Editörler : cihan27E.Kayı Han

memur033
Memur
25 Şubat 2024 11:19

Düşmesi için toplumun genel refahı artması lazım en düşük memur maaşı olan 32 bini askeri ücretli çalışan biri kazanmak için iki iş yapıyo nerdeyse bu şartlarda memurun çalışma saatini düşürürsen toplumda huzursuzluk olur

kyros
Şef
25 Şubat 2024 11:45

Bakan yok öyle bir şey dedi, seçimden önce bile olmaz diyorlarsa bu iktidarda hayatta olmaz.

Fransa'da şu anda haftada 35 saat çalışma süresi, Almanya 4 günü denemeye başlamış, diğer Avrupa ülkelerini bilmiyorum. Sırf Avrupa ülkeleri değil bunu yapanlar, BAE bile 4 güne inmiş.

Şu çağda mesainin yarısı uzaktan olsa bile işler aksamaz, ama kafa değişmedikçe olmuyor böyle şeyler.

murataslan2014
Kapalı
25 Şubat 2024 12:38

refahla ne alakası var ek para vermeyecekler çalışma saati düşecek sadece
memur033, 1 yıl önce
Düşmesi için toplumun genel refahı artması lazım en düşük memur maaşı olan 32 bini askeri ücretli çalışan biri kazanmak için iki iş yapıyo nerdeyse bu şartlarda memurun çalışma saatini düşürürsen toplumda huzursuzluk olur

melihatalay
Memur
26 Şubat 2024 14:37

Esas amaç insanlara vakit kalabilmesini sağlamak.Sabah 8'de değil de 9'da işe geldiğin zaman bu anlamda çok değişen bir şey olmuyor.Örneğin 08.00-15.00 ile 09.00-16.00 mesailerinin toplam çalışma saatleri aynı ancak 08.00-15.00 seçeneği daha mantıklı.Tabi diğerini isteyenler de muhakkak olacaktır ama bana mantıklı gelen bu.Çoğunluk da bunu seçer diye tahmin ediyorum.08.00-16.00 yazmamın sebebi de max 1 saat geriye çekerler düşüncesinden ötürü.Yoksa tabi ki 15.00 daha da iyi olur ancak bir anda yapılmaz,denemek,görmek lazım tabi ki.

cbedir, 1 yıl önce

17:00'da çıkmak mantıksız sabah 08:00'de başlamak mı mantıklı? değişecekse giriş ve çıkış saatleri düzenlenerek çıksın bu değişiklik. 09:00 - 16:00 arası en mantıklısı. Bunu yapınca da kuralların son derece sert olması gerek, mesaiye geç kalmanın, kurumda kahvaltı vs gibi durumlarında engellenmesi lazım.

Son5yil
Şef
27 Şubat 2024 15:49

Afedersin hocam 8'de mesanin nesi mantıklı?

Ben çocugu okula bırakacağım, kreşe bırakacağım... Kreş açılmadan kapı onunde cocugu bırakıp işe mi geçeyim?

Biraz mantıklı yorumu kendi aramaızda bile yapamazken kimse düzeltmeye çalışmaz bunu!

En ideal'in 9/4 olduğu kabak gibi ortada ve oylamaya sunulsa çıkacak sonuç net bu olacaktır.

melihatalay, 1 yıl önce

Esas amaç insanlara vakit kalabilmesini sağlamak.Sabah 8'de değil de 9'da işe geldiğin zaman bu anlamda çok değişen bir şey olmuyor.Örneğin 08.00-15.00 ile 09.00-16.00 mesailerinin toplam çalışma saatleri aynı ancak 08.00-15.00 seçeneği daha mantıklı.Tabi diğerini isteyenler de muhakkak olacaktır ama bana mantıklı gelen bu.Çoğunluk da bunu seçer diye tahmin ediyorum.08.00-16.00 yazmamın sebebi de max 1 saat geriye çekerler düşüncesinden ötürü.Yoksa tabi ki 15.00 daha da iyi olur ancak bir anda yapılmaz,denemek,görmek lazım tabi ki.

ExpertE
Genel Müdür
27 Şubat 2024 15:55

İdeal konuşuluyor ise okula bırak hazırlan kahvaltı yap 10 ve çıkışta da motivasyon sağlanabilecek kendine ailene vakit ayırabilecek 16. 6*5 30 saat mesai eder, hafta sonu o hafta süreli bitmeyen evraklar için mesai yapılabilir yemek arası yarım saat ve mesaiye dahil olmak kaydıyla kumanya şeklinde masalara bırakılabilir. Ya da en iyisi cumayı toptan tatil yapmak. Esasen farklı mesai saati dilimleri de yurt dışında uygulanan ayrı methodlardan 7-13 8-14 9-15 10-16 11-17 12-18 gibi. Uygun olan seçilir hafta başından ve devam edilebilir.

Son5yil, 1 yıl önce

Afedersin hocam 8'de mesanin nesi mantıklı?

Ben çocugu okula bırakacağım, kreşe bırakacağım... Kreş açılmadan kapı onunde cocugu bırakıp işe mi geçeyim?

Biraz mantıklı yorumu kendi aramaızda bile yapamazken kimse düzeltmeye çalışmaz bunu!

En ideal'in 9/4 olduğu kabak gibi ortada ve oylamaya sunulsa çıkacak sonuç net bu olacaktır.

Karizmaunl
Daire Başkanı
27 Şubat 2024 16:36

Ne tür bir askeri ücret. General maaşı mı, albay maaşı mı yoksa uzman çavuş maaşı mı?

memur033, 1 yıl önce

Son5yil
Şef
27 Şubat 2024 16:45

O düzeyde bir esneklik olma ihtimali sıfır olduğundan en makul tercihin 9/16 olacagını ve olası bir oylamada da bunun çıkacagını düşünüyorum.

ExpertE, 1 yıl önce

İdeal konuşuluyor ise okula bırak hazırlan kahvaltı yap 10 ve çıkışta da motivasyon sağlanabilecek kendine ailene vakit ayırabilecek 16. 6*5 30 saat mesai eder, hafta sonu o hafta süreli bitmeyen evraklar için mesai yapılabilir yemek arası yarım saat ve mesaiye dahil olmak kaydıyla kumanya şeklinde masalara bırakılabilir. Ya da en iyisi cumayı toptan tatil yapmak. Esasen farklı mesai saati dilimleri de yurt dışında uygulanan ayrı methodlardan 7-13 8-14 9-15 10-16 11-17 12-18 gibi. Uygun olan seçilir hafta başından ve devam edilebilir.

ExpertE
Genel Müdür
27 Şubat 2024 17:30

Bana kalırsa memura yarar herşey sıfır ne verildi ki memura artı ilave uygun hak maaş özlük o yüzden hayal ediyoruz. Pandemi dönemi 10-16 yapılmıştı çok da faydalı olmuştu 9da başlaması esnek anlamına gelmiyor işe de yaramıyor zaten çocuğunu bırakıp işini halleden kahvaltı yapan ebeveyn 10a az kala işe gelebiliyor, bekar veya yaşı geçkinlerde genelde mesai sorun olmuyor. 30-49 arası en çok esnek isteyen ve yararlanacak olan.

Son5yil, 1 yıl önce

O düzeyde bir esneklik olma ihtimali sıfır olduğundan en makul tercihin 9/16 olacagını ve olası bir oylamada da bunun çıkacagını düşünüyorum.

SLTNBYRKDR
Aday Memur
27 Şubat 2024 17:59

sabahları 1 saat , akşamları 1.5 saat kısalırsa gerçekten çok büyük bir fayda sağlayacak hem çalışana hem de devlete çok iyi geri dönüşleri olacaktır.inşallah bi an önce hayata geçirirler

Karizmaunl
Daire Başkanı
27 Şubat 2024 20:31

Öğle tatili olmaksızın 10.00-14.00 arası 4 saat idealdir. Tüm personel 08.00-17.00 arasında olduğundan daha verimli çalışır.

27 Şubat 2024 22:29

Kesinlikle katılıyorum.sabah 9.30 da gidip akşam 4 de çıkmak mükemmel verimli olacaktır.öğle arasınıda yarım saat yaparsın olur biter.
SLTNBYRKDR, 1 yıl önce
sabahları 1 saat , akşamları 1.5 saat kısalırsa gerçekten çok büyük bir fayda sağlayacak hem çalışana hem de devlete çok iyi geri dönüşleri olacaktır.inşallah bi an önce hayata geçirirler

dairy engineer
Aday Memur
28 Şubat 2024 13:47

siz nasıl kurumlarda çalışıyorsunuz heralde hiç iş yok ya da vatandaş, işveren ile muhatap olmuyorsunuz bize gün yetmiyor

Karizmaunl, 1 yıl önce

Öğle tatili olmaksızın 10.00-14.00 arası 4 saat idealdir. Tüm personel 08.00-17.00 arasında olduğundan daha verimli çalışır.

kerouac79
Daire Başkanı
28 Şubat 2024 21:25

aşağıdaki mesajda arkadaş ne güzel yazmış işte..

siz günde 6 saat çalışıp asgari ücretlinin 2 katı maaş almayı umamazsınız. o ıslak hayallerinizi kurutup yüzünüze çarparlar.. bakınız öğretmenin maaşını topluma anlatabilmek için bile sürekli yaz tatilini kısaltacak mesailer uydurmaya çalışıyorlar.

ama az mesai istediğiniz için anlamak işinize gelmiyor: türkiye gibi bi ülkede az mesai az maaşın bahanesi olur sadece. mesai kısalırsa yarın öbür gün maaşımızı asgari ücret seviyesine çekerler; ağzımızı açıp bir şe söylediğimizde de "zaten az çalışıyorsunuz, susun oturun" derler.

saf olmayın bu kadar

memur033, 1 yıl önce

cartcurt28
Memur
17 Nisan 2024 12:00

ne oldu bu işin akıbetı? rafa mı kalktı ? gecen ozel bır sırkette calısma gunu 4 e ındırılmıs ve sırket sahıbı verımlılıgın %85 arttıgını saptamıslar..

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi