönebilir veya özel sektörde sigortalı bir iş yapabilir maaşı kesilmez. İlinizde ki gelir idaresi Başkanlığında malulen emeklilik servisi var en sağlıklı bilgi oradan alınır direk arayıp oraya sorun

Zafermetemaki
Aday Memur
07 Şubat 2024 14:54

Devlet memurlarının vergi dilimi ile işi yok. Yukarıda bilgi yanlış.

08 Şubat 2024 12:48

Ben bu konuyu anlamadım.Beni aydınlatirmısiniz?Benim 4000 günüm var.Sigorta girisim 2001. Ayrica kanser hastasi ve yüzde 41 raporum var.2024 yılinda ögretmen olursam 3.5 yıl sonra ( Son 7 yıl kuralı) Yüzde 41 ile emekli sandiğindan yani 4c den emekli olamam mi?En az rapor yuzde 60 mı olması gerekiyor?

minta56
Aday Memur
10 Şubat 2024 10:38

sgk hastalik listesinde belirtilen tanimlari iceriyorsa hastaliginiz ancak oyle emekli olursunuz
yağmurreis, 1 yıl önce

Ben bu konuyu anlamadım.Beni aydınlatirmısiniz?Benim 4000 günüm var.Sigorta girisim 2001. Ayrica kanser hastasi ve yüzde 41 raporum var.2024 yılinda ögretmen olursam 3.5 yıl sonra ( Son 7 yıl kuralı) Yüzde 41 ile emekli sandiğindan yani 4c den emekli olamam mi?En az rapor yuzde 60 mı olması gerekiyor?

10 Şubat 2024 16:02

Halen anlamadim.Ben hastalıklara kaç puan veriliyor diye sormadim.Yüzde 41 ile vergi indiriminden olmuyor mu?YuDe 60 demişsiniz.Bu oran malulen icin mi gecerli?

minta56
Aday Memur
11 Şubat 2024 17:53

41 ile vergi indiriminden oluyor..4cli olanlar icin ise sgk listesinde belirtilen sartlari fasimak lazim..ben 4c liyim
yağmurreis, 1 yıl önce

Halen anlamadim.Ben hastalıklara kaç puan veriliyor diye sormadim.Yüzde 41 ile vergi indiriminden olmuyor mu?YuDe 60 demişsiniz.Bu oran malulen icin mi gecerli?

minta56
Aday Memur
11 Şubat 2024 19:17

vergi indiriminden emekli olabilmek için 4a li olmak gerekiyor. vergi indiriminin memurlara bir faydasi yok emeklilikte.
minta56, 1 yıl önce
41 ile vergi indiriminden oluyor..4cli olanlar icin ise sgk listesinde belirtilen sartlari fasimak lazim..ben 4c liyim

murataslan2014
Kapalı
11 Şubat 2024 19:43

4c li engelli memurlar nasıl emekli oluyor o zaman?
minta56, 1 yıl önce
vergi indiriminden emekli olabilmek için 4a li olmak gerekiyor. vergi indiriminin memurlara bir faydasi yok emeklilikte.

gıdacı44
Aday Memur
12 Şubat 2024 13:34

Merhaba ben 2014 de kamuda muhendis olarak calismaya basladim.2019 da kanser oldugumu ogrendim.4.evre rektum kanseriydim. 2022 den beri kontrollere gidiyorum tedavim bitti.ama ben engelli raporu almadim.Simdi engelli raporu icin basvurabilir miyim. Yoksa Tedavim bittigi icin alamaz mıyım? Ayni zamanda 6 yaşında özel gereksinimi olan bir çocuğum da var.Onun icin ucretsiz izin almak zorunda kaliyorum. O da zaten 1 yil. Yardimci olursaniz sevinirim

minta56
Aday Memur
12 Şubat 2024 19:31

Başvurabilirsiniz. Raporunuz çikar. Tedaviniz ne zaman bitti? ilk beş yil sureli cikiyor, sonra daimi
gıdacı44, 1 yıl önce

Merhaba ben 2014 de kamuda muhendis olarak calismaya basladim.2019 da kanser oldugumu ogrendim.4.evre rektum kanseriydim. 2022 den beri kontrollere gidiyorum tedavim bitti.ama ben engelli raporu almadim.Simdi engelli raporu icin basvurabilir miyim. Yoksa Tedavim bittigi icin alamaz mıyım? Ayni zamanda 6 yaşında özel gereksinimi olan bir çocuğum da var.Onun icin ucretsiz izin almak zorunda kaliyorum. O da zaten 1 yil. Yardimci olursaniz sevinirim

gıdacı44
Aday Memur
12 Şubat 2024 22:05

2022 de bitti

minta56, 1 yıl önce
Başvurabilirsiniz. Raporunuz çikar. Tedaviniz ne zaman bitti? ilk beş yil sureli cikiyor, sonra daimi

trafikk
Şef
08 Kasım 2024 21:21

Özelinize bakabilirmisiniz bu konuda bilgiye ihtiyacım var

sezeryanar, 1 yıl önce

trafikk
Şef
08 Kasım 2024 21:23

Çok geçmiş olsun

sezeryanar, 1 yıl önce

kardon
Şube Müdürü
22 Kasım 2024 14:37

1.10.2008 sonrası sigorta başlangıcı olanlar, maluliyet hükümlerinden faydalanmıyorsa , 5510 kanun 28. madde , 5. fıkra göre çalışma gücü kaybı göre başvuru yapabilir.

Dr.Mühendisbey
Aday Memur
29 Kasım 2024 12:08

engelli raporu oranları özür oranları cetvelinde belirtilen hastalıklara karşılık gelen oranlarla hesaplanır. burdan hastalıklara bakılarak sağlık kurulu bize bir oran veriyor. bununla engelli haklarından faydalanıyoruz. erken emeklilik veya malulen emeklilik için ise engelli raporu ile sskya ,bağkura ,emekli sandığına başvuru yapıyoruz. kurumda bizim raporumzu kendi sağlık kurulunda tekrar değerlendiriyor. bunuda 28 eylül 2021 tarih , sayı : 31612 yılında maluli̇yet ve çalişma gücü kaybi tespi̇ti̇ işlemleri yönetmeliğine göre yapıyor. Bu yönetmeliği iyi okumalısınız. Resmi Gazetede var ve eklerinde hangi hastalıklara karşılık geldiği yazıyor. Burada epey bir daralma söz konusu özür oranları cetvelinde yazanların bizdeki çalışmamizdaki güc kayıplarını belirlemişler. Hafif , orta , ağır çalışma gücü kaybı oranlarına göre kurul emeklilik kararını veriyor.

Hafif düzeyde çalışma gücü kaybı: Bu Yönetmeliğe göre çalışma gücünün en az %40-49 arasında kaybedilmesini,

Orta düzeyde çalışma gücü kaybı: Bu Yönetmeliğe göre çalışma gücünün en az %50-59 arasında kaybedilmesini,

Ağır düzeyde çalışma gücü kaybı: Bu Yönetmeliğe göre çalışma gücünün en az %60?ının kaybedilmesini,

temsil ediyor. Dediğim gibi engelli raporlarından tamamen bağımsız bu oranlar...

Dr.Mühendisbey
Aday Memur
29 Kasım 2024 12:10

Tabiki alabilirsiniz sağlık kuruluna başvurun , sizi onkolojiye vw rahatsız olduğunuz bölümlere sevkinizi yapsızlar. Çocuğunuz içinde engelli raporu çıkarabilirsiniz , sizinki ile emekli olamazsanızda cocuğunuzun engelli raporu ilede emeklilik başvurusu yapablirisiniz.

gıdacı44, 1 yıl önce

Dr.Mühendisbey
Aday Memur
29 Kasım 2024 12:12

Şartları sağladığınızda emekli olbilirsiniz.

Toplam 20 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi