Editörler : E.Kayı Han
16 Şubat 2024 22:23

Sözleşmeli erlikten jandarma astsubaylığa geçiş sorunu lütfen yardım

Arkadaşlar merhaba, ben 3 yıl deniz kuvvetleri komutanlığında sözleşmeli er olarak görev yaptım ve sözleşmem bittiği için sözleşmemi uzatmadım ve terhis oldum. Fakat jandarma astsubaylığa başvurum kabul edilmedi bu konuda ne yapabilirim? ben görev yaparken ayrılmadım,bırakmadım veya atılmadım hatta başarı belgelerim var, en ufak bir cezam vs. bile yok. Sözleşmem bitti ve terhis oldum.

''Başvuru kılavuzunun 3'üncü madde k fıkrasında belirtilen şartları taşımadığınızdan başvurunuz kabul edilmemiştir.''

''Sağlık Yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç olmak üzere, herhangi bir nedenle askeri okullardan, emniyet teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Eğitim Kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak veya bu okulların yeterlilik sınavından başarısız olmamak, sivil okullardan çıkarılmamış olmak, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş veya sözleşmeli erbaş/er olarak görevli iken ayrılmamış veya çıkarılmış olmamak''

emirxz
Aday Memur
16 Şubat 2024 23:05

Son cümlede herşey açık ve net değil mi?

Kahya Yahya
Aday Memur
17 Şubat 2024 00:13

Görevliyken ayrılmadım, sözleşmem bitti terhis oldum.

emirxz, 1 yıl önce
Son cümlede herşey açık ve net değil mi?

kvfox
Şef
17 Şubat 2024 09:02

sözleşmen bittiği için ayrılman ile görevli iken ayrılman aynı şey. kısacası başvuruna red vermeleri doğru karar. sözleşmelinerler derneğinden de yardım alabilirsin
Kahya Yahya, 1 yıl önce

Umut0621
Genel Müdür
22 Şubat 2024 11:57

her ne sebeple ayrılırsan ayrıl bir daha geri dönüş mümkün değildir.
Kahya Yahya, 1 yıl önce

Yeni çeri
Memur
26 Şubat 2024 08:15

3 yıl sonunda uzman erbaşlığa başvuru yapabilirdin. neden yapmadın hava kuvvetleri iyi bir kurum. neden riske girdin

Yeni çeri
Memur
26 Şubat 2024 08:17

3 yıl sonunda deniz kuvvetlerinde uzman erbaşlığa girebilirdin neden devam etmedin ordan. gidip cahilce istifa ettin. halbuki deniz kuvvetleri iyi bir kurum

ferhat_gs
Aday Memur
27 Şubat 2024 11:14

Sozl erden uzm çvş var bizim ilçe j da

Semih128
Aday Memur
24 Nisan 2024 21:40

3 yılını tamamlayipmı girmiş yoksa bitmedenmi
ferhat_gs, 1 yıl önce

Sozl erden uzm çvş var bizim ilçe j da

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular